sağol canım bütün bebeklerimizi...4 gün sonra dört ayı dolacak...
Gözünü korkutmak gibi olmasın ama lohusalık biraz sıkıntılı bir dönem, emzirme döneminin başlangıcı özellikle... Biraz sabır istiyor. Bİr atlattın mı gerisi kolay... mama hazırlama ısıtma sıcaklığını ayarlama, biberon dezenfektesi gibi dertlerin olmuyor.
Göğüs uçlarının bakımını şimdiden yapmaya başla bence. Ben bu konuda bilinçsiz olduğum için malesef göğüs ucu çatlaklarından çok çektim çook...
Doktorlar genelde bu konuda tavsiye vermiyorlar pek, atladıkları bir durum. Doğum sonrası reçeteme göğüs çatlakları için krem hemen yazılmıştı daha şikayet etmeden. Çünkü biliniyor, göğüs uzu çatlağını hemen herkes yaşıyor.
Önemli olan kahverengi bölgeyi bebeğin ağzına sokuşturmak. Eğer sadece uzunu alırsa çatlar. Bir de doğumun iyice yaklaşınca meme ucunu şimdiden nemlendirmeye başla kremlerle. Bunun için özel kremler var. Göğüs ucu çatlaklarını önlemek ve tedavi etmek için... Bu benim tavsiyem. Doktoruna bir danış bu meseleyi. Çünkü çatlak göğüsle çok zor oluyor. Kimsenin bunu yaşamasını istemem...
Ah evet, okuyorum heryerde ağlaya ağlaya emziriyorum diyenleri. Gözüm şimdiden korktu açıkçası. Ben bu hafta gittiğimde bu konuyu da mutlaka açayım doktoruma. Bir de alternatif bitkisel şeyler tavsiye edenler var (ayva çekirdeği, soğan suyu, tahin yağı vs) ne kadar faydalı bilmiyorum ama onları da araştırmak lazım, doğal mucizler sonuçta. Aklıma getirdiniz valla teşekkür ederim.
Çok bulantım var bu arada sabahtan beri. Normal mi bu zamanda bilmiyorum ama sanırım uzanacağım. Hiç bir şey yiyemedim, ancak sıvı tüketebildim bugün
Allah analı babalı büyütsün ikinizin bebişlerini de :)
Hatta ohcanımadeysin'in yeni bebişi de geliyormuş. Kaçıncı haftadasınız acaba?
@ayeser Peki siz epiduralli mi epiduralsiz mi doğurdunuz?
@ohcanımadeysin,
Yolun yarısını geçmişsiniz bile şimdiden, ne güzel.
İkinci çocuk isteniyorsa çok ara vermemek lazım zaten. Sonra çocuklar arasında iletişim kopukluğu oluyor. Ben kız kardeşimle çok mutluyum, 2 yıl 10 ay var aramızda. Mükemmel uyum içerisindeyiz. Ama 5-6 yaş olsaydı bu kadar iyi anlaşabilirmiydik bilmiyorum. En kötü ihtimalle ergenlik çağımda gittiğim yerlere yanımda gelmesi bile beni deli ederdi :)
Ben 3.aydan sonra bir kaşınmaya başladım ama kendimi parçalarcasına. Bir kaç hafta önce kendiliğinden azaldı ve neredeyse bitti.. Kaç ay bacaklarımı, belimi, kalçamı yara yaptım, reflüde şiddetlendikten sonra zerre uyku uyuyamaz oldum. O zaman dedimki "bir çocuk daha mı? ASLA!"
Ama bir kaç haftadır yeni ilaç reflümü düzeltti, kaşıntılarım çok hafifledi, hemen unuttum çektiklerimi. "Belki olabilir" diyorum şimdi. Şimdiden böyle ise sanırım doğurduktan sonra kötü olan herşeyi unutacağım. Ben galiba yaparım bi çocuk daha :)
Normal doğum yapan güzel anneler, bir şey danışmak istiyorum;
Bugün öğle saatlerinde başlayan, akşam sekiz civarına kadar devam eden bel ve karın ağrılarım oldu. Tıpkı adet sancısına benziyordu. Bu aralar ara sıra böyle ağrılarım oluyordu ama beş-on dakika sürüp geçiyordu. Bu sefer çok uzun zaman aralığında devam etti, azaldı arttı, geçti, geri geldi derken sekizden sonra oldukça hafifledi. Normal doğum belirtilerinde böyle bir şey var mı acaba? Daha çok erken biliyorum ama meraklanmaktanda kendimi alamadım.
Vesile ile şunu da sormuş olayım; Doğumdan önce, suyunuz, nişanınız, sancılarınız falan dışında, bir kaç hafta yada birkaç gün önceden kendini gösteren, acaba doğum zamanı mı yaklaşıyor dedirten belirtileriniz varmıydı? Var ise nelerdi? İnsan çok merak ediyor
Ah evet, okuyorum heryerde ağlaya ağlaya emziriyorum diyenleri. Gözüm şimdiden korktu açıkçası. Ben bu hafta gittiğimde bu konuyu da mutlaka açayım doktoruma. Bir de alternatif bitkisel şeyler tavsiye edenler var (ayva çekirdeği, soğan suyu, tahin yağı vs) ne kadar faydalı bilmiyorum ama onları da araştırmak lazım, doğal mucizler sonuçta. Aklıma getirdiniz valla teşekkür ederim.
Çok bulantım var bu arada sabahtan beri. Normal mi bu zamanda bilmiyorum ama sanırım uzanacağım. Hiç bir şey yiyemedim, ancak sıvı tüketebildim bugün
canım benim de bel ağrılarım olmuştu ama ağrılar doğumun yaklaştığını göstermez. belki de bebeğin doğum kanalına inmeye başladığını gösterebilir. ben normal doğum yaptım. nişan denilen şeyi bekledim hep. bendeki belirtileri söyliyim. öyle doğumdan birkaç gün önce nişan falan olmadı ama bir sabah biraz kanlı akıntım oldu sonra o kanama bütün gün sürdü sanki adetimin son günü gibi falan.o ara sancım yoktu. sonra o gece de sancılarım başladı. zaten o gece de hastaneye gittik , ertesi gün 21.00da da doğum yaptım işte. suyum falan gelmedi. hatta suyumu hastanede patlattılar.o sabah başlayan kanamaya da nişan denilebilir mi bilmiyorum. yani herşey iki gün içinde oldu. sadece doğum yaklaştığı günlerde diyim, hafif ve düzensiz sancılarım vardı, böyle arada bir giren ve sık olmlayan. günde bir yada bazen iki kez oluyodu sadece. umarım işine yaramıştır anlattıklarım.
Benim belirtiler doğum olacağı gün geldi. Yazmıştım daha önce. Ben sadece sancı. Daha doğrusu belimde şiddetli ağrı çektim ve iyice sıklaşınca hastaneye gittik. Günler öncesinden birşey yaşamadım. Herkes de farlı olabiliyor tabi...
bugün bendede oldu adet sancısı gibi ama bütün karın kaslarımı sardı sadece kasıkta değildi nefesimi kesti resmen bi gün öncede olmuştu sanırım hazırlık kasılmaları bunlar.son aya girince başlıyor heraldeherkesin belirtilerinin farklı olması ne kadar kötü :) keşke tek ve belirgin bir belirti olsaydı da her değişik kasılmada heyecan yapmasaydık bizde :) demekki regl sancısına benzer olan ağrım çok bişey ifade etmiyor o zaman. Zaman azaldıkça endişeler artıyor :2:
Teşekkür ederim ayeser :)
Benim belirtiler doğum olacağı gün geldi. Yazmıştım daha önce. Ben sadece sancı. Daha doğrusu belimde şiddetli ağrı çektim ve iyice sıklaşınca hastaneye gittik. Günler öncesinden birşey yaşamadım. Herkes de farlı olabiliyor tabi...
Şimdi hatırladım da günler öncesinde bebeğin çıkacağı yere saniyelik bir ağrı saplanıp geçiyordu. Beni aniden "ayy" dedirtip geçiyordu. Bunun dışında günler öncesinden birşey olmadı. Ama sona yaklaştıkça insan kendini çok dar hissediyor. Ağırlaşıyorsun iyice. Sanki içine taş doldurulmuş gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?