- 17 Kasım 2014
- 1.805
- 1.684
- 83
- Konu Sahibi castleinthesnow
-
Bizim okul farklı işte, o ülkelere gitmek için o dili bildigine dair belge göstermen gerekiyor, öncesinde kursa gitmiş olmak falan gerekiyor.Kesinlikle gidin. Dil derken ingilizceniz varsa problem yok. Zaten almanca, iyalyanca vs. Icin gittiginiz okul sizi kursa aliyor. Ben gittim. Herkes gitsin.
Benim arkadaşım dil istemelerine rağmen olmayan almancasıyla Almanya'ya gitti.
Ve sayesinde de yurtdışı bağlantılı yabancı bi şirkette staj yapma hakkı kazandı.(orada yapmadı o ayrı)
Ben İtalya'ya gittim erasmusla ne kadar eğlendiğimi sayfalarca yazarım.
Bence sınavlara gir ,kazanırsan elinde hakkın bulunsun.
İstemediğin takdir de gitme hakkından cayabilirsin zamanı geçmeden.
Sınavı geçersen de eğer sana bi belge verecekler o belge" ben yurtdışına gitsem yabancı dilim yeter, yaşar giderim" anlamı taşıyan bi şey.İşine yarar yani.
Deseler nutella koş 1 erasmus daha yap 2 dk durmam
Düşünme sebebim şu başvurup vazgeçersem şansımı kaybediyorum normalde yüksek lisansta da gidiliyor erasmus eğer vazgeçersem yüksek lisansta falan gidemiyorumErasmusla somaliye gonderseler giderim
Ne dusunuyorsun ki hic durma bence, sinavlara gir gec sonra dusunursun zaten
Ben mühendislik okuyorum bölüme göre ülkelerdeki okulların anlaşması değişiyor.Benim kardesim Cumartesi polonyaya gidiyor canim erasmus kapsaminda. Hazirlik okumustu ingilizcesi var idare edecek kadar. Zaten senden mukemmel ingilizce istemiyorlar amac bir yerlere gidip dili ogrenmek. Erasmusu kazanmak da cok zor degil. Cok iyi dil bilmeden de sinavi geçip hak kazanirsin gitmeye. Yunanistana falan giden hic duymadim genellikle polonya gibi ulkeler cikiyor. Senin bolumun ne.
Yunanistan cikacagini nerden biliyosun belli mi ki.Ben mühendislik okuyorum bölüme göre ülkelerdeki okulların anlaşması değişiyor.
Bizim bölümde Polonya yoktu mesela.
Ayrı bir sınav yapmıyorlar hazırlık geçme sınavı puanım geçerli.
Bilmiyorum işte CVmde Yunanistan'da erasmus yaptım desem ne kadar faydası olucak ki :/
Vazgeçicem sanırım.
Aynen öyle düşündüm işte.Eğer cv nizde sizi bir faydası olmayacaksa mesleki açıdan gideceğiniz ülkelerin, bir anlamı yok diyebilirim.
Üniversiteyi bitirdikten sonra yurtdışı master yaparsınız.
Ha derseniz ki hayat tecrübesi olarak bir şeyler kazanmak istiyorum, o zaman gidin derim.
Daha iyi olan 2-3 ülkeye ortalaması en yüksek olanlar gidiyor :)Yunanistan cikacagini nerden biliyosun belli mi ki.
Ama işte dil öğrenemiycem okulum uzayacak..Kesinlikle git, düşünmen hata. En büyük pişmanlığımdır, arkasından salak gibi olmasına rağmen Öyp'ye de gitmedim. Şimdiki aklım olsa hiiiç düşünmem. Sana çok şey katacak emin ol, çok güzel bir hayat tecrübesi. Kariyerin için de. Ülke ayırt etme.
Kendisine katkı sağlamayacak ülkelere giden arkadaşlarım, 2. ayda bırakıp programı döndüler.Aynen öyle düşündüm işte.
CVmde havalı durmayacak.
Ayrıca bir dil öğrenemeyeceğim, ek olarak okulum uzayacak en az 1 dönem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?