• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkeğiniz sizi mi? Yoksa anneciğini mi tercih ediyor?

arzuca9432

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2009
4.030
8
116
56
İstanbul
Hayatınızdaki erkeklere göre yeriniz birinci sıradamı?Yoksa annesinin arkasındanmı?
geliyorsunuz herzaman.................
Annelermi öncelikli yoksa sizlermi?bayanlar?............................

öyle bir ayrım yapmasına gerek yok.
annesine daha doğrusu ailesine saygılı ama bizim kendimize ait bir hayatımız var.
ne ben arada kalmasına fırsat veririm ne de o öyle bir tercih yapar.

niye beni tercih etsinki??
annesi var onun önceliğini taşıyan.onu doğuran.kanını taşıdığı annesi..
kaldı ki benimde öyle bir talebim yok.

Bende ilk evlendiğimde eşim annesi ile çok yakındı.Hatta alışmış,onun
sözünü çok dinlerdi.Seneler geçtikçe benim değerimi de fazlasıyla anladı..........................

yerimiz ayrı yani annesinin yeri ayrı benim yerim ayrı kıyaslama yapmaz.. ama tercih diye adlandırırsak

tabi ki benim ve ben olmak isterim:lepi:

tercih yaptırmak hoş değil ama bi problem olduğunda tabiki beni seçer eminim çünkü ben eşiyim hayat arkadaşıyım nasıl ben herzaman onun yanındaysam o da her koşulda benim yanımda olmalı...

ilk evlendiğimiz zamanlar hıncal uluçun bi yazısı aklımda kalmıştı,eşinizin sizi ne kadar sevdiğini anlamak için hayatındaki öncelik sırasının ne olduğuna bakın diye sırf bu yüzden eşime bunu dolaylı olarak sordum tabi o zaman çocuğumuzda yok,o da bana bi daha bunu sorma ama tabiki sensin 1.sırada dedi,o zaman için çok sevindim çünkü eşim ailesinede çok düşkündür onlarda gerçekten çok iyi insanlar bana bile bazen kurban olarak konuşurlar neyse arkadaşlar yaşda biraz kemale erdi ondanmıdır nedir şimdi böyle bir kıyaslamanın yanlış olduğunu anladım çünkü bende eşimi nekadar sevsemde annemim önüne koyamam anne bu ya karşılıksız çıkarsız her daim seni olduğun gibi seven her hatanı affeden bir insan siz sizi çok seven eşinize ufacık bi kötülük yapın bakalım karşılığı ne olacak yada bugün çok seviyo ama yarın bakalım bu sürecekmi,maalesef hayatta ne olacağı belli olmuyo burda aldatılanları vs.okuyoruz ben bunları yaşamadım eşim hala beni çok sever ama birde 7 yıldır anneyim ve çocuğumu ne şartlarda büyüttüğümü bildiğim için empati yapıp bu kıyaslamanın yanlış olduğunu düşünüyorum,tabi eşimiz bizimle yeni bir hayat kuruyo herşeyini bizimle paylaşıyo ama madalyonun öteki yüzü:bugün annesinin önüne seni koyan yarın başkasınıda senin önüne koyabilir

Erkekler şöyle düşünüyor maalesef: Dünyada bir sürü kadın,sevgili,eş vardır ama yalnızca bir tane anne vardır.Sevgili bulursun ama annenin yerini tutacak bir anne daha bulamazsın.Boşuna dememişler ana gibi yar olmaz diye.

ilk evlendiğimiz zamanlar hıncal uluçun bi yazısı aklımda kalmıştı,eşinizin sizi ne kadar sevdiğini anlamak için hayatındaki öncelik sırasının ne olduğuna bakın diye sırf bu yüzden eşime bunu dolaylı olarak sordum tabi o zaman çocuğumuzda yok,o da bana bi daha bunu sorma ama tabiki sensin 1.sırada dedi,o zaman için çok sevindim çünkü eşim ailesinede çok düşkündür onlarda gerçekten çok iyi insanlar bana bile bazen kurban olarak konuşurlar neyse arkadaşlar yaşda biraz kemale erdi ondanmıdır nedir şimdi böyle bir kıyaslamanın yanlış olduğunu anladım çünkü bende eşimi nekadar sevsemde annemim önüne koyamam anne bu ya karşılıksız çıkarsız her daim seni olduğun gibi seven her hatanı affeden bir insan siz sizi çok seven eşinize ufacık bi kötülük yapın bakalım karşılığı ne olacak yada bugün çok seviyo ama yarın bakalım bu sürecekmi,maalesef hayatta ne olacağı belli olmuyo burda aldatılanları vs.okuyoruz ben bunları yaşamadım eşim hala beni çok sever ama birde 7 yıldır anneyim ve çocuğumu ne şartlarda büyüttüğümü bildiğim için empati yapıp bu kıyaslamanın yanlış olduğunu düşünüyorum,tabi eşimiz bizimle yeni bir hayat kuruyo herşeyini bizimle paylaşıyo ama madalyonun öteki yüzü:bugün annesinin önüne seni koyan yarın başkasınıda senin önüne koyabilir

nasıl yani:1shok::1shok:

ama annelerle kendimizi bile kıyaslamayalım diyoruz

peki bi başkasıyla anne nasıl kıyaslanır ki kafam karıştı şimcik öle deildir ya demi:uhm:

tabiki bir öncelik olmamasından yanayım yani böyle bir konu bile olmamalı aile içinde.insanlar kendi ailelerine saygı duymalı ama artık yeni kurulan aileyede herkes saygı duymalı

ben eşim için her şeyden önce gelirim,o da benim için.bu budur bizim için.kimse de değiştiremez.bebişimiz olunca o gelecek tabii önce :))

kıyaslanacak bir durum değil bence bu.
bir eş tabiki de karısını sevmeli, saygı göstermeli, onu başkalarının yanında küçük düşürmemeli, korumalı vs.. vs...
ama niye annesiyle kıyaslasın ki?
biri hayatını paylaştığı, koynunda uyuduğu karısı; diğeri onu 9 ay karnında taşıyan, her türlü sıkıntısına katlanan, canı, kanı, annesi...

rahmetli kayınvalidem hayatta olsaydı ve eşim benden önce annesine öncelik verseydi bu durumdan şikayetçi olmazdım..
nasıl ki benim de annem benim için herşeyden önce geliyorsa..

öncelik farklı tercih farklı bana göre..
ve bu iki kavram tercih kıyasında değil..

Back
X