• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''erkek annesi olmak ayrıcalık'' mış...

Ben evlat sevgisinden demedim ki o olayı. Bir sürü anne olamayan kadın var. Bizim millet ise böyle cümleler kurarak onları eksik hissettiriyor sonra anne olmak için çırpınmalarının yanısıra anne olmuş kadınların böyle cümleleriyle iyice çöküntüye uğruyorlar. Yani şu konuda bile aynı cümleyi o kadar kişi yazmış ki

Evet evlat kokusuna hasret insanlar varken cinsiyet ayirimciligi yapmak anneligi ayricalik yapmak cok simarikca ve acitici. Biraz duyarli olmak lazim.

Ben evlat sevgisinden demedim ki o olayı. Bir sürü anne olamayan kadın var. Bizim millet ise böyle cümleler kurarak onları eksik hissettiriyor sonra anne olmak için çırpınmalarının yanısıra anne olmuş kadınların böyle cümleleriyle iyice çöküntüye uğruyorlar. Yani şu konuda bile aynı cümleyi o kadar kişi yazmış ki

Hassasiyeti anliyorum ama kimsenin nispet yapmak icin soyledigini dusunmuyorum.

Bende anne olmaya cabalayanlardanim.oyuzden erkek evlat kız evlat ayrımına gerçekten anlam veremem.çünkü tek istediğim sağlıklı ve ömürlü bir evlat sahibi olmak.insanın başına bir acı gelmeden felaket gelmeden böyle cahilce şeyleri söylemesi konuşması çok kolay gelir..Allah kimseyede yasatmasin zaten..

ne erkek annesi olmak
ne kız annesi olmak
ne anne olmak ayrıcalıktır
neslin devamını sağlamak için ürüyoruz ve bunu binlerce değil milyonlarca kadın yapıyor
evlat sahibi olamayanlar ya da olmak istemeyenler daha az kadın değil yada daha alt bir mertebe de değiller

ayrıca konu sahibinin konusuna gelirsem ben ne denmek istediğini gayet iyi anlıyorum sırf pipili çocuk doğurdu diye kendini üst mertebe de gören, ağam paşam oğlum tüm kızlar sana feda olsun diyerek bencil, erkek diye kendini üstün tutan adamlar çıkıyor ortaya
bana göre de toplumumuzun en büyük sorununu elleriyle yaratıyorlar

Ben de onceden erkek bebekler acaba kiz bebekler gibi sevilebilirmi diye dusunuyordum yalan deyil. Simdi oglum da oldu kizimdan sonra, ve ben onun zeytin gozlerine kurban olurum.
Cok seviliyormus cok.
Kizim prensesim, oglum da pasam bana gore.ikisinin de yeri ayri ikisinin de tadi ayri.

Allah bagislasin Insallah evlatlarimizi kizda olsa erkekde olsa senden bir parca hic farketmiyor. Allah uzuuun omurler versin

kızlar bnm iki kızım var binlerce kere şükürler olsun kuzeniminde bi oğlu.. eşi hastaneye geldi geçen gün muayene falan oldu işlerini bitirince yanıma uğradı sohbet ediyorduk sonra yan taraftaki arkadaşım geldi yanımıza hamile oda bi oğlu olucak..sonra bizim hatun cinsiyetini sordu arkadaşıma oda oğlan dedi hemen atladı ayy oğlan annesi olmak bi ayrıcalık diye..arkadaşım müdahale etti hemen neden ayrıcalık olsunki kızı oğlanımı var sağlıklı olsun falan dedi ama o durmuyo yok abla bak doğsun o zmn konuşalım falan diyo kendince saçmalıyo bişeyler konuşmaya çalışıyo falan sonra arkadaşım biraz üsteleyince kapattı konuyu ve gitti..zaten sevmiyodum iyice gıcık oldum gereksiz şeyyy...
Dert etme büyüyünce de keşke kız olsaydı diyorlar :)

kızlar bnm iki kızım var binlerce kere şükürler olsun kuzeniminde bi oğlu.. eşi hastaneye geldi geçen gün muayene falan oldu işlerini bitirince yanıma uğradı sohbet ediyorduk sonra yan taraftaki arkadaşım geldi yanımıza hamile oda bi oğlu olucak..sonra bizim hatun cinsiyetini sordu arkadaşıma oda oğlan dedi hemen atladı ayy oğlan annesi olmak bi ayrıcalık diye..arkadaşım müdahale etti hemen neden ayrıcalık olsunki kızı oğlanımı var sağlıklı olsun falan dedi ama o durmuyo yok abla bak doğsun o zmn konuşalım falan diyo kendince saçmalıyo bişeyler konuşmaya çalışıyo falan sonra arkadaşım biraz üsteleyince kapattı konuyu ve gitti..zaten sevmiyodum iyice gıcık oldum gereksiz şeyyy...

amaaan boş boş konuşmuş, neyine kafana takıyosunda.
tabi o konuşunca ister istemez sinirlenmişsindir ama takmana değmez bence sende farkındasın bunun.
bende bu konuda kendi fikrimi yazayım, evladın ayrıcalığımı olur, hayırlı sağlıklı bir evlat olsunda cinsiyet hiç önemli değil bence.

Kendini ne kadar ayrıcalıklı görmek isteyen arkadaş var. Bir türlü sonu gelmedi.Arada ne kadar kırıcı olduğu yazıldı ama yok sonu gelmiyor.

gelinlerin başına tebelleş olma ayrıcalığı mı diyelim buna .
deli saçması .
zügürt tesellisi .

siz deyin ki ona eskiler ne demiş ''kız evladı öz evladı''

Hımmm demek ayrıcalık oluyormuş erkek annesi olmak. Ben hiç o ayrıcalıktan olmicam iki kızım var çok şükür. Hepte dua ediyorum şükür ki sağlıklı evlatlarım var hayırlı olsunlar,vicdanlı olsunlar daha ne isterim ki Allah tan.
Bana da kafası çalışmayan birisi eşin sana hediye almaz hep kız doğuruyorsun dedi :)
Doğum yapınca hediye alınıyor muş ben öyle duydum görmedim iki çocuğumda da.
Zaten çok şükür istediğim oluyor doğum yapınca da almayıversin ;)

ya bunu diyen de bir bayan yani..Ne kadar sağlıklı bir psikolojiye sahip olduğunu siz düşünün.:KK62::KK62:

Valla bence de kız evlat gibisi var mı... Bakalım benim bebeğimin cinsiyetini bilmiyorum ama bir kızım olsun o kadar istiyorum ki... kızı olan anne özellikle hayatta yalnız kalmaz...:D kızlar daha merhametlidir... Bilmiyorum kendimden biciyorum.. ölürüm annem babam için....

Bu toplumun bu hale gelmesinin sebebi de böyle afedersiniz gerizekalı annelerdir. Sen erkeği yücelt, paşa gibi büyüt suyunu bile kendi alamayacak, çıkardığını donu makineye koyamayacak bir insan haline getir sonra kendini ayrıcalıklı ilan et. Doğru böyle bir beyin yapısı ayrıcalıktır gerçekten. sonrada neden erkek egemenliği var derler. aldığı gelini de hizmetçi olarak alırlar oğullarına. NEFRET EDİYORUM böyle kadıncıklardan!!

Back
X