Erkek arkadaşım benimle daha fazla zaman geçirsin istiyorum

yoluzunbenyorgun

Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2020
20
7
28
Merhaba birbirinden güzel ve değerli ablalarım kardeşlerim. Ben 25 yaşımdayım ve 2,5 yıllık evliliğe giden bir ilişkim var. Erkek arkadaşımla birbirimizi çok seviyoruz bu yaz da nasip olursa nişanlanmayı düşünüyoruz. Ailesi haricinde genelde pek sorunumuz olmaz belki ailesi de sorunumuz değildir belki ben kendi ailemle yaşayıp tatmin olamadığım duygulardan dolayı bu aileyi çok kafama takıyorumdur ama soracağım soru bu değil... bazen erkek arkadaşımla aynı ev ortamında onların evinde baş başa buluşma imkanı sağlıyoruz ve bi yerden sonra onun sıkıldığını düşünüyorum. Benim kendi ailemde ne kadar sorunlar olsa da babam hiç annemi yanından ayırmak istemezdi sizce bu zamanla oluşacak bir bağ mı? Evlilik tabi ki bir Zafer değil ama evlilik hayatı benim için çok önemli çok huzurlu ve bağlı olmak istiyorum. Bugün fazladan 1-2 saat daha geçirip beraber yemek yiyip tv izleyebilecekken benim teklifim üzerine( acaba benden bunaldı mı diye düşünerek kendim teklif ettim beni Eve bırakmasını) beni eve bıraktı. Şimdi eve geldim ve canım sıkıldı. Onunla çok mutluyum birçok konuda çok iyi anlaşıyoruz. Acaba ben mi alınganlık yapıyorum? Eşleriniz zamanla sizinle zaman geçirmeyi daha çok sevdiler mi? Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Kendimi yanlış ifade ettiğim bi nokta olmuşsa da kusura bakmayın lütfen.
 
Sevgiliyken kısıtlı zaman var.
Evlenince tüm zamanlar sizin.
Eğer ortak noktanız da çoksa tabiki de evlendikten sonra zaman geçirmeyi daha çok seviyoruz.
Ama sanki evlenince böyle sürekli el ele diz dize oturmayı isteyecekmişsiniz gibi geldi bana.
Erkekler bu durumdan çabuk sıkılabilir.
 
Böyle şeyleri ona söyleyerek bunaltmak da istemiyorum hem de üstüne çok düşmüş de olmak istemiyorum bağımlı bi görüntü vermek istemiyorum. Bu sıralar biraz duygusal olarak boşluktayım ailevi nedenlerle belki de ondan böyle düşündüm. Haklısınız.
 
O ailevi meseleleri evliliginize tasisaniz bunlar sizin icin büyük sorunlar yasatabilir. Bence bunlari göz önünde bulundurun. Bir kac yerde ailelelerin lafi geciyor. Sorunlu bir aileniz varsa veya sorunlu bir cocuklugunuz oldugu ise o zaman onlarin tetiklemesinin üstünden gelmeyi ögrenin eger evlenmeye niyetiniz varsa
 
peki ne oldu da eve birakmasini istediniz?

bence evlenince daha iyiye gitmez, neticede evlenince daha bol zaman oluyor ve ilgi alaka daha cok bolunuyor. Ama siz birlikte olmak icin 2 3 saatligine bulusmussunuz. O surede sizinle takilmak istemedi ise bir sorun olmali gercekten de.
 
Eş ile vakit geçirmekten zevk almasak zaten evlenmezdik ama sen biraz fazla hassas davranıyorsun bence.
Eve bırak demissin cocuk senin beynini nerden okusun ki. Belki sıkıldığını, belki birseyden rahatsiz olduğunu, belkide söyleyemediğin birşey var diye düşünerek birsey soylemeden seni eve birakti.
Sevgilinizle rahat rahat herseyi rahat rahat konuşabilmeniz lazim. Daha evlilik için erken sanki sizin için
 
'Ailevi problemleri' bir kaç mere yeniledin. O zaman erkek arkadaşının üstüne çok düşmektense bence önce bunu kafanda, iç dünyanda, yüreğinde çözmelisin.

Çünkü bundan kaynaklı olarak erkek arkadaşına daha fazla yöneliyorsan bence bu ciddi bir sorundur.

Soruna gelince; bence ilgisiz erkek, sevgisini göstermeye isteksiz erkek asla ve asla değişmiyor.
 
ayni benim sevgilim gibisiniz. kendisi salonda koltugun bir kosesinde oturuyor diyelim ben de gittim diger koseye oturdum, hemen “yassy neden oraya oturdum, bir sey mi oldu, neden yanima gelmedin” diye kafa acmaya baslar. veya robot degilim yani yaninda oturup normal telefona bakiyorsam hemen “yassy sessizlestin, bir sey mi oldu” diye darlar. kardesim beni bi birak, her an seninle sohbet edemem, her an sana yapisik oturamam, surekli gulemem yani bunu 3.5 senede zor anlattim kendisine.

sevgiliniz sikilsa firsat yaratip sizi evine cagirmazdi diye dusunuyorum. buyuk ihtimalle o da benim gibi surekli surekli bir sohbet muhabbet veya aktivite halinde olamiyor. mesela siz beni eve birak dediginizde birakmis cunku neden birakmasin, siz istemissiniz. eger size “seni eve birakayim” dese yuh oha hayvan herif derdik ama simdi cok normal gorunuyor.
 
peki ne oldu da eve birakmasini istediniz?

bence evlenince daha iyiye gitmez, neticede evlenince daha bol zaman oluyor ve ilgi alaka daha cok bolunuyor. Ama siz birlikte olmak icin 2 3 saatligine bulusmussunuz. O surede sizinle takilmak istemedi ise bir sorun olmali gercekten de.

şimdi bana daha çok kızacaksınız ama çok uykusuzdu. Beni sever sevgisini gösterir ve mesela ben kendimde beğenmediğim bişeyden bahsetsem kendine öyle deme şöyle tatlısın böyle iyisin der. Sadece ben sanırım duygularımı daha yoğun yaşıyorum. Belki de ben ona daha çok ihtiyaç duyuyorum bu dönemde. İyice hassaslaştım. Normal şartlarda ailesiyle ya da arkadaşlarıyla zaman geçirmekteyse beni tercih eder fazlasıyla. Onun üzülmesini bunalmasını istemiyorum hiçbir şeyine de karışmam. Belki de bu mutlu yakın ortamı ben sağlayamıyorum bu aralar. Peki nasıl davranmalıyım? Sonuçta onunla aynı evde yaşama deneyimim yok acaba ilerde benim evde yokluğum ona belli olacak mı sormak istediğim soru bu... yani sonralarda evimizde olmadığımda ailemle olduğumda ya eşim yanımda olsaydı diye düşünür mü bunu merak ediyorum. Evlenince insanlar birbirlerini arar mı alışır mı bu şekilde zaman içinde?
 
Su soğuk ama girince alışıyorsun merak etme :)))

Şaka şaka, kimi zaman birlikte vakit geçiriliyor, keyif alınıyor, kimi zaman da evde olmasına tahammül edemiyorsun mesela. Ruh halimle alakalı yani öyle söyleyeyim:)
Ama evlilikten böyle sürekli diz dize olmaz, efenim romantik filmler izleyerek battaniye altında puding yemek falan gibi beklentilerin varsa öyle birşey olmuyor, hayatın gerçekleri var, işten eve geliyorsun zaten yorgunsun, yani her zaman bu istediklerin olmuyor
 
Anlattıkların çok anormal değil gibi ama bu konuyu kafanda tam çözmeden aman ciddi bir yola girme... belki de bu konuda fikirleriniz uyusmuyordur; ben de biraz mesafeliyimdir düz bi insanımdır ama eşim senin gibi, hep yanyana oturalim ister hep sohbet edelim, 10yildir birlikteyiz ben gece çalışıyorsam gidip kendisi yatmaz yalnız mesela benle oturur; hoşuna gidiyor insanin tabi ki ama onun için yıpratıcı olsa gerek. Kendini nasi rahat hissediyorsan öyle davran ve içinde bu konuyu mutlaka çöz, sorularına cevabını net bul... acabalarla olmaz.
 
X