erkek arkadaşımı seviyorum ama onun önünü kapatıyorum gibi geliyor 😞

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende bu durumlardan elbette korkuyorum öyle çok insan var Allah korusun bunları elbette şuan konuşuruz ama evlendikten önce konuşulan her şey de yapılmıyor evlilik ne kadar tanısan da biraz da şans işi o ce çok güzel gösterip sonra yan cizebiliyirlar böyle çok örneği var Allah korusun öylelerinden bol bol dua etmekten biraz daha tanımaya çalışmaktan başka care yok
Değişecek adam evlilik konusunu kendı çabası üzerine konuşur annenızle ablam istiyor die konuşmaz . Siz bile ablası ablası diyorsunuz artık adam nasıl işlediyse sizi . Konuyu bir başkasından dinliyormuş gibi bakarsanız kendınıze daha net fikirler verebilirsiniz

Sizce sürekli uyarılarak düzeltılınce değişiyor mu 🤔değişmezler köprüyü geçtikten sonra hamurunda mayasında ne varsa o olur .

ben çok fazla eli açık erkeğe karşıyım etrafa evlendıkten sonra kocam elindekini herkese veriyor konusu olur ondan sonra .
Bilmiyorum evlilik tecrübem yok inşallah dediğiniz gibi olmaz ama bir arkadaşım vardı evlendiler şimdi çocuk ona aylarca çektirdi zamanın binde birini harcamazdi ilk 7 8 ay güzeldi sonrasında başladı çocuk zaman ayırmamaya ne arar ne sorar bi yere gittiginde haber vermez o kadar kötü oldu ki kız için kızın da birakamama nedeni bazı şeyler yaşaması oldu hemde bence cok seviyordu her ne kadar öyle dese de çevresindeki herkes de şaşırıyordu onlara kız çok atık atılgan ilgili hamarat ama çocuk tam tersi he çocuğun da yapmama nedeni işte kız onh çok sıkıp en ufak şeylerden kavga etti ilişkinin başlarında kız çocuktan baya güzeldi bunun da verdiği ozguvenle hep üstüne gitti saçma sapan kıskançlıklar yaptı en ufak şeyde kavga etti çocuk sonradan böyle oldu ama yinede evlendiler yani demem o ki çevremdeki insanları görünce gerçekten nereye giderse gitsin haber veren canım bisey çeker diye para atmak isteyen beni düşünen birini kaybetmek istemem hee zaman ayirmama durumunda da evet bir zamanlar sikayetciydim çok çalışıyordu ama yinede bu durum beni üzüyordu daha katlanamiyordum o konuda şuan sıkıntım yok ama inşallah ileride de olmaz tabi

sevgiliniz ve siz ne iş yapıyorsunuz?
Anneniz neden evlenmenizi istemiyor?

Değişecek adam evlilik konusunu kendı çabası üzerine konuşur annenızle ablam istiyor die konuşmaz . Siz bile ablası ablası diyorsunuz artık adam nasıl işlediyse sizi . Konuyu bir başkasından dinliyormuş gibi bakarsanız kendınıze daha net fikirler verebilirsiniz
Ya ablasi bahane aslında kendisi de istiyor ve anne kavramı pek olmadığı için hep ablasını referans gösteriyor

Annenize bir tik hak verdim. Evlenmek istedigini soyleyebilir ok ama ikide bir ablam şöyle istiyor ablam.boyle istiyor yok baski yapiyor filan sacna sapan bi konuşma şekli yani ablaya göre mi oluyor bu işler. Bakmiş ilgilenmiş olabilir ama bir insanin hayatina haddinden fazla karişmamali ilgilenmiş olmasi her seyde burnunu sokacagi anlamina gelmiyor.
Bugun evlilik diye baski yapar yarin başka işlerinize karisir cocugu ne zaman dogurup nasil buyutecegin de dahil.
Hee doğru bende katılıyorum ona da dedim ablası da bebekliginden beri bakmamış sonuçta belli bir süre ilgilenmiş sanki altını mi bezlemiş buna bende katılıyorum sonuçta o da elinden geleni yapıyor onun için sadece ablası yapmıyor karşılığını veriyor bu da

Bilmiyorum evlilik tecrübem yok inşallah dediğiniz gibi olmaz ama bir arkadaşım vardı evlendiler şimdi çocuk ona aylarca çektirdi zamanın binde birini harcamazdi ilk 7 8 ay güzeldi sonrasında başladı çocuk zaman ayırmamaya ne arar ne sorar bi yere gittiginde haber vermez o kadar kötü oldu ki kız için kızın da birakamama nedeni bazı şeyler yaşaması oldu hemde bence cok seviyordu her ne kadar öyle dese de çevresindeki herkes de şaşırıyordu onlara kız çok atık atılgan ilgili hamarat ama çocuk tam tersi he çocuğun da yapmama nedeni işte kız onh çok sıkıp en ufak şeylerden kavga etti ilişkinin başlarında kız çocuktan baya güzeldi bunun da verdiği ozguvenle hep üstüne gitti saçma sapan kıskançlıklar yaptı en ufak şeyde kavga etti çocuk sonradan böyle oldu ama yinede evlendiler yani demem o ki çevremdeki insanları görünce gerçekten nereye giderse gitsin haber veren canım bisey çeker diye para atmak isteyen beni düşünen birini kaybetmek istemem hee zaman ayirmama durumunda da evet bir zamanlar sikayetciydim çok çalışıyordu ama yinede bu durum beni üzüyordu daha katlanamiyordum o konuda şuan sıkıntım yok ama inşallah ileride de olmaz tabi
Ben kızı anlayabılırım bi anda iki yabancı bir eve giriyor duygular davranışlar catısabılır stres olabilir kıskançlık artabılır zaman gerektiren şeyler eşinin bu süreçte destek olmak yerine dışarıya yönelip eşini tek bırakması yanlış .
Erkek nasıl ki sıkılmışsa kadınında sıkılabılıcegı konusunda düşünceli olup bu sıkıntılı süreç birlikte atlatılmalıydı .

Peygamber efendimizin bi sözü var çoğu insan için yerinde bi söz .

Dağların biraraya gelcegine inanında insanların değişebilecegıne inanmayın die

Ben kızı anlayabılırım bi anda iki yabancı bir eve giriyor duygular davranışlar catısabılır stres olabilir kıskançlık artabılır zaman gerektiren şeyler eşinin bu süreçte destek olmak yerine dışarıya yönelip eşini tek bırakması yanlış .
Erkek nasıl ki sıkılmışsa kadınında sıkılabılıcegı konusunda düşünceli olup bu sıkıntılı süreç birlikte atlatılmalıydı .

Hayır 1, 5 sene sevgili oldular ilk 7 8 ay iyilerdi ama bu süreçte hep alttan alan çocuk kavga başlatan kızdı her şeyde o
pürüz çıkaran nasılsa bırakmaz diye düşünen bunu hatta en yakın arkadaşı bile dedi yüzüne o da kabul ediyor zaten yanlış yaptığını sonraki 7 ay da çocuk buna soğuk davranmaya başladı daha doğrusu ilgisizliğe her anlamda kız sabretmese belki olmayacaklardı çocuğun da böyle yapmaya başlamasının nedeni yfak bir kıskançlık kriziydi sonradan böyle oldular ama şuan evliler tabi

Her şeyi kız çekip çevirdi ailesini ikna etti babasıyla ugrasti neler geldi başına ama şuan evliler

Hayır 1, 5 sene sevgili oldular ilk 7 8 ay iyilerdi ama bu süreçte hep alttan alan çocuk kavga başlatan kızdı her şeyde o
pürüz çıkaran nasılsa bırakmaz diye düşünen bunu hatta en yakın arkadaşı bile dedi yüzüne o da kabul ediyor zaten yanlış yaptığını sonraki 7 ay da çocuk buna soğuk davranmaya başladı daha doğrusu ilgisizliğe her anlamda kız sabretmese belki olmayacaklardı çocuğun da böyle yapmaya başlamasının nedeni yfak bir kıskançlık kriziydi sonradan böyle oldular ama şuan evliler tabi
Anladım ben evlenınce yaşadılar o problemleri zannettim ama sonuç değişmez çiftler birbirine destek olmalı kenara cekılmek yerıne .

İlişkinizi siz bılırsınız sevgilinizin suan cömert gelen davranışları ilerde size sıkıntı olacak gibi geldı bana . İyi düşünün mutlu olursunuz Insallah ne diyim

Sevgiliniz etraf baskısı herkesin evlenmesi ve ablasının sözleri sebebiyle evlenmek istiyor gibi anlatıyorsunuz sürekli. E sevgiliniz de bu doğrultuda konuşmuş annenizle. Bu itici olan taraf zaten. Anneniz haklı. Ablası evlen dedi evleniyor ablası boşan derse boşanacak mı? Yanlış bir girizgah olmuş üzgünüm.

Abla baskısı anne baskısından daha fazla etkiler. Annem beni doğurduysa bakmak zorunda der ama abla annelik yapmak bakmak zorunda değil. Sevgiliniz kendisine minnet duyuyor ve o yüzden ne dese yapıyor çünkü vefa gösteriyor. Abla iyi yapayım derken kötülük yapıyor. Evlilik, beğenmezsen geri vereceğin veya değiştireceğin bir şey değil. Hayatını geleceğini teslim ediyorsun. Bu kadar sıkıştırması ve sevgilinizin de her şeye he demesi iyi işaret değil. Adam kalk gidelim akıllı, kim çekiştirse oraya gidiyor. Evlenecek olgunluk yok, kendi karar veremiyor, abla ne derse o. Abla sizi de yönetmeye kalkar, yapamazsa da kardeşimi koruyorum ayağına evliliğinizi bozar. Bunlar ihtimal, kesin değil ama düşünmekte fayda var.

Abla baskısı anne baskısından daha fazla etkiler. Annem beni doğurduysa bakmak zorunda der ama abla annelik yapmak bakmak zorunda değil. Sevgiliniz kendisine minnet duyuyor ve o yüzden ne dese yapıyor çünkü vefa gösteriyor. Abla iyi yapayım derken kötülük yapıyor. Evlilik, beğenmezsen geri vereceğin veya değiştireceğin bir şey değil. Hayatını geleceğini teslim ediyorsun. Bu kadar sıkıştırması ve sevgilinizin de her şeye he demesi iyi işaret değil. Adam kalk gidelim akıllı, kim çekiştirse oraya gidiyor. Evlenecek olgunluk yok, kendi karar veremiyor, abla ne derse o. Abla sizi de yönetmeye kalkar, yapamazsa da kardeşimi koruyorum ayağına evliliğinizi bozar. Bunlar ihtimal, kesin değil ama düşünmekte fayda var.
Evet ben bunu da düşündüm çok sıkıntılı durum Allah korusuncevremizde örneklerini görüyoruz ben bunu erkek arkadaşıma da söyledim o da senin dediğin gibi vefa duygusundan böyle yapıyor annesi ilgisiz olduğu için ablasindan medet ummuş hep onu da anlıyorum ablasının sıkıştırmasını anlamıyorum niye öyle yapıyor acaba bilmiyorum belki de artık erkek arkadaşımla uğraşmak istemiyor çünkü erkek arkadaşım devamlı onunla paylaşıyor her şeyini o kadın biliyor onu onun da basinda bazı sıkıntıları var belki bu sebepten artık yuvasını kursun gitsin istiyor kendisi de demişti ablası biz evlenene kadar yardım ederiz evlendikten sonra artık sizin ikinizin arasında olur ne olacaksa sonrasına karismayiz dediler

Sevgiliniz etraf baskısı herkesin evlenmesi ve ablasının sözleri sebebiyle evlenmek istiyor gibi anlatıyorsunuz sürekli. E sevgiliniz de bu doğrultuda konuşmuş annenizle. Bu itici olan taraf zaten. Anneniz haklı. Ablası evlen dedi evleniyor ablası boşan derse boşanacak mı? Yanlış bir girizgah olmuş üzgünüm.
Ya orası öyle orda hata etti annem ona tepki gösterdi zaten ama büyük tepki gösterdi kalbini kırmadan söyleyebilirdi zaten ufak da olsa adım atmak istiyorum dediğin de tamamen değişti kadın sersemleşti bana o kadar düşkün ki bayılacak sandım orda yaptığı tavır ne kadar doğru doğru düzgün anlatabilirdi ablasının karışmaması gerektiğini de hep tersledi sevgilim diye değil ama kendini o kadar anlatmaya çalıştı ki annemin tepkisisligine ben kızdım

Ne kadar yükleniyorsunuz kendinize. Daha doğrusu kendinizi aşağılıyor gibisiniz. Annenizin söylediği doğru ama belki üslup yanlıştı. Erkek arkadaşınız hatalı. "Kızınızı çok seviyorum o yüzden biran önce evlilik düşünüyorum demek yerine ablam evlenmem için baskı yapıyor o yüzden acele edelim" gibisinden çıkılır mı annenin karşısına? Siz niye mahcup oluyorsunuz, erkek arkadaşınız mahcup olsun. Oh olsun yemiş lafı oturmuş aşağıya. Bir de ben onun önünü kapatıyorum falan diyorsunuz. Doğru mu anladım diye kendimi sorguladım. Biran önce evlenmesi gerek ama ben engel oluyorum mu diyorsunuz? Seven sevdiğini beklemez mi?Sizden iyisini bulacaktı ama siz engel oldunuz öyle mi?

Ne kadar yükleniyorsunuz kendinize. Daha doğrusu kendinizi aşağılıyor gibisiniz. Annenizin söylediği doğru ama belki üslup yanlıştı. Erkek arkadaşınız hatalı. "Kızınızı çok seviyorum o yüzden biran önce evlilik düşünüyorum demek yerine ablam evlenmem için baskı yapıyor o yüzden acele edelim" gibisinden çıkılır mı annenin karşısına? Siz niye mahcup oluyorsunuz, erkek arkadaşınız mahcup olsun. Oh olsun yemiş lafı oturmuş aşağıya. Bir de ben onun önünü kapatıyorum falan diyorsunuz. Doğru mu anladım diye kendimi sorguladım. Biran önce evlenmesi gerek ama ben engel oluyorum mu diyorsunuz? Seven sevdiğini beklemez mi?Sizden iyisini bulacaktı ama siz engel oldunuz öyle mi?
Evet üslübu yanlıştı azarlar gibi laf söylemesi doğru düzgün konuşmaması hep susması dinlememesi bana verdiği değeri gösterdi bizim aileden de evlenenler oldu hiçbirine böyle davranmadilar ilk etapta. Millet isteme günü gösteriyor ailesine ben başından beri ailemi haberdar ettim kötü mü yaptım he erkek arkadaşımı da devamlı ablasını katması doğru değildi istemeden böyle yaptı yanlış yaptı evet o konularda haklısınız ailelerin karışmaması lazım baskı yapmaması lazım ablasına ne oluyor onu da anlamadım sonuçta bu adam da sizze destek oluyor her sey karşılıklı oluyor. Onun yaşından dolayı aslında benim acelem yok evet ama onu düşündüğüm de artık acele ettirmek istemesini gayet normal karşılıyorum zoruna gidiyor bu durum çevresindeki herkes nerdeyse evlenmiş çünkü haklı bir yandan ne yapıcam bilmiyorum haklısınız kendimd bu kadar yüklenmem doğru olmaz

Ablası baskı yaptıkça o da benim uzerime geliyor haliyle artık bişeyler olsun diyor sende bana destek ol diyor gerçekten de bu konularda o itekliyor hep az buz bir zaman konuşmadık nerden baksan 1 sene gerçekten hak veriyorum ona ki hemen düğün yapalım dememişti sadece küçük bi adım olsun demişti

Bence siz henüz evlenecek olgunlukta değilsiniz sevgiliz de siz de. Anneniz bunu görmüş tecrübeli ne de olsa.
Öyle olsa ilk tanistirdigimda söylerdi ikinci bulusmaya gelmezdi ama tam tersi gelirken de mutlu oldu ve biraz daha bekleyelim istiyor acele etmeyelim istiyor

Bence siz henüz evlenecek olgunlukta değilsiniz sevgiliz de siz de. Anneniz bunu görmüş tecrübeli ne de olsa.
Bana olan bagimliligindan mi yoksa ne düşünüyor anlamıyorum ona kalsa ben 30 a kadar evlenmesem sesi cikmaz hep dibinde olayım istiyor ayrilmayayim

Ablası baskı yaptıkça o da benim uzerime geliyor haliyle artık bişeyler olsun diyor sende bana destek ol diyor gerçekten de bu konularda o itekliyor hep az buz bir zaman konuşmadık nerden baksan 1 sene gerçekten hak veriyorum ona ki hemen düğün yapalım dememişti sadece küçük bi adım olsun demişti
Görümce fena :) Ancak çevre baskısı ile evlilik kararı vermek doğru değil. En iyi siz irdelersiniz, hakkınızda hayırlısı olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X