Erkek arkadaşımın annesinin söylediği

Tehlike konusunda haklısınız, ona bişey diyemem. Ama ne bileyim koltuk o kadar dandik ki üzerinde oturmaktansa yere minder koyup oturuyoruz öyle bişey için bunu duymak istemezdim. Bende tavrımı belli edecek ne yapabilirim bilmiyorum maalesef

Yahu siz zaten duymadınız öyle bir şeyi erkek arkadaşınız gelip size yetiştirdi. Bunun yüze gülüp arkadan konuşulma durumuyla alakası yok o yüzden. Arkanızdan kız arkadaşının ne yaptığı yenir, ne lafı dinlenir!! gibi bir şey mi duydunuz, iki kişinin saçma sapan hareketi için anlık bir tepki var işte. Fesat kv ayrıca "oğlum o kız caaanım koltukları rezil etmiş, anası buna eşya kullanmayı öğretmemiş!!" gibi bir şey deseydi olurdu.

Erkek arkadaşınız samimiyetiniz üzerine annesinin lafını size söylemiş,ben olsam arar valla öyleymişiz cehalet zor derdim,güler geçerdik beraber.Teyzenin tarzına bayıldım ama,o yaşta teyzelerden böyle laf çıkması komiğime gider.Çok takma bence,eğer dozu kaçırırsa görüşmezsin olur biter.

ne kadar argo, bel altı bir laf bu böyle? hadi annesi böyle bi laf etti diyelim, erkek arkadaşınız ne demeye size yetiştirmiş bu lafı? İkisinde de var tuhaflık.

Erkek arkadaşının ağzında bakla ıslanmıyor.
Asıl dikkat etmen konu bu!!!

hadi annesi söylemiş sinirle hoş değil de sevgilin ne demeye bu lafı sana yetiştiriyor.
aklınız havada diye de iletebilirdi illa aynı kelimeyle iletmiş lafı size.
kadına sinir yapmaya gerek yok sorun sevgilide

Hakaret etmemiş size, halk dilinde kullanılan argo bir deyimi dile getirmiş sadece. Kusura bakma ama haketmişsiniz de. Tavrını belli etmen sadece aranızın açılmasına yarar. Başka da bir halta yaramaz. Erkek arkadaşına da söyle annesiyle senin aranda laf taşımasın.

Erkek arkadaşım ailesiyle ne zaman bir araya gelse morali bozuk, suratı düşük bir hal alıyor. Bazı mavzulardan dolayı üzerinde çok baskı kuruyorlar, onu kırabilecek şeyler söylüyorlar. O da benle paylaşır böyle şeyleri, elimden geldiğince destek olurum. Koltuk için böyle laf duydum, sıkıldım artık gibisinden sitemli bir mesajdı. Kırılabileceğimi düşünemedi sanırım o an kendide üzgündü, sinirliydi.

Benim eşim olsa bunu bana hayatta söylemezdi o kadar sıkıdır ağzı maşallah sizinkisi biraz boşboğazlık yapmış evet sinirle insan evde herşeyi söyleyebiliyor ama herşeyi karşı tarafa yetiştirmemek lazım gerek idare etmek dediğimiz şey de bu oluyo canım evlenince buna çok ihtiyacı olacak hatırlat ona istersen.

Ortada kendi tabiriyle s*** akıllı biri varsa o da oğluymuş, kimse kusura bakmasın yani. Sıcak fırını koltuğa koyan kendi oğlu sonuçta. Ayrıca bu lafı sana iletmesi çok saçma ve çocukça.

Erkek arkadaşım ailesiyle ne zaman bir araya gelse morali bozuk, suratı düşük bir hal alıyor. Bazı mavzulardan dolayı üzerinde çok baskı kuruyorlar, onu kırabilecek şeyler söylüyorlar. O da benle paylaşır böyle şeyleri, elimden geldiğince destek olurum. Koltuk için böyle laf duydum, sıkıldım artık gibisinden sitemli bir mesajdı. Kırılabileceğimi düşünemedi sanırım o an kendide üzgündü, sinirliydi.
Belli belli adamın ağzının gevşek olduğu.
Ailesinin de onu sürekli kırdığını biliyormuşsun da niye şaşırdın ki?
Kendi oğluna küfreden oğlunun kız arkadaşına neler sayar.
Doğal süreçler bence sizin ilişkide bunlar.

Kadın belki yangın çıkacaktı falan diye korktu da öyle ağzından kaçıverdi. Ya da oğlu sinirlendirdi, sinirlendirdi kadın da patladı. Çok kafanıza takıp da üzülmeyin derim.

senin erkek arkadasin bu lafi seninle niye paylasiyor ki? biraz patavatsizlik etmis..kadinda sinirlenmis yahu,baska biseye de sinir olmustur sizinle alakasi olmayan..birikince diyivermistir..
sen erkek arkadasina kiz bence bana neden boyle laflar tasiyorsun diye..

senin erkek arkadasin bu lafi seninle niye paylasiyor ki? biraz patavatsizlik etmis..kadinda sinirlenmis yahu,baska biseye de sinir olmustur sizinle alakasi olmayan..birikince diyivermistir..
sen erkek arkadasina kiz bence bana neden boyle laflar tasiyorsun diye..

Başka bişeye sinirlenmiş olabilir haklısın ama yediremedim işte. Bu arada önceki postlarımda yazmıştım neden söylediğini:

Başka bişeye sinirlenmiş olabilir haklısın ama yediremedim işte. Bu arada önceki postlarımda yazmıştım neden söylediğini:

ozaman sende herseyini benimle paylas ama annenin hakkimizdaki kotu yorumlarini duymak istemiyoru,simdiden sogutuyorsun beni de..
gercekten herseyi soylemesin..ilerde olur da evlenirseniz bu huyu seni cok yipratir..

ne olursa olsun buna dikkat etmeli sana söylememeliydi
ağzı gevşek adam zordur biraz
çooook çooook ilerleyen yıllarda evlendiğinizde senin söylediğin ufacık şeyi annesine de söylerse vay haline

O zaman erkek arkadaşına ailevi sorunlarını ilerde evlilik düşündüğü insanla paylaşmamalı. Yarın öbür gün yol su elektrik olarak döner ona. Senin için de geçerli bu. Yarın öbür gün annesini koruduğunda "sana bu lafı söyleyen kadını mı savunuyorsun bana?" Diyebilirsin. Ya da sen anneni babanı kardeşini koruduğunda "bi git allasen, sana şunu şunu yapmamış mıydı?" Tepkisiyle karşılaşabilirsin. Aile hakkında dertleşilecek son insan sevgilidir.

ne olursa olsun buna dikkat etmeli sana söylememeliydi
ağzı gevşek adam zordur biraz
çooook çooook ilerleyen yıllarda evlendiğinizde senin söylediğin ufacık şeyi annesine de söylerse vay haline

Asla yapmaz demiyorum, büyük konuşmamak lazım ama şu zamana kadar bişey anlatmadı.

O zaman erkek arkadaşına ailevi sorunlarını ilerde evlilik düşündüğü insanla paylaşmamalı. Yarın öbür gün yol su elektrik olarak döner ona. Senin için de geçerli bu. Yarın öbür gün annesini koruduğunda "sana bu lafı söyleyen kadını mı savunuyorsun bana?" Diyebilirsin. Ya da sen anneni babanı kardeşini koruduğunda "bi git allasen, sana şunu şunu yapmamış mıydı?" Tepkisiyle karşılaşabilirsin. Aile hakkında dertleşilecek son insan sevgilidir.

İkimizinde ailevi durumları karışık. Hep birbirimize destek ola ola ilerledik. İnsan bazen gerçekten dayanacak omuz arıyor. Misal ameliyat olacaktım, öncesinde yapılacak testler vardı ailem sabah beni arabayla hastaneye bıraktı ve gittiler işin bitince geri gelirsin diye ben şok oldum zaten korkuyorum. Onu aradım hemen dersten çıkıp atlayıp geldi yanıma hemen. Ya da çok hasta oldum bigün ateşim çıkıyor, ilaçlarla düşmüyor sabaha kadar başımda sirkeli sularla bekledi. Annem başımda onun kadar durmazdı, gidip yatardı. Sırf sabah 5.30da kalkıyorum aç gitmiyim, yol tutar diye iki sene boyunca bana kendi elleriyle börekler, kahvaltılıklar hazırladı. Emeği o kadar çok ki bana ailemin yanımda olmadığı her an o vardı. Haklısınız bir gün çıkıpta ailen senin için naptı ben bunları yaptım dese ağzımı açamam. Bende onun aynı şekilde hep yanındaydım hastalığında, kötü gününde. Bende bişey söylemedim şimdiye kadar ailesiyle ilgili. Ama beraber geçirdiğimiz zamanda, yaşanmışlıklara bakınca bazı şeyleri değiştiremiyosun. Gelecekte ne olur bilemiyorum, belki haklısınızda. Ama şu zamana kadar geçen süre için iyiki yanımdaydı diyorum.

Söylediği laf ileride söyleyebilceklerinin teminati,teyze sana kibar davranmaya çalışmış bunca zaman, ama içindeki gerçek kişilik hortlayivermis :-) ,bence zaten aslı bu onun,gerçek kibarlıkta hiçbir bayandan çıkmaz bu laf...

Malesef buyuklerimizin degistiremeyecegimiz anlayis ve karakterleri var. Sen de o aileye yeni yeni girmeye baslamissin ve herkesi oldugu gibi kabul etmen gerekiyor malesef.
Soyledigi seyin dogru oldugunu savunmuyorum elbetteki.
Bence yapman gereken sey de; yuzune karsi boyle bir tavr olursa rahatsizligini dile getirmen. Bunu bir sorun olarak goruyorsan eger cozumu icin bekleyip gormen gerek.

Back
X