- 9 Temmuz 2015
- 11.535
- 19.970
- 298
- Konu Sahibi fattylamb94
-
Siz tam olarak anlamadınız sanırsam. Babama ara ara bahsediyorum. Babam anlamış zaten birbirimizi sevdiğimizi anneme sormuş. Yani babam normal arkadaşım olaram bilmiyo denilebilir. Sadece bu denli ilerleyen bi ilişkimiz olduğunu bilmiyor. Babam şunun farkında ben bu sene mezun oluyorum Allah izin verirse. Ve 1 2 sene sonrada maddi durumumuz olursa evlenmeyi düşünüyorum. Sizce babam anlamıyor mu ? Sevgilisi olmayan bi insan nasıl 1 2 sene sonra evlenmeyi düşünebilir ? Ben sadece sevgilimmiş gibi değil de sevdiğim insan gibi tanıştırcam. Çünkü bizim şimdi böyle bi planımız yoktu. Mezun olunca tanıştıracaktım. Bu tez işi çıkıncada mecbur kaldık.Beni yanlış anladın (=.
Evlendiğinde seni birisine kötülemez zaten, senin yüzüne karşı söyledikleri seni kahreder.
Benim bahsetmek istediğim şey ilerleyen dönemlerde karşılaşacağın zorluklar. Tabi sen bilirsin, yaparsın yapmazsın bizi ilgilendirmez. Sadece benim gibi düşünen insanların sözleridir.
İftira değil gerçek, sonuçta aynı yerde kalabilirdi. Başka arkadaşın (erkek) kalabilir mi?
Kalırsa sevgilin izin verir mi?
Anlayabiliyor musun beni bilmiyorum.
Ailene karşı sorumluluğun var burada, sonuçta ailende birisi de olsa yalan söylüyorsun. O arkadaşın değil sevdiğin ve beraber vakit geçirdiğin adam. :)
Sevdiğin adamı ciddi bir ilişki yaşayıp ailenle tanıştırmak var bi de arkadaşım olarak tanıştırmak var.
Siz tam olarak anlamadınız sanırsam. Babama ara ara bahsediyorum. Babam anlamış zaten birbirimizi sevdiğimizi anneme sormuş. Yani babam normal arkadaşım olaram bilmiyo denilebilir. Sadece bu denli ilerleyen bi ilişkimiz olduğunu bilmiyor. Babam şunun farkında ben bu sene mezun oluyorum Allah izin verirse. Ve 1 2 sene sonrada maddi durumumuz olursa evlenmeyi düşünüyorum. Sizce babam anlamıyor mu ? Sevgilisi olmayan bi insan nasıl 1 2 sene sonra evlenmeyi düşünebilir ? Ben sadece sevgilimmiş gibi değil de sevdiğim insan gibi tanıştırcam. Çünkü bizim şimdi böyle bi planımız yoktu. Mezun olunca tanıştıracaktım. Bu tez işi çıkıncada mecbur kaldık.
Taksi miBak olay okul ile ilgili değil senin ilişkinle ilgili. Tabi ki baban yapar eder vb. Ama her şeyin bi fedakarlığı vardır. Otobüs değil taksi parasını ayarla o halde. Yani imkansızlık yoktur imkan yaratamama vardır.
Anlamamışım galiba. Babanız o çocukla çıktığınızı biliyor, eve çağırıp sizde kalmasına göz yumuyor.
Böyle yani değil mi?
Taksi mi
1 saat 45 dakikadan daha fazla süren bi yere taksi ile gitmek çarşıdan genellikle zengin arap turistlerin kaldığı yerden otel, sonra geliş gidiş parası... valla heralde ikimizin 1 aylık gelirini birleştirmek gerekecek
ÇIKMAK değil hoşlandığımızı biliyor. Inanmazsınız aynı şehirde evlerimiz olduğunuda biliyor. Hatta istesem eve her gün bir erkek de atabileceğimi biliyor. Bunlar güven meselesi her ailede yoktur.Anlamamışım galiba. Babanız o çocukla çıktığınızı biliyor, eve çağırıp sizde kalmasına göz yumuyor.
Böyle yani değil mi?
ÇIKMAK değil hoşlandığımızı biliyor. Inanmazsınız aynı şehirde evlerimiz olduğunuda biliyor. Hatta istesem eve her gün bir erkek de atabileceğimi biliyor. Bunlar güven meselesi her ailede yoktur.
Şimdi size şöyle anlatayım bizim evden çarşı 1.5 saat çarşıdan sanayi 1 saat 45 dakika minimum. Bizim evden sanayide 2 saate yakın. Yani siz şimdi diyorsunuz ki gece 10 da falan kalksın 12 de orda olsun sonra sabah 4 de falan çıkıp bize gelsin. Otele o kadar para dökmenin anlamı ne o zaman kapının önünde oturup beklesin çocuk.Böyle bi soru sormuştum
Size otobüsle gelinemiyor mu?
Sabah sizle beraber (arabanızla) gideceğiniz yere gider.
Ben sonuçta mesafeyi bilemem, öneri idi.
Yok anne babamın evi değil okuduğum şehirdeki kendi evime atabilirim.Şu cümlelerinizden sonra ben hiç bir şey anlamadım.
Demek ki anne babanızın evine erkek atabilirsiniz, o da güzel
Yok anne babamın evi değil okuduğum şehirdeki kendi evime atabilirim.
Ailemin evine zaten geliyor aile dostlarımız onların çocukları eşleri. Valla burda öğrendim ki biz fazla rahatmışız. Bende hep babam beni çok sıkıyo sanırdım. Bu zamana kadar okul bitmeden sevgilin olmasın sakın diyen adam şimdi bu çocuğu kabulleniyo neden acaba iyi bir insan olabilir mi ?
Çünkü sormak istediğim şey sadece sevgilim yada değil bi insanın bizde kalması neden hoş değil bunu merak ettim. Annem öyle diyince içime kurt düştü. Sonradan saçmaladığını anladı ki, gelince ne yemek yapalım gezdiririz falan diyip beni yumşatmaya çalıştı.Ayrıntıları neden en son yazıyorsunuz anlamıyorum ki.
Çünkü sormak istediğim şey sadece sevgilim yada değil bi insanın bizde kalması neden hoş değil bunu merak ettim. Annem öyle diyince içime kurt düştü. Sonradan saçmaladığını anladı ki, gelince ne yemek yapalım gezdiririz falan diyip beni yumşatmaya çalıştı.
Surat yapmadım ki zaten 2 gün önce onu konuşmuştuk ben bişey demedim başka konular açtım. Çünkü biz annemle fazla konuşmayız böyle şeyleri. Bide bugün aradı ben hiç soğuk konuşmadım kendisi dedi. Sonuçta onunla birlikte en yakın arkadaşımda gelecek ve ailem o kızı çok seviyor. Ona ayıp olur tavır alsalar. Yanlış anlaşılır acaba bizim işimizi hallediyolar o yüzden mi böyle tavırlılar diye düşünür insanlar.Seni karşısına almamak içindir o.
Sen surat yapınca kadın üzülmüştür.
Ama yok onlar normal geliyor insanlara sonuçta işin içinde nikah var. Tabiki konuştum ailemle buyursun gelsin dedi babam. Sonuçta öğrencinin halinden anlıyor. Yani insanların sandığı gibi kötü emelleri için gelmiyor evimize.Konu sahibi, sen bu konuyu ailenle konuştun mu? Ailen ne diyor duruma.. Zaten erkek arkadaşın keyfi bir durum için gelmiyor. Okulunuzu bitirmek için, tez çalışması için geliyor.. Kalabilir de, neden olmasın.Burada önemli olan o evde yaşayan insanların düşünceleri. Annenin, babanın ve kardeşlerin. Onlar bir şey demezse, millete laf söylemek düşmez..
Zannet ki, erkek arkadaşınla tezleriniz bittikten sonra sevgiili oldunuz, ve evlenmeye karar verdiniz.... Bu durum da ailen ne diyebilir ki..
Bizim toplumumuz da akraba evliliği var.. Kardeş gibi büyüyorlar, yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor. Büyüyorlar, evleniyorlar. hatta aileler ön ayak oluyor.. Amca cocukları, teyze çocukları evleniyor.. Bundan büyük absürtlük mü olur..
Surat yapmadım ki zaten 2 gün önce onu konuşmuştuk ben bişey demedim başka konular açtım. Çünkü biz annemle fazla konuşmayız böyle şeyleri. Bide bugün aradı ben hiç soğuk konuşmadım kendisi dedi. Sonuçta onunla birlikte en yakın arkadaşımda gelecek ve ailem o kızı çok seviyor. Ona ayıp olur tavır alsalar. Yanlış anlaşılır acaba bizim işimizi hallediyolar o yüzden mi böyle tavırlılar diye düşünür insanlar.
Bizim toplumumuz da akraba evliliği var.. Kardeş gibi büyüyorlar, yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor. Büyüyorlar, evleniyorlar. hatta aileler ön ayak oluyor.. Amca cocukları, teyze çocukları evleniyor.. Bundan büyük absürtlük mü olur..
Bilmem, ben karşıyım. Benim ailemde karşı olur böyle duruma.Akrabalarım da öyle
Katı isem katıyım, gerikafalı da olabilirim.
Ama benim kızım, sevdiği adam ile benim evimde kalamaz.
Dersini çalışsın, tezini bitirsin gitsin.
O zaman tanışmanın da anlamı yok diğer şeylerin de.
Ciddiyet yok, zaten görüşüyoruz denir biter.
Bu bitirme tezi performans ödevi gibi bişey mi sanıyorsunuz ? Ödevini yapsın gitsin diye bir şey mi var ? Bir günde yapılacak bişey mi ? Kaç yaşındasınız bilmiyorumda yaşınız varsa okuduğunuz fakültede bitirme yapmadınız mı ? Ne kadar zor işler olduğunu bilmeniz gerekiyor.
Mavi Ojeli tabi profilinize baktımda sanırım iibf mezunusunuz. Siz daha çok araştırmaya yazıya dayalı bişey yapmışsınızdır. Ama bizim daha farklı öyle oturup yapılacak bişey değil.
Yaşım sizden büyüktür ve yaşadıklarım da.Zor olduğunu biliyorum ama bunu evde kalma bahanesi olarak gösteremezsiniz.
Herkesin dersi kendisine zordur. Ben sizde ders yapmasına karşı değilim ki. Gece sizde kalmasına karşıyım.
Neden anlamıyorsunuz beni?
ailen kabul ettiğine göre burada tartışmanın insanları ikna etme çabasının anlamı nedir?Neden bizde kalsın diye bahane bulayım ki gelip benimle mi yatacak. Ne kadar zor şeyler yaşanızdan en azından durumunuz çok iyiymiş ki öğrencinin halinden anlamıyorsunuz. 2 saatlik yola taksiyle gidin demeler gece 4 saat için otele 200 lira verin demeler. Kusura bakmayın da sevgilim şuan tam geçiş döneminde hem kredisi kesiliyor, hem maaş almasına 2 ay var, ailesininde en sıkışık olduğu dönem çünkü ev aldılar ve borç baya var.
Ayrıca zor olan ders demedim yapım aşaması zor ders kısmı değil. Bu kadar uğraştırıcı bi işi yapmak kolay değil.
Kalmaması için geçerli bi açıklama yapmadığınız için kabullenemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?