kardeş dert ettiğin şeye bak.
cinsellik planlı projeli olan birşey değil bu 1.herşey doğaçlama gelişir.
2ncisi ise.bunu yaşaman için.ailen-yaşın-toplum vs düşünüp öyle yaşayacaksın.
toplum baskısını karıştırmayın diyon ama.
afedrsin bu adamla birşeyler yaşadın ve ilişkin bir şekilde bitti.
yarın bir gün gelip burada konu acmiyacakmisin.."eyvah,aileme ne derim vs."diye.
yoksa ailene yada evleneceğin adama dürüstçe herşeyi söyleyecekmisin.
bir kadının cinselligi yaşaması, hayattaki önceliklerini belirleyemeyecegi anlamına gelmiyor bence.
hicbir seyi dusunmeden sadece ic gudusel olarak yasayıp sonra da naaptım ben bekretim gitti evlenmek zorundayım demesin tabi ki.
fakat bunu sorun etmeyecekse, istedigi gibi yaşasın, karışamayız ki, sonucta kendi kararlarını verebilecek yaşta.
hem 2-3yaşında cocugu olan akranları bile var. anne olunabilen yaş, cinsellik icin neden erken olsun ki.
onemli olan kendi deger yargılarını olusturabilmiş olması bence, bu yapabilmişse onceliklerini de belirlemistir zaten.
Ben bu yorumu yaparken lisede olduğunu düşünüyordum. Benim bakış açıma göre konu sahibi lisede olsaydı ben bu şekilde yaklaşırdım olaya..
Aslında şimdi sen çok hassas bir noktaya çok ani giriş yaptın ki yanlış anlaşılabilir bu durum şurada. Tepki alabilirsin de
Cinsellik sadece erkeklere özel bir şey mi? Kadın bir obje olarak kendini evlenene kadar saklayacak, eli dahi tutulmuş olsa bu tılsım bozulacak mı?
Peki neden aynı özen erkeklerde yok diyerek bir klişeye imza atmadan tamamlayamam bu kısmı ama öyle de!
Kadın namus simgesi evlenene kadar dokunulmaması lazım ki sen burada neyi kime nasıl söyleyebileceğinden bahsediyorsun?
O zaman herkes evlenmeden önce evleneceği insana şunun elini tuttum, bunu öptüm, şunun cinsel organına yanlışlıkla dokundum yeminleee diye şeyler sıralasın. Artık erkeğin inisiyatifine kalmış kabul etmek ya da etmemek.
ayrıca her naneyi yeyip sadece son noktayı koymayandan bir kere yapıp tam yapan namusludur gözümde neler gördük heeyyy.....
zilyon tane adamla orda burda her türlü temasa girip evlenirken koklanmamış çiçek muhabbeti yapanlar vicdanen nası rahat olabiliyo onuda anlamış değilim
evet iyi deginmissin. ben kesinlikle boyle gormuyorum. arkadas kadini cinsel obje konumuna koymus malesef ki. ben burda huc soyle bi cumle kurmadim; yok aileme ne derim yok suna ne derim.zaten kendimi rahatsiz hissetmemin sebebi ilerde birilerine hesap verme ya da bekaretim gitti diye naaparim gibi endiseler degil.ben sadece allah korusun bi gun ayrilirsak ustumde onun pismanligini yasamaj istemem.bu kendime olan saygimla alakali bisey.
Sen kendini çok iyi ifade ediyorsun.
Ben yaşa ya da yaşama diyemem sana..
Herkesin kendi hayatı sonuçta. Cinsellik de doğal bir süreç ancak kendi kişiliğinden ve inandıklarından ödün verme diyebilirim ablan olarak.
Aslında şimdi sen çok hassas bir noktaya çok ani giriş yaptın ki yanlış anlaşılabilir bu durum şurada. Tepki alabilirsin de
Cinsellik sadece erkeklere özel bir şey mi? Kadın bir obje olarak kendini evlenene kadar saklayacak, eli dahi tutulmuş olsa bu tılsım bozulacak mı?
Peki neden aynı özen erkeklerde yok diyerek bir klişeye imza atmadan tamamlayamam bu kısmı ama öyle de!
Kadın namus simgesi evlenene kadar dokunulmaması lazım ki sen burada neyi kime nasıl söyleyebileceğinden bahsediyorsun?
O zaman herkes evlenmeden önce evleneceği insana şunun elini tuttum, bunu öptüm, şunun cinsel organına yanlışlıkla dokundum yeminleee diye şeyler sıralasın. Artık erkeğin inisiyatifine kalmış kabul etmek ya da etmemek.
bu da bi bakis acisi tabi ama ustume alinmiyorum. zaten biseyler yasasam ki yasadigim bu seyin bile yaptim diyebilcek kadar arkasindayim. daha fazlasini yasarsam da kendimi oyle degilmis gibi kimseye lanse etmeye calismam. haklisin onlari ben de anlamiyorum
ee napalım arkadaşım herkesin yaptığı şeyler sanki uzaylının şeyine dokunmuşsun gibi yazmışsın. kimsenin bunu bilmesi gerekmiyor.Kizlar buraya neden yazdigimi ben de bilmiyorum. sadece anlatmak istiyorum sanirim.
durum su ki sevgilimle 3yili gecen bi iliskimiz var. ona gercekten cok guveniyorum ve muhtenelen herkes kendi sevgilisi icin boyle dusunur ama onun diger erkekler givi olmadiginin farkindayim. 3 yillik iliskimizde hic cok kotu zamanlarimz olmadi allaha sukir hic ayrilmak ikimizinde aklinin ucundan gecmedi. evlencegim kisinin o oldugunu hissedebiliyorum ins da o olucak. ama yeni yeni biseyler yasamaya basladik. baslarda cok seviyeliydi iliskimiz. ama son zamanlarda tutkularimizi dizginleyemez olduk. sadexe onun icin demiyorum cunku ben de oyleyim. gecende disari cikmistik biraz icmistik falan.birden boyle ona dogru donerken elim cinsel organina carpti hafif bi sekilde.o sirada kulagima egilip cok hos hissedttigini soyledi.sarhos degildim de cok mantikli dusunemiyordum. pantolonun ustunden de olsa dokndum ona.bi kac dakika. ya aslinda yaptigim seyden pismanlik duyuyo muyum bilmiyorum. neden yazdim bunlari onu da bilmiyorum. bi yandan kendimi tutmak istiyorum bi yandan oylesine birakmak. ona ne kadar guvensem de hicbiseyin garantisi olmadigi da asikar. simdi ona karsi nasi bi tavir takinicam bilmiyorum. tekrar isterse ne yaparim bilmiyorum. rahatsiz oldugumu soylesem asla sikinti yapmaz anlayis gosterir ama endiselenir kotu hissettigim icin. naapmaliyim kizlar bi deyin ya. ve lutfen yargilamayin. insanlarin yargilamasindan biktigim icin buraya yaziyorum. lutfen empati yaparak, dayatilmis toplumsal dogrulari (!) bi kenara kaldirip yazin lutfengercekten ihtiyacim olmasa burda sormazdim.
ipek abla şu yazdığın yazıdan tek bir cümle ima etmedim.
benim demek istediğim.herkes ailesine göre,yaşadığı örfune adetine göre adım atacak.
örneğin benim memleketim çok küçük bir yer ve herkes birbirini tanır.
ben bu yaşıma kadar örneğin ayşeyle&ahmeti hiç sevgili olarak el ele görmedim.
yada bizim orada sevgilisini ailesiyle tanıştıran (emin ol,atmiyorum)hiç yoktur.
bu anlattığım istisna falan değil.Gerçek
nerelisin bilmiyorum ama belkide sizin ailenizde yada yasadiginiz yerde bunlar çok olağan şeyler.
haa şunu da soyleyeyim.eşime de her zaman söylerim
kadının namusu vardır erkeğin de.
yani sen kadınsın yapamazsın diye bir zihniyet taşımıyorum.
sen de erkeksin???
umarım anlatabilmişimdir ipek abla.
Bu kadar ince düşünmeye gerek yok, erkek cinsi bunu haketmiyor.
Canım bak şimdi senden sanırım en az 10 yaş büyüğüm. Yaş da önemli değil yaşadığın çevre, gördüklerin vs vs bunları bilmek yeterli.
Benim de kendime ait düşüncelerim var mutlaka hep kendime saygı duyduğum.. ancak sen bu kadar emin olma, Ayşe ile Ahmeti hiç ele ele görmedim deme. Cinsellik öyle bir şey ki insan aklına koymaya görsün asansörde çıkarken bile yaşayabilir bunu.
Kaldı ki bundan 20-30 yıl önce köylerde ahırlarda buluşurmuş insanlar.
Yani her zaman hayatın görünmeyen bir yüzü vardır. Sen iyi niyetli birisin ama her gördüğün de bu kadar sığ değil.
Kizlar buraya neden yazdigimi ben de bilmiyorum. sadece anlatmak istiyorum sanirim.
durum su ki sevgilimle 3yili gecen bi iliskimiz var. ona gercekten cok guveniyorum ve muhtenelen herkes kendi sevgilisi icin boyle dusunur ama onun diger erkekler givi olmadiginin farkindayim. 3 yillik iliskimizde hic cok kotu zamanlarimz olmadi allaha sukir hic ayrilmak ikimizinde aklinin ucundan gecmedi. evlencegim kisinin o oldugunu hissedebiliyorum ins da o olucak. ama yeni yeni biseyler yasamaya basladik. baslarda cok seviyeliydi iliskimiz. ama son zamanlarda tutkularimizi dizginleyemez olduk. sadexe onun icin demiyorum cunku ben de oyleyim. gecende disari cikmistik biraz icmistik falan.birden boyle ona dogru donerken elim cinsel organina carpti hafif bi sekilde.o sirada kulagima egilip cok hos hissedttigini soyledi.sarhos degildim de cok mantikli dusunemiyordum. pantolonun ustunden de olsa dokndum ona.bi kac dakika. ya aslinda yaptigim seyden pismanlik duyuyo muyum bilmiyorum. neden yazdim bunlari onu da bilmiyorum. bi yandan kendimi tutmak istiyorum bi yandan oylesine birakmak. ona ne kadar guvensem de hicbiseyin garantisi olmadigi da asikar. simdi ona karsi nasi bi tavir takinicam bilmiyorum. tekrar isterse ne yaparim bilmiyorum. rahatsiz oldugumu soylesem asla sikinti yapmaz anlayis gosterir ama endiselenir kotu hissettigim icin. naapmaliyim kizlar bi deyin ya. ve lutfen yargilamayin. insanlarin yargilamasindan biktigim icin buraya yaziyorum. lutfen empati yaparak, dayatilmis toplumsal dogrulari (!) bi kenara kaldirip yazin lutfengercekten ihtiyacim olmasa burda sormazdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?