Erkek çocuk için evliya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yuşa hazretlerine gidip ev, araba isteyenlerin oluyor muymuş?
Niloya üzgünüm istiyorlar maalesef bir ara öyle bir zıvanadan çıkmışlardı ki mezarın etrafında 7 kere dönerek tavaf ediyorlardı, sonra yetkililer aşırı kalabalık tavaflar yüzünden etrafında dönülmesin diye bariyerler koymuşlardı umarım hala duruyordur.
Orası epey bir ticarethaneye döndü, Hz Yuşa orada yatmıyorsa bile kemikleri sızlıyordur ismini kullanıp yuşa köftesi diye köfte yapıp kazık paraya satıyorlar.

Son düzenleme:
Bizim millet bu hin akillarini doğru yere kanalize etseler de potansiyelleri ziyan olmasa keşke.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bacım sende üç tane var (Allah bağışlasın ömürleri güzel olsun) anlat hele bacilarina hangi evliyaya gittin neler adadin
Çocuklar benden değil gibiler ya doğurduğumu görmesem babası doğurmuş derim amin amin inşallah bende kız çocuk istiyorum nereye gitmem gerekiyor ki

Allah islamiyet dininin elçisine insanlara " ibret olsun " diyerek erkek evlat nasip etmemiş, bebekken hepsi vefat etmiş sadece kız çocukları yaşamış ki kız çocuklarının diri diri gömüldüğü cahiliye devrinde. Yıl 2025 ısrarla bu yobazlığa devam ediliyor.

Her yerde var bu kafalardan . Allah şah damarımız kadar yakınken ölüden medet ummak ne kadar doğru olur ki ?
Ölüye dua edersin amenna ama beklenti çok fazla değil mi

Etrafimda boyle cahil cahil dusunup konusan yok sukur

Anladık oğlun olsun istiyorsun korkma ahmet koymadın diye kimse elinden almaz ama bu evliyayı ermişi araya koymakla olan bişey değil Allahtan hayırlı sağlıklı evlat isteyin böyle cahilce hurafelere kafanızı yormayın yazıktır kaçıncı yüzyıldayız..

Bunu bende görmüştüm adamı tolgasiyla falan gömmüşler, millette yatır diye akın ediyordu
İslam tarihine ilgim var ilk zamanlar cahiliye devrinde ve diğer dinlerde kabir ziyareti ona tapınma vs çok olduğu için mesela firavunlar onlar bunlar orada da tapınma olduğu için kabir ziyareti yasaklanmış çünkü yeni bir din kitap toplum düzeni. Sonra serbest bırakılmış ama kabir üstüne türbe camii vs yapımı o kişiyi anmak içinse yasaklanmış. Köyde de türbe var ben 7 sene çocuk yapmadım diye eşimin halası tutturdu orada bi gece kal abdest al diye sözde yatır kalkıp abdest alıyormuş beni görünce duama karşılık veriyormuş. Tamamen sunni bi köy ve yatan kişiye baktım farklı bir mezhepten tekkeleri osu budu var

Şirk yapıyorsunuz şirk.! Bunun adı Şirk. Allah isterse verir istemezse vermez bunda bir hayır arayın asıl. Cahil cahil isler ya.

Bunu bende görmüştüm adamı tolgasiyla falan gömmüşler, millette yatır diye akın ediyordu
İnsanlar bir şeye inanmak istiyor ruhlarına iyi geliyor böylesi, onları da anlıyorum ama türbe diye adı çıkan yerlerin çoğunda veli bir kul yok.

Daha önce anlattım mı bilmiyorum, kızım 7 yaş civarıydı İstanbul’da çok eski bir semtte oturuyoruz o vakitler, belki bilmiyorsunuzdur 1500’lü yıllarda İstanbul’da küçük kıyamet denilen bir deprem olmuş tsunami yaşanmış büyük bir yıkım ve can kaybı, her neyse o yüzden Osmanlı’dan kalma eski evlerin bahçelerinde deprem kuyuları vardır, bahçesinde deprem kuyusu olan bir evdeydik bizde, kuyunun yakınında da bir erik ağacı bu detayları yazıyorum çünkü bu tip yerler insanlara gizemli geliyordu hep, büyük bir bahçe içinde kuyular var eski bir Osmanlı evi vs :))

Kızım yılbaşına yakın bir zamanda tutturdu o erik ağacını yılbaşı ağacı gibi süsleyeceğim diye, eline ne geçtiyse asmış ağaca, kurdeleler, yılbaşı süsleri, ağaç rengarenk oldu

O sene nasıl kar kış kıyamet, ağaçtaki süsleri toplamaya üşendim yılbaşı sonrası, öyle böyle derken aylar geçti bahar geldi, aaa tövbe bismillah gelen giden o ağaç dilek ağacı mı demeye başladı, yok benim kız süsledi desem de inanmıyorlar, gelen giden soruyor kafalarından hikaye bile uydurmuşlar sözde bizim bahçede Osmanlı’dan kalma türbe varmış ağaç da onun üzerine dikilmiş

Kalk kızım Mune ağacı temizle yoksa eve mum dikip çaput bağlayacaklar deyip kızımın astığı süsleri çöpe atmıştım.

Su durumu biliyorum, hatta toplumda saygı duyulan kişilerin mezarlarının bile saptanamaz yapilmasini öğütluyorlar ki amacının dışına cikmasin, anlam yüklenmesin falan.

Biz daha coookk yatır evliya kovalariz işimizi görsünler diye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…