- 15 Ocak 2015
- 239
- 58
- 298
- 31
- Konu Sahibi Minikbirbal
-
Benm üç cocugum yok bı Evliyada gitmedimBacım sende üç tane var (Allah bağışlasın ömürleri güzel olsun) anlat hele bacilarina hangi evliyaya gittin neler adadin
Var benbenim adım aslında ahmet annemlerin elinden almasınlar diye mecbur koymuşlar
Var benbenim adım aslında ahmet annemlerin elinden almasınlar diye mecbur koymuşlar
Evet belkide bu dediginzde doğru olabilir bilemiyoruzMilletin evliya yatır diye dua ettiği yerlerden daha ortada islam yokken yaşamış roma gladyatörleri çıkıyo
Yok biliyoruzEvet belkide bu dediginzde doğru olabilir bilemiyoruz
Bunu bende görmüştüm adamı tolgasiyla falan gömmüşler, millette yatır diye akın ediyorduMilletin evliya yatır diye dua ettiği yerlerden daha ortada islam yokken yaşamış roma gladyatörleri çıkıyo
Niloya üzgünüm istiyorlar maalesefYuşa hazretlerine gidip ev, araba isteyenlerin oluyor muymuş?
Bizim millet bu hin akillarini doğru yere kanalize etseler de potansiyelleri ziyan olmasa keşke.Niloya üzgünüm istiyorlar maalesefbir ara öyle bir zıvanadan çıkmışlardı ki mezarın etrafında 7 kere dönerek tavaf ediyorlardı, sonra yetkililer aşırı kalabalık tavaflar yüzünden etrafında dönülmesin diye bariyerler koymuşlardı umarım hala duruyordur.
Orası epey bir ticarethaneye döndü, Hz Yuşa orada yatmıyorsa bile kemikleri sızlıyordur ismini kullanıp yuşa köftesi diye köfte yapıp kazık paraya satıyorlar.
Çocuklar benden değil gibiler ya doğurduğumu görmesem babası doğurmuş derimBacım sende üç tane var (Allah bağışlasın ömürleri güzel olsun) anlat hele bacilarina hangi evliyaya gittin neler adadin
Onu bulursan gel bende de satılık köprü varÇocuklar benden değil gibiler ta doğurduğumu görmesem babası doğurmuş derimamin amin inşallah bende kız çocuk istiyorum nereye gitmem gerekiyor ki
Her yerde var bu kafalardan . Allah şah damarımız kadar yakınken ölüden medet ummak ne kadar doğru olur ki ?Konuyu akrabalarımız la konuştuk bugün konusu geçti genelde yazdığım gibi etrafımda benm çok var başka varmı die merk ettim tek bizim buralardami var veya neden tek erkek kız deil vss vss burda tek erkek için yapiliyomus
Bizde de vınc var hemen alalım kaldırıp getirelimOnu bulursan gel bende de satılık köprü var
İslam tarihine ilgim var ilk zamanlar cahiliye devrinde ve diğer dinlerde kabir ziyareti ona tapınma vs çok olduğu için mesela firavunlar onlar bunlar orada da tapınma olduğu için kabir ziyareti yasaklanmış çünkü yeni bir din kitap toplum düzeni. Sonra serbest bırakılmış ama kabir üstüne türbe camii vs yapımı o kişiyi anmak içinse yasaklanmış. Köyde de türbe var ben 7 sene çocuk yapmadım diye eşimin halası tutturdu orada bi gece kal abdest al diye sözde yatır kalkıp abdest alıyormuş beni görünce duama karşılık veriyormuş. Tamamen sunni bi köy ve yatan kişiye baktım farklı bir mezhepten tekkeleri osu budu varBunu bende görmüştüm adamı tolgasiyla falan gömmüşler, millette yatır diye akın ediyordu
İnsanlar bir şeye inanmak istiyor ruhlarına iyi geliyor böylesi, onları da anlıyorum ama türbe diye adı çıkan yerlerin çoğunda veli bir kul yok.Bunu bende görmüştüm adamı tolgasiyla falan gömmüşler, millette yatır diye akın ediyordu
Su durumu biliyorum, hatta toplumda saygı duyulan kişilerin mezarlarının bile saptanamaz yapilmasini öğütluyorlar ki amacının dışına cikmasin, anlam yüklenmesin falan.firavunlar onlar bunlar orada da tapınma olduğu için kabir ziyareti yasaklanmış çünkü yeni bir din kitap toplum düzeni. Sonra serbest bırakılmış ama kabir üstüne türbe camii vs yapımı o kişiyi anmak içinse yasaklanmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?