Erkek çocuk için evliya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
hz Yuşa Gaziantepte , bakırcılar çarşısının yukarısında , istanbulda da mı varmış

Ya gerçekten pk filmini bu yüzden sevmiştim, para kazanmak din uzerinden çok kolayi güzel bır şekilde anlatıyordu, tam da öyle, "evet burası dilek ağacı, şu para" deyip köşeyi dönerdi başkası olsa, Allah'tan sana denk gelmişler

Bir toplum eğitimden ne kadar geri ise hurafelere o kadar inanır. Bir türbeye de yıllarca adak adamışlar. Evliya diye anıt mezar çıkmış yabancı bir eski dövüşçü lejyoner herhalde. Delinin teki kuyuya taş atıyor herkes atlıyor hesabı.
Adam mezarıma kimse zarar vermesin yazdırmış tabi rahatsız edenler olunca başlarına gelen kötü olumsuz olaylar buna bağlanmış sonucun da adaklar adanmaya başlanmış bir nevi korku sempati ve tapınmaya kadar götürüyor insanı galiba.

ikisinden biri boş
Belki ikisi de boş

O yüzden yazdım konu sahibine, böyle şeylere inanmasın.
Evet veli kullar var ama tam olarak nerede gömülüler belli değil, türbe diye yapılan yerlerin çoğu boş veya herhangi biri veya herhangi bir canlı gömülü.

Kaldı ki veli bir kulun mezarı dahi olsa medet onlardan umulmaz, Hz. Yuşa mezarı diye millet her cuma İstanbul’daki o mezara tavafa gidiyordu, umarım artık gitmiyorlardır.
Telli baba vardır evlenmek isteyenler oraya ziyarete gidip gelin teli yutuyordu

Sizin oralar nereler mesela?
Allah yolumuzu düşürmesin diye dua edeceğim de.

Maalesef insanların inançlarını, inanmaya olan isteklerini sömürüyorlar.

Haberini bulamadım bulsaydım ekleyecektim, yine İstanbul’da türbe diye gidilen bir yer vardı adını unuttum şimdi ama haberi bile yapıldı 10 yıl kadar önce, adamın teki mezarda veli kulun hizmetkarım diye milletten para topluyormuş ziyaretler için, böyle de tipler var maalesef.

Mezar bir ata ait çıktı, artık o hizmetkarız diyen aile mi yaptı net hatırlamıyorum da, ölen atını gömmüş etrafını da çevirmiş, böyle şeyler bir süre sonra dikkat çekiyor bizim bahçedeki ağaç gibi, sonra kulaktan kulağa orasının türbe olduğu dedikodusu yayılmış millet akın akın ziyaretler düzenlemeye başlamış, epey para kırmışlar at mezarı üzerinden, ben cibilliyetsiz olsam kızımın süslediği ağaç için evet burada yapılan dilekler kabul oluyor derdim mesela, inanırlardı da inanmaya hazır bir çevreydi çünkü etrafta bir sürü türbe adı altında eski mezarlar da vardı, ki belki bizim bahçede bile mezar vardı ama biz her yerine tam hakim değildik çok büyük bir alandı, belki insanlar o yüzden de ağaca anlam yüklemeye çalıştı bilmiyorum

Benim etrafimda bu sekilde yapan yok cok sukur. Hepsi seviserek cocuk sahibi oldular, istedikleri isimleri de verdiler, kimse de gelip alamadi cocuklarini

Neyse hanımlar konu sahibine yüklenmeyin, öyle duymuştur ama bunların hepsi hurafe, yeri gelmişken yazayım çokça denk geliyorum hamile kadınlar da korkuyor konu açıyor, ümmü sübyan diye de bir şey yoktur, inanmayın o da mitolojik bir hikaye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…