- 11 Şubat 2023
- 13.114
- En iyi cevaplar
- 2
- 33.920
- 528
- Konu Sahibi Minikbirbal
-
hz Yuşa Gaziantepte , bakırcılar çarşısının yukarısında , istanbulda da mı varmışNiloya üzgünüm istiyorlar maalesefbir ara öyle bir zıvanadan çıkmışlardı ki mezarın etrafında 7 kere dönerek tavaf ediyorlardı, sonra yetkililer aşırı kalabalık taraflar yüzünden etrafında dönülmesin diye bariyerler koymuşlardı umarım hala duruyordur.
Orası epey bir ticarethaneye döndü, Hz Yuşa orada yatmıyorsa bile kemikleri sızlıyordur ismini kullanıp yuşa köftesi diye köfte yapıp kazık paraya satıyorlar.
Ya gerçekten pk filmini bu yüzden sevmiştim, para kazanmak din uzerinden çok kolayi güzel bır şekilde anlatıyordu, tam da öyle, "evet burası dilek ağacı, şu para" deyip köşeyi dönerdi başkası olsa, Allah'tan sana denk gelmişlerİnsanlar bir şeye inanmak istiyor ruhlarına iyi geliyor böylesi, onları da anlıyorum ama türbe diye adı çıkan yerlerin çoğunda veli bir kul yok.
Daha önce anlattım mı bilmiyorum, kızım 7 yaş civarıydı İstanbul’da çok eski bir semtte oturuyoruz o vakitler, belki bilmiyorsunuzdur 1500’lü yıllarda İstanbul’da küçük kıyamet denilen bir deprem olmuş tsunami yaşanmış büyük bir yıkım ve can kaybı, her neyse o yüzden Osmanlı’dan kalma eski evlerin bahçelerinde deprem kuyuları vardır, bahçesinde deprem kuyusu olan bir evdeydik bizde, kuyunun yakınında da bir erik ağacı bu detayları yazıyorum çünkü bu tip yerler insanlara gizemli geliyordu hep, büyük bir bahçe içinde kuyular var eski bir Osmanlı evi vs :))
Kızım yılbaşına yakın bir zamanda tutturdu o erik ağacını yılbaşı ağacı gibi süsleyeceğim diye, eline ne geçtiyse asmış ağaca, kurdeleler, yılbaşı süsleri, ağaç rengarenk oldu
O sene nasıl kar kış kıyamet, ağaçtaki süsleri toplamaya üşendim yılbaşı sonrası, öyle böyle derken aylar geçti bahar geldi, aaa tövbe bismillah gelen giden o ağaç dilek ağacı mı demeye başladı, yok benim kız süsledi desem de inanmıyorlar, gelen giden soruyor kafalarından hikaye bile uydurmuşlar sözde bizim bahçede Osmanlı’dan kalma türbe varmışağaç da onun üzerine dikilmiş
Kalk kızım Mune ağacı temizle yoksa eve mum dikip çaput bağlayacaklar deyip kızımın astığı süsleri çöpe atmıştım.
Var, bizzat gitmişliğim de var, boğaza karşı şahane bir manzarası var çünkü.hz Yuşa Gaziantepte , bakırcılar çarşısının yukarısında , istanbulda da mı varmış
ikisinden biri boşVar, bizzat gitmişliğim de var, boğaza karşı şahane bir manzarası var çünkü.
İnsanlar bir şeye inanmak istiyor ruhlarına iyi geliyor böylesi, onları da anlıyorum ama türbe diye adı çıkan yerlerin çoğunda veli bir kul yok.
Daha önce anlattım mı bilmiyorum, kızım 7 yaş civarıydı İstanbul’da çok eski bir semtte oturuyoruz o vakitler, belki bilmiyorsunuzdur 1500’lü yıllarda İstanbul’da küçük kıyamet denilen bir deprem olmuş tsunami yaşanmış büyük bir yıkım ve can kaybı, her neyse o yüzden Osmanlı’dan kalma eski evlerin bahçelerinde deprem kuyuları vardır, bahçesinde deprem kuyusu olan bir evdeydik bizde, kuyunun yakınında da bir erik ağacı bu detayları yazıyorum çünkü bu tip yerler insanlara gizemli geliyordu hep, büyük bir bahçe içinde kuyular var eski bir Osmanlı evi vs :))
Kızım yılbaşına yakın bir zamanda tutturdu o erik ağacını yılbaşı ağacı gibi süsleyeceğim diye, eline ne geçtiyse asmış ağaca, kurdeleler, yılbaşı süsleri, ağaç rengarenk oldu
O sene nasıl kar kış kıyamet, ağaçtaki süsleri toplamaya üşendim yılbaşı sonrası, öyle böyle derken aylar geçti bahar geldi, aaa tövbe bismillah gelen giden o ağaç dilek ağacı mı demeye başladı, yok benim kız süsledi desem de inanmıyorlar, gelen giden soruyor kafalarından hikaye bile uydurmuşlar sözde bizim bahçede Osmanlı’dan kalma türbe varmışağaç da onun üzerine dikilmiş
Kalk kızım Mune ağacı temizle yoksa eve mum dikip çaput bağlayacaklar deyip kızımın astığı süsleri çöpe atmıştım.
Belki ikisi de boşikisinden biri boş
Ya gerçekten pk filmini bu yüzden sevmiştim, para kazanmak din uzerinden çok kolayi güzel bır şekilde anlatıyordu, tam da öyle, "evet burası dilek ağacı, şu para" deyip köşeyi dönerdi başkası olsa, Allah'tan sana denk gelmişler
Maalesef insanların inançlarını, inanmaya olan isteklerini sömürüyorlar.
Bir toplum eğitimden ne kadar geri ise hurafelere o kadar inanır. Bir türbeye de yıllarca adak adamışlar. Evliya diye anıt mezar çıkmış yabancı bir eski dövüşçü lejyoner herhalde.Delinin teki kuyuya taş atıyor herkes atlıyor hesabı.
Adam mezarıma kimse zarar vermesin yazdırmış tabi rahatsız edenler olunca başlarına gelen kötü olumsuz olaylar buna bağlanmış sonucun da adaklar adanmaya başlanmış bir nevi korku sempati ve tapınmaya kadar götürüyor insanı galiba.
Benim etrafimda bu sekilde yapan yok cok sukur. Hepsi seviserek cocuk sahibi oldular, istedikleri isimleri de verdiler, kimse de gelip alamadi cocuklariniMerhaba hanımlar sizden bı bilgi istiyoruz yaşadığımız şehirde veya eskiden büyüklerimizden duydunuz varsa paylaşırsanız memlun olurum bizim oralarda bı Evliya var oraya gidip dua ettiğinde erkek çocuğunuz oluyor derler egerki erkek çocuğunuz olursa ismine Ahmet koymak zorundasınız yoksa o bebeği sizden alınır derler ve çoğu etrafımdaki kişilerin çocuğu ahmettir sizinde etrafinizda varmı bu şekilde yapan varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?