erkek cocuk olmasi icin..

üniversitede hocamdan bunu duymuştum ve artı olarak y kromozomu olan spermler sıcakta ve 24 saati geçince (doğrusu bu süre içinde azalarak )erkek vücudundayken yok oluyormuş. sınıfa kimler oğlu olsun ister diye sorup anlatmıştı tiyo olarak tabi çok değişken var hepsini tutturmak şans işi

1.yumurtlama denk gelecek
2.ilişki arası 24 saatten az olacak bunu açıklaması biraz zor erkek bir ilişki sonrası 24 saat geçmeden 2.sinde daha fazla y kromozomu olan sperme sahip oluyormuş
3. bulunulan ortam sıcak olmayacak sıcak y leri puff ediyormuş

Hakkaten yeter ama ya. Bazıları kabak tadı verdi artık, ben buradan sinir oldum.
Bazı şeyler ne kadar abartılıyor, alakasız şeylerle ilişkilendiriliyor. Biz kadınlar ne kadar anlayışsız ve hata arayan tipler olduk.. Rezillik resmen.

Bebeğin nasıl yapıldığını öğrenmişsin ama spermlerin yumurtaya ulaşması için belli bir yol katetmesi gerektiğini öğrenememişsin yumurtalıkların kukunun ucunda değil malesef bnm bu söylediğim tamamen basit fizik kurallarıyla alakalı kız erkek farketmez bele yastık koyma ve uzanma doktorların tavsiye ettiği şeyler zaten!

Öğretmenlerimiz belinizin altına yastık koyun demedi kusura bakmayın, henüz böyle dertlerim yok Ayrıca doktorlar önerse de sanki yastıksız hamile kalan kadın yok ...
Bir de ben sizi alıntılamadım ya da karşı çıkmadım ki?

Ya bir kere cinsiyeti belirleyen erkekken, siz neden hala kendi üzerinizde uygulamalar yapıyorsunuz hanımlar?
Adet gününün bilmem kaç gün sonrasında olması, erkeği nasıl etkileyecek?
Yav hadi ekstra uygulama yapacaksın diyelim, bari adamların üzerinde yapın da mantığın ucundan tutalım biraz.

E ne olacak kadın sanki illa kız olsun illa erkek olsun da nasıl olursa olsun demiş gibi linç edildi resmen. Sanki çocuğunun sağlıklı olmasını o istemiyor
Sadece sordu. Yatağa sağdan girme soldan girme muhabbeti yapsa ben de hurafe derdim çünkü mantığa aykırı. Ama gayet tıbben doğruluğu olan, insanların da tasdik ettiği bir şeyi sordu. Benim de çevremde gözlemlediğim okuyup araştırdığım şeyler. Asıl hurafe diyenler cahil. Açın MARİFETNAME yi okuyun. Bir erkeğin karısına adetliyken nasıl davranması gerektiğinden tutun da cinsiyet olayına kadar hepsi yazar. Az önce attığım linki okuyun bunu bir doktor söylüyor.. Ama siz doktordan daha iyi bilirsiniz doktorun anlattıkları hurafe..

Öğretmenlerinizin ortaokul lisede hamile kalmayı kolaylaştıracak yöntemleri anlatması saçma olurdu zaten di mi :) ama ilerde eşinle çocuk yapmayı planladığın zaman jinekoloğa gittiğinde bu gebeliği kolaylaştırıcı bu tavsiyeleri verebilir. Bnm doktorum şansı arttırır diyerek bu tavsiyeyi vermişti misal.

Hepimize hayırlı çocuklar nasip olsun :) Bakalım ileride evleneyim doktora gideyim, hekimler ne derse :)

Ona anlatamazsın uğraşma, kapasite o kadar

Konu ile alakası yok fakat artık yediğimi gdo lü besinler yüzünden maalesef doğurganlık özellikleri zayıf kalıyor. Bu nedenle sıvının ulaşması için mi diyeyim tam olarak bilemedim yastık falan olayları uygulanıyor. Yani işin bir buyutu artık yastiksiz hamile kalmakta zorlaşır hale geldi.
2 ablam var, ikisi de bu konuda çok sıkıntı çekti
Tabu bu duyduklarım bende evli değilim bilmiyorum.

Ay karnım ağrıyor zaten ama bu dediğinize bu halde guldum. Önce bi bunu doguraydin kız taktiğini sonra alırsın

yaa ne bileyim ben cinsiyet taktiği olayını hiç duymadımdı..ilk çocuk olduğu için gebeliğim de son derece sürpriz bi gebelik olduğu için taktik maktik olmadı yani eşim oğlumuza çok sevindi ama içten içe hep kız istemiş itiraf etti geçen gün bende eğer bi totemi bişeyi varsa kız için, onu öğreneyim dedim konu sahibinden..

İnşallah boy boy çocukları olur hayırlısıyla. Hayırlı anne olacak herkes sıkıntısız kolayca çocuk sahibi olsun

Ayrıca cinsiyeti evet erkek belirliyor deniyor çünkü kadındaki yumurtanın kromozomları sabit yani X
Erkekte 2 çeşit var
Erkekteki X ile kadındaki X birleşirse XX yani kız
Erkekteki Y ile kadındaki X birleşirse XY yani erkek

Bazı bilim adamları da bu birleşmelerin hangisinin önce olacağına ufak müdahelelerle yardımcı olunabileceğini söylüyor bu kadar! Bu müdahelelerin işe yarayıp yaramadığı Allah a kalmış

Bilmemek ayip degil,ogrenmemek ayip...kadin sormus oyle bisey olmadigini ogrenmis ne kadar uzatiliyo bazi seyler ya.

KONU okdr çarptırıldı ki anlatamam yani. Hiçbirşey dnedigim yokki. Sadece birr yerde adetten sonra ki 5 gunde yumurtalıklar kiz bebek kromozomlarini kabul etmiyor yazmis bunu yasayan bilem Varmi dedim kadinlara sordum yasayannvarmi merak ettm. Herkes br kiz bir oglan ister suc değil ki mevladan herşeyi isteyin diyor peygamber efendimiz. Ama bakıyorum da gerçekten cok kendini modern gorupte baskalarini cahillikle suclayan dolu insannvarmis. Beni anlayanlara cok tsekkur ederim artik bu konu uzerine birsey yazamam hayırlı aksamlar...

Arkadaşım seviyeli bi yorum yazmışsın o yüzden cevap vereyim. Tabi ki cinsiyeti erkek belirler ama x kromozomu ya da y kromozomu olan spermin yumurtaya ulaşması için vajina ve yumurtalıkların uygun olması gerekiyor. Spermin gittiği yolun uzunluğu kısalığı, Vajinanın sıcaklığı, erkeğin yediği yiyecekler, ilişkinin derinliği, kadının ilişki sırasında erkekten önce boşalması, ıslaklık bunların hepsi etkiliyor hangi kromozomun ulaşacağını. Yoksa biz tamamiyle kadına bağlıdır demiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…