- 15 Mart 2008
- 118
- 72
- 623
- Konu Sahibi hayatkadereinat
-
Ben internette bilimsel olarak şöyle birşey okudum.
Erkek sperminde X ve Y kromozomları var. X kız Y erkek biliyorsunuz. Yapısal olarak X kromozomları yavaş hareket eden daha iri yapılı ve uzun süre yaşayan (3-4 güne kadar)yapıdalarmış. Y ler ise tam tersi daha küçük ve çevik yapıda hızlı hareket eden ancak uzun süre yaşayamayan yapıdalarmış. Yani her zaman Y ler aslında yumurtaya daha önce ulaşıyormuş. Fakat Bu mantıkla diyelim ki yumurtanız çatlamadan 3 gün önce ilişkiye girdiniz. O zaman Y ler yumurtaya ulaşıyormuş ama yumurta henüz çatlamadığı için döllenme olamıyormuş ve Y ler ölüyormuş. Daha sonra yumurtaya ulaşan X ler ise yumurta çatlayana kadar sağ kalabildikleri için çatlama olur olmaz döllenme gerçekleşiyormuş. Ve sonuç kızınız oluyor. Aynı şekilde tam çatlamanın olduğu gün ilişki olursa Y ler yumurtaya daha önce ulaşıyor ve hazır çatlamış yumurtayı Xlerden önce dölleyebiliyor ve sonuç oğlunuz oluyor.
Bu okuduklarıma göre tabi ki önce Allahın takdiri o ne istiyorsa o olur ama bana biraz mantıklı geldi bu ve biz denedik bu yöntemi. Erkek istiyorduk. Allahın takdiri mi yöntem mi tuttu bilmiyorum buna yorum yapamam ama oğlum yolda..
Bir de erkek spermler arkadaşın dediği gibi hızlı olmalarına rağmen daha zayıf yani onların ilerleyişini kolaylaştırmak için erkeğin üstte olduğu pozisyonlar ve birleşmeden sonra yarım saat popoya yastık koyarak yatmak faydalı olabilir.
Sus tamammi cok haklisin yeterki artk yazmaBelin altına yastık koyup yatmak, hızlı gitsin diye şu kadar süre yatmak vs yazmış insanlar, sizin aklınıza ne geldi?
Ayrıca biz okula gitmedik mi ortaokul çocukları bile bebeklerin nasıl yapıldığını öğreniyor, siz ne ima ediyorsunuz?
Bebeğin nasıl yapıldığını öğrenmişsin ama spermlerin yumurtaya ulaşması için belli bir yol katetmesi gerektiğini öğrenememişsin yumurtalıkların kukunun ucunda değil malesef bnm bu söylediğim tamamen basit fizik kurallarıyla alakalı kız erkek farketmez bele yastık koyma ve uzanma doktorların tavsiye ettiği şeyler zaten!Belin altına yastık koyup yatmak, hızlı gitsin diye şu kadar süre yatmak vs yazmış insanlar, sizin aklınıza ne geldi?
Ayrıca biz okula gitmedik mi ortaokul çocukları bile bebeklerin nasıl yapıldığını öğreniyor, siz ne ima ediyorsunuz?
Öğretmenlerimiz belinizin altına yastık koyun demedi kusura bakmayın, henüz böyle dertlerim yokBebeğin nasıl yapıldığını öğrenmişsin ama spermlerin yumurtaya ulaşması için belli bir yol katetmesi gerektiğini öğrenememişsin yumurtalıkların kukunun ucunda değil malesef bnm bu söylediğim tamamen basit fizik kurallarıyla alakalı kız erkek farketmez bele yastık koyma ve uzanma doktorların tavsiye ettiği şeyler zaten!
Öğretmenlerinizin ortaokul lisede hamile kalmayı kolaylaştıracak yöntemleri anlatması saçma olurdu zaten di mi :) ama ilerde eşinle çocuk yapmayı planladığın zaman jinekoloğa gittiğinde bu gebeliği kolaylaştırıcı bu tavsiyeleri verebilir. Bnm doktorum şansı arttırır diyerek bu tavsiyeyi vermişti misal.Öğretmenlerimiz belinizin altına yastık koyun demedi kusura bakmayın, henüz böyle dertlerim yokAyrıca doktorlar önerse de sanki yastıksız hamile kalan kadın yok ...
Bir de ben sizi alıntılamadım ya da karşı çıkmadım ki?
Hepimize hayırlı çocuklar nasip olsun :) Bakalım ileride evleneyim doktora gideyim, hekimler ne derse :)Öğretmenlerinizin ortaokul lisede hamile kalmayı kolaylaştıracak yöntemleri anlatması saçma olurdu zaten di mi :) ama ilerde eşinle çocuk yapmayı planladığın zaman jinekoloğa gittiğinde bu gebeliği kolaylaştırıcı bu tavsiyeleri verebilir. Bnm doktorum şansı arttırır diyerek bu tavsiyeyi vermişti misal.
Ona anlatamazsın uğraşma, kapasite o kadarBebeğin nasıl yapıldığını öğrenmişsin ama spermlerin yumurtaya ulaşması için belli bir yol katetmesi gerektiğini öğrenememişsin yumurtalıkların kukunun ucunda değil malesef bnm bu söylediğim tamamen basit fizik kurallarıyla alakalı kız erkek farketmez bele yastık koyma ve uzanma doktorların tavsiye ettiği şeyler zaten!
Konu ile alakası yok fakat artık yediğimi gdo lü besinler yüzünden maalesef doğurganlık özellikleri zayıf kalıyor. Bu nedenle sıvının ulaşması için mi diyeyim tam olarak bilemedim yastık falan olayları uygulanıyor. Yani işin bir buyutu artık yastiksiz hamile kalmakta zorlaşır hale geldi.Öğretmenlerimiz belinizin altına yastık koyun demedi kusura bakmayın, henüz böyle dertlerim yokAyrıca doktorlar önerse de sanki yastıksız hamile kalan kadın yok ...
Bir de ben sizi alıntılamadım ya da karşı çıkmadım ki?
Ay karnım ağrıyor zaten ama bu dediğinize bu halde guldum. Önce bi bunu doguraydin kız taktiğini sonra alırsın
İnşallah boy boy çocukları olur hayırlısıyla. Hayırlı anne olacak herkes sıkıntısız kolayca çocuk sahibi olsunKonu ile alakası yok fakat artık yediğimi gdo lü besinler yüzünden maalesef doğurganlık özellikleri zayıf kalıyor. Bu nedenle sıvının ulaşması için mi diyeyim tam olarak bilemedim yastık falan olayları uygulanıyor. Yani işin bir buyutu artık yastiksiz hamile kalmakta zorlaşır hale geldi.
2 ablam var, ikisi de bu konuda çok sıkıntı çekti
Tabu bu duyduklarım bende evli değilim bilmiyorum.
hOna anlatamazsın uğraşma, kapasite o kadar
Arkadaşım seviyeli bi yorum yazmışsın o yüzden cevap vereyim. Tabi ki cinsiyeti erkek belirler ama x kromozomu ya da y kromozomu olan spermin yumurtaya ulaşması için vajina ve yumurtalıkların uygun olması gerekiyor. Spermin gittiği yolun uzunluğu kısalığı, Vajinanın sıcaklığı, erkeğin yediği yiyecekler, ilişkinin derinliği, kadının ilişki sırasında erkekten önce boşalması, ıslaklık bunların hepsi etkiliyor hangi kromozomun ulaşacağını. Yoksa biz tamamiyle kadına bağlıdır demiyoruzYa bir kere cinsiyeti belirleyen erkekken, siz neden hala kendi üzerinizde uygulamalar yapıyorsunuz hanımlar?
Adet gününün bilmem kaç gün sonrasında olması, erkeği nasıl etkileyecek?
Yav hadi ekstra uygulama yapacaksın diyelim, bari adamların üzerinde yapın da mantığın ucundan tutalım biraz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?