Erkek kardeşim..

En son ablası yemek yapmıyor diye kizmisti haklısınız...
Anne değilim çocuk dogurmadim. Ama çocuğum gibi de anneme baktim.

Neyse polemiğe girmek gibi bir niyetim yok iyi geceler.

yazık ya uzuldum zavallı cocuga. kardesiniz ama komsunun cocugu gibi anlatmıssınız, hani su hep cok rahatsız olunan, gitse diye saate bakılan, kimsenin istemedigi komsu cocugu. simdi zorlamanızı anlıyorum ve hak veriyorum ama en basından önyargılıymıssınız. kayınvalidenler de rahatsızmıs bir de koptum. onları ne ilgilendiriyorsa

Yani açık açık da söylemişsiniz artık daha ne denir ki? Annenizle çözmeye çalışın tek yol bu galiba

Ben annenize çok şaşırdım. Kendi evladını insan başından atmaya çalışır mı yahu. Sizin de hamile olduğunuzu bile bile nası bu kadar düşüncesiz davranır. Annenizin sizlere pek merhameti yok sanki kusura bakmayın ama çok bencilce geldi bana. Bence annenize bi açıklama yapmayın emrivaki yapın onun yaptığı gibi. Ben ağırlaştım artık kendime bakamıyorum gönderiyorum kardeşimi deyin gayet sakin ve sıradan ses tonuyla.

Konu sahibi sıkıntısına çözüm aramış,gelen ablalık edebiyatıyla vurmuş giden vurmuş.
En mükemmel ablalar 7 aylık kadını ve bebeğini üzebileceklerini düşünmeden kendi fedakar ve sevgi dolu ablalık anılarını anlatmış.Tebrikler size diyelim.
Sorun ne sende ne kardeşinde ,sorun anne ve babanda.Ebeveynlik sorumluluğunu hamile ablaya yıkmak da için çok sorumsuz olmak gerek.

Çözüm kardeşine bir anlık sinirle bağırmakta değil ,çözüm anne ve babana ane ve babanın onlar olduğunu hatırlatman.hamileliğim ilerledi ağırlaştım deyin çıkın işin içinden.

Sağlıkla doğurman dileğiyle.

Ben size hak verdim, bu kadar uzun sureli misafir hic kolay degil. herkes ablalik edabiyati yapmis ama baskasinin derdinde uzerinde dayilanmak ne kolay...

Bence anneniz kusse de soyleyin, kizsa da kusse de annenizin almasi gereken sorumluluk siz de olmamali... 2 ay uzun bi sure, artik evine donmesi gerekir...

Eşinizi bahane ederek annenizle ve babanızla konuşun. Çağırsınlar. Ya çağırın ya karnımda bebekle kardeşim ben hepimiz gelmek zorunda kalacağız diyin. Eşiniz ve ailesi ile yüz göz olmadan kendi aileniz ile ilgili mevzuyu kendiniz çözün bence.

Herkes gelip konu sahibinin ne kadar kotu bir abla, aksine kendisinin de ne kadar mukemmel bir kardes oldugundan bahsetti mi? Eksik kalmasin lutfen, konu kapanacak cabuk olalim

Bunu başa iliştirerek yorumuma devam ediyorum çünkü çoğu kişinin yaptığı tam olarak bu. "Kim daha iyi ablalık yaptı?" yı kimse merak etmiyor, karşılaştırmıyoruz kimseyi kimseyle.

Seda Sayan'ın "Sen anne misin?" çıkışması gibi "Sen abla mısın?" diyecek olanlar için, evet :) Çok sevdiğim, üzerine titrediğim, benden 2 yaş küçük bir kız kardeşim var. Ancak konu sahibinin yaşadığı bu durumun benzerini yaşasaydım benim istememden ziyade kardeşim kalmazdı. Ben ayrı bir yuva kurmuşum, hamileyim, düzenim var. 2 ay kalmak ne demek, kardeş benim ailemden olsa da yeni kurduğum ailenin bir parçası değil. O zaman eşimin ailesi, benim ailem geniş aile kurup yaşayalım, ben niye evlendim ayrı eve çıktım? Eşim kendi kardeşinin de bir sıkıntısı olup kalmasını istese hayır demeye yüzüm olabilir mi? Peki özel hayatımız nerede kaldı?

Burada konu sahibinin ailesi düşüncesizlik ediyor, kardeşimin çevresi kötüyse onu uyarıp elimden geleni yaparım ama asıl görev ebeveynlerime aittir. Sorumluluklarını konu sahibinin üzerine atmışlar ve siz her ne kadar "mükemmel" bir abla olursanız olun, çevresi kötü kardeşinize siz bakarak çevresini düzeltemeyeceksiniz zaten, anne babanız ilgilenmeli. Siz de o anne babanın evladı değil misiniz?

Bir de ekstra olarak kardeşin abladan ziyade hizmetçi gibi görmesi durumu var ki konu sahibi gayet de güzel ilgilenmiş kardeşiyle. Evi sobalı, hamile ve grip, buna rağmen soğuk odada kendisi yatıyor, daha ne yapsın? Beyefendiye de yemek beğendiremiyor eşi bile bir şey söylemezken. 17 yaşında ergen bahanesini kabul etmiyorum, bu ablasına yaptığı bir saygısızlık.

Sevgili konu sahibi, hamileliğinizi ve gribinizi bahane etmekten başka çareniz yok gibi görünüyor. Umarım anneniz yollamaz daha.

Hamile oldgunu gorene kadar garipsemistim.azda kalms doguma hasta olmaman lazim annenin biraz dusunceli olmasi lazm kis gunu kardeste olsa yatili msafr zor

Belliki cocuk ergenlik doneminde. Annenizde kotu aliskanliklar, kotu arkadasliklar kurmasin diye size gondermis. Evet sure uzun ve siz hamilesiniz. Ancak kucaginiza alinca anlayacaksiniz ki evlat bu anne olan her kosulda evladini dusunuyor. Size dusende simdilik birazcik daha fedakarlik. Yorulup bakamiyor olmaniz normal dogumunuza az kalmis. Acaba annenizide davet etseniz kendisi gelip size baksa? En azindan bir sure daha kardesiniz uzak kalmis olur o cevreden.

Buarada yorumum gercekten dusunceli ama mecbur kalmis bir anne icin. Oglu orda lakayt lakayt takilan aman ablasi baksin birazda diyen bir anne icin degil. Eger oyleyse anne bas edemiyorum tekrar gonderme derdim.

hamilelik gecirdiniz mi merak ettim..
31 haftalik hamilenin kendisi kendine yuk gelir,gece uyuyamaz gunduz is pesinden kolay kosamaz ustune soguk yuzunden surekli hasta..
bu durumda kardes de olsa cekilmez.
kardesinin ve annesinin bu derece dusuncesiz olmamasi gerekir

Iyi o halde herkes iyi yetirtiremedigi evladını ablasina abisine teyzesine dıdısına göndererek çözüm üretsin. Ileride ne olacak, sanıyormusunuz ki 17den 23e geldiginde biranda akıllanıyor süpper bir yetişkin oluyor insanlar? Hic mi yok etrafinizda 40 50 60 yaslarnda sorumsuz milletten gecinmeyi seven adamlar? Nereye kadar kacıracak konu sahibinin annesi oglunu? Ilk gereken ahlak terbiye egitimi degil midir? Olmuyorsa birbise sokmak ya da terapi aldırmak..

Konu sahibi de anlatmış laf söz dinlemeyen biri diye. Ablası mı egitecek ablasi mi koruyacak 2 canlı haliyle? Hani nerede annelik babalık? Kaldı ki madem annesi oglunu düşünüyor evvela babasina söyleyecek, oglusunun hatalarını örtbas etmekle iyi olmuyor o paşa oğlu. Babanin otoritesi devreye girmeli. 2 ay ne demek ya? 2 ay hamile kadının başına atmış oglunu kendi keyif sürüyor.

Üstelik anneniz sizi de düşünmeliydi konu sahibi, hamile halinle sobali evde bir de bu ergen irisiyle mi ugrasacaksınız, hastalıgınızı iyilestirememissiniz bile.. annelik oglusunu ablasına gönderip hamile kızını ve evliligini düşünmemek mi? Burda anne baba olmak bibik diye atıp tutmayın. Anne baba taşın altına elini koymayı bilecek gerekirse. Ablanın ne sucu var? O mu dogurdu, o mu istedi kardesi olmasini, o mu yetistirdi bu adamı?

Konu sahibi annenizle konusun istemediginizi ve artk biraz da sizi düşünmesi gerektigini, ileride kv ya da esiniz laf yapsa verecek cevabinizin olmadigini, eger kardesinizle bas edemiyorsa babaniza söyleyeceginizi bu daha iyi olacagini vs vs.. gerekirse ağlayın. Ben olsam ben de istemezdim boyle bir kardes bende kalsın. Anne degil ablayım ben, o cocuga mukayyet olmak da evvela anne babanin görevi

Annenize hamile halinizle soğuk odada yattığınızı, hasta olsanız da ilaç kullanamadığınızı hatırlatın. İki ay kalmış. Daha ne yapacaksınız?

Ben bu olayı anlamıyorum. İlla muhteşem abla olabilmek için 2 ay evimizde kardeş ağırlamak mı Lazım? Herkesin bir düzeni var. Eşinin kız kardeşi (yani o çok laf edilen görümce) gelip 2 ay kalsaydı konus sahibi bunun üstüne konu açsaydı herkes konu sahibini haklı görecekti. Türk aile sistemindeki samimiyet anlayışı bu sekilde yanlış esasında. Ben konu sahibine hak verdim.

Ayrıca evladın sorumluluğu ailededir evet ama başlıca anne babadadır. Anne babalık ablaya yaptırılamaz. Cocuk gelişiminden habersiz insanların yorumlarını kale almayın. Siz kendi doğuracağınız çocuktan sorumlusunuz. Kardes sevgisi bu tarz bir şey degil.

Kardeşimizin çevresinden uzaklaşması için sizin yanınıza gönderilmiş olması ilk başta masumane bir fikir; fakat bunun sürekli hale gelmesi doğru değil. Siz hamilesiniz, eviniz sobalı. Bu durumda hatta evi doğalgazlı olan ailenizin size, gelin kışı burada geçirin demesi gerekirken üstünüze bir de kardeş gelmiş. Kimse atıp tutmasın o kadar basit değil. Hamileliğimde eşim bile bana fazla geliyordu. Eğer erkeğin aynı durumda olan erkek kardeşi veya kız farketmez gelseydi kıyamet kopardı. Ay bu ne düşüncesizlik hamile kadına yapılır mı bı diye 500 sayfa yazardı herkes. Sevgili konu sahibi, onlar senin kardeşin ve annen bile olsa, zarar verilen noktaya dur demen gerekiyor. Doğumuna çok az kalmış. Bunu dile getir. Veya hiçbir şey olmasa bile artık doğuma kadar göz yumup bebekten sonra göndermen gerekiyor. Bence şuan için onu soğuk odaya alıp siz sobalı odaya geçin. O 17 yaşında kanı deli akan genç. Siz daha önemlisiniz. Bir de kardeşin bu durumdan memnun mu? O kalmak mı istiyor? Ne yapıyor, okuyor mu, çalışıyor mu ?

bence sen çok anlayışsızsın. bi insan kardeşine nasıl gelme diyebilir? ki daha 17 yaşında ve memlekette çevresi kötü. senin gitme burda kal demen gerekirken git diyosun. bence utanmalısın yaptığın şeyden

İlk okuduğumda sana kızmıştım ama hamileymişsin son ayların bide ,benimde son zamanlarım seni çok iyi anlıyorum,
Odadan odaya gidemiyoruz eğilip doğrulamıyoruz,yerimizden zırt pirt kalkamıyoruz ,suyu bile yeri geliyo evdeyse esim getiriyor ,sofrayı zor hazirliyorum.esim ne olsa yiyor ama 3.kişi gelince onlardan yardim istiyorum,ve benden daha kotu olanlarda var

Annenin gelip sana bakacağı yerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…