Erkek kardeşim..

Doğruya doğru şahsen hamile olmama, sobaya bilmem neye gerek yok.

Evli insanın evinde 2 ay kalmak bana ters.
Anası, babası, yuvası var.

Evlenmek ele karışmak demek, kimsenin ağzına laf vermeye de gerek yok.
Kimseye o rahatlığı vermeye de gerek yok.

Gelinin kardeşi 2 ay kalırsa, sağlıklı kv de keyfine kapısını kilitler gelinine gelir 2 ay.
Hiç bir şey de diyemezsin. Hakkıdır.
Hadi o evliliği ayakta tut tutabilirsen.

Ne kendi kardeşime gider kalırım, ne benim ailem gelir o rahatsızlığı seve seve verir.
Ne de eşimin ailesinden biri bu rahat tavırda bulunsa hoşgörebilirim..

Senin ablalik hikayelerini dinlemek icin acilmadi bu konu. Konu sahibi rahatsiz ne yapsam diyor. Gelip burda ego tatmini yapmaya calismayin bana cevap da yazmayin polemik istemiyorum.

Neden zorunda mı?
Abla olmak ister misin diye soran olmuş mu?

Siz karıştırmışsınız anne baba ise fedakar olacaksın nettir o.
Bile isteye dünyaya bir canlı getirirsin ve hayırlı ya da hayırsız onun sorumluluğunu bir ömür
üstlenmek zorundasındır.

Ama konu sahibinin annesinin tavrı ortada.

Ablalık böyle bir zorunluluğu getirmez.

Senin ablalik hikayelerini dinlemek icin acilmadi bu konu. Konu sahibi rahatsiz ne yapsam diyor. Gelip burda ego tatmini yapmaya calismayin bana cevap da yazmayin polemik istemiyorum.
Polemik istemiyorsan beni kiskirtmayacaksin. edebinle az ötede takılacak bana bulasmayacaksın . Hangi cesaretle çocuğunu azarlar gibi konuşuyorsun benimle ? Konu sahibi konuyu açarken seni de avukat tayin etmedi herhalde ? Seviyene inecek yerlerim agiriyo o yüzden uzatmayacağım.

Kısmen haklısın . Anne baba sorumsuz ..gelip hamile kızlarına destek olabilirler. Çocuk ortam degistirecekse ve bu yükü abla yuklenecekse anne baba da aralıklarla gelip ziyaret etmeli arada çocuğunu almalı farklı yerlere götürmeli

Kısmen değil tamamen haklıyım bence :)

Neyse Allah konu sahibinin annesine ince düşünce, merhamet versin.
Böyle kendi rahatı için evladını huzursuz eden annelere pek şaşırıyorum doğrusu..

Bu arada konu sahibi
Hamile olduğunu bilmiyordum .üzdüysem özür dilerim ama düşüncelerim hala aynı ..herseyin bir yolu yöntemivar

Kısmen değil tamamen haklıyım bence :)

Neyse Allah konu sahibinin annesine ince düşünce, merhamet versin.
Böyle kendi rahatı için evladını huzursuz eden annelere pek şaşırıyorum doğrusu..
Bence bilmiyorsun durumu .ben az çok tahmin edebiliyorum .anne baba da Çaresiz kalmış olabilir .

Evinizde oda varsa fazladan elektrikli sobayı oraya alın ve elektrikli battaniye serin bir de. Kardeşinize deyin ben hamileyim ablacım yatamiyorum soğukta bebek için iyi değil diye.
Gitsin istiyorsanız direkt söyleyin tabi

oldu canim ne demek yemek yapmazsam soylenir otursun kendi yapsin yemegi o kardesin.

Bence bilmiyorsun durumu .ben az çok tahmin edebiliyorum .anne baba da Çaresiz kalmış olabilir .

O zaman çözümü diğer evladının yuvasına, sağlığına zarar verecek şekilde değil
daha mantıklı bir şekilde bulacaklar.

Örneğin şehir dışı yatılı dershane, kurs, aktiviteler araştırıp gönderecekler.
Bu çocuğun esas ihtiyacı olan şey bu aslında.
Çevre değişikliğiyse içi dolu dolu olmalı.

Başından ne şekilde olursa olsun atmak çözüm değil.

Tabiki başından atmak çözüm değil ve çok sinir bozucu .hem kardeş için hem de ezilen abla için . Ama bazen o dershaneler yatılı okullar kurslar çözüm olmayabiliyor. Sorunlu çocuk çok izole bir hayat da istiyor olabilir .bir çocuk hem de erkek çocuk iki ay kendi ortamından uzak nasıl durur bilemem anlayamam .ama ya kaçtığı yada korktuğu bişey vardır ..bunu çözecek kişi yine abla .. anladığım kadarıyla anne uzak duruyor

Çocuğunu düşünen anne abladan fedakarlık bekliyor ama fedakarlık edip neden yaşadığı yeri değiştirmiyor?
Bu annelik değil kimsede Anasi babası hayatta ve doğalgazlı evdeyken, kendi sobalı evinde ve 32 haftalık hamileyken soğuk oda da yatıp kardeşine bakmak zorunda değil.
Niye kız/erkek evlat evlendirilir bir düşünmek lazım?

valla anneniz çok anlayıssızmıs ona anlat durumu dicem ama.. Babanında düsünmesi lazım yanı göze batar ayıptır okadar uzun kalınırmı demesi lazım

Bu konu çok uzar gider ama şunu söyleyeyim :ya aile bulunduğu yerden ayrilamiyorsa, sebepleri varsa ?yer değişikliği için maddi durum da önemli . Öyle bir iki saatlik mesafe çözmez o işi .çok uzak olmalı . Hadi gittin uzaklara ..maddi yönünü napacak sin? Ne yiyip ne içeceksin ? Ama diğer söylediklerine kısmen katılıyorum. Abla bu canını atamaz ama kendi canını da tehlikeye atamaz

Neden ama? Abladan fedakarlık bekleniyor. Oğullarından daha önemli ne olabilir ki?
Bu anne baba maassiz mı yaşıyor? Hiç mı paraları yok?
Kızlarının evliliğini tehlikeye atmaya cekinmiyorlar ama?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…