Erkek Kardeşimin bebeği oldu, usul nedir?

dream3416

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2017
5.857
7.961
118
Kızlar merhaba, kardeşimin bebeği oldu bugün.

Hediye olarak ne takmalıyım bu tarz seylerden pek anlamam.
Yarım altın taksam çok mu az olur?
Annemler künye takacaklar onu ben alamam.

Ve bebeği ilk gördüğümde mi takmalıyım , yoksa bebek mevlüdünü mü beklemeliyim

Takıyı mevlütte takacaksam ilk gördüğümde hediye ile mi gitmeliyim.

Bana yardımcı olur musunuz

Son düzenleme:
Ill görünce tak yani zaten 1 ay snra görecekmişsin, mevludunde de altın yapamazsan hediye alirsin...hayrli olsun saglikla büyüsün

yarim altin takabiliyorsan ne ala, ben ceyrek altin tak diyecektim :) evet evet, bence ilk gördügünde mutlaka hediye ile gitmelisin, yani bi takim elbise, battaniyesi, patigi falan. mevlütte de altinini takarsin.

guzel bır lat ust takım alın , takı olarak kunye dıyecektım ama aılenız takacakmıs , bu kosuda yarım yeterlı bence..

Hayirli olsun. Allah anali babali buyutsun.

Benim gorumcem ceyrek takmisti. Takmasa takmasi gerektigini dusunmezdim bile. Yarim fazla bence. Hastaneye geldigi gun takmisti. Mevlutte bebek cok insan icine cikamiyor bile zaten. Kalabalikta altin takmayi da pek dogru bulmuyorum. İnsanlik hali, bir suru insan geliyor. Biri alir goturur, riske degmez.

bugün benim kardeşimin bebeği olsa benim de yapacağım yarım altındır. bir de güzel bir iki takım kıyafet alırım mis gibi olur biter.
bebek görmeye fazlası yapılmaz zaten düğün değil dernek değil. geçimlik takı takacak halin yok.
altını da sen el değilsin bebeğin üzerine takmana gerek yok annesine ver bence. milletin içinde takma ne olur ne olmaz.

evet haklısın
ilk gördüğümde takmak daha mantıklı

siz evliydiniz değil mi

ayrı bir bütçeniz var aileden

şimdi bunun ölçüsü olmaz

insanlar farklı farklı

ben örnek vereyim

biz eşimle evlenmeden bütçe belirlemiştik kuzenlere düğünlerinde yarım altın takacaktık

o dönemde evlenenlere taktık ama şu an o yarım altın çok para

neyse eşimin yeğeni oldu biz evli değildik ama birlikte yaşıyorduk bütçemiz aynı idi

ilk bebeği görmeye giderken küçük altın değerinde hastane çıkışı almıştım tam takım sonra birlikte gidip yarım altın taktık

aradan 4-5 yıl geçti bizim bebeğimiz oldu onlar bize küçük altın ile geldiler halası da oğluma küçük altın taktı

benim için sorun değildi

sonra aradan bir 4-5 yıl daha geçti onların bir bebeği daha oldu

eşimin ablası ben gram altın alacağım bebeğe dedi yani o bebeğin de halası

eşimle biz konuştuk gram altın küçük dedik

biz öbürüne aldığımız gibi buna da yarım altın götürürüz dedik

gelelim diye telefon ettik bize küslermiş galiba bizi evlerine kabul etmediler

bebek 1,5 yaşına geldi altın da şifonyerde duruyor

bunun bir ölçüsü yok

içinizden geleni alın

kimseyi memnun etmeye vs de çaba göstermeyin

sağlıkla büyüsün minik gerisi hikaye

Reactions: GCA
Gücünüz neye yetiyorsa onu alin, kardes arasinda bu isin ayibi olmaz.
Ben bir ceyrek takmistim ve bir de ana kucagi hediye etmistim.
Esimin ablasi dogum yaptiginda bebege 1 çeyrek takmistik, anneye de hediye kolye almistik.
Yarim takabilecek gücünüz varsa bir ceyrek+bir hediye daha mantikli bence.

teşekkür ederim

Takı mevlutte takılabılır genelde herkes hedıyesını takısını mevlutte takar onun dısında maddı durumunuz ıyıyse ılk gordugunuzde ufak bır hedıye goturebılırsınız sonucta halasısınız.

Abimle 39 gün arayla ana baba olduğumuz için birbirimize hiçbir şey takmadık :) Onun bana verdiğini ben ona geri verecektim öyle olsaydı. Bebenin yaş gününde yarım altın verdim ben. Arada da gönlümden kopar hediye alırım. Gücünüz neye yetiyorsa onu yapın. Yavru sağlıkla analı babalı büyüsün inşallah.

ay çok şaşırdım valla sizinkiler de enteresanmıs

Bir çeyrek yeter diye düşünüyorum.
Yigenlerime hep çeyrek taktım.
Bir tanesi daha yolda ona da çeyrek takmayi düşünüyorum.
ben kardeşimle birlikte calısıyorum
yanı kardesım aynı zamanda benım patronum
bana maddi çok desteği olur maasımın dısında

o yuzden ceyrek biraz az gelir gibi geldi, yoksa ben de ceyrek takardım

araba aldım mesela 90 bın tl ye 30 bın tl sını kardesım verdı .

Imkanın varsa cumhurıyet tam altın tak halasın sonuçta. Ilk gördüğünde tak Mevlüt'te zaten sende ev sahibi sayılırsın gerek yok o zaman daha bısey takmana derim ben

Imkanın varsa cumhurıyet tam altın tak halasın sonuçta. Ilk gördüğünde tak Mevlüt'te zaten sende ev sahibi sayılırsın gerek yok o zaman daha bısey takmana derim ben
gelin mevlüde çağırır mı ondan bil şüpheliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…