Erkek Kardeşimin bebeği oldu, usul nedir?

mesafeleri 3 senedir yıkamadım
sebebı ne onu da bilemiyorum acıkcası
ben sadece bebeği sormadım zaten hep onu da sordum.
aramızda sogukluk olsa da o yaz sıcaklarında hep aradım nasılsın var mı ıhtıyacın dıye
ama hep benden gidince bu sefer kendimi ezik gibi hissediyorum.
ona da cok hediyeler aldım zamanında ama aşamadık mesafeyi
şimdi bebeğe alacagım sey de usulen olacak yani bunu her ıkımız de bılıyoruz

İstisnaları tenzih ediyorum tabi ama maalesef gelin görümce arasında bu tip mesafeler oluyor.

bence maddi gücün neye elveriyorsa onu yap. yarım az olmaz fazla da olmaz. en az yarım olsun çeyrek az olur. gücün varsa tam da olabilir.

Ben hala olsam durumuna göre altın alır bir de güzel bir hediye paketi yapardım. Ayakkabı, kıyafet, oyuncak, bakım ürünleri... Sonuçta o çocuk büyüyecek. Her zaman bunlara ihtiyacı olacak. Darısı başıma.

Maddi durumuna göre değişir hediyede alabilirsin, durumun iyiyse çeyrek yada yarımaltında alabilirsin..

annesi 4 valiz kıyafet ve eşya almıs yurt dısından . ben de aldım bu tarz seyler hamıleleıgınde

Ben yeğenime yarım altın takmistim
Gelinimize lohusa seti almıştım
Ve yeğenime hastane çıkışı seti almıştım

Birde ziyarete gelenler yesin diye bolca pasta meşrubat almıştım

İlk gördüğünüzde bebek nevresim takımı, battaniye ya da bebek bakım setleri var o tarz şeyler alıp verebilirsiniz. Onlardan mutlaka almışlardır ama çok olması iyi olur.

Mevlütte de yarım takarsınız.

Ben yeğenime yarım altın takmistim
Gelinimize lohusa seti almıştım
Ve yeğenime hastane çıkışı seti almıştım

Birde ziyarete gelenler yesin diye bolca pasta meşrubat almıştım
tesekkur edıyorum
biz bebeği bir ay snr göreceğiz bebek abd de doğdu
o yuzden hastaneye bırsey alamam suanda
yarım altın mantıklı evet bir de mevlüde giderken birseyler alırım

Ben hala olsam yeğenime bohca hazirlardim sanirim... girmemisin yegeni olmus misali:) 5-6 kiyafet filan kıyafet alirdim. Farkli aylar ici. Ayakkabi sapka filan. Ve en onemlisi hikaye kitabi... bir de çeyrek takardim ben. Yarim da olir sizin maddi gucunuz ile alakali. Mevlutten once ilk gördüğümde veriridim

kıyafet olarak dolu sey aldım hamılelıgı boyunca zaten.
ben de çok özendım:)

alt üst takım işini görmez
gelinimiz 5 valiz kıyafet almıs bebeğe :)
İnşallah hepsini yenidoğan beden almamıştır...
O kadar hızlı büyüyorlar ki alınanlar + gelen hediyeler çoğunu giydirmek nasip olmuyor...

İnşallah hepsini yenidoğan beden almamıştır...
O kadar hızlı büyüyorlar ki alınanlar + gelen hediyeler çoğunu giydirmek nasip olmuyor...
2 yasına kadar almıs :)
ama bedenı ve mevsımı tutacak mı bılmıyorum acıkcası:)

ben olsam herhalde maddi durumuma göre yarım veya tam altın takar
yanına da küçük bohça tarzı birşey yapardım
kullanışlı, kullanabileceği birşey yapardım
gelininiz size uzak olabilir ama abinizle aranız çok iyi anlattığınıza göre
bence hiç birşeyi eksik bırakmayın
görümcem evlenirken maddi imkanımızın el verdiği sürece yanlarında olduk
kayınvalidem teyze, hala, dayı, amca kim varsa hepsine bohça hazırladı
hemde öyle pahalı şeylerden ki
bana gelince bir havlu ve lif vermişti bide erkek tarafının kendisine getirdiği kumaş gibi birşeyi ben bunu beğenmedim al senin olsun demişti
almamıştım tabi ki
ama düşündükçe içime batar bu kadar değersiz yerine konulmak
kardeştir belki beklenmemesi lazım ama bu kadar hor görülmemeli insan
o görümcemin bebeği olduk maddi durumumuz yalnızca çeyreğe yetti onu aldık sonrasında kıyafet felan aldım yolladım ama o yine hor görecektir beni

Bu kadar yakın akrabalıklarda usul erkan düşünmemek lazım bence. Bebek senin yeğenin canın ne ihtiyacı olsa elinden geldiğince yaparsın zaten. İlk görüşte takılacak altın sembolik bi şey yarım az filan olmaz. Ben yeğenim doğduğunda bebek arabasını aldım ilk gördüğümde de çeyrek taktım galiba ama takmasam da ayıp demezlerdi

Erkek kardeşim ve nişanlısı, bebeğim olduğunda çeyrek taktılar ve birkaç çeşit kıyafet getirdiler. Ve hiçbir görmeye gelişlerinde elleri boş gelmediler. Çeşitli oyuncaklar, kıyafetler, bebeğim onların getirdiklerini giyerek büyüdü desem yeridir. Bence siz de takabiliyorsanız çeyrek veya yarım altın, oyuncak gibi şeyler alabilirsiniz. Oyun halısı veya ev tipi anakucağı da hoşa gidecek hediyelerden olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…