Erkek kardeşin kız arkadaşıyla tanışma sorunsalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

pportakall

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.708
13.954
248
29
İkiz kardeşimin kız arkadaşıyla tanışacağım bugün aslında istemiyorum. Ama empati yaptım benim erkek arkadaşım bulunduğum şehre gelip kardeslerimle tanışmak istese reddedilmesini istemezdim. Evet demiş bulundum. Sorun şu ki ben samimi davranabilen ya da hoşsohbet olan biri değilim ama soğuk davranmakta istemem. Benim erkek arkadaşım olsa iyi davranılsın isterdim. Kızı ,kardeşimin anlattığı kadarıyla tanıyorum ne konuşabilirim sonuçta hicbir ortak noktamız yok,kaldı ki kendi kardeşimle bile fazla samimiyetimiz yok öyle nerede nasıl tanıştınız gibi klişelere girmek istemiyorum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var

Hemen samimi olmanıza gerek yok ki zaten. Güler yüzlü olun biraz sohbet edin. Çok sıkışırsanız" siz başbaşa takılın benim arkadaşa sözüm vardı unutmuşum kusura bakmayın" der gidersiniz.

Cevabınızı kendiniz vermişsiniz zaten. Size nasıl davranılmasını istiyorsanız öyle davranın. Bunu yapamıyorsanız doğal olun. Ve kardeşinizin sevgilisi yahut erkek arkadaşınızın aile bireyleri ilk görüşmelerde size yakınlık göstermediğinde de eleştirmeye hakkınız olmadığının bilincinde olun.

Erkek arkadaşımın ailesiyle tanıştım zaten. Mesafe gayet iyiydi. Ne samimi ne soğuk. Ben zorunlu samimiyeti sevmem o yüzden kimseyi eleştirme hakkini kendimde bulmuyorum.

Hemen samimi olmanıza gerek yok ki zaten. Güler yüzlü olun biraz sohbet edin. Çok sıkışırsanız" siz başbaşa takılın benim arkadaşa sözüm vardı unutmuşum kusura bakmayın" der gidersiniz.
Zaten cok uzun durmayız bi yemek bi kahve diye konuştuk maksimum 1 saat. Ama öyle kalkabileceğim bir plan değil maalesef

Zaten cok uzun durmayız bi yemek bi kahve diye konuştuk maksimum 1 saat. Ama öyle kalkabileceğim bir plan değil maalesef
1 saat bir şey değil ya. Daha buluşmadan niye kendinizi gerdiniz bu kadar? Mülakata mı gidiyorsunuz? =)) O kadar planlamaya, düşünmeye gerek var mı? Merhaba, merhaba... Kimsin, necisin, nelerle uğraşıyorsun, işte havalar da tam hastalık havası, memleketin durumu, corona virüsü, hayvanları sever misin, iş durumları, her şey ateş pahası, bu şehre çok gelir misin falan filan gibi yüzeysel mevzularla geçer gider o 1 saat. Zaten hep siz konuşmayacaksınız, onlar da muhabbet açacağına göre... Büyütmeyin yani. Belki de kızın muhabbetini çok seveceksiniz, ne konuşsam diye düşünmenize gerek bile olmayacak.

Yaa bu cok tatlı bir cevap olmuş :) Normalde arkadaş ortamlarında sıcakkanlıyım ama kardeşimle samimi değilim ya ondan birazcık kastım hemcinsime yanlış davranıp kimseyi germek istemem . Bir de burdaki hanımları okuyorum erkek arkadaşımın kardeşi, görümcem diye konular açılıp samimiyet göstermedi soğuk nevale kendini begenmiş deniyor kimseyi arkamdan sövdürmek istemem

İlk buluşmada fazla samimiyet, fazla özel sorular çok daha rahatsız edici bence. Sıcak ilişkiler zamanla kurulur. Duvar gibi kaskatı oturup, söylediği hiçbir şeye ilgi göstermeyecek, bir gülümsemeyi bile çok görecekseniz, buluşmayın zaten ama öyle biri olduğunuzu hiç düşünmüyorum. Biraz akışına bırakın, bütün buluşmayı siz yönlendirecek değilsiniz ya. O size bir şey soracak, sorduğu şeylerle ilgili siz de onunla ilgili olan kısmı merak edeceksiniz falan filan. Daha ilk buluşmadan "ben seni çok sevdim, ölümüne kankayız" moduna girenler zaten dengeli ilişkiler kuramıyor bana kalırsa. Azcık rahat olun.

Bana da cok itici geliyor öyle sorular. Rahatladım şu an birazcık teşekkür ederim. Az konuşup sık gülümsemek en iyisi bence kardeşim düşünsün ne konusturacağını :)

Nasılsın iyi misin? Okul iş nasıl? Hava su muhabbetleri arada kendinden de kat bir şeyler kardeşin de dahil olur oldu bitti işte

Ne güzel işte oturun bir kahve için hava alın oh mis illa sorular sormana gerek yok kendin ol güzel vakit geçirin bu kadar.

Mesela yemek alışkanlıklar
Kullandığı parfüm
Sevdiği müzik türü
En son okuduğu roman
Makyaj da hangi marka kapayıcı kullandığını
Daha çok var!

Kardeşimin kız arkadaşı iş yerimde karsima dikildi ve kendini tanıttı ben şok ki bende çok sinirli gorunuyorum disardan bakınca ve önce korkmuş sonra cesaret etmiş gelmis. Hayran kaldım cesaretine dedim bu kızdan olur. Beni tanıyor ona göre samimiyet kuruyor çok sevdim oda öyle ve hep benle takıldi. Şimdi evliler ve yigen geliyorrr Nasıl gorundugunun önemi yok o anlar zaten seni samimiyetini ifade et yeter. Konu konuyu acar illa ki zamanının nasıl geçtiğini bile anlamazsin.

İki kadının konuşması oldukça kolay aslında illa kardeşimin sevgilisi napsam diye gerilmenize gerek yok ki doğal olun havadan sudan başlayan muhabbet o bişey söyler siz karşılık verdiniz derken biter gider illa sorguya çekecek değilsiniz

Anladığım kadarıyla kızı reddetmek istemediğiniz için görüşüyorsunuz. Bu iyi bir şey, empati de yapıyorsunuz. Bence fazla düşünmeyin. Gerilmeye gerek yok. Oturursunuz bir yerde dereden tepeden konuşursunuz. Özel konulara girmenize de gerek yok. içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…