Erkek İnfertilitesi Erkek Kısırlıgında Hipogonadotropik Hipogonadizm Hastalığı

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Anemoncum Allah sabır versin öncelikle hem sana hemde kardeşine biz de bu hastalıgı çocugumuz olmuyor diye doktora gittigimizde ögrendik çok moral bozucu bir durumdu biz bayanlar olarak bişekilde daha kolay atlatıyoruz ama erkekler daha kapalı oldukları için neler hissettiklerini pek dışa vuramıyorlar ama zamanla üstesinden gelinmicek hiçbirşey yok önyargılı davranmasın hastalıgı hakkında bilinen bir gercek varki erkek kısırlıgında tedavi adilebilen tek kısırlık olarak biliniyor ve tedavisi var düzenli ignelerini kullandıgı taktirde vücudundaki farklılıkları kendide farkedebilir moralıni hiç bozmadan ignelerini kullansın sabırla

öylemiymiş eger hipo hastasıyla olmaması gerekiyor çünkü hormonlar üretmiyor spermi bide 3 yıldır kullanıyormuş eşi igneyi o şartlar altında zaten sperm üretimi gerçekleşiyor başka örnekleri var çünkü o yüzden merak ettim bu arada sizin tese bu aymıydı öyle kalmış aklımda hayırlı haberlerini bekliyorum canım

öncelikle sagolun arkadaslar ..allah isteyen herkese nasip eder insallah.

eşim 4 sene boyunca iğne kullandı..bu sürenin 2 senesi biz evlenmeden öncesine ait..hiç sperm üretimi yokmuş bana dediğine göre..ama ne zaman sperm olusumu başladı bilmiyorum..eşime sorup öğrenirim onu daha sonra..

ilk tedaviye başladıgı sene fiziki yapısında önemli farklılıklar görülmeye başladı...sakal ve bıyıkları gürleşti..çok zayıftı kilo almaya başaldı..ses tonu dahi değişti..ilk 2 sene preglyn ve gonal f kullandı ..p.tesi çarsamba cuma günleri olmak üzere 3 gün vuruyordu..evlenmeden önce bir tahlil yaptırdı eşim sperm sayısı 40 milyondu..dr dogal yoldan cocuk sahıbı olabilirsiniz dedi..çok sevindik tabi.evlendikten sonra dr.u testesteron iğnesi verdi..bu iğne hafatada 1 kere vuruluyordu..biz evlendikten sonra başka sehre yerleştik dolayısıyla tedavi yarım kaldı..1 sene bu iğneyi kullandı ama bir türlü çocuk olmadı..tüm tedavi aşamalarını o doktor bildiği için telefonla dr a ulaştık ..o da bana niçin daha önce ulaşmadınız dedi..eğer arayıp çocuk istediğinizi söyleseydiniz eski iğnelere döndürürdüm dedi.meğersem testesteron iğnesinin bir faydası yokmus..sonra tekrar tahliller yaptırdık bir kaç kere..en son tahlilde 1,5 milyon çıktı sayı..düşmüştü..biz bunun üzerine pregly ve gonal f e döndük eskisi gibi..1 sene de bu sekilde yine kullandı iğneleri..1 senenin sonunda da ben tüp bebeğe gerek kalmadan dogal yoldan hamile kaldım..tedavi aşamaları bizim bu şekildeydi..

Son düzenleme:
merak ettiğiniz başka seyler olursa tedavi ile ilgili eşimden detayları öğrenip yardımcı olmaya çalısırım..

bir de eşim sigarayı çok içiyordu dr olumlu sonuc almak istiyorsan içmeyeceksin dedi.ama bırakamadı..en sonunda bıraktırdım.sigarayı bırakalı 1 ay olmustu ki hamile kaldım..belki bununda yararı olmustur.bir de son 1 ay selenyum-e diye bir ilaç içirdim zorla.(içinde evitamini ve selenyum var)..pekmez tarçın bal...vs karıstırıp yedirdim her aksam zorla..tüm bu saydıklarımın yararı oldu mu bilmem ama yine de bilginiz olsun.

Çok sagol nurcum bilgilendirdigin için teşekkür ediyorum benim eşimde aynı durumda biz 4 yıldır evliyiz ve 1,5 yıldır igneleri kullanıyor benim eşim malesef daha önce farkedemedik doktor bize mikro tese yöntemiyle tüpbebek yapalım dedi biz sizingibileri görünce beklesek mi diye düşünüyoruz en azında sperm çıkışı olursa mikro teseye gerek kalmasın diye umut ediyoruz onun için canlı sperm çıkışı kaçıncı ayda oldugunu merak ediyoruz. eşimle 2 ay sonra tüpbebek işlemleri için merkeze gitmeye karar verdik dün aakşam senin yazını görünce ikimizdede acabalar oluşmaya başlaadı bir yandan sevindik bir yandanda kafamız karıştı napsak diye bu hastalıkda normal yolla gebelik olusan duydugum ilk örneksin aşılama ile olanları duymuştum ikizleri olanları hamile olanları ama normal yolla ilk seni duydum o yüzden mikro tese olmadan sperm bulunsun istiyoruz benim eşimdede 1. yılda aynı farklılıklar oldu yanı aynı aşamalardan geçiyoruz galiba o yüzden sen anlat neler yaptıgınızı bizde bilgilenelim dogum nezaman saglıklı olur inşallah hayırlısıyla kucagına alırsın insallah canım

nurcum yazdıklarını okudum çok guzel gelismeler yasamıssınız Allah hepimize o guzel haberleri almayı nasip etsin ..
bizde yolun çok basındayız 2,5 senelik evliyiz esim iğnelere 15 gün once basladı 6 ay sonrada mikro tese yapılacak sabirla bu asamaları geçmeye çalısıcaz çok zor olsada herseyın güzel olacağına ınanıyorum...

Hayırlısı olsun Sevgidolucum inşallah hayırlısı olur da bir an önce bebeginiz kavuşursunuz bu arada eşim çakşırdan sonra kan tahlilini verdi bu akşam sonuçları alıcak sizlerle paylaşıcam akşama görüşmek üzere hoşçakalın

toşbikcim yazmıştım ama görmedin galıba ben şuan izmirde oturmuyorum istanbuldayız ordaki doktorlar konusunda hiçbir fikrim yok burdakiler hakkında bilgi istersen yardımcı olmaya çalışırım bu arada igneler artık bulunmaya başladı eşim ilk eczaneden 1 aylık ignesini alıp çıkmış sizde bulabilirsiniz dagıtım başladıgı için şimdiden kolay gelsin

akşam eşim işten dönünce sorup öğreneceğim canım sperm çıkısı ilk ne zaman başladı diye..buraya yazarım tekrardan..
eşimin dr u en başından bu yana hiç tese ya da tüp bebek demedi bize."çok umutluyum çocuk istemeye başladıgınız andan itibaren 6 ay içinde dogal yoldan olacak" dedi..çünkü pek çok hastasında tedavi çok çabuk yanıt vermiyormus ama eşimde olumlu sonuclar kısa sürede kendini göstermeye başlamıstı..biz de hep bu yüzden bekledik.6 aydan daha uzun sürdü..ama beklediğimize değdi.doğum allah kısmet ederse haziranın ilk haftası ama sezeryan olacağım..o yüzden daha erken bir tarihte olur herhalde...allah insallah sizinde yüzünüzü güldürür..:Saruboceq:

aminnnn canımmm.insallah..:Saruboceq::Saruboceq:güzel haberlerini alırız insallah burdann

çok tesekkur ederim nurcum yıllar once fal baktırmıstm o kadının dediği herseyi yasadım birde bana dedi ki ikiz kızların olacak bende o an hemen dusundum ailemde ikiz olan varmı sonra da dedim ki herhalde eşimiz ailesinde ikiz olacak tabi o zaman nerden bilebilirdim tüp bebek vs. simdide dusunuyorum ..... acaba...... işallah diyorum isallah

selam sevgidolu alman hastanesi emre bakırcıoglu ,acıbadem hastanesi ferruh şimşek , anadolu salık merkezi tufan tarcan bunlardan birine gidebilir ferruh bey ile tufan bey ayrıca marmara üniversitesinde üroloji profösörlügü yapıyor anabilim dalı başkanları benim eşimin hastalıgını ilk ferruh bey teşhis etti şimdide tufan beyin hastasıyız ona gidip geliyoruz

emre beye hiç gitmedik ama iyi oldugunu duydum hepsini tavsiye ederim bu arada çok geçmiş olsun inşallah önemli bir sorun yoktur

önemli degil canım yardımcı olabildiysem ne mutlu. geçmiş gün net fiyat hatırlamıyorum ama eşim sadece sperm tahliline 120 ile 160 arası fiyat istemişlerdi sperm çıkışı olmadıgından ücret almamışlardı dedi muayeneside o civarlarda dedi ama işinin ustası oldugunuda söyledi marmarada ünv. hoca oldugu için ssk veya emekli sandıgı varsa söylediginizde orada da işlem yapılabiliyo ama önce oraya gitmek gerekiyor eşimin igneleri için rapor verdiler altında tufan ve ferruhun imzaları var 3 ayda 1 gidip igne yazdırıyoruz imzalıyorlar bizde alıyoruz ilkinde biraz pahalı ama sonrasında daha rahat oluyor anlıcagın ama biz ikisindende çok memnunuz

bu arada işyerlerinin yaptıgı özel sigorta falan varsa sakın güvenmesinler çünkü onlar üroloji ile ilgili hiçbirşeyi karşılamıyorlar biz ilkinke o hataya düşmüştükte o yüzden ssk dan yaptırıyoruz ilaçları falan tekrar geçmiş olsun iyi akşamlar canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…