- 14 Ağustos 2016
- 4.559
- 21.570
- 238
- Konu Sahibi Qumru_hanne
-
evet bu cevaptan sonra benim de tartışmak gibi bir niyetim olamaz.Dr. falan değilim malesef ama siz öylesiniz sanırım? Sadece psikoloji çok yakından ilgilendiğim bi konu olmuştur hep bu kadar. Ayrıca burdaki arkadaşlardan herbiri neticede bi dr. olarak yorum yapmıyor bu net. Böyle bi konunun anormal bi durum olup olmadığını tartışmak gibi bi niyetim de yok malesef..
evet bu cevaptan sonra benim de tartışmak gibi bir niyetim olamaz.
Türk psikiyatri derneği der ki eş cinsellik bir hastalık değildir.aklınızda olsun.
madem gunahi sevabi biliyorsunuz neden baska konunuzda regl halindeyken arkadan surtunme yoluyla iliski olur mu diye konu aciyorsunuz.caniniz skilmis sanirim.benim size tavsiyem disari cikin biraz hava alinAslında gercekten beni tanisaniz dinime düşkün namaz kılan tesettürlü ve neyin gunah neyin sevap oldugunu iyi bilen birisiyim
Bu sözüm bu manaya gelmiyor hanımefendi.Hastalık demedim asla.lütfen sözlerimi carpitmayiniz."BIr uzman yardımı alıp bu şekilde hissetmekten kurtulabilirsiniz belkide bilmiyorum" diyerek zaten konunun bi hastaliktan ibaret olduğunu kanıtlamışsınız bile...
Kesinlikle katılıyorum! Bu hormonal+psikolojik bir bozukluktur
1952’de Amerikan Psikiyatri Kurumu, Teşhis ve İstatistik Kılavuzu’nu (DSM) ilk yayınladığında eşcinsellik hastalıklar kategorisinin içindeydi. Ama hemen sonra sınıflandırma Ulusal Ruh Sağlığı Enstitüsü tarafından yapılan araştırmalarda kritik incelemeye maruz kalmıştır. Yapılan araştırmalar eşcinselliğin bir bozukluk ya da anomali değil normal ve sağlıklı bir cinsel yönelim olduğunu göstermiştir. Araştırmaların sonuçları toplandığında tıp, ruh sağlığı ve davranışsal ve sosyal bilimlerdeki profesyoneller, eşcinselliğin bir ruh hastalığı olarak sınıflandırılmasının yanlış olduğu ve DSM sınıflandırmasının önceki sosyal normlara ve popülasyonu temsil etmeyen hastaların klinik izlenimlerine dayanan bilimsel olarak kanıtlanmamış tahminleri yansıttığı sonucuna ulaşmıştır.Dr. falan değilim malesef ama siz öylesiniz sanırım? Sadece psikoloji çok yakından ilgilendiğim bi konu olmuştur hep bu kadar. Ayrıca burdaki arkadaşlardan herbiri neticede bi dr. olarak yorum yapmıyor bu net. Böyle bi konunun anormal bi durum olup olmadığını tartışmak gibi bi niyetim de yok malesef..
Bilende konusuyo
1952’de Amerikan Psikiyatri Kurumu, Teşhis ve İstatistik Kılavuzu’nu (DSM) ilk yayınladığında eşcinsellik hastalıklar kategorisinin içindeydi. Ama hemen sonra sınıflandırma Ulusal Ruh Sağlığı Enstitüsü tarafından yapılan araştırmalarda kritik incelemeye maruz kalmıştır. Yapılan araştırmalar eşcinselliğin bir bozukluk ya da anomali değil normal ve sağlıklı bir cinsel yönelim olduğunu göstermiştir. Araştırmaların sonuçları toplandığında tıp, ruh sağlığı ve davranışsal ve sosyal bilimlerdeki profesyoneller, eşcinselliğin bir ruh hastalığı olarak sınıflandırılmasının yanlış olduğu ve DSM sınıflandırmasının önceki sosyal normlara ve popülasyonu temsil etmeyen hastaların klinik izlenimlerine dayanan bilimsel olarak kanıtlanmamış tahminleri yansıttığı sonucuna ulaşmıştır.
Bilimsel kanıtların tanınmasıyla[77]Amerikan Psikiyatri Kurumu eşcinselliği 1973’te DSM’den çıkartmıştır. Amerikan Psikologlar Birliği 1975’te aynı pozisyonu benimsemiş ve diğer tüm ruh sağlığı profesyonellerini eşcinselliğin uzun süredir bir ruh hastalığı olarak damgalanmasının kaldırılması konusunda teşvik etmiştir. Sosyal İşçilerin Ulusal Kurumu’da benzer prensibi benimsemiştir.[2]
Kaynak:vikipedi
Bu paylaştığım bilgiyi bir gözden geçirin birde bununla ilgili birçok bilgiler var biraz okuyun.
Hala aynı fikirde ısrar ederseniz sizi özgüven patlaması yaşadığınız için tebrik edeceğim.
Sizinle işin dini boyutunu iki sebeple tartışmam.Asıl ben sizi tebrik ediyorum böyle bir konuyu bu derece savunduğunuz için. Işın dini boyutuna hiç mi hiç hesaba katmamaya devam edelim ki banlanmayalım. Çok güzel.
Sizinle işin dini boyutunu iki sebeple tartışmam.
1.Burada yasak
2.Rahibeler bile kapalı onlardami dindar"dediğiniz için.
Ayrıca yaptigim şey bir savunma değil tip literatüerinde olayın gerçek manasını açıklamak.
Yalan yanlış bilgiler vermekten hoşlanmam. ve konunun uzmanı olmayan kişilerle tartışmam.
Tartışacak birşey yok zaten.ben gerekli bilgiyi sizinle paylaştım az önce. daha fazla bilgi isterseniz elinizin altındaki internetten faydalanabilirsiniz.iyi günler.Bende sizinle bu konuyu tartışmam kesinlikle. Ve tartışmıycam da.
Bide türbanlımıymş
Aslında bunu merak ediyorum hastalik degil tamam da bu düşünceye sahip olanlar nasil yaşıyorlar nasil hayatlarina devam ediyorlar baska bir ruha sahip olup cinsiyet degistirmeden mutlaka insan vardir diye düşünüyorumevet bu cevaptan sonra benim de tartışmak gibi bir niyetim olamaz.
Türk psikiyatri derneği der ki eş cinsellik bir hastalık değildir.aklınızda olsun.
Kim yani biz zaten dalga gecen bir ozne ararsak zaten yasamamiz gerekir direk intiharlik sebeptir kim düşüncelerini duygularıni kontrol altina alabiliyor bu düşünceler nerden geliyor o zaman gerçekten merak ediyorumDernek mi? Literatür falan değil yani? Nedir peki CahilliğimdeN soruyorum mistik bir şekilde kadın ruhları erkek bedenlerine mi yerleştiriliyor?? Yada erkek ruhları kadın bedenlerine? Burada insanlık ve insan beyniyle dalga geçen gizli özne kim peki?
Kim yani biz zaten dalga gecen bir ozne ararsak zaten yasamamiz gerekir direk intiharlik sebeptir kim düşüncelerini duygularıni kontrol altina alabiliyor bu düşünceler nerden geliyor o zaman gerçekten merak ediyorum
Peki ozelden ulasin sorumun cevabini merak ediyorum gerçektenBen size, konunuza ve düz mantık yorumlara daha fazla yorum yapmak istemiyorum zaten bu kadarı bile hataydı.
Lütfen kimse msjlarımı alıntılamasn bundan sonra. Rica ediyorum.
Aslında bunu merak ediyorum hastalik degil tamam da bu düşünceye sahip olanlar nasil yaşıyorlar nasil hayatlarina devam ediyorlar baska bir ruha sahip olup cinsiyet degistirmeden mutlaka insan vardir diye düşünüyorum
Ben size, konunuza ve düz mantık yorumlara daha fazla yorum yapmak istemiyorum zaten bu kadarı bile hataydı.
Lütfen kimse msjlarımı alıntılamasn bundan sonra. Rica ediyorum.
size daha önce belli kuruluşlar önermiştim biliyorsunuz oralarda bu sorular cevaplarını bulabilirsiniz.
ne yaptınız mesela aradınız mı bugün?
bilmediğiniz konularda neden ısrarla yorum yaptınız peki?
ısrarla cinsel yönelimi farklı olan insanları hasta olarak niteledin sonra kimseden onay bulamayınca şimdi banane ben yorum yapmayacağım diyorsun.
dünya sağlık örgütü dünyada sağlık alanında otorite bir kuruluştur ve eşcinselliği hastalık olmaktan çıkartalı yıllar olmuştur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?