Erkek olmak istemek

evet bu cevaptan sonra benim de tartışmak gibi bir niyetim olamaz.

Türk psikiyatri derneği der ki eş cinsellik bir hastalık değildir.aklınızda olsun.

Türk psikiyatri derneği der ki eş cinsellik bir hastalık değildir.aklınızda olsun.

Dernek mi? Literatür falan değil yani? Nedir peki CahilliğimdeN soruyorum mistik bir şekilde kadın ruhları erkek bedenlerine mi yerleştiriliyor?? Yada erkek ruhları kadın bedenlerine? Burada insanlık ve insan beyniyle dalga geçen gizli özne kim peki?

Durumun hastalık olup olmadığı, konu sahibinin aslında ne hissettiği ve ne istediğini bilmediği gibi mevzularda yorumlar yapılmış.

Bu, hanımın ikinci üyeliği. Diger uyeyken soramadigi şeyleri bu üyelikle soruyor. Bunlar da hep cinsellik üzerine.. Bundan yola çıkıp onun erkek gibi hissetmesine vurgu yapılıyor. Tamam da, hepimizin anladığı üzere bu kızın kocası bir öküz !!! Mübarek cuma vakti dedim, evet ama öyle. Ne manen ne madden ona kadınlığını ve kıymetini hissettirememis bi adam musveddesi. Cinsellik erkekler gibi kadınların da ihtiyacı. Hz peygamberin bile hadisi var, hanımlarıniza hor yaklasmayin, hayvanlar gibi birlikte olmayın diyor. Ben sanıyorum onların yaşadığı cinsellik de tamamen erkek odaklı. Çünkü adam o mantıkta, kadın da varolus amacını adamın memnuniyetine bağlamış. O derece kendini ve isteklerini geri planda tutuyor. Bu kıza bi Dr dan yardım al diyoruz da, o herif ne olacak?! Asıl onun yardıma ihtiyacı var. Cogu sayfayı okudum sanıyorum, bu kızın çocukluğundan yahut daha eskilerden böyle bi şey hissettigiyle alakalı bi mesajını gormedim. Eğer öyleyse bu, fikrimi destekler. On sevisme olmadan, kadını birliktelige fiziksel ve bedensel olarak hazırlamadan, sadece adamın istekleri ve fantezileriyle yonlenen ve gerçekleşen bi cinsellikten bahsediyoruz. Kadınım genel olarak zevk almasi ve ogazm olmasi, bu olayda konusulmuyor bile. Böyleyken gercekten bu insanda erkeklik hormonları daha fazla dahi olsa, evvelden beri kendini erkek gibi dusunse öyle olmayı hayal etse de, kocası bi camis olduğundan hanımına kadınlığını yasatamadigindan ancak bu hissi alevlendirir. Demek istediğim ben uzun yıllardır kendinde böyle bi şey hissetmediğini sanıyorum, öyle ki evlenip çocuk sahibi olmuş.

Ve kendi de yaşantısı ve inancı dolayısıyla tıbbi müdahale ile erkek olma gibi bi dusuncesi olmadığını söylüyor. Aksine bu hislerimin nasıl önüne gecerim, bundan nasıl kurtulurum diye soruyor. Benim fikrim; o kocası olacak herifle evli kaldığı ve aynı şeyleri yaşadığı sürece bu olmayacak, aksine bu his onda artacak. Günden güne erkek olma isteği yada meyli artacak. O zaman psikolog yardımına ek olarak mutlaka eşiyle birlikte bi terapi almaları gerek. Bu kızın cinselliği erkeğin ihtiyacı ve keyfi olarak gormekten çıkıp kendinin ve ihtiyaçlarının farkına varması, talepkar olması gerekiyor. Hatta bu bakımdan belki esiyle beraber cinsel terapi bile almalı uzmanından. Biri bu adama cinselliğin ne olduğunu ve nasıl yapılması gerektigini ogretmeli..

Aslında gercekten beni tanisaniz dinime düşkün namaz kılan tesettürlü ve neyin gunah neyin sevap oldugunu iyi bilen birisiyim
madem gunahi sevabi biliyorsunuz neden baska konunuzda regl halindeyken arkadan surtunme yoluyla iliski olur mu diye konu aciyorsunuz.caniniz skilmis sanirim.benim size tavsiyem disari cikin biraz hava alin
Burda insanlari kandirmakla elinize nirsey gecmez.cocugunuz varmis ya dogruysa onunla ilgilenin.

Bu sözüm bu manaya gelmiyor hanımefendi.Hastalık demedim asla.lütfen sözlerimi carpitmayiniz.
Gerçi konu sahibi ne demek istediğimi anladi.siz anlamasanizda olur.tesekkurler

Bilende konusuyo
1952’de Amerikan Psikiyatri Kurumu, Teşhis ve İstatistik Kılavuzu’nu (DSM) ilk yayınladığında eşcinsellik hastalıklar kategorisinin içindeydi. Ama hemen sonra sınıflandırma Ulusal Ruh Sağlığı Enstitüsü tarafından yapılan araştırmalarda kritik incelemeye maruz kalmıştır. Yapılan araştırmalar eşcinselliğin bir bozukluk ya da anomali değil normal ve sağlıklı bir cinsel yönelim olduğunu göstermiştir. Araştırmaların sonuçları toplandığında tıp, ruh sağlığı ve davranışsal ve sosyal bilimlerdeki profesyoneller, eşcinselliğin bir ruh hastalığı olarak sınıflandırılmasının yanlış olduğu ve DSM sınıflandırmasının önceki sosyal normlara ve popülasyonu temsil etmeyen hastaların klinik izlenimlerine dayanan bilimsel olarak kanıtlanmamış tahminleri yansıttığı sonucuna ulaşmıştır.

Bilimsel kanıtların tanınmasıyla[77]Amerikan Psikiyatri Kurumu eşcinselliği 1973’te DSM’den çıkartmıştır. Amerikan Psikologlar Birliği 1975’te aynı pozisyonu benimsemiş ve diğer tüm ruh sağlığı profesyonellerini eşcinselliğin uzun süredir bir ruh hastalığı olarak damgalanmasının kaldırılması konusunda teşvik etmiştir. Sosyal İşçilerin Ulusal Kurumu’da benzer prensibi benimsemiştir.[2]

Kaynak:vikipedi
Bu paylaştığım bilgiyi bir gözden geçirin birde bununla ilgili birçok bilgiler var biraz okuyun.
Hala aynı fikirde ısrar ederseniz sizi özgüven patlaması yaşadığınız için tebrik edeceğim.

Asıl ben sizi tebrik ediyorum böyle bir konuyu bu derece savunduğunuz için. Işın dini boyutuna hiç mi hiç hesaba katmamaya devam edelim ki banlanmayalım. Çok güzel.

Asıl ben sizi tebrik ediyorum böyle bir konuyu bu derece savunduğunuz için. Işın dini boyutuna hiç mi hiç hesaba katmamaya devam edelim ki banlanmayalım. Çok güzel.
Sizinle işin dini boyutunu iki sebeple tartışmam.
1.Burada yasak
2.Rahibeler bile kapalı onlardami dindar"dediğiniz için.
Ayrıca yaptigim şey bir savunma değil tip literatüerinde olayın gerçek manasını açıklamak.
Yalan yanlış bilgiler vermekten hoşlanmam. ve konunun uzmanı olmayan kişilerle tartışmam.

Bende sizinle bu konuyu tartışmam kesinlikle. Ve tartışmıycam da.

Aslında bunu merak ediyorum hastalik degil tamam da bu düşünceye sahip olanlar nasil yaşıyorlar nasil hayatlarina devam ediyorlar baska bir ruha sahip olup cinsiyet degistirmeden mutlaka insan vardir diye düşünüyorum

Kim yani biz zaten dalga gecen bir ozne ararsak zaten yasamamiz gerekir direk intiharlik sebeptir kim düşüncelerini duygularıni kontrol altina alabiliyor bu düşünceler nerden geliyor o zaman gerçekten merak ediyorum

Kim yani biz zaten dalga gecen bir ozne ararsak zaten yasamamiz gerekir direk intiharlik sebeptir kim düşüncelerini duygularıni kontrol altina alabiliyor bu düşünceler nerden geliyor o zaman gerçekten merak ediyorum

Ben size, konunuza ve düz mantık yorumlara daha fazla yorum yapmak istemiyorum zaten bu kadarı bile hataydı.
Lütfen kimse msjlarımı alıntılamasn bundan sonra. Rica ediyorum.

Bi psikolaga gitmeniz daha iyi olur . yani ilk defa boyle bi konu okuyorum o yuzden ne diyecegimi de bilmiyorum .

Aslında bunu merak ediyorum hastalik degil tamam da bu düşünceye sahip olanlar nasil yaşıyorlar nasil hayatlarina devam ediyorlar baska bir ruha sahip olup cinsiyet degistirmeden mutlaka insan vardir diye düşünüyorum

size daha önce belli kuruluşlar önermiştim biliyorsunuz oralarda bu sorular cevaplarını bulabilirsiniz.
ne yaptınız mesela aradınız mı bugün?

Ben size, konunuza ve düz mantık yorumlara daha fazla yorum yapmak istemiyorum zaten bu kadarı bile hataydı.
Lütfen kimse msjlarımı alıntılamasn bundan sonra. Rica ediyorum.

bilmediğiniz konularda neden ısrarla yorum yaptınız peki?
ısrarla cinsel yönelimi farklı olan insanları hasta olarak niteledin sonra kimseden onay bulamayınca şimdi banane ben yorum yapmayacağım diyorsun.

dünya sağlık örgütü dünyada sağlık alanında otorite bir kuruluştur ve eşcinselliği hastalık olmaktan çıkartalı yıllar olmuştur.

Banane?
Neden azarlar gibi yorum yapiyosunuz?
Bilmedigim bi konu değil sadece tartışmak istemediğim bi konu ve halada istemiyorum hatta varsayın ki kör cahilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…