Bizim bir akrabamizda,anneye babaya suna buna gerek yok ,benim aldığımı oğlun beğenmez,senin aldığını kızım beğenmez,ben kızımın nisan kıyafetini alim,sende oğlunun takımını al demisti.
İşte siz söyleyin annenize anne böyle istemiyorum diye her adeti yerine getirsek hem maddi hem manevi olarak çökeriz.mesela benim baba tarafımda kart dağıtmaya havlu patik vs götürülüyor.ki benim 5 amcam 3 halam onların çocukları var.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
en güzeli bu şekilde olan bencede
selam kızlar.inş nasipse bir aksilik çıkmazsa seneye evlenmeyi düşünüyorum.(babam sırun çıkarmazsa.konumu okuyanlar bilir)erkek arkadaşım 7 kardeşler.1 tane ablası var.diğerleri hepsi erkek.ve evliler.ben bütün 7 kardeşine eşlerine bohça hazırlamak zorundamıyım ya?yani konuştuk bu konuyu .ablana hazırlarım dedim.oda ozaman büyük yengem darılır dedi.eee ozaman diğerleride istiycek?yani birde öyle içli dışlıda deiller.maddi olarak hep benim erkek arkadaşımdan borç isterler.bekar olan tek benim arkadaşım aralarında.evlensek inanın hiçbiri elini cebine atmaz.zaten biz yaparız maddi durumu iyi zaten.ihtiyacımız olmaz.bohça işi nasıl olucak bi akıl verirmisiniz?
Evet. Birlikte ciktik alisverise. Tabii once konustuk , sadece kizla oglana olsun diye( en cok ben istedim, hevesim vardi 😀. Millete kalsa hic olmicakti.
Once benim isteklerim alindi: spor bir takim elbise, ic camasiri, saten gecelik takim, ev terligi, corap, makyaj malzemeleri, ayakkabi , canta aldirdim. Ihtiyacim vardi. Esim de sunlari istedi( biraz ben yonlendirdim pek anlamiyormus bu islerden canim benim 😊: kot, t shirt, ayakkabi, tras makinesi en iyisinden, ic camasiri, corap, pijama. Hemen hemen ayni fiyat tuttu aldiklarimiz. Kimseye hak gecmedi. Kimsenin kullanmayacagi bi sey alinmadi. Boylesi iyi oldu.
Ne geregi var ya. Millet kendine alamiyor mu bi atlet bi corap... 7 kisilermis bir de...
Arkadasimin memleketinde altin takan herkese (1 gr bile olsa) bohca yalarmarmis. Dedim ki altinin parasini mi cikariyorlar
bende de 7 görümce bir kayın varama nişanlımın abisi yurtdışında olduğu için ona hazırlamıcaz. kayınvalideme ve görümcelere hazırlıcak annem
selam kızlar.inş nasipse bir aksilik çıkmazsa seneye evlenmeyi düşünüyorum.(babam sırun çıkarmazsa.konumu okuyanlar bilir)erkek arkadaşım 7 kardeşler.1 tane ablası var.diğerleri hepsi erkek.ve evliler.ben bütün 7 kardeşine eşlerine bohça hazırlamak zorundamıyım ya?yani konuştuk bu konuyu .ablana hazırlarım dedim.oda ozaman büyük yengem darılır dedi.eee ozaman diğerleride istiycek?yani birde öyle içli dışlıda deiller.maddi olarak hep benim erkek arkadaşımdan borç isterler.bekar olan tek benim arkadaşım aralarında.evlensek inanın hiçbiri elini cebine atmaz.zaten biz yaparız maddi durumu iyi zaten.ihtiyacımız olmaz.bohça işi nasıl olucak bi akıl verirmisiniz?
hiç gerek yok bence çokta kalabalıklarmış zaten:26:
Bohça dediğimiz şeyin içine iç çamaşırı çorap kese patik lif seccade gibi şeyler konulunca çok saçma oluyor bence. Herkesin evinde bunlardan istemediği kadar var. Bunlar yerine güzel bir hediye olsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Ben erkeklere gömlek kadınlara da ipek eşarp aldım bohça yapmak yerine. Onlardan da bir şey talep etmedim. Kayınvalideme daha fazla hediye aldım bluz terlik eşarp falan filan. Kayınvalidem ise el emeklerini getirdi. Onlar da süs gibi duruyor gardolabın ücra köşesinde.
İşe yaramayacak şeyleri doldurup götürmeye hiç gerek yok iki taraf için de. Hele aileyle çıkılan alışverişleri hiç anlamam. Ben çıkıp kendime alamıyor muyum kıyafet çanta. Milletle gezmek çok komik geliyor. Bir şey almak istiyorlarsa versinler oğullarına parayı, oğullarıyla gidilsin, ailelerle alışveriş mi yapılır.
maşallah:)başın benden daha kalabalık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?