Erkek tarafına bohça hazırlamak zorundamıyım?

Bizim bir akrabamizda,anneye babaya suna buna gerek yok ,benim aldığımı oğlun beğenmez,senin aldığını kızım beğenmez,ben kızımın nisan kıyafetini alim,sende oğlunun takımını al demisti.

zamanı geldiğinde konuşmam lazım annemle haklısınız

en güzeli bu şekilde olan bencede

Evet. Birlikte ciktik alisverise. Tabii once konustuk , sadece kizla oglana olsun diye( en cok ben istedim, hevesim vardi &#128512. Millete kalsa hic olmicakti.

Once benim isteklerim alindi: spor bir takim elbise, ic camasiri, saten gecelik takim, ev terligi, corap, makyaj malzemeleri, ayakkabi , canta aldirdim. Ihtiyacim vardi. Esim de sunlari istedi( biraz ben yonlendirdim pek anlamiyormus bu islerden canim benim &#128522 : kot, t shirt, ayakkabi, tras makinesi en iyisinden, ic camasiri, corap, pijama. Hemen hemen ayni fiyat tuttu aldiklarimiz. Kimseye hak gecmedi. Kimsenin kullanmayacagi bi sey alinmadi. Boylesi iyi oldu.

Ne geregi var ya. Millet kendine alamiyor mu bi atlet bi corap... 7 kisilermis bir de...

Arkadasimin memleketinde altin takan herkese (1 gr bile olsa) bohca yalarmarmis. Dedim ki altinin parasini mi cikariyorlar

bende de 7 görümce bir kayın var ama nişanlımın abisi yurtdışında olduğu için ona hazırlamıcaz. kayınvalideme ve görümcelere hazırlıcak annem

hiç gerek yok bence çokta kalabalıklarmış zaten:26:

Bohça dediğimiz şeyin içine iç çamaşırı çorap kese patik lif seccade gibi şeyler konulunca çok saçma oluyor bence. Herkesin evinde bunlardan istemediği kadar var. Bunlar yerine güzel bir hediye olsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Ben erkeklere gömlek kadınlara da ipek eşarp aldım bohça yapmak yerine. Onlardan da bir şey talep etmedim. Kayınvalideme daha fazla hediye aldım bluz terlik eşarp falan filan. Kayınvalidem ise el emeklerini getirdi. Onlar da süs gibi duruyor gardolabın ücra köşesinde.

İşe yaramayacak şeyleri doldurup götürmeye hiç gerek yok iki taraf için de. Hele aileyle çıkılan alışverişleri hiç anlamam. Ben çıkıp kendime alamıyor muyum kıyafet çanta. Milletle gezmek çok komik geliyor. Bir şey almak istiyorlarsa versinler oğullarına parayı, oğullarıyla gidilsin, ailelerle alışveriş mi yapılır.

karşılıklı alınmış negüzel işte daha ne olsun.darısı bana:)

Ne geregi var ya. Millet kendine alamiyor mu bi atlet bi corap... 7 kisilermis bir de...

Arkadasimin memleketinde altin takan herkese (1 gr bile olsa) bohca yalarmarmis. Dedim ki altinin parasini mi cikariyorlar

evet bazı yerlerde çeyiz parasını erkeğe bile verdirtiolarmış.o paraylada erkek tarafına bohça yapılıomuş:)

Hiç gerek yok canım yaaa boşver biz sadece erkek arkadaşıma koyucaz ne annesine ne babasına. Gerek yok boşver. Ona harcayacağın parayı başka şeye ver

banada abimin eşi bohça yapmıştı.7 sene oldu inan bir kere bile kullanmak aklıma gelmedi.eminim benim bohçalarda dolap bekler yaparsam

canım bizde o işlere bu kış girişicez nasip olursa. walla bnde hiç sevmiyorum oyle şeyleri annem olmaz yapılır deyip duruyo şimdiden ebesine nenesine diye yazma oyalatmaya bişey yapmaya basladı bile. bn şimdi bişey deemiyorum ailesi ne der nasil isterler bilmiyorum ama onlarda bu işlere cok takılmazlarsa bn sadece sözlüme annesine ve babasina hazirlayım onlarda bize aynısını yapsın dicem. bi konuşun ailesiyle size de masraf olmasın bizede diyin güzellikle anlaşmaya calişin. istememkte cok haklısınız düğün için bi sürü giderimiz olcak zaten bi zahmet kardesleri fln da anlayışlı olsunlar herkes bu yollardan gecti vaktinde

Evlilik zamanında o kadar stres varken hala bohça beklemek nedir ya

Ben eşime söylemiştim. Bizde bohça adeti yok diye sizde yapmayın dedim. Annesine söyledi olmadı. Ama evlendikten sonra bir poşetin içinde havlu yazma patik verdim. Kayinvalideye ve 2 görümcemeye ( kv. Sever gönlü olsun diye)

Kızkardeşimde de nişan günü her gelen bohça getirdi. 10 bohça falan oldu. Onlarda adet öyleymiş bizde yok adet dedik. Kardeşim misafirliğe giderken benim gibi ufak bir iki birşey verecek.

Herkes kendine göre yapacak yani nasıl mutlu oluyorsun canım.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

hazırlamak zorunda değilsiniz.hem ne saçma bir adet ,yeni evlenen çifte destek olunması gerekirken evlenecek olanlardan hediye bekleniyor.soran olursa bizde öyle adet yok dersiniz.konuşurlarsada konuşsunlar arkanızdan.görümcenizede hazırlamayın.evlendikten sonra evine giderken bir hediye alır gidersiniz bohça niyetine.

Bohça yapılırken tüm aileye hediye olarak ufak bohçalar yapılır. İçine öyle ahım şahım şeyler koymanıza gerek yok yani damada anne babaya konulan gibi olmasına gerek yok ama her kardeşe aynı şeyleri koymak gerekir birine fazladan bir şey koymamak gerekir. Adet böyledir maddi durumunuz varmış zaten siz yapın da laf olmasın sonra ister çok görüşmüyor olsunlar ister cimri olsunlar siz görevinizi yapın.

Daha 1 ay öncesinde aynı yoldan geçmiş biri olarak derim ki yapacaksanız sadece birbirinize yapın gitsin, zaten göstermelik bişey, biz öyle yaptık ne anneye, ne babaya, ne ablaya. En makullerini almaya çalıştığım şeyler oldu, ona rağmen epey tutuyor. Bir de kalk abla ya, yengeye de yap. Mesela ben sadece valiz aldım, teyzem illa çeyiz sandığı da aldırmak istedi. İkisini de al falan dedi, kendi sandıklarını bir bir attılar üstelik :)

Ne yapacağım teyze diyorum? Seccadelerini koyarsın diyor, şimdi de biri onu çıkarmış. Evi mescit olarak kullanmayacağız ki, hadi olsun 3 tane- 5 tane seccade sırf onlar için sandık mı alınır dedim?

Biz masraftan kaçıyoruz, onlar gerekli gereksiz sırf adı bohça diye alınmasını istiyorlar. Allah' tan almaktan kurtuldum çok şükür. Çok boş şeyler çook..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…