soylediklerinizin bir kısmına katılıyorum erkek yapar kadın yapamaz diye birsey yoktur bencede iki taraf icinde aynı sekilde degerlendirilmelidir..bunun okumaklada alakası yok insanın kendisini yetistirmesi gerekir yoksa okumakla olmuyor bu isler....amerikaya avrupaya ozenmek konusunda katılmıyorum turkiyede insanlar aaa onun karısı,kızı muhabbeti yapmaktan baska birsey bilmiyor bumu bizim ulkemizin degerleri koca adamlar koca kadınlar insanları elestirip namusuna laf ederler ama sonrasında bir bakarsın yemedikleri halt kalmamıs..keske bu tarz seylerde avrupaya amerikaya ozenseler onun bunun karısı kızı hakkında konuscaklarına kendilerine bakabilseler..yurtdısında herseyin mubah gorulmesi gibi bir durum yok sadece insanlar baskalarının hayatına mudahale etmiyorlar sayg gosteriyorlar haa tabiki vardır orda da kotu insanlar ama turkiyedeki tecavuz taciz vs vs olaylarına baktıgımızda bence onlardan farkımız kalmıyor ustelik musluman bir ulkeyiz degilmi..
bastıtılmış toplumlarda tecavüz ,taciz daha fazla .neden mi çünkü yasak .onların inanç sistemleri yok değil .kendilerinin inandığı değerler var .her insanın değerleri ve değer yargıları vardır .bizim toplummuzda bağnaz ve dedikoducu .ona bakarsan güya müslüman ülke .herkes birbirinin karısına kızına bakıyor gayette .sokakta dedeler bile laf atıyor avrupda yok öle şey .sokakta yüreyemiyorum kokumdan .hemen kornalar vs ki giydiğimede dikkat ederim .fransada kaldım 3 ay kimsenin baktığı yok gayette saygılılar .siz hangiülkeden bahsediyorsunuz hanım efendi ben bağdat caddesinin ortasında gezemiyorum diyorum .hala batı özentisi diyorsunuz .sizin zannaetiğiniz gibi yaşamıyolar filmlerdeki gibi değil yani .sadece saygı duyıyorlar birbirlerine .bizde olmayan şeyler bunlar .
yasaksa o zaman avrupada serbest de neden son yıllarda avrupada tecavüz olayları gün geçtikçe arttı bunu bana açıklarmısınız ?
abartmayın ,türkiyede bahsettiğiniz kadar korkunç bir durum yok ,ben de yaşıyorum bu ülkede ,yerine göre bahsettiğiniz durumlar olabilir ama genel itibari ile ben bu yaşıma kadar hiçbir tacizle karşılaşmadım ,siz fransada kalmışsınız ama benim ailemde yurtdışında yaşayan çok insan var ..
bırakın oralarda yaşamayı bir milleti anlamak için önce tarihlerini okumanız lazım ,ondan sonra o milletler hakkında konuşacak lafınız olsun ..
dünya tarihi okuyun ,eminim ağzının açık kalacak ve avrupanın tarih sahnesindeki acınası hallerini şaşkınlıkla okuyacaksınız ..
ve onlardan daha insani vasıflara sahip olduğumuz anlayacaksınız..
benim ne zannettiğimi nerden bileceksiniz ..siz fransada 3 ay yaşadınız diye herşeyi bildiğinizimi sanıyorsunuz ..
sizinki misafirlikten başka birşey olmamış zaten 3 ayla anlaışılacak bir durum değil bu.
madem bu kadar şikaetçisiniz çok svdiğiniz fransaya gidin orada yaşayın ..
ben 29 yaşıma kadar bu ülkede yaşadım hiçbiryerde ne tacize uğradım ne laf yedim ..
bu ülkeyi kasıtlı olarak ahlaksız ,inançsız ,değersiz ,herşeyin yasal ve mübah olduğu bir ülke haline getirmeye çalışan zihniyet asla bu ülkede yer alamayacak üzgünüm.
çünkü biz dünya tarihini yazmış onurlu ,ahlakı bir ülkeyiz..
içimizdeki pislikler de geneli kapsamaz ,istisnalar da kaideyi bozmaz ...
bence siz çok fazla türk filmi izlemişsiniz herkesi tecavüze tacize uğruyor sanıyorsunuz..
türkiyede bu durum aşikar değil de ondan sorun çıkıyor ,avrupada herşey aşikar zaten ,o yüzden kimseye dokunmuyor ,onların bizim gibi değerleri yok ,inanç sistemleri yok ,onlar başkalarına saygılı olduklarından değil ,belirli inanç sistemleri olmadığı için onlara normal geliyor ,çok insancıl ,insan haklarına saygılı oldukları için değil ,mesela komünist sistemlerde herşey ortaktır ,o yüzden bugün benim karım yarın senin karın olabilir ,e mantıaliteleri böyle olduğu için onlara teers bir durum tabiki olmayacaktır ,yoksa bir araştırırsanız şuanda batıda aşırı bir ahlaki kayıp söz konusu ..ama birçok şey yasal kabul edildiği için kimsenin gıkı çıkmıyor tabiki .insan haklarına saygılı toplumlar denilen avrupada islama karşı yapılan saygısızlıkları hiç okumuyorsunuz sanırım ..elalemin anadan üryan gezen insanları avrupada saygı görüyor da islam neden saldırıya uğruyor..avrupa ya da batı her zaman kendi çıkarına hangisi uygunsa o yönde hareket ederler ,biraz tarih okursanız bunun böyle olduğunu göreceksiniz ,yoksa avrupada tarihin başlangıcından itibaren en büyük ahlaksızlık ,yolsuzluk ve insanlık dışı muameleler söz konusu..bunları bilmek için açıp okumak lazım ,ezbere konuşmak batı özentisinden öteye geçmez...
bizim ülkemizde tecavüz daha çokmuş gibi gözüküyor ama bu müslümanlıkla da alakalı değil ,bir ülkede herşeyi serbest bırakırsanız neden tecavüz olsunki ,avrupanın durumu bu,kaldıki son yıllarda avrupaki taciz tecavüz olayları imf ye kadar sıçradı ,siz bakmayın bizde gelenklerimizden ötürü dışarı vuruyor ,çünkü bizim değerlerimiz var..
avrupada zaten birinin karısıyla yarın öbürü yatıp kalkıyor neden tecavüz olsun ki..
kaldıki tecavüz birşeyleri serbest yapmakla da alakalı değil ,ruhsal bir rahatsızlık bu ..
eğerki herşeyi serbest yapmakla bu sorun aşılsaydı avrupada her gün ortaya çıkan üst düzey insanların tecavüz davaları olmazdı öyle değil mi ?
bu ruhani çöküşten kaynaklanıyor..
türkiyede onun karısı muhabbeti yapılır tabiki ,avrupada da yarın işyerindeki en yakın arkadaşımın karısını nasıl yatağa atarım muhabbeti yapılıyor siz merak etmeyin ama bizde gelenek ve inanışlar daha ağır bastığı için hemen deşifre oluyor ,onlarda ise bu gayet normal bir durum olduğu ve herkes halinden memnun olduğu için garipsenmiyor hepsi bu ..
çok komiksiniz bu konuda hiç araştırma yapmadığınız aşikar doğrusu dünya istatistiklerinden hiç haberiniz yok..valla keşke senin dedğin gibi bir yer olsaydı bu ülke .ayrıca en fransada yaşarım bu ülkedede .senii lgilendirmez bu .bir kişi diyemez bana laf yemedim dedğine göre sen sokağa çıkmıyorsun demek .bu ülkede ne kadar aç insan var hepside türk erkeği .hiç kusura bakma milliyetçilik yapmanın anlamı yok .avrupada tecavüzler artıyor muş aç bak bakalım tecazvüz oranı hangi ülkelerde fazla .
bizim tarihimizdede ayıpar yasaklar var yaşanmış bitmiş açıp tarih kitaplarını araştırmama gerek yok .geçmiş geçmişte kalmıştır
insnaların iki yüzlülüklerinden çok sıkıldım .türk filmleri ayrıca gerçeklerden ortaya çıkan şeyler .o senaryoları kimse sallamıyor yani .
ama görmek istedğin gibi görmeye devam et kapı komşun neler yaşıyor farkında bile değislin .çok yazık.
ben islamı örnek verirken demekki herşeye saygılı değilllermiş demek istedim size ,işlerine gelene saygılı gibi görünüp hoşlarına gitmeyene gayet güzel saldırdıklarının bir göstergesi bu ,bunu anlatmak için o örneği verdim ..batıda ahlaki bir cokus soz konusu degil tum dunyada ahlaki bir cokus soz konusu..islama yapılan saygısızlıga getirmissiniz konuyu o konuyla ilgili birsey yazdımmı ben fikrimi bilmeden yorum yapmıssınız emin olun okuyorum ben ama sanırım siz turkiyede yasamıyorsunuz..bizim ulkemizde tecavuz cok gibi gozukmuyor zaten cok kucuk yasta cocuklara dahi tecavuz ediliyor hergun taciz haberlerini okuyoruz bunun muslumanlıkla alakas nasıl olmayacak siz batıda inanc sistemi yok ondan boyle dediniz turkiyede inanc sistemi var ama yinede yapılıyor..herseyi serbest bıraksınlar diyen yok burda sadece insanların baskalarına zarar verilmedigi muddetce baskalarının hayatlarına karısmamak gerektigini soyluyorum..avrupada kim kimle yatıp kalkıyor bilemem dedigim gibi vardır ordada yapan yok diyen olmadı zaten ama benim demeye calıstıgım turkiyede de var daha sabah okudum haberlerde adam kucuk yastaki kızını erkeklere pazarlıyormus ya bunun gibi kac tane haber okuyoruz hergun avrupası turkiyesi yok bunun tum dunya aynı bu konuda..turkiyede onun bunun karısı hakkında konusurlar ama namuslu gecinirler sonradan diyorum ben anlatabildimmi avrupa turkiye muhabbeti degil mevzu aslında orda insanlar daha saygılı ozel hayata burda oldugu kadarıyla anlatmaya calıstıgım bu benim
ben avrupayı falan çok seviyorum demedim .o oranlar neden fazla orda biliyor musun ordaki kadınlar şikayet edebiliyolar .burdakiler korkuyolar .sıfır noktasındaki kadın diye bir roman vardı hatta şimdi diyeceksin kurgu ama kurgu falan değil .abd li bir doktorun arap bir kadınla yaptığı röportajları bulunuyor orda herşeyi anlatıyor bir arap kadını olarak .müslümanlığa birşey dediğim yok bende müslümanım zaten .ben sadece herşeyi dine bağlamanıza şaşırıyorum .ben neden lekeleyimki kendi dinimi .ben din hakkında birşey mi dedim ? sabahtan beri sen sığınıyorsun hep birşeylerin arkasınaçok komiksiniz bu konuda hiç araştırma yapmadığınız aşikar doğrusu dünya istatistiklerinden hiç haberiniz yok..
sokağa çıkmayan sizsiniz sanırım .ben yıllarca bu ülkede tek başıma yaşadım ,ailem de yoktu yanımda ...
üniversite okudum ,işe başladım hep yalnız yaşıyordum ,sizden daha çok dışarı çıktığım da kesin ,türkiye standartlarında tehlikeye maruz kalabilecek olan benim ama en ufak bir şey başıma gelmedi ...
e tabiki okumak araştırmak söz konusu olunca alıp okumaya gerek yok deyip geçiştirirseniz bu meselelerin kökenini de anlamaktan uzak olursunuz ..
dünyadaki meseleleri türkiyeyi tü kaka yaparak aşağılamakla çözemezsiniz ,bunlar küresel sorunlar ,üzerinde kafa yormak için de okumak şart ,kaldıki bu tecavüz olayları türkiyenin kendi sorunu değil ,dünya sorunu ,dünyadaki bir takım emperyalist ülkelerin içimize sokmuş olduğu ahlaki yozlaşmanın etkileri ..ama bunları salt kendimizi suçlayarak açıklamaya çalışırsak kendi kendimize ihanet etmiş oluruz ..
küresel düşünmek küresel sorunlarının sebeplerini anlamak için şarttır ..
siz benim komşumdan haberim olup olmadığına kafanızı yoracağınıza dünya tarihine ,sosyolojisine ,antropolojisine bir göz atın da neden bu hallere düştüğümüzü daha ii anlarsınız ,ezbere türk halkını kötülemekle olmuyor bu işler..
birtek sizin mi gözünüz var ,herkesin gözü var ve görüyor ,birtek kendinizi bu dünyayı görür görmekten vazgeçin..
açın bi nete göz gezdirin bakın bakalım tecavüz oranları nerelerde yüksek ..
tek tek alıntılamama gerk yok sanırım ..avrupada babaların çocuklarını seks kölesi yapıp yıllarca zindan ettiği ,çocuklarından bir sürü çocuk yaptığı en az on tane haber çıktı yakınlarda okumuşsunuzdur ,yüksek mevkideki insanların karıştığı tecavüz davaları ,kiliselerdeki papaların eşcinsellikleri az mı sanıyorsunuz ..
avrupada bir kere aile kavramı olmadığı için aile içi tecavüz en çok onlarda var ..
bugün evlendiğiniz kocanız yarın annenizin kocası oluyor ve bu oranlar hiç de az değil ..
bizim ülkemizdeki haberlere göz atacağınız kadar savunduğunuz avrupadaki haberlere de göz atarsanız en az bizim kadar taciz tecavüz yaşadıklarını görürdünüz..
ha bir de dediğim gibi bir kısmı da onlara göre eğlenceye girdiği için haberlere yansımıyor orası da ayrı utanç ..
at gözlüğüyle bakıp kendi ülkenizi kötülemeye çalışırsanız tabiki az olarak görürsünüz..
o çok sevdiğiniz avrupanın ülkelerinde isveçin tecavüzde bir numara olduğunu ,yılda 5000 tecavüz olayının gerçekleştiğini ama bunların sadece %13 ünün mahkemelere taşındığını ,
ingilterede ise yılda 2500 kişinin tecavüze uğradığını biliyormusunuz..
sekilde cinselligin serbest oldugu (evlilik oncesi yada genc yasta) ve cinsel egitimin verildigi gelismis ulkelerde bile tecavuz olayi sıklıkla görülmektedir . Isin bir diger enteresan tarafi ise bastirilmis cinsellikle sucladigimiz Turkiye'nin tecavuz konusunda bircok gelismis ulkenin gerisinde olmasidir. Ornek olarak vermek gerekirse Fransa, ABD, Ingiltere, Norvec, Isvec, Almanya gibi ulkelerde tecavuz vakalari Turkiye'den daha fazladir.
Eger bastirilmis cinsellik dusundugumuz kadar etkili olsaydi Turkiye tecavuz oraninda yukarida ki bircok gelismis ulkenin ustunde olmasi gerekirdi ama sonuclar bunun tam tersini soyluyor.
kaldıki avrupada cinsel eğitim veriliyor ,herşey serbest ama yine de avrupa şampiyonu bir avrupa ülkesi ..
hani nerde bastırılmış duygular ,hani nerde serbest yaşam ..
sokak ortasında seks yapan bir millette tecavüz ne arasın ayrıca değil mi? alan memnun veren memnun zaten böyle mi olalım biz de ,çocuklarımız sokak ortasında seks yapıp uyuşturucu mu kullansın ..
e öyle olunca daha mı çağdaş özgür olacağız acaba ?
sadece onlara benzeyen ahlaksız gayesiz toplumlar haline gelip tecavüzsüz ama onursuz keşmekeş yaşayacağız..
ben doğrusu böyle bir yaşam istemiyorum ülkemde ..
demekki mesele bunlarda değil ..
ben islamı örnek verirken demekki herşeye saygılı değilllermiş demek istedim size ,işlerine gelene saygılı gibi görünüp hoşlarına gitmeyene gayet güzel saldırdıklarının bir göstergesi bu ,bunu anlatmak için o örneği verdim ..
müslümanlığı lekelemeye çalışmayın hanımefendi zira müslümanlık başka şey onu uygulayanların hatası başka şey ..
müslümanlıkta böyle şeyler yok ama insanlar müslümanlığı düzgün yaşamıyorlarsa bu onların sorunu ...
avrupada tecavüz zevk olarak bile görülüyor siz hala neden bahsediyorsunuz
ben islamı örnek verirken demekki herşeye saygılı değilllermiş demek istedim size ,işlerine gelene saygılı gibi görünüp hoşlarına gitmeyene gayet güzel saldırdıklarının bir göstergesi bu ,bunu anlatmak için o örneği verdim ..
müslümanlığı lekelemeye çalışmayın hanımefendi zira müslümanlık başka şey onu uygulayanların hatası başka şey ..
müslümanlıkta böyle şeyler yok ama insanlar müslümanlığı düzgün yaşamıyorlarsa bu onların sorunu ...
avrupada tecavüz zevk olarak bile görülüyor siz hala neden bahsediyorsunuz
lutfen provakatörluk yapmayınız!!!! kim islamı muslumanlıgı lekelemeye calısıyor okudugunuzu ilk once anlayın sonra yorum yapın!!!!!!!!..siz avrupada inanc sistemi yok ondan ahlaki cokus var demeye getirdiniz bende turkiyede inanc sistemi var ve hala neden yapıldıgını soyledim bu yuzden musluman bir insanın inanclı oldugu icin yapmaması gerektigini anlatmaya calıstım kaldıki siz avrupayı inancsız ilan ettiniz bunu yaparken onları lekelediniz farkında degilsiniz
boşverr anlatma yıtınsanda güya bilgili ya dinlemez .kendi açığını kapamak için bir yere sığınacak tabi .kendi düşünceleri yok .islamı alet edicek .ne yapıcam ki başka .yormayacağım kendimi ben sende yorma .
siz okuduğunuz tek bir romanla kendi dünya görüşünüzü hemen oluşturmuşsunuz ve tek bir romandan yola çıkarak görüşlerinizi bir de empoze etmeye çalışmanız ayrı bir komedi konusu ..ben avrupayı falan çok seviyorum demedim .o oranlar neden fazla orda biliyor musun ordaki kadınlar şikayet edebiliyolar .burdakiler korkuyolar .sıfır noktasındaki kadın diye bir roman vardı hatta şimdi diyeceksin kurgu ama kurgu falan değil .abd li bir doktorun arap bir kadınla yaptığı röportajları bulunuyor orda herşeyi anlatıyor bir arap kadını olarak .müslümanlığa birşey dediğim yok bende müslümanım zaten .ben sadece herşeyi dine bağlamanıza şaşırıyorum .ben neden lekeleyimki kendi dinimi .ben din hakkında birşey mi dedim ? sabahtan beri sen sığınıyorsun hep birşeylerin arkasına
ben genel kendimce bana göre etik olan olayları savunuyorum .bir kız bakire değil diye evlenilmeye layık değil zihniyetine karşı çıkıyorum .yoksa herkes gitsin onla bunla yatsın demiyorum ki bu zaten beni ilgilendirmez .
avrupa hayranı değilim .fransada yaşadı dedim diye avrupa hayranı oldum hemen .neyse sana laf anlatmayacağım .sana göre doğru bana göre kapalı kapılar ardında yaşanan şeyler istasiliklere yansımıyor diye benim tezim çürümüş falan değil .
ben sokakta yürüyemiyorsam benim için o ülke geri kalmıştır bu kadar basit .
valla keşke senin dedğin gibi bir yer olsaydı bu ülke .ayrıca en fransada yaşarım bu ülkedede .senii lgilendirmez bu .bir kişi diyemez bana laf yemedim dedğine göre sen sokağa çıkmıyorsun demek .bu ülkede ne kadar aç insan var hepside türk erkeği .hiç kusura bakma milliyetçilik yapmanın anlamı yok .avrupada tecavüzler artıyor muş aç bak bakalım tecazvüz oranı hangi ülkelerde fazla .
bizim tarihimizdede ayıpar yasaklar var yaşanmış bitmiş açıp tarih kitaplarını araştırmama gerek yok .geçmiş geçmişte kalmıştır
insnaların iki yüzlülüklerinden çok sıkıldım .türk filmleri ayrıca gerçeklerden ortaya çıkan şeyler .o senaryoları kimse sallamıyor yani .
ama görmek istedğin gibi görmeye devam et kapı komşun neler yaşıyor farkında bile değislin .çok yazık.
lutfen provakatörluk yapmayınız!!!! kim islamı muslumanlıgı lekelemeye calısıyor okudugunuzu ilk once anlayın sonra yorum yapın!!!!!!!!..siz avrupada inanc sistemi yok ondan ahlaki cokus var demeye getirdiniz bende turkiyede inanc sistemi var ve hala neden yapıldıgını soyledim bu yuzden musluman bir insanın inanclı oldugu icin yapmaması gerektigini anlatmaya calıstım kaldıki siz avrupayı inancsız ilan ettiniz bunu yaparken onları lekelediniz farkında degilsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?