• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkekler evlilik düşündükleri kadınla evlenmeden önce beraber olmak istermi??

Farklı düşüncelere saygı duyuyorum ama arkadaslar ne zaman evlilik ile cinselliğin birbiriyle baglantılı olmak zorunda olmadıgını farkedeceksiniz? Dini sebeplerden ötürü evlilik öncesi cinsel ilişkiyi tasvip etmeyenler vardır tabii ki ve bu cok normal ama kendine ve sevdigine "saygı duydugu icin" evlenmeden cinsel iliskiye girmemek kadar sacma bir dusunce olamaz. Dedigim gibi dini sebepler ayrıdır ama boyle mantıksız acıklamaları anlamıyorum bence savunanlarda anlamıyor, ezbere konusuyorlar. Evlenmeden cinsel birliktelik yasanıyorsa o erkek o kadını sevmiyor ve saygı duymuyor mu yani boyle bir duz mantık olamaz.Sonra "kıyamamak" ne demek? Cinsel ihtiyac erkeklere ozgu bir sey mi, kadınlar zorla mı cinsel iliskiye giriyor sadece.

seven erkek beraber olmak ister fakat ilerde birgün birşey olursa sevgilisi ondan başkasıyla evlenirse bu durumda kızın zor durumda kalacağını bildiği için istemez.. kıyamamak budur.. sevgilisinin ilerde kötü olmaması için korumaktır kendinden bile..
ama düşüncesiz ise evlencem der yapar geçer.. belki evlenirler belki evlenmezler..
bu birazda erkeğin düşünce tarzına ve ilşkiye karşı düşkünlüğüne göre değişir sanırım..

erkeklerin hepsi beraber olmak ister. kimisi evliliği düşünerek kimisi düşünmeden. ama hepsi ister.

elbette ki ister neden istemesin. kadın da istiyorsa olur biter. evlenip çoluk çocuğa karışınını da çok gördüm. sonuçta insanız ve bu da bir içgüdü. Herkes için değer yargıları bir değil ki. bunun için kadın erkeği, erkek de kadını bence yargılayamaz. sen kendi doğrularınla hareket edersin, bir başkası kendi doğrularıyla. evlenmeden önce birlikte olunur ya da olunmaz diye kesin doğrular yoktur bence. bir erkek de evlenmeden önce birlikte olduğu kadınla gül gibi geçinip gidebilir. sana dokunmaya kıyamayan adam evlendiğinde her haltı yiyebilir... bahtına şansına ne çıkarsa...

Evliliği cinsel birliktelik için yaptığımız için bu hallerdeyiz zaten..bastırıp bastırıp sırf cinsel çekim yüzünden evlilikler yapılıyo doğu toplumlarında ve ilk geceden sonra herşey tepetaklak dönüyo..ağzını silip gerçek yüzlerini gösteriyo iki tarafta...sonra cinsel açıdan birbiriyle hiç uyuşmayan,teninin kokusundan dokunuşundan tarzından tiksinen bir yığın çiftin sonu,ihanet,sapkın ilişkiler ya da adliye oluyo...

Resmen seks için evlenyoruz bu ülkede..o yüzden gerdek gecesine utanmadan arlanmadan yumruklarla giriyoruz,yatağımızı,çarşafımızı tanımadığımız insanlar süslüyo..

Devlet eliyle,belediyenin nikah memuruna verdiği yetkiyle "yatmak" için evlenilmez..birlikte yaşamak,hayatı birlikte paylaşmak için evlenilir...

Evlenmeden önce evlenmeyi düşündüğümüz kişinin nasıl koktuğunu,nasıl göründüğünü,iç güdülerini,tarzını,öncesini sonrasını,nasıl olduğunu,neden hoşlandığını bilmek lazım bence...Bunun içinde belli bir yaşa ve bilince sahip olunması gerekiyor tabi...

Bi arkadaş vardı konu açan,evlendikten sonra adamın cinsel ilişki sırasında şiddetten ve küfürden hoşlandığını ve bu durumdan tiksindiğini,normal hayatında çok farklı biri olduğunu,şoklarda filan olduğunu yazıp,yardım istiyodu....

Fikirlerim radikal gelebilir ama benim fikirlerim..adı üstünde:71:

Doğru haklısınız yıllar önce bırakın sevgilileri nişanlılar bile birbirinin elini tutmazdı çok boşanmalar vardı değil mi ? lütfen biraz araştırın boşanmalar ne zaman artmış cinselliğin sokak ortasında yaşandığı dönemde mi yoksa herşeyin evlilikte yaşandığı dönemde mi ..

Kimseyi yaşıyor diye eleştiremem ama ben evlilik öncesi bir ilişki yaşamak istemem ..

Doğru haklısınız yıllar önce bırakın sevgilileri nişanlılar bile birbirinin elini tutmazdı çok boşanmalar vardı değil mi ? lütfen biraz araştırın boşanmalar ne zaman artmış cinselliğin sokak ortasında yaşandığı dönemde mi yoksa herşeyin evlilikte yaşandığı dönemde mi ..

Kimseyi yaşıyor diye eleştiremem ama ben evlilik öncesi bir ilişki yaşamak istemem ..

boşanmaların artmasında cinselliğin sokak ortasında yaşanmasının etkisi değil, kadının ekonomik özgürlüğünü kazanmasının etkisi var. eskiden kadınlar belki lise bile okuyamazlarken şimdi her türlü eğitimi alabiliyor, eğitim almasa bile bir şekilde iş hayatında yerini alıp kendi parasını kazanıp ayaklarının üzerinde durabiliyor. böylece mutsuz evliliğini devam ettirmek zorunda kalmıyor.

Tabiki erkekler sevdikleri kadını arzularlar.Ama yatağa girsem bunla demezler.Çoğu erkek birçok kadını seks objesi olarak görür ama sevdiği kadına böyle bir yakıştırma yapamacağı için 'kıyamaz.'Bayan birlikte olmak isterse hayır demez ama böyle bir düşüncesi varsa çoğu dile bile getiremez kaybederim korkusuyla.

gerçi yorum yapmıştım ama tekrar söyleyesim geldi yani bence de erkekler evlenmek istedikleri kadınları daha çookkk arzularlar yani çünkü aşıktır ama beklemeyi bilir kıyamaz ne biliyim öyle işte ama kadın eğer evet desin hepside yaparlar eminim biraz da kadında bitiyor sanırım yani:34:

İster tabiki hatta hayalini kurar rüyalarına bile görür.

Gerçi şu sevişme mevzusunda aklıma hep Cem Davran'ın oğluna dedikleri geliyor. "Oğlum sevişmek için illa ki sevmek,aşık olmak zorunda değilsin, yani sevmeden de sevişmek zorunda kalabilirsin" :D

Neyse,

Ama eğer kız istemiyorsa, sonraya saklamak istiyorsa "seven erkek saygı duyar", yapmaz, zorlamaz.

sevişecek kadın ay ben bu adama aşığım evlenirim kesin diyerek sevişiyorsa erkek değil kendi kendisine kıyar.
sevişecek kadın istediği için sevişmeli yarın ayrılırsa hay allah naptım ben eyvah şimdi başkasıyla nasıl evlenirim tüh dememeli. hayat görüşü bu yönde olanlar bekarken sevişsin mümkünse ondan sonra buraya gelip konu açılıyor kızlığımı verdim eski erkek arkadaşıma şimdi nişanlıyım napayım diktireyim mi vırt zırt...

ve evlilik evet bir ömrü paylaşmaktır herşeyiyle ama ömür seks olmadan olmaz. cinsellik evliliğin büyük kısmında rol oynar önemlidir. iki taraftan biri isteksizse neler yaşandığını burada konularını görüyoruz tedevaiye yanaşılmadığında boşanmalar olduğunuda çokça kez okuduk. bunlar olan şeyler... cinsellik çok önemli sevdiğini arzulamak ve yataktada aynı arzuyu hissetmek. yani çok seversin adamı ama yatakta gördüğün tip seni ondan soğutur isteksizleştirir bu da o ömrü paylaşmak için imzaladığın evlilik cüzdanını hiç eder çünkü artık birşey paylaşmıyor olursunuz...

elbette ki ister neden istemesin. kadın da istiyorsa olur biter. evlenip çoluk çocuğa karışınını da çok gördüm. sonuçta insanız ve bu da bir içgüdü. Herkes için değer yargıları bir değil ki. bunun için kadın erkeği, erkek de kadını bence yargılayamaz. sen kendi doğrularınla hareket edersin, bir başkası kendi doğrularıyla. evlenmeden önce birlikte olunur ya da olunmaz diye kesin doğrular yoktur bence. bir erkek de evlenmeden önce birlikte olduğu kadınla gül gibi geçinip gidebilir. sana dokunmaya kıyamayan adam evlendiğinde her haltı yiyebilir... bahtına şansına ne çıkarsa...

boşanmaların artmasında cinselliğin sokak ortasında yaşanmasının etkisi değil, kadının ekonomik özgürlüğünü kazanmasının etkisi var. eskiden kadınlar belki lise bile okuyamazlarken şimdi her türlü eğitimi alabiliyor, eğitim almasa bile bir şekilde iş hayatında yerini alıp kendi parasını kazanıp ayaklarının üzerinde durabiliyor. böylece mutsuz evliliğini devam ettirmek zorunda kalmıyor.

Bu 2 cevabın üstüne söz söylemem süpersin :3:

Evliliği cinsel birliktelik için yaptığımız için bu hallerdeyiz zaten..bastırıp bastırıp sırf cinsel çekim yüzünden evlilikler yapılıyo doğu toplumlarında ve ilk geceden sonra herşey tepetaklak dönüyo..ağzını silip gerçek yüzlerini gösteriyo iki tarafta...sonra cinsel açıdan birbiriyle hiç uyuşmayan,teninin kokusundan dokunuşundan tarzından tiksinen bir yığın çiftin sonu,ihanet,sapkın ilişkiler ya da adliye oluyo...

Resmen seks için evlenyoruz bu ülkede..o yüzden gerdek gecesine utanmadan arlanmadan yumruklarla giriyoruz,yatağımızı,çarşafımızı tanımadığımız insanlar süslüyo..

Devlet eliyle,belediyenin nikah memuruna verdiği yetkiyle "yatmak" için evlenilmez..birlikte yaşamak,hayatı birlikte paylaşmak için evlenilir...

Evlenmeden önce evlenmeyi düşündüğümüz kişinin nasıl koktuğunu,nasıl göründüğünü,iç güdülerini,tarzını,öncesini sonrasını,nasıl olduğunu,neden hoşlandığını bilmek lazım bence...Bunun içinde belli bir yaşa ve bilince sahip olunması gerekiyor tabi...

Bi arkadaş vardı konu açan,evlendikten sonra adamın cinsel ilişki sırasında şiddetten ve küfürden hoşlandığını ve bu durumdan tiksindiğini,normal hayatında çok farklı biri olduğunu,şoklarda filan olduğunu yazıp,yardım istiyodu....

kesinlikle katılıyorum size.. resmen içimdekilere tercuman oldunuz..

Tamda aklımdaki soruya denk bir konu. Beni çok sevdiğini aşık olduğunu söyledi ama şartını da koydu herşeyi yoğun yaşamak isterim. Ben dürüstüm baştan söyleyeyim dedi. Ben ise kuralcı bir yapım var ve de hoş göremiyorum. Bu yüzden bıraktım gibi. Eğer isttediği olsa herşey güzel gayet ama olmuyor ne bileyim.

aslında evlilik öncesi cinselliğe bende karşıyım ama tam olarak cinsel bi ilişki olmasada erkekler yüzeysel olarak bişiler yaşamak istiyo:(((

katılıyorum. evlilikte cinsellik çok önemli. ve cinsel açıdan hiç tanımadığımız biriyle evlenmek çok kötü sonuçlar doğurabilir. sırf bu yüzden yıkılan evlilikler var. iki tarafın cinsel beklentileri uyuşmuyor çünkü vs.

ha tabi illa birlikte olunmalı demiyorum, kişiye kalmış o. ama cinsel açıdan tanımak çok önemli.

erkek sevdiği kadını arzular, onunla birlikte olmak isteyebilir. ''benimle birlikte olmak istedi, demek ki beni sevmiyor, ciddi düşünmüyor'' diye bir çıkarım yapmak yanlış. ciddi olunup olunmadığını, sevip sevmediğini başka türlü de anlar/anlamalı kadınlar.

ama erkek birlikte olmak için zorluyorsa, ''benimle birlikte olmazsan ayrılırım senden'e getiriyorsa lafı... o zaman durup düşünebilir insan. tabi açıklamalar da önemli.

çok güzel yazmışsın.. boşanmalar bu yüzden bu kadar fazla...

kızlar çok merak ediyorum erkek gerçekten sevdiği değer verdiği ciddi şeyler düşündüğü kadınla evlilik öncesi beraber olmayı istermi veya bu durum sadece samimiyetsiz ilişkilerdemi geçerli?? bir arkadaşım erkekler kesinlikle gerçekten sevdiği kızlar için o tarz şeyler düşünmez diyo benim fikrimde bence erkekler en çok sevdiği kişileri arzular peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?? bu duruma hep beraber açıklık getirelimmi???

gerçekten seven erkeklerin sevdikleriyle münasebeti masum öpücükelrden ileriye gitmezmi:26:yada tam tersimi o zaman nasıl anlıcaz gerçekten seveni :50:

gerçekten seven erkek evlenmek istediği kızın lekelenmesini istemez, kendisi yapsa bile.. hem sabırla yılarca beklemiş kişilerin evliliği daha kıymetlidir..erkek kendinizi sadece ona verseniz bile sizi lekeli görür. ben 4 yıllık sevgilimle evlendim. nikahımız olmuştu ama düğünümüz olmamıştı o sırada doğunun bir köyünden eş durumu ile batıya yanına atandım onunla aynı evde kaldım, tam 5 ay beni bekledi sabırla düğüne kadar,( gerçi düğün günü heyecanla beklediğimiz o dakikaları yaşayamadık ben düğünden sonra da 6 ay yapamadım,meğer ben vajinusmuşsum.. ama evlenmeden heyecanla bekliodyordum inanınneyse o kadar daha bekledi)...kızlar kesin tavrını koymalı, kızlar öyle daha değerli olur..şimdi ben çok değrliyim

bi,r olay anlatayım arkadaşın abisi kız arkadaşla evlenecekti 1 ay sonra, evlenmesem mi o kız değil diye düşünüyordu, arkadaşım abi o seninle oldu ilk defa deyince, olsun sonuçta kız değil diyordu, o kadar basit görüyordu... kızlar kesin taviz verin ki erkekler isteme cesareti göstermesin

Back
X