- 20 Ekim 2016
- 6.441
- 30.253
- 548
Dediğim şey maddi durumunuz için geçerli değil. Muhtemelen ailesinden gelen bi durum öyle demişsiniz. Çocukluktan bu yana harcamalarında rahat olan birisinin 2 çocuğu olunca değişeceğini düşünmüyorum keza değişmemiş de.Davul bile dengi dengine derken biz beraber geldik bu noktaya. Aileden gelen bir zenginlik söz konusu değil. İşsiz kalıp, maaş alamadığında aylarca borçları ben ödedim hiç gocunmadan. Şimdi de aynı duruma düşme riski var her zaman. Sadece bu harcama değil, neredeyse hiç parası kalmadan ayı tamamlıyor. 2 çocuklu bir insanın biraz da geleceği düşünmesi en azından işsiz kalma durumunda bizi 6-7 ay idare edecek bir tutarı kenara atmaya çalışması mantıksızca mı?
İşleriniz ne bilmiyorum ama bu maaş skalasında kişilerin uzun işsizlikler yaşadığını duymadım genel olarak. Elbette biraz birikim iyidir ama siz ne derseniz deyin eşiniz henüz gerçekleşmemiş bi durum için ihtiyaçlarından fedakarlık yapmayı saçma bulacaktır. Öyle yetişmemiş siz de daha garantici yetişmişsiniz. Umarım orta yolu bulabilirsiniz ama bulamazsanız da bunu sorun haline getirmeyin değiştirebileceğiniz bi durum değil malesef :)