erkeklere evlilik için baskı yapmak gerekirmi?

okumuyorum ve bazı sebeplerden (ne sebebi anlaamdım ama?) dolayı çalışamıyorsun ve bu yüzden elin işsiz güçsüz hayatını henüz kuramamış oğulcuğuna evlenelim diye baskı yapıyorsun. neden? ailem beni düşünmesin kafaya takmasın vs diye... bahsettiğin kadarıyla çocuk da çok hevesli değil. gururunu ayaklar atına alacağına kendi hayatını kurmaya çalış. yoksa hayatın boyunca böyle elin oğlunun gözünün içine bakacaksın. :1closedeyes:

ben şimdi işe girsem kendi ayaklarımın üstünde dursam evlenecekmiyiz sanki hemen ..bu konuyu geçelim ...dert başka...çalışamama sebebimde boşver uzun hikaye

Baskı mı?Erkek kıza baskı yapar benim bildiğim evlen benle ,diye.:sm_confused:

çok sevindim öle mi düşünüyorsun canım..evet allaha şükür öyle:nazar:..ama benim evdeki halim biraz zor ya nişanlanmam lazım ya evlenmem okumuyorum çalışmıyorum biraz göze batar oldum bizimkilerin canı sıkılıyor bunun hali ne olacak diye bari diyorum nişanlı beklesem biraz babam derki bu da evlenecek kader buymuş der takmaz beni kafaya....bunu sevgilimde biliyor evdeki durumları iş bulayım 5-6 ay sonra nişan olur diyor...ya kirada bile oturmak istemiyor ben razıyım diyorum ev almak imkansız daha iş yok diyorum senle olsun kira olsun diyorum evdeki yemekleri bile idareli yaparım ben evde sen dışarda idare edersin diyorum yokluğu biliyorum zaten diyorum..ama ben seni en iyi şekilde yaşatmak istiyorum diyor kapatıyor konuyu...millet 1milyara gelinlik alırken ben 250 milyonluk gelinlikleri sölüyorum ona...hızlanalım diye..ama yokkkkaydirigubbakcemile4

Benimki de öyle derdi, iyi işi vardı ama yine de ev almak isterdi seni en iyi sekilde yaşatmalıyım ya sana az para yetmez der dururdu, ama değil benim zaten fazla bir harcamam asla olmdı ve olmazdı da,
ama bahanesi hep vardı hep de çok isterdi evlenmeyi.. kötükedihüso

durum mu? bana kötü davranırdı ayrıldık ve hemen ardından zengin bir kızla nişanlandı....
şu an nişanlılar, benimse acım taze.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benimki de öyle derdi, iyi işi vardı ama yine de ev almak isterdi seni en iyi sekilde yaşatmalıyım ya sana az para yetmez der dururdu, ama değil benim zaten fazla bir harcamam asla olmdı ve olmazdı da,

durum mu? bana kötü davranırdı ayrıldık ve hemen ardından zengin bir kızla nişanlandı....

geçmiş olsun:gitme:

Kıyamam sana ya,paranın gözü kör olsun alsanaalsanasmile

kızlar dün gece ciddi ciddi konuştum ben önümüz yaz düğün olur diye hayal ederken bu bana ağustosta bilezikleri anca tamamlarım dedi..bende ne diyon sen ya dedim hani ağustosta düğün olurdu ne bileziğinden bahsediyosun dedim..ya bırak tamammı hiç bişey istemiyorum dedim kalsın herşey falan dedim..bayağa üzüldü sen nedemeye çalışıyon dedi.bende çaresizim iş bile yok dedi sana tahminen sölüyorum şu zamanda şöle olur diye dedi..iş yok daha konuşturuon beni dedi..bende ozaman daha fazla hayal kurmayalım hayalperest oldum yeter falan dedim..çok üzüldü hevesimi kırdın dedi hevesli hevesli bişeler anlatıyodu da yok biranönc eiş bulup seni almam lazım gibisinden ..bütün arkadaşlarım nişanlandı dedim ben kaldım senin yüzünden dedim ocakta 21 e giriom sayende falan dedim halbuki 20 yaşında nişanlanmayı çok hayal ediyodum....yok annesi de diyomuş iş bulsun da düğün yapcam oğluma falan diomuş...bende dedim aman bunları ezelden beri diyolar geç artık bunları dedim..bana yapamayacağın şeyleri söleme artık dedim..bide biz hep oğlumuz olursa die hayal edioduk adıda volkan olsun diye:( bana bazen soruo volkan napıo falan diyo bende volkan öldü dedim ..çok üzülüyo ..bende artık hayal kuramıyorum ümidim yok dedim...öle işte şuan biraz dargınız nolacak bilmiyorum kızlar morlaim çok bozuk

Seninki harıl harıl iş arıyordur bu konuşmadan sonra

İŞ bulduktan sonra böyle bir açıklama yapsa idin keşke,çünkü şimdi senin bu konuşmayı yapman sonucu değiştirmicek ama 2012 ye de çok var dahaya haklısında ,yinede talihsiz bir açıklama olmuş kaydirigubbakcemile2

Seninki harıl harıl iş arıyordur bu konuşmadan sonra

İŞ bulduktan sonra böyle bir açıklama yapsa idin keşke,çünkü şimdi senin bu konuşmayı yapman sonucu değiştirmicek ama 2012 ye de çok var dahaya haklısında ,yinede talihsiz bir açıklama olmuş kaydirigubbakcemile2

bilmiyom konuşmayı yaptıktan sonra yarın iş bulmam lazım falan dedi gerçi güzel güzel konuştuğumuz zamanlarda da diodu iş bulsam ne güzel olcak sana bir adım daha yaklaşcam falan dua ediodu bugün gidecekmi bakalım ne yapacak..buarada diyoki 2011 de söz nişan düğün hepsini allahın izniyle halletcem diyor askerdeykende 2012 ye kalmaz diyodu...bende hı hı diyom artık....bilmiyrum canım birden patladım yaa aklımda bile yoktu bunları demek..iş bulayım az çalışayım sonra istetcem dio e hı hı dedim..ne dimm:(:(

Son düzenleme:
bir erkekle evlenmek istiyorsanız arkadaşlar ona evlenmeyi düşünmediğinizi söyleyin ..........evlenmek için kendilerini parçalıyolar ozaman............saçma gelebilir ama etkili deneyin görün....evlilikten bahsedip hayal kurucu sözler söylemeniz erkekleri nedense kaçırıyor ............zoru başardım evlenmeye ikna ettim falan mı oluyolar acaba erkek milleti işte :)

bir erkekle evlenmek istiyorsanız arkadaşlar ona evlenmeyi düşünmediğinizi söyleyin ..........evlenmek için kendilerini parçalıyolar ozaman............saçma gelebilir ama etkili deneyin görün....evlilikten bahsedip hayal kurucu sözler söylemeniz erkekleri nedense kaçırıyor ............zoru başardım evlenmeye ikna ettim falan mı oluyolar acaba erkek milleti işte :)

Katılıyorum bizde de öyle ben istedim sevgilim istemedi şimdi ben kararsızım o çok istiyo :))))))

yok saçma değil aslında kaçan kovalanyor ya zaten..ben bu yoluda denedim artık evlenmeyi düşünmüom boşver bu konuyu konuşmayalım diyom üzülüo hevesimi kırma falan dio şimdide böle diom

kızlar dün gece ciddi ciddi konuştum ben önümüz yaz düğün olur diye hayal ederken bu bana ağustosta bilezikleri anca tamamlarım dedi..bende ne diyon sen ya dedim hani ağustosta düğün olurdu ne bileziğinden bahsediyosun dedim..ya bırak tamammı hiç bişey istemiyorum dedim kalsın herşey falan dedim..bayağa üzüldü sen nedemeye çalışıyon dedi.bende çaresizim iş bile yok dedi sana tahminen sölüyorum şu zamanda şöle olur diye dedi..iş yok daha konuşturuon beni dedi..bende ozaman daha fazla hayal kurmayalım hayalperest oldum yeter falan dedim..çok üzüldü hevesimi kırdın dedi hevesli hevesli bişeler anlatıyodu da yok biranönc eiş bulup seni almam lazım gibisinden ..bütün arkadaşlarım nişanlandı dedim ben kaldım senin yüzünden dedim ocakta 21 e giriom sayende falan dedim halbuki 20 yaşında nişanlanmayı çok hayal ediyodum....yok annesi de diyomuş iş bulsun da düğün yapcam oğluma falan diomuş...bende dedim aman bunları ezelden beri diyolar geç artık bunları dedim..bana yapamayacağın şeyleri söleme artık dedim..bide biz hep oğlumuz olursa die hayal edioduk adıda volkan olsun diye:( bana bazen soruo volkan napıo falan diyo bende volkan öldü dedim ..çok üzülüyo ..bende artık hayal kuramıyorum ümidim yok dedim...öle işte şuan biraz dargınız nolacak bilmiyorum kızlar morlaim çok bozuk

Onun sayesinde 21 e girmek mi???? Ben seni 25 falan sandım!!!!
Yellow be buradaki eş konularını azıcık okusan ya!
Evlilik çok zor ve senin bu konuşmalarından daha olgunlaşmadığın çok belli...
Üzülürsün kızım be yapma,etme!
Sevgilin nasıl kabulleniyor bu durumu onu da anlamadım...
Para yok,yaş küçük,daha olgunlaşmamışsın,çocukceğiz sana laf anlatmaya çalışıyor..
Tamam çalışmıceksen çalışma ama bari Halk Eğitimin kurslarına yazıl da azıcık meşgalen olsun,dış dünyayı gör,çocuğu da bunaltma sen de sıyrıl şu düşüncelerden..
İnan üzülüyorum yav!

Onun sayesinde 21 e girmek mi???? Ben seni 25 falan sandım!!!!
Yellow be buradaki eş konularını azıcık okusan ya!
Evlilik çok zor ve senin bu konuşmalarından daha olgunlaşmadığın çok belli...
Üzülürsün kızım be yapma,etme!
Sevgilin nasıl kabulleniyor bu durumu onu da anlamadım...
Para yok,yaş küçük,daha olgunlaşmamışsın,çocukceğiz sana laf anlatmaya çalışıyor..
Tamam çalışmıceksen çalışma ama bari Halk Eğitimin kurslarına yazıl da azıcık meşgalen olsun,dış dünyayı gör,çocuğu da bunaltma sen de sıyrıl şu düşüncelerden..
İnan üzülüyorum yav!

abla hangi durumu kabbulleniyor neyi anlamadın ?
halk eiğitimi düşünüyorum abla
sıyrıl şu düşünceleden diyonda abla olmuyo işte yuva kurmak istiyorum şimdi onada üzüldüm allaha şükür uğraşıo çabalıo bende bunları diyom ona ama yavaş gidio herşey diye buna sinir oluyom ben...ya bide arkadaşlar evlendi hep bi ben kaldım hepimizde ev kızıyız işte ondan herkez evleniverdi ben daha nişan tarihini bile bilmiom önümüz yaz düğün olur die hayal ederken ağustosta bilezikleri anca tamamlarmış benim derdim bu :gitme:

Son düzenleme:
abla hangi durumu kabbulleniyor neyi anlamadın ?
halk eiğitimi düşünüyorum abla
sıyrıl şu düşünceleden diyonda abla olmuyo işte yuva kurmak istiyorum şimdi onada üzüldüm allaha şükür uğraşıo çabalıo bende bunları diyom ona ama yavaş gidio herşey diye buna sinir oluyom ben...ya bide arkadaşlar evlendi hep bi ben kaldım hepimizde ev kızıyız işte ondan herkez evleniverdi ben daha nişan tarihini bile bilmiom önümüz yaz düğün olur die hayal ederken ağustosta bilezikleri anca tamamlarmış benim derdim bu :gitme:

Bu kadar baskı yapmanı,çocukça düşüncelerini nasıl kabul ediyor demek istedim...
Çocuk işiyle,parasıyla mı uğraşsın yoksa senin evlilik baskına mı?
Herşeyin hızlanması için para gerek para!
Tamam büyük değilsin ama çocuk da değilsin di mi?
Çocuk bilezik,eşya diyor para yok diyor,sen tarih veriyorsun... Bu kadar baskıya sen olsan ne yapardın?
Banka mı soyardın yoksa kuyumcu mu?
İnan bak ben erkek olsam bu kadar para muhabbetinin üstüne bir yerden sonra patlardım... Seni üzerdim.. Gerçek söylüyorum yat kalk şükret bu kadar anlayışlı bir sevgilin olduğu için..
Yaptığın hem ayıp hem de kendini küçük düşürmek!
Allahım saklasın ayrılsanız adam bu evlilik baskınla çok dalga geçer..
Biraz ağır ol,herkes evlenmişmiş herkesten sana ne?
Çocuğun parası yok işte ne yapsın yok!
Sen çalış diyorum,sebeplerim var diyorsun..
Halk eğitim diyorum düşünüyorum diyorsun...
Peki o?
Sevdiğin çocuğu hiç mi düşünmüyorsun?
Yazık değil mi?
Her ikiniz de genceciksiniz bu kadar strese girmişsiniz bu yaşta çözümü de ha deyince olacak bişey olsa bari..

Bu kadar baskı yapmanı,çocukça düşüncelerini nasıl kabul ediyor demek istedim...
Çocuk işiyle,parasıyla mı uğraşsın yoksa senin evlilik baskına mı?
Herşeyin hızlanması için para gerek para!
Tamam büyük değilsin ama çocuk da değilsin di mi?
Çocuk bilezik,eşya diyor para yok diyor,sen tarih veriyorsun... Bu kadar baskıya sen olsan ne yapardın?
Banka mı soyardın yoksa kuyumcu mu?
İnan bak ben erkek olsam bu kadar para muhabbetinin üstüne bir yerden sonra patlardım... Seni üzerdim.. Gerçek söylüyorum yat kalk şükret bu kadar anlayışlı bir sevgilin olduğu için..
Yaptığın hem ayıp hem de kendini küçük düşürmek!
Allahım saklasın ayrılsanız adam bu evlilik baskınla çok dalga geçer..
Biraz ağır ol,herkes evlenmişmiş herkesten sana ne?
Çocuğun parası yok işte ne yapsın yok!
Sen çalış diyorum,sebeplerim var diyorsun..
Halk eğitim diyorum düşünüyorum diyorsun...
Peki o?
Sevdiğin çocuğu hiç mi düşünmüyorsun?
Yazık değil mi?
Her ikiniz de genceciksiniz bu kadar strese girmişsiniz bu yaşta çözümü de ha deyince olacak bişey olsa bari..

abla çok haklısın yaa..biraz vicdan azabı çekiyorum bugün acıdım aşkıma ya allaha şükür didinen biri..hele şu işaretlediğim yerde çok hakverdim sana off of doğru diyosun yaa ama aniden patladım bende anlamadım halbuki ne hevesle aramıştı beni canım yaa..gönlünü alcam bugün ..çok saol abla yaaa doğru yolu gösteriyosun seni çok seviyorum ben tamammı ablacıma.s.

abla çok haklısın yaa..biraz vicdan azabı çekiyorum bugün acıdım aşkıma ya allaha şükür didinen biri..hele şu işaretlediğim yerde çok hakverdim sana off of doğru diyosun yaa ama aniden patladım bende anlamadım halbuki ne hevesle aramıştı beni canım yaa..gönlünü alcam bugün ..çok saol abla yaaa doğru yolu gösteriyosun seni çok seviyorum ben tamammı ablacıma.s.

Beni değil kendini sev!
Yaşın çok küçük derken bunları demek istedim...
Daha göremediğin o kadar çok konu var ki evlilik hakkında!
Ahhh siz gençler hep çocuk oyuncağı sanıyorsunuz hayatı!
Buradan ne kadar anlatabilirim ki?

Beni değil kendini sev!
Yaşın çok küçük derken bunları demek istedim...
Daha göremediğin o kadar çok konu var ki evlilik hakkında!
Ahhh siz gençler hep çocuk oyuncağı sanıyorsunuz hayatı!
Buradan ne kadar anlatabilirim ki?

abla illaki evliliğin kötü yanı var ama iyi yanıda var heves ediyom işteyuva kurmayı..umarım herşey istediğim gibi olur

Back
X