Erkeklerin yogun anne sevgisi

Anakuzusu ile nisanliysan eyvah haline diyorum .. hata annelerde cunku cocuklarini kendilerine bagimli yetistiren onlar neyin kafasini yasiyorlar anlamis degilim hastalik boyuntunda tipki alkol bagimliligi gibi mesela.. sonradan ozguven eksikligi oluyor , evlenincede sorunlarin ardi arkadi kesilmiyor, anneleri omur boyu onlari yonetir hale geliyor, adam karisi ve annesinin arasinda iyi bir kopru kuramiyor ve o kopru yikilir hale geliyor, bosanmaya kdr gidebiliyor evlilikler benim evliligim gibi mesela.. bunlara evlilik yasagi getirilmesi lagzim.. bu ciddiye alinmasi gereken bir konu..

İyi kaynanalar nasıl oluyor biliyor musun. Kendisi kayınvalidesinden çok acı çekmiş ve gelinine bunu asla yaşatmak istemez. Eğer bir kızı varsa tabi yoksa içselleştirip kendi gelinene çektirenlerde var.
Ya da kv çok acı günler yaşamıştır bu acının etkisiyle erdem sahibi olmuştur iyidir gelinini kendi kızı yerine koyar ona değer verir.

Ama ailede sürekli baskın vır vır konuşan kocasına çocuklarına her dediğini yaptıran tipler inan anne gibi olmuyor adı üzerinde kaynana oluyorlar. Bir de daha önce gelini olmayan ilk gelinlerinde böyle oluyor. Çekememezlik var. Kadınsal bir durum. Belki bizde böyle kıskançlık yapıcaz oğullarımız için ama maddi konularda görgüsüz olmayız en azından. Daha düşünceli daha bilgili yetişiyoruz bunlar biraz eski kafalı. İşlerine gelince adet işlerine gelince adet mi kaldı gibilerinden.

Benim kv nin kendi kızı var benden 1 yaş küçük diyorum ki bana yaşattıklarının aynısı kendi kızı yaşasın bu da sesini çıkartamasın ve anlasın başka çare yok

Gerçekten görgüsüzmüş :S Gerçekten ben ve ailem böyle şeylere çok dikkat ederiz. Amcamın bir eşi vardı. Allah düşmanımın başına vermesin. O da görgüsüzün tekiydi. Zaten fakir bir ailenin kızıydı. Amcam sevdi. Kadın da parayı görünce sapıttı. Sonları boşanmak oldu. Kayınbaban iyi çekmiş kayınvalideni bence. Allah sana da sabır versin hayatım. İşin zor vallahi.

kayınvaliden farklı Bi zihniyet benim annem bırak lüksü çocuklarından bir liralık bişey istemeye kıyamazz..eksigi olsa alsa tamamda sırf lüks için evladınn kazancına acımayan Bi anne...nişanlıyken konuş annenn eksiği olur, bizimde elimizde olur alınır sorun etmem ama,annen,sırf hava atacak diye borca derde girmek istemem bizim de ihtiyaclarımz olacak çocuğumuz olacak fln de konuş yoksa durum kabul etmezse durum vahim çok tartışma çıkar evlendikten sonra....ki kayınvalide konularında çok,anlayışlı biriyimdir....ama senn durum riskli

Kendine yetecek durumları olduğu halde bir annenin evladı konusunda bu tür beklentilere girmesi bence bencilliğin dik alası.
Evladına yaptığı yatırımların karşılığını beklemeyi kabul etmem mümkün değil.
Karşılık bekledikten sonra hani nerde kaldı ''En karşılıksız sevgi anne sevgisidir.'' sözünün gerçekliği?
Kim olursa olsun herkes sınırlarını bilmeli, bilmeyene de bildirmeli.
Eşini değiştirebileceğini zannedersen hüsrana uğrarsın canım.
Değiştirmeye çalıştıkça annesine olan düşkünlüğü artışa geçer.

Evet gerçekten değiştirmeye çalıştıkça annesine dahada bağlanıyor ama gerçeği görmedimi nasıl sağlayabilirim ki başka

İstediği olana kadar susmuyor en basit şeyde bile
İnanöassınız akrabalarının nişanına gittik takı takılırken neden solda değil sağda durdular diye herkesi delirtti sola geçsin sola geçsinler hadi sola geçsenize aa hiç olmadı sol sol sol dedi taki bitti hala dedi
İllallah getirtiyor

Etrafımdan test ettiğim kadarıyla kızı olmayan kvdeler gelinlere pek düşkünler ama 1 tane bile kızı olan savaş açıyor resmen geline yengemin hiç kızı yok gelinlerinin üzerine titriyor resmen amcamın hanımıda öyle dişinden tırnağından artırdığını gelinine veriyor ve bir sürü örnek var etrafımda kvdem ödü kopuyor bana bir kırık iğnesi geçer diye ama yaşlanınca sen bakacan beni der yine bencilliğiyle konuşur kızları hastaymış oraları buraları incilirmiş onları kaldırırken bide bunu utanmadan yüzüme der kp kvdem eee nede olsa el kızısın geber istersen oğlu yenisini bulur ikincisi kvdemle kpderimle 1 yıl kaldık türkiyede kızları yurtdışındayken üzerime titrerlerdi annem babacım şöyle diyo ben gelmeden sofraya oturmazlar daha neler görümcemlerin daha geldikleri akşam kpderim 100 derece denişip bizle oturma kızlarımla özel konuşcam sen git bulaşıkları yıka orayı burayı topla kızlarından olan torumlarıma bak senin görevin bu dedi şoooookkkk oldum allahdan eşim ne anacı nede babacı değil nerde nasıl durmasını iyi bilir asla bana laf söyletmez benimde onlara söylememi istemez yapı olarak zaten tek kelime etmem eşim annesi babası için onlar annem babam açlarsa doyururum saygımı ederim saygısızlık yapmam yaptırmam merhametliyim ne derlerse desinler büyüğümdür o kadar der çok anacı erkekler kadına resmen cehennemi yaşatıyorlar çok gördüm etrafımda böylelerini ve dır dırcı kvderle kpderleride saygısız istekleri bitmeyen gelinleride çok zor denklem bu bence herkes kendi yuvasıyla ilgilense bu problemler kalkar ortadan

Bizimde psikolojimizi bozacaklar ayol!!
Yapacağımız en güzel şey eşlerimizin huylarını öğrenip ona göre davranmak.
Huyları değişmese de düzelme olabilir.
Aslında cadı bi kv ile karşı karşıya kaldığımız bu durumlarda biz sessiz sakin alttan alan ama yaranamayan gelin modelini oynarsak acaba kıymetimizi bilip annelerinin ne olduğunu görürler mi.
Bana büyüklerim hep böyle tavsiye veriyor. Sen alttan al sen sus zamanla aranızda ki fark ortaya çıkar vs

Çok sabırlısın yine canım
Kp ne karaktersizmiş baksana çok gıcık bi durum

Valla böyleyse işin çok zor benimkiside bayılır milleti yönetmeye artık allahın slmını bile vermiyor insanlar gel görkiiii kadın halen kendini savunmakda ahhh para nasıl değiştirdin insanları diyorrr yeğenleri konuşmuyor bir konuşsalar bin ah alıyorlar çoçuklar bıkdı artık arkalarından bağırıyor babamın malında kişmeyin bide slm vermeyin halanıza diyeeeo derece umutsuz vakaasla düzelir diye bekleme dahada ilerliyor

Bence çok çekersin babamdan biliyorum,durumumuz iyi olmadığı halde sağa sola borç yaparak annesinin etini otunu eksik etmedi..diger kardeşlerinn maddi durumları,iyi olmasına rağmen babam kadar yapmadılar...olan canımın içi,anneme oldu babamı da çok,seviyorum ama annesi yüzünden anneme de bizede çok,çektirdi...düşünemedi ayırt edemedi

Annen adına çok üzüldüm hiçbir kadın hak etmiyor bunu
Allah nasip ederde ileride kv olursam asla böyle yapmam yaptırman

Çok sabırlısın yine canım
Kp ne karaktersizmiş baksana çok gıcık bi durum
Ahhh canım ömrümden ömür yediler inanki bugün eşimi tanısaydım arkama bakmadan kaçardım sırf ailesinin yüzünden şimdi 3 çoçuk paşa paşa oturuyorum şimdiki gündemimiz benim çalıştığım para nerde oğlum mevzusu bunlarda gündem bitmiyor bitmeyecekde ben sessiz sakin köşeme çekildim yoğun tempoyla hem çalışıp hem okuyorum bu sessizliğimin bile hesabını kestiler para kaçıran gelin oldum kiii eşim artık konuşmuyor bile bu yüzden onlarla yinede anlamıyorlar anlayamayacaklar adam nasılsınız deyip başka odaya kaçıyor o çekemiyor ben ne yapayım artık

Siz neden sürekli görüşüyorsunuz onlarla madem? Evleriniz yakın mı?

Evet çok doğru tespit kesinlikle anlıyorlar eşim ilk yıllar ammada dırdırcı kadınsın derdi şimdide aman bebişim boşver yaaa bunlar sen olmasaydım hayatımda kırk kadın boşandırıp bide gideni kötülerdi sağda solda diyor

Kizlar kaynatiyorsunuz, genelde kk gençler var kv de olsa burasini düsünemiyorum nolurdu
Çok iyi cici gelinlerde var, kv de var
Sevilmeyen kv var sevilmeyen gelinlerde var ve birde zavalli iki arada kalmis ogullar ve damatlar

Demek ki annelerimiz teyzelerimiz tecrübeli de böyle nasihat veriyorlar :)
Dressed to kill canım duydun mu bak oluyormuş
Bende deneyeyim madem evlenince ama yok ben çenemi tutmakta biraz zorlanıyorum malum ikizler burcuyum evde babamla bile vır vır kavga eden bi insanım annem yeter artık sus ömrümü yedin dediği bile oluyor biraz umutsuz vakayım galiba

Siz neden sürekli görüşüyorsunuz onlarla madem? Evleriniz yakın mı?
Evet imkanı yok görüşmemizin aniden baskın yapar gibi gelirler aramazsam iki gün çoçuklara ağlarlar babaannem niye aramıyorsunuz ben hastaydım ağladım sizi bekledim hiç aramıyorsunuz diye bütün gün kafa ütüler canı istediği zaman gelir kalır benim evi altına üstüne getirir kendi kafasına göre ben evde yokken görümcelerle gelip evin eşyalarının yerini değiştirir artık sustum bıkdım ilgilenmiyorum buda onları deli ediyor ortaya gündem konusu atıyorlar halen daha koruyorum sakinliğimi iyice çirkifleştiler bu ara bence en iyi çözümmüş acayip deliriyorlar eşimde hergün yeni bir huylarına şahit oluyor ve dua ediyor bana iyiki benimlesin diye

Afedersiniz ama Oha
Ne demek siz evde yokken geliyorlar. Bu ne saygısızlık yahu.
Ayyy ben olsam boğazlarına yapışırım heralde sonra gelsin boşanma
Valla sizde ki peygamber sabrı heralde.
Gerçi benim nişanlım biz evde yokken gelmelerini istemez. Ay bizim evimizde çok yakın olacak yürüme mesafesiyle 10 dk
Hatta benim kv diyor ki sen oğlumu bizden uzaklaştırmaya falan çalışıyorsun ben aramızda sorun olsun istemiyorum siz gidin karşı taraftan ev tutun diye duygu sömürüsü bile yaptı
Başımız dertte!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…