neden insanoğlu her istediğinin bir anda olmasını ister ki ?sanki bu dünyaya bir anda gelmiş gibi yaşamanın anlamı ne ?
Hangimiz bir anda sevgimizi verebildik ,birilerine.sevmek için zamanı beklemedik mi?
Kim bir anda mal sahibi olabildi?kim bir anda iflas etti ki , her şey bir anda olsun.
Hepimiz durduğumuz yerden seyrediyoruz hayatı.nerede yaşıyorsak öyle zannediyoruz her şeyi.binlerce gerçek yaratıyoruz ve yarattığımızı gerçek zannediyoruz.bana öyle bir gerçek söyleyin ki bu dünya da yaşayan her insan sizinle aynı fikirde olsun.
Hepimiz mi kırmızıyı seviyoruz , hepimiz için mi süt faydalı,herkes mi şansa inanıyor,tüm dünya insanı için mi başarmak zor ?
Bir an olsun hiç durmayı denediniz mi yerinizde?
Durdurun 5 dakika dü! şüncelerinizi,gerçeklerinizi .bir analiz yapın kendiniz olmadan.
Belki de sorumluluk almak lazım yaşadığımız her şeyde.sadece bizim dışımızdakilerin sorumlu olduğunu düşündükçe lanet ediyoruz , istemediğimiz şeylere.
Insan en çok ne yapıyorsa odur.en çok neyi düşünüyorsanız onu verecek evren size.çok dikkatli olmak lazım.çünkü beyninizde en çok tuttuğunuz şeyle bir gün yüzleşeceksiniz.ve en sonunda kendi kendinize şunu söyleyeceksiniz ‘ben demiştim bak' bazen her istediğimiz olmadığı için binlerce şükretmek lazım yaradana.çoğu istediğimiz şeyin arkasında ki felaketleri göremiyoruz.eğer görebilseydik insan olmanın ötesine geçerdik.
Bunu yaradan istemiyor ,olacakları bilseydi insanlar yaşadıklarını anlamazlar.ne hedefleri kalır ne de ümitleri...
Hiç hayvanların nasıl yaşadıklarını farklı bir açıdan gözlemlediniz mi! ?hayvanlar her sabah nerede yemek yiyeceklerini,nerede uyuyacaklarını, nelerle karşılaşacaklarını bilmeden yaşarlar.inanılmaz bir hedefe odaklanma söz konusudur.hiç bir hayvanda isyan etmez ve vazgeçmez.ne intihar eder,ne de depresyona girer.
Ama bizler her sabah nerede uyanacağımızı , nerede ne yemek yiyeceğimizi,az da olsa nasıl yaşayacağımızı bildiğimiz halde mutsusuz.
Daha çok neyi bilmek istiyoruz ki,sabır , sabır ,sabır.
Uğrunda bedel ödemek lazım hayatın.bedelini ödemediğiniz hiçbir şeyin hazzını yaşayamazsınız.çocuklar için çok fazla bedel ödediğiniz için en kıymetlileriniz onlar.eviniz ,eşiniz ,işiniz için çok fazla bedel ödediğiniz için kaybetmemek için elinizden geleni yaparsınız.
şans oyunlarında büyük ikramiye kazanıp ömrü boyunca yiyen bir kişi tanıdınız mı?100 milyarı kazanmak için yıllarca çalışanın para harcamasıyla,bir gecede 100 milyar kazananın harcama şekli bir olur mu?
! Az bedel ödeyip çok mutlu olamayız.
Bizler yaratıcıdan bir şeyler istediğimizde onu hak edip hak etmediğimize bakar.dünyaca ünlü bir doktorla ,ssk da çalışan bir doktorun ödediği bedeller bir olamaz.
Kaldırımda yürürken yanınızdan geçen ferrarili birine içlenmeyin.huzur somut şeylerde değil....
Bir gün isteyenle bir ay isteyen arasındaki fark ısrar gücüdür.ısrar gücünüz arttıkça ulaşma potansiyelinizde artacaktır.şiddetli bir yumrukla duvara vurduğunuzda elinizi parçalarsınız.her gün yavaş yavaş duvara vurduğunuzda bir süre sonra duvarı parçalarsınız.şimdi bir düşünün bir anda mı olmalı,yavaş yavaş mı olmalı?
Günlük dilimizde sıkça kullandığımız bir cümle var ‘haydan gelen huya gider'
yani bir anda gelir ve bir anda gider.bazı çocukların hatta bazı yetişkinlerinde elindekilerin kıymetini bilmemesi bu yüzdendir.
O oyuncak,o ! Eşya,ev,okul,elbise için bedeli anne babalar öderler ama evlatlar sömü rürler.herkese bedel ödetin.
Evi ,eşi için bedel ödemeyen kıymetini bilemez.
şimdi tüm istekleriniz zamana yayın.yaydığınız zaman içerisinde ısrarla isteyin ve eylemde olun.ne yaşarsanız yaşayın ısrarlı olun.
Dualarınızı sadece bir aya sığdırmayın,dilekleriniz için hıdırellezi beklemeyin,kilo vermeye sadece yaza doğru başlamayın ne istiyorsanız her gün biraz isteyin.
Az gibi gözüken şeylerin toplamında büyük sonuçlar oluşur.
Bütün çığlar tek tek yağan karların toplamından oluşur.
Hayatınızdaki büyük sonuçları yaratan küçük küçük isteklerdir.ısrarlı bir şekilde isteyin
yok guldecim, alinti...alinti demeyi unutmusum kusura bakmayin
düzenli adet görüpte adeti düzensizleşmeye başlayanların akibinde hamile kalma olasılığı artıyormuş ama tıbben bir dr.a sormadım
Düzenli adet görüpte adeti düzensizleşmeye başlayanların akibinde hamile kalma olasılığı artıyormuş ama tıbben bir dr.a sormadım
kıslar sızı cok ozledım ben....annemddeyım oyuz<den gıremedım....varmı hamıslerrrrrrrrrr
Hoşgeldin asucum..:))hamile 2 gündür yok bildiklerin işte
sagol guldecım.....sen nasılsın senındeas kaldı.....hayırlısı olur ınsallahhhhh
canım yok daha hamiş martın ilk hamişi
inş hayırlısı dua ediyorum gerisi allaha kalmış..
Halime şükrediyorum
senin hamilelik nasıl???
ceylannnnnnnn tuplerın acık cıkmıs cok sevındım yaaaaa.....sımdı senın duaya ıhtıyacın var......dualarım hep sızlerle kıslar.....martta hep guızel haberler gelır ınsallahhhhhhhh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?