ERKEN UYANMAK İSTİYORUM ARTIK

Hemen alayım o zaman denemek lazım
 
Ferrarisini satan bilge 5’de uyanıyordu (Robin Sharma) hayat uyuyarak geçirmek için çok kısa diyor ve çok haklı bence..1 günü 2 gün gibi yaşamak harika birşey.
Herşey alışmakla ilgili, geri kalan herşey teferruat.Alışkanlıkları değiştirmek de kolay değil ama imkansız da değil.
Ben de üniversiteye ilk hazırlandığım dönemde sabah 5 gibi uyanıp soru çözerdim.Birşey için erken kalkamıyorsunuz o şeyi yeterince istemiyor olabilirsiniz...
 
Circadian rithmle alakalı bence bu ya.

Çünkü ne yapsam olmuyor, yani zorla kalkıyorum tabii ki işe gitmek için ama her sabah uyandığımda bi' süre sövüyorum.

Sövmekle kalmayıp hayattan nefret ediyorum

Saat 10da bile uyusam erken kalkmak istemiyorum.

Kendimi en huzurlu hissettiğim saatler gece 12den sabah 5e kadar zaten

Keşke bizim gibi insanlar için tam tersi bi' yaşam düzeni kurulsa

x5 verimli olurdum
 
Sürekli arkadaslarıma bunu derdim geceyi seven insanlar icin de bir yaşam olmalı diye adım gece kusu olmustu o zamanlar. Düzeltmeye çalışacağım bu sefer kararlıyım (diyip yapamadı durumu olmaz sanırım )
 
Yo cidden ne Emekler verdim bu erken uyanma işi icin istememekle alakası yok neden çünkü lise yıllarında da cok istediğim bölümü sabah uyanamadıgıma rağmen gece çalışıp kazanmıştım. Ama su an isteğim düzenli bir hayat İnan’ın. Çalışmak icin de istiyorum tabiki ama en cok isteğim düzene girmesi. Ama kafama koydum yapacağım inşallah
 
Herkesin kendine göre bir düzeni var. Çok da kasmamak, kendine işkence etmemek lazım.
Hayatım boyunca gece insanı oldum.
Kpss kursuna bile erken kalkmamak için akşam grubuna yazıldım. Gündüz etütlerine sabahın köründe kalkamam diye gitmedim. 12den erken kalkmadım.
Saat 6'da kalkanlardan daha yüksek puanlar yaptım.
Haftaiçi mecbur erken kalkıyorum. Haftasonu 1'den önce dünya yansa kalkmam.
Benim için hayat saat akşam 22.00'den sonra başlıyor.
 
Son 1-2 haftadır düzenim biraz şaşmış olsa da, çalışmadığım günler bile sabah 8'e alarm kurarım. Bazen 8den önce kendiliğimden uyanıyorum. Saat 9:30dan sonra yataktan kalkarsam o günü, daha doğrusu o sabahı, harcanmış sayıyorum. Her sabah 8de kalkılmalı, sabah koşusu yapılmalı, duş alınıp kahvaltı edilmeli. Kahvaltı faslı 10, bilemedin 10:30 gibi bitmeli, benim düzenime göre.

Tavsiyem erken yatmanız. Erken kalkmak isteyen erken yatacak, başka yolu yok. Ben çok uzak bir yere tatilden döndüm, jetlag oldum. Sanırım o yüzden, biraz da bazı sebeplerden stres yaptığım için düzenim şaştı. 1 haftadır istediğim saatte kalkamıyorum diye uyuz oldum. Koşu saatlerim de aksadı.

İnsan sabahı, öğleyi, akşamı yaşamalı bence. Yok öyle öğleye veya öğleden sonraya kadar uyumak. Erken kalkınca günün uzuyor, daha dinç oluyorsun. Herkes bu gece 22-23 gibi yatsın. :)
 

Erken uyumaya gelince ben işe başladıktan sonra erken uyuyabilir oldum açıkçası 10da bıraksalar uyurum ama erken kalkmayı hala sevmiyorum : (

Değişmicek hiç galiba

Aynen bize özel bi hayat stili hazırlansın
 
Valla disiplinli olmayınca öyle oluyor .Bende hep plansız ,son dk iş yapan bir tiptim.Ta ki canim yanana kadar .akademik kadro başvurularında 2-3 gün kala belgeleri gönderdim 3 yere .Normalde gitmesi gerek ama çalışan kişi unutmuş ve orada kalmış tabi yetidmedi 2 tanesi .Bin tane telefon trafiği vs stres üstüne stres derken olmadı .Ve o iki tanenin on değerlendirmesi açıklandığında birisine 1,birisine 2.siradan girevilecegimi gördüm puanima göre .O icimin yanmasını size anlatamam .Belki olmayacaktı ama sınava gidip öyle elensem bile bu kadar canım acimazdi.O gün dedim ki bitti artık yeter .Şimdi gideceğim yere 2 saat önceden gidiyorum .Kalkmam gerekiyorsa iki saat önceye alarm kuruyorum :)) bir musibet yetti bana

Sizde şunu düşünün şimdi zorlanacagim ama şimdi erken kalkmazsam seneye tekrar aynı sınava çalışmam gerekecek belki işe yarar .iyi çalışmalar :)
 
Erken uyursanız erken uyanırsınız.
Misal 8 de uyanıyorum ve şimdi uykum geliyor uyuyacağım:)
1 hafta devam ederseniz rutin oluşturabilirsiniz.
 
Sekiz saat uyuduğunuz sürece önemli değil. Herkesin biyolojik saati farklıdır, bazı insanlar erken yatıp erken kalkarken bazıları geceleri daha verimli olduğu için geç yatıp geç kalkarlar. Bunun tembellikle falan alakası yok, nörobilimcilerin ısrarla dönüp dolaşıp geldiği bir konu bu. Ben mesela cok erken uyandigim ve uyuyamadigim için akşamları erken uyuyakaliyorum. Maalesef ki benim sistemim boyle, aksam eglenceleri biraz zor :) Bir hanımefendi de yazmış, her gün çalışın ve kalktığınız saati dert etmeyin.
 
Bana gore aliskanlikla ilgili bide erken uyumak cok onemli insan uykusunu aliyor. Bu arada gecmis olsun platin nereye takildi ne rahatsızlığınız var gercekten temizlik vb yapamıyor musunuz?
 
Bende dershanede gececiyim 6 da giderim 11 de çıkarım. Kendimi gordum ya cidden sanırım bu seferde olmazsa öyle yapacağım bu durumu kabulleneceğim ama tek korkum ilerde evlilik hayatımda hani o dönemlerde sıkıntı cekersem diye korkuyorum açıkçası hayatımı düzene sokmak icin ne bileyim insanlar spor yapıyor falan özeniyorum ben hayatımda hiç sabah kalkıp spor yapmadım
 
Yaaa sağlıklı yaşama bak be özendim resmen hayatımda hiç sabah sporum olmadı da erken yatacağım evet saat 12 de uyumuş olmam gerek bu şekilde ayarladım bakalım bugünden itibaren nolacak
 
Bende işteyken böyleydim saat 22.00 olsun da yatayım diye düşünürdüm sürekli uyurdum da ama yorgun olduğum icin aynen öyle sabah uyanınca hayattan nefret ederdim
 
Yaaaa cok uzuldum ya bende ALES sınavını kaçırmıştım bir kere ne kadar kötü olmstum öylesine gireceğim icin cok takmadım ama kendi sorumsuzluğuma yandım sizinki de hayırlısı böyleymiş işte bir insanın kaderiyle oynamak bu kadar kolay diyoruz ama var bunda da bir hayır. Unutmasının da bir sebebi vardır elbet geçmişe üzülmek fayda etmez tabiki ama insan etkileniyor .
 
Bana gore aliskanlikla ilgili bide erken uyumak cok onemli insan uykusunu aliyor. Bu arada gecmis olsun platin nereye takildi ne rahatsızlığınız var gercekten temizlik vb yapamıyor musunuz?
Teşekkür ederim belimde platin hayat boyu kalıcı diğerlerini aldılar şükür. Kaza sonucuydu Ya ztn pek iş yemek yapmam yaptırmazlr evde bekarım ama allah nasip ederse seneye duğünüm olacak o zmn çok zorlanacağım gibi
 
Tabiki illaki bir hayır vardır şuan öyle düşünüyorum ama o günkü halimi size anlatamam resmen kahrildum .Ya belki gitsem de olmayacaktı ama aklımda hep bir acaba olacak işte ..neyse ki o son dk erteleme huyumdan kurtuldum buna da şükür :)
Sizde yavaş yavaş 15 dk veya yarım saat erkene kurun alsrmjnjzi sabah 6 da kalkmam lazım diye sartlamayin kendinizi

İnşallah kazanırsınız istediğiniz yeri
 
Zaten o aklımızda kalan yarım işler bizi oyalıyor değil mi soyle olsaydı nasıl olurdu vb gibi sizi cok iyi anlıyorum o anki hayal kırıklığı öfke üzüntü hepsi bir arada oluyor Evet bir kitap okumuştum orda da on beş Dk şeklinde azaltmanın sağlıklı olduğu yazıyordu. Bakalım artık kısmet somumuz hayrolsun cok teşekkürler
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…