Hemen alayım o zaman denemek lazımYok bu zaten tüm kutuyu düzenli kullanınca uzun süre kullanmanıza gerek kalmıyor inanın. Ben 23 yaşında bir ay yakın kullandım zaten içinde 30-40 tane falan var. Ama 2 sene hasta olmadan geçirip . Hatta grip bile olmadım . Hemde uykum düzeldi. Yorgunluk gitti. Ondan şimdi düzenli değil ama bir kutu alıp arada kullanıyorum
Sürekli arkadaslarıma bunu derdim geceyi seven insanlar icin de bir yaşam olmalı diyeCircadian rithmle alakalı bence bu ya.
Çünkü ne yapsam olmuyor, yani zorla kalkıyorum tabii ki işe gitmek için ama her sabah uyandığımda bi' süre sövüyorum.
Sövmekle kalmayıp hayattan nefret ediyorum
Saat 10da bile uyusam erken kalkmak istemiyorum.
Kendimi en huzurlu hissettiğim saatler gece 12den sabah 5e kadar zaten
Keşke bizim gibi insanlar için tam tersi bi' yaşam düzeni kurulsa
x5 verimli olurdum
Yo cidden ne Emekler verdim bu erken uyanma işi icin istememekle alakası yok neden çünkü lise yıllarında da cok istediğim bölümü sabah uyanamadıgıma rağmen gece çalışıp kazanmıştım. Ama su an isteğim düzenli bir hayat İnan’ın. Çalışmak icin de istiyorum tabiki ama en cok isteğim düzene girmesi. Ama kafama koydum yapacağım inşallahFerrarisini satan bilge 5’de uyanıyordu(Robin Sharma) hayat uyuyarak geçirmek için çok kısa diyor ve çok haklı bence..1 günü 2 gün gibi yaşamak harika birşey.
Herşey alışmakla ilgili, geri kalan herşey teferruat.Alışkanlıkları değiştirmek de kolay değil ama imkansız da değil.
Ben de üniversiteye ilk hazırlandığım dönemde sabah 5 gibi uyanıp soru çözerdim.Birşey için erken kalkamıyorsunuz o şeyi yeterince istemiyor olabilirsiniz...
Sürekli arkadaslarıma bunu derdim geceyi seven insanlar icin de bir yaşam olmalı diyeadım gece kusu olmustu o zamanlar. Düzeltmeye çalışacağım bu sefer kararlıyım (diyip yapamadı durumu olmaz sanırım )
Bana gore aliskanlikla ilgili bide erken uyumak cok onemli insan uykusunu aliyor. Bu arada gecmis olsun platin nereye takildi ne rahatsızlığınız var gercekten temizlik vb yapamıyor musunuz?Merhabalar herkese
Başlıktan da anlayacağınız üzere sorunum erken uyanmak.cogunuza göre basit gibi gözüküyor ama benim hayatımı düzene sokmam icin bunu yapmam şart.simdi başlıyorum uzun olmaması icin elimden geleni yapacağım.
Kızlar ben kendimi bildim bileli erken uyanmaktan nefret eden bir insanım. Küçüklüğümde okullarım hep öğlenciydi. Okula 12 de gider 6 da gelirdim. ortaogretim ve lisede sabahçı oldu okul cok zorlanırdım ama yine de ses etmeden giderdim cınku o zmn mecburduk sizde bilirsinz ki. Daha sonraları lise de okula bir sene devam edemedim, hastalık geçirdim vücuduma platin takıldı. doktor hayatın boyunca ağır isler yapamazsın işte eğilip kalkma vs gibi seyler yapma dedi belki çalışmayacaksın hayatın boyunca dedi. Bu arada doktorumu cok severim beni de cok sever o yüzden bu kadar gerçekçidir kendisi dedikleri yüzde yüz doğru.
O sıradan sonrA dershaneye yazıldım o da şansıma öğleden sonrA oldu. Gidip geliyordum herkese inat çalıştığımı bir seyler icin çabaladığımı göstermek için. Eve gelince yatakta çalışıyordum ders. Ünv sınavına bu şekilde hazırlandım ama hiç erken kalkmam olmadı yine. Şükür cok yüksek bir puanla cok yuksek bir bölüme girdim.ama onuda 2. Öğretim okudumÜnv şehir dışında kazandım. Tek basıma gittim okudum Allah a bin şükür geldim. Şimdi neden anlatıyorum bunları detayları vereyim ki tavsiyeler gerçekçi olsun diye.
Mezun olduğum sene özel sektörde iyi bir kurumda işe girdim. Bir sene çalıştım o sıralar erken uyanmaya başladım ve gerçekten ilk uyandığımda cok kötü hissediyordum midem bulanıyor falan ama saat 10 gibi kurumda ne kadar iyi olduğunu gordum. Daha sonraları ben işten ayrıldım sağlık sıkıntımdan dolayı.
Su an ders çalışıyorum KPSS icin cınku devlet biraz daha bana sağlık açısından uygun olacak gibi. Yalnız normalde geceleri ders çalışan sabaha karşı uyuyan ben iş hayatından sonrA erken uyanınca ne kadar cok zaman kaldığını görünce erken uyanmak istedim. İnan’ın Aralık ayından beri sürekli bununla uğraşıyorum. 3 gün oluyor. Sonra bozuluyor. utanıyorum demekten ama 10 da uyanıyorum derse geçmek 12 yi buluyor. Normalde 6 da kalkmıs olsam fazladan 5 :6 saat çalışmış olacağım. Uyandığım zaman gün içinde uyuyakalıyorum masa da
platin mevzusunu su yüzden anlattım sabahları zor uyanmamın en büyük sebebi o oldu Artık. Rahatsızlığımdan dolayı belki cok zorlanıyorum bilemiyorum. B12 vs hersey tamam ama bu bir alışkanlık ve ben bu alışkanlığı değiştiremiyorum. Aranızda benim gibi olan sonradan düzelen varsa lütfen beni aydınlatsın lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum. Yazım hatası yaptıysam affola. şimdiden teşekkürler
Herkesin kendine göre bir düzeni var. Çok da kasmamak, kendine işkence etmemek lazım.
Hayatım boyunca gece insanı oldum.
Kpss kursuna bile erken kalkmamak için akşam grubuna yazıldım. Gündüz etütlerine sabahın köründe kalkamam diye gitmedim. 12den erken kalkmadım.
Saat 6'da kalkanlardan daha yüksek puanlar yaptım.
Haftaiçi mecbur erken kalkıyorum. Haftasonu 1'den önce dünya yansa kalkmam.
Benim için hayat saat akşam 22.00'den sonra başlıyor.
Yaaa sağlıklı yaşama bak be özendim resmen hayatımda hiç sabah sporum olmadı daSon 1-2 haftadır düzenim biraz şaşmış olsa da, çalışmadığım günler bile sabah 8'e alarm kurarım. Bazen 8den önce kendiliğimden uyanıyorum. Saat 9:30dan sonra yataktan kalkarsam o günü, daha doğrusu o sabahı, harcanmış sayıyorum. Her sabah 8de kalkılmalı, sabah koşusu yapılmalı, duş alınıp kahvaltı edilmeli. Kahvaltı faslı 10, bilemedin 10:30 gibi bitmeli, benim düzenime göre.
Tavsiyem erken yatmanız. Erken kalkmak isteyen erken yatacak, başka yolu yok. Ben çok uzak bir yere tatilden döndüm, jetlag oldum. Sanırım o yüzden, biraz da bazı sebeplerden stres yaptığım için düzenim şaştı. 1 haftadır istediğim saatte kalkamıyorum diye uyuz oldum. Koşu saatlerim de aksadı.
İnsan sabahı, öğleyi, akşamı yaşamalı bence. Yok öyle öğleye veya öğleden sonraya kadar uyumak. Erken kalkınca günün uzuyor, daha dinç oluyorsun. Herkes bu gece 22-23 gibi yatsın. :)
Bende işteyken böyleydim saat 22.00 olsun da yatayım diye düşünürdüm sürekli uyurdum da ama yorgun olduğum icinErken uyumaya gelince ben işe başladıktan sonra erken uyuyabilir oldum açıkçası 10da bıraksalar uyurum ama erken kalkmayı hala sevmiyorum : (
Değişmicek hiç galiba
Aynen bize özel bi hayat stili hazırlansın
Yaaaa cok uzuldum ya bende ALES sınavını kaçırmıştım bir kere ne kadar kötü olmstum öylesine gireceğim icin cok takmadım ama kendi sorumsuzluğuma yandımValla disiplinli olmayınca öyle oluyor .Bende hep plansız ,son dk iş yapan bir tiptim.Ta ki canim yanana kadar .akademik kadro başvurularında 2-3 gün kala belgeleri gönderdim 3 yere .Normalde gitmesi gerek ama çalışan kişi unutmuş ve orada kalmış tabi yetidmedi 2 tanesi .Bin tane telefon trafiği vs stres üstüne stres derken olmadı .Ve o iki tanenin on değerlendirmesi açıklandığında birisine 1,birisine 2.siradan girevilecegimi gördüm puanima göre .O icimin yanmasını size anlatamam .Belki olmayacaktı ama sınava gidip öyle elensem bile bu kadar canım acimazdi.O gün dedim ki bitti artık yeter .Şimdi gideceğim yere 2 saat önceden gidiyorum .Kalkmam gerekiyorsa iki saat önceye alarm kuruyorum :)) bir musibet yetti bana
Sizde şunu düşünün şimdi zorlanacagim ama şimdi erken kalkmazsam seneye tekrar aynı sınava çalışmam gerekecek belki işe yarar .iyi çalışmalar :)
Evet evet erken yataacgm Bu gece 12 de uyumuş olacağım hadi bakalım bismillahErken uyursanız erken uyanırsınız.
Misal 8 de uyanıyorum ve şimdi uykum geliyor uyuyacağım:)
1 hafta devam ederseniz rutin oluşturabilirsiniz.
Teşekkür ederim belimde platin hayat boyu kalıcı diğerlerini aldılar şükür. Kaza sonucuydu Ya ztn pek iş yemek yapmam yaptırmazlr evde bekarım ama allah nasip ederse seneye duğünüm olacak o zmn çok zorlanacağım gibiBana gore aliskanlikla ilgili bide erken uyumak cok onemli insan uykusunu aliyor. Bu arada gecmis olsun platin nereye takildi ne rahatsızlığınız var gercekten temizlik vb yapamıyor musunuz?
Tabiki illaki bir hayır vardır şuan öyle düşünüyorum ama o günkü halimi size anlatamam resmen kahrildum .Ya belki gitsem de olmayacaktı ama aklımda hep bir acaba olacak işte ..neyse ki o son dk erteleme huyumdan kurtuldum buna da şükür :)Yaaaa cok uzuldum ya bende ALES sınavını kaçırmıştım bir kere ne kadar kötü olmstum öylesine gireceğim icin cok takmadım ama kendi sorumsuzluğuma yandımsizinki de hayırlısı böyleymiş işte bir insanın kaderiyle oynamak bu kadar kolay diyoruz ama var bunda da bir hayır. Unutmasının da bir sebebi vardır elbet geçmişe üzülmek fayda etmez tabiki ama insan etkileniyor .
Zaten o aklımızda kalan yarım işler bizi oyalıyor değil mi soyle olsaydı nasıl olurdu vb gibi sizi cok iyi anlıyorum o anki hayal kırıklığı öfke üzüntü hepsi bir arada oluyorTabiki illaki bir hayır vardır şuan öyle düşünüyorum ama o günkü halimi size anlatamam resmen kahrildum .Ya belki gitsem de olmayacaktı ama aklımda hep bir acaba olacak işte ..neyse ki o son dk erteleme huyumdan kurtuldum buna da şükür :)
Sizde yavaş yavaş 15 dk veya yarım saat erkene kurun alsrmjnjzi sabah 6 da kalkmam lazım diye sartlamayin kendinizi
İnşallah kazanırsınız istediğiniz yeri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?