- 19 Ekim 2018
- 923
- 1.189
- 63
- 30
Kayinvalidemde de platin var Allah yalani sevmez bazen yalan söyledigini dusunuyorum sormak istedim. Ev isi yapmiyor belim agriyor diyor herseyde öyle soyluyor sürekli benden bekliyor tabi. Ne yalan soylim abartiyor diyorum. Sizede cok gecmis olsunTeşekkür ederim belimde platin hayat boyu kalıcı diğerlerini aldılar şükür. Kaza sonucuydu Ya ztn pek iş yemek yapmam yaptırmazlr evde bekarım ama allah nasip ederse seneye duğünüm olacak o zmn çok zorlanacağım gibi
Yaa derecesini bilemem tabiki belki yaşlı olduğu icin olabilir ama Benim ağır bir hastalıktı ama genç olduğum icin çabuk atlatabdm tabiki her gün temizlik yapamam ama arada evi topluyorum süpürürüm odamı fln biraz psikolojik te oluyor açıkcası agrıyo dersem agrıyo cidden ama takmayınca hissetmiyorum. Ama dedğim gibi yaşlılık daha ağır geçebilir cok teşekkürlerKayinvalidemde de platin var Allah yalani sevmez bazen yalan söyledigini dusunuyorum sormak istedim. Ev isi yapmiyor belim agriyor diyor herseyde öyle soyluyor sürekli benden bekliyor tabi. Ne yalan soylim abartiyor diyorum. Sizede cok gecmis olsun
Yasli degil 50 yasinda fitikdan dolayi kac yil once platin takılmış. Elimden geldigince zaten yapiyorum ama nasil desem mesela diyor ben supurge kullanamam ben evi silemem ya aklima gelmeyen o kadar cok sey varki yarım insanim ben diyor. Ama inan nedense bana canını acitmiyor gibi geliyorYaa derecesini bilemem tabiki belki yaşlı olduğu icin olabilir ama Benim ağır bir hastalıktı ama genç olduğum icin çabuk atlatabdm tabiki her gün temizlik yapamam ama arada evi topluyorum süpürürüm odamı fln biraz psikolojik te oluyor açıkcası agrıyo dersem agrıyo cidden ama takmayınca hissetmiyorum. Ama dedğim gibi yaşlılık daha ağır geçebilir cok teşekkürler
Psikolojik olarak biraz yara almış bence. Yarım insan nedir allah vermesin yürüyoruz koşuyoruz daha ne. Sadece cok ağır işler yapamıyoruz o kadar dedğm gibi herkesinki farklıdır bu süreç cok zor. Ağır işleri yapamaz haklısınız ama her seye de of puf dersek ohooo sonu gelmez ki bende istersem yapmam zorlanıyorum diye. Ama yapıyorum mecburuz yani hayat boyle bitmez. Sanırım kayınvalide sizin siz varsınız diye biraz rahat davranıyor olabilir. Ama dedğim gibi gerçekten de yapamıyorda olabilir. Allah bu süreçte ikiniz de sabırlar versin zor bir durumYasli degil 50 yasinda fitikdan dolayi kac yil once platin takılmış. Elimden geldigince zaten yapiyorum ama nasil desem mesela diyor ben supurge kullanamam ben evi silemem ya aklima gelmeyen o kadar cok sey varki yarım insanim ben diyor. Ama inan nedense bana canını acitmiyor gibi geliyor
El mecbur kalktık bugün hadi bakalım inş uyumam gün içindeBende oldum olası erken kalkmaktan nefret ederim.
Valla yapcak bişe yok madem zorundasınız.
Erken yatın erken kalkın.
Bu erken uyanamama mevzusu bende de vardı. Ama size şöyle söyleyim yani sırf bu yüzden 1-2 defa hastaneye aldığım randevulara gidemedim. Bazen işlerim varsa sonraki güne erteliyordum hatta. İnanın uyumaya bayılıyorum. Ama nedense geceleri uyumaya değil, o sabaha karşı olan uyumalara.
Herneyse ben de sınava çalıştığım dönemde bu durumu törpülemem gerektiğini gördüm. Çünkü öbür türlü günü öldürüyordum. Ama çok çok ütopik bir kalkış saati de belirlemedim kendime. Yavaş yavaş 10 dakka 20 dakka derken kalkış saatimi geri çektim. Yeri geldi kuralı bozdum biraz geç kalktım. İnsanın günü gününü tutmaz sonuçta. Ayrıca gece erken yatmaya uğraştım. Sabah da kendimi kalkmaya çok zorladım. Gün içinde uyku düzenimi bozmasın diye içtiklerime dikkat etmeye başladım. Rayına oturttum en sonunda. He yani ben 6 da kalkmadım mesela. 9 da kalktım hemen kahvaltı yapıp koşa koşa otobüse yetişiyordum. Evde çalışamıyordum. Dediğim gibi vücudumu böyle kabul ettim ve kaldırabileceğim kadarını hedef koydum uyku konusunda.
Bir de olay bence kaç saat ders çalıştığından ziyade kaliteli ders çalışmak. Yani 5 saat çalışırsın ama dolu dolu çalışırsın. Öbürkü 10 saat çalıştım der ama ne kadarı verimli mesela.
Cok haklısınız. Herkes farklıdır özenip duracağıma düzene sokayım değil miSekiz saat uyuduğunuz sürece önemli değil. Herkesin biyolojik saati farklıdır, bazı insanlar erken yatıp erken kalkarken bazıları geceleri daha verimli olduğu için geç yatıp geç kalkarlar. Bunun tembellikle falan alakası yok, nörobilimcilerin ısrarla dönüp dolaşıp geldiği bir konu bu. Ben mesela cok erken uyandigim ve uyuyamadigim için akşamları erken uyuyakaliyorum. Maalesef ki benim sistemim boyle, aksam eglenceleri biraz zor :) Bir hanımefendi de yazmış, her gün çalışın ve kalktığınız saati dert etmeyin.
Aaa ilk defa duyuyorum bunu hemen izlemeliyim. Ya dediklerinz cok doğru önce beslenme fiziksel aktiviteleri düzenlemek lazım gece yemelerim çoktu onu azalttım. Acıkınca sut içiyorum. Eskiden yarım ekmek yerdim dolayısıyla sabaha acıkmadıgım içinde uyurdum öyle. İsteyince her şey olur denemem lazım bakalım azar azar küçük küçük geriye almam cok mantıklı öyle yapacağım cok teşekkürlerMerhaba. Yalnızca ilk mesajı okudum, tek probleminiz geç kalkmak mi yoksa çok uyumak mi bilemiyorum. Geç yatıp geç kalkiyorsaniz, 6-8 saat uyuyorsaniz sorunu çözmek daha kolay. Bir hafta boyunca her gün, bir önceki günden beş dakika daha erken kalkın. Sonraki bir hafts bunu on dakika yapın. Zorlandığınız gün olursa bir kaç gün aynı saatte kalkın. Ona da alışınca beşer dakika erken kalkmaya devam edin istediğiniz saati yakalayana kadar.
Sorununuz vakitli yatıp 8 saatten çok daha fazla uyumak ve bu yüzden geç kalkmak ise beslenmenizi duzenleyin, açık havada daha çok vakit geçirin, geç yemek yemeyin. Hatalı beslenme, az fiziksel aktivite, ilaçlar, deterjanlar, hava kirliliği birleşerek vücudu çok yoruyor ve insan uykuya doymuyor. Uykuyu düzenlemek için önce bunları bir düzene sokmalisiniz.
Bir de bu aralar açlık orucu ile çok ilgileniyorum. Uygulayanların deneyimleri çok olumlu. Süreç sonunda kan değerlerinin normale döndüğünü ve çok dinç olduklarını söylüyorlar genel olarak. İlgilenenler için biraz da komikli bir video bırakıyorum buraya.
Aha da benBende sabah erken uyanmak sorun olmuyor ama erken uyanirsam calsiirken bile yarim saat kıyıda köşede kestirirdimmesela 5 saat uyanıksam minimum yarim saat kestirmem lazim. Okulda da böyle oldu, iste de. Hatta öyle ki öğlen yemeğine bile gitmez uyurdum bazıları böyledir eğer o uykuyu uyumazsam eve gelir gelmez uyurum ve sabaha kadar uyanmam.
Haydi bütün kız kardeşler erken uyanmaya el eleAha benim kız kardeşimi anlatıyorsun senoda hep geç uyanır,birgun erken uyansa bisey icin 3 gün uyur
Birkaç gün uyuyamam sonra erkenden uyurum nolcak dimi. Alışkanlık işte maalesef aile onemli aileden de kaynaklı bu birazda ben boyle düşünüyorum. Ah işi hiç demeyin çalışmak güzeldi ama o erken uyanmahergün haftaiçi 5: 30 ta alarm dan kalkıp ayy bi 5 dk daha uyuyayim deyip 5:45 te kalkiyorum
bence bu yanlış olduğu düşünüyorum.
çünkü 5:30 ta kalk.. sporu yap kahvaltıyı protein şeylerle beslen oh.:) bunu alışanlık hale getiremedim..
görümcem de senin gibi yaptı hiç bi zaman erken kalkmadi.. sevmezdi.. işe başlayinca nolcak bilmem..:)
eşim de öle... geç kalkan bi aile.. ben erken kalkan biriyim.. geç kalkınca sersemleşiyorum.:)
bence şunu yap
erken uyumaya çalışmakla başla. erken kalkarsin:)
Sütler eski sütler değil maalesefAaa ilk defa duyuyorum bunu hemen izlemeliyim. Ya dediklerinz cok doğru önce beslenme fiziksel aktiviteleri düzenlemek lazım gece yemelerim çoktu onu azalttım. Acıkınca sut içiyorum. Eskiden yarım ekmek yerdim dolayısıyla sabaha acıkmadıgım içinde uyurdum öyle. İsteyince her şey olur denemem lazım bakalım azar azar küçük küçük geriye almam cok mantıklı öyle yapacağım cok teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?