Erva147'nin Diyet Günlüğü

Kendimle yüzleştiğim ilk gün aynanın karşısında duran tombul kızı gördüğüm an oldu. Ve o an dedimki işte kilo verme vakti. Yaşım 23 boyum 1,53 ve kilom 60 ‘dı. İşe önce sağlıklı beslenmeyi öğrenmekle başladım. Kızartmaları çıkarttım hayatımdan ekmeği azalttım. En önemliside hayatımda eksik olan sporu soktum hayatıma. Ve böylelikle 2,5 ay gibi bir sürede 56 kiloya düşmeyi başardım. Fakat hedefim 48 kilo olmak. 1 hafta önce başladığım diyet yolculuğumda her şeyden az yiyerek ve araöğünlerle diyetimi destekleyerek akşam en geç yemek vakti olarak 7,30 ve sporla birlikte diyetime katkıda bulundum. Şuan tartıda gördüğüm rakam 54,20 ama bitmedi 48 kilo olana kadar devam edicem ve ideal kiloma ulaşmış olsamda sağlıklı beslenme ve spordan asla vazgeçmeyeceğim

işte bnm kızım
çok güzel olmş tatlm bn inanıyorum sana buraya kadar geldin bundn sonrasıda çok koly olucak. ama kısa zamanda değil. hedefmz haftalık unutma tebrk ediyorum seni zayıf fotolarını 4 gözle bekliyorum

inşallah canım benim ya ay ne zormuş ya tek tek sayfaları açmak

bi kere bnde böyle bir ceza almıştım ama inan bnmki çok kötüydü ve her topik ceza aldgmı anlamıştı ayy ayyy

Bnde artık 5-li rakamları görsem yaa bi yakalasam ucundan bida bırakmıcam

bi kere bnde böyle bir ceza almıştım ama inan bnmki çok kötüydü ve her topik ceza aldgmı anlamıştı ayy ayyy

merak etme canım haftaya olmasa bile diğer hafta görürsün inşallahhhhhh. Bu hafta daha azimli olalım sporu hiç aksatmayalım. ben 29 eylülde izne çıkıyorum 15 gün boyunca gündüzleri full spor yapmayı planlıyorum.

merak etme canım haftaya olmasa bile diğer hafta görürsün inşallahhhhhh. Bu hafta daha azimli olalım sporu hiç aksatmayalım. ben 29 eylülde izne çıkıyorum 15 gün boyunca gündüzleri full spor yapmayı planlıyorum.

hadi inş kız acıktım bn yemek yiyim de öğlenimi çalmasınlar dmi

ha hadi baklm haberder et bni.
kız hani bn 60 kilo olursam bnmki paten alcktı ya bana. dün dedm ki en çok paten kaymk yag yaktryomş dedim.
o zaman al da kay demesin mi

ha hadi baklm haberder et bni.
kız hani bn 60 kilo olursam bnmki paten alcktı ya bana. dün dedm ki en çok paten kaymk yag yaktryomş dedim.
o zaman al da kay demesin mi

tamam canım. abowwwww kız hemen al ozaman hiç durma benimde aklıma yatmadı değil ama burada kayacak yer yok yaa olsa 1 dk bile beklemem gerçekten.

selam kızlaaaarr,
kızlar size yulaf kepeğinden güzel bi muhallebi tarifi vereyim de ben gibi tatlı krizlerinde kurtarıcınız olsun

-2 yk yulaf kepeği
-yarım litre süt
-1 yumurta (ben hiç yumurta akı kullanmadan kalan 2 yumurta sarısı kullandım)
-tatlandırıcı(kullandığınız tatlandırıcın tipine göre 6-8 civarı, çok tatlı seviyorsanız 10 olabilir ama asla 10 u geçmesin, tatlandırıcı olarak da sukroz ve laktoz bazlı tatlandırıcılar (aspartam ve sakarin içermeyen) daha sağlıklı, hatta en sağlıklısının stevia bitkisi olduğu söyleniyor ama henüz almadım, ben splenda kullanıyorum, toz formunda tatlandırıcılar için ağız tadıma göre tepeleme değil ama silme 1 tatlı kaşığından az kullanılabilir.)
-aroma vermesi adına gül suyu ya da limon kabuğu rendesi = karar sizin ama gül suyu(özellikle doğal %100 ise) mükemmel

şimdi öncelikle yulaf kepeğini yeterli sütün içinde şişmesi için bi yarım saat ara ara karıştırarak bekletin, sonra ayrı bi kapta yumurtayı tatlandırıcıyla çırpın, sonra çırpıcıyla karıştırabileceğiniz bi tencereye bütün malzemeyi alın (ben çelik tencere kullanıyorum), yalnız sabırlı olmalısınız içerisinde nişasta gibi kıvam veren bir madde olmadığından epey pişirdikten sonra koyulaşabiliyo, belki 40-50 dk ara ara karıştırarak pişirmeniz gerekebilir, bu arada içerisindeki yumurtanın pişmemesi için yavaş ateşten iice karıştırarak bi 20 dk devam edin,sonrasında ara ara karıştırarak devam edebilirsiniz. istediğiniz koyu kıvama geldiğinde ocaktan alabilirsiniz(buzdolabında bekledikçe biraz daha katılaşacağını da hesaba katın ama çok katı bi kıvamda olmasını beklemeyin zaten) hemen içine 1 limon rendesini ya da 2 tatlı kaşığı doğal gül suyunu döküp şöyle bi karıştırdıktan sonra muhallebi kaplarına alabilirsiniz. Üzerine çok az tarçın koyarak (ama az miktarda gerçekten-kendinizi kandırmayın) şekil verebilirsiniz, bir de aklıma muhallebileri fırın kaplarına pay edip üzerlerine yumurta sarısı sürüp(tatlandırıcıyla önceden çırpılmış) azıcık fırında üzerini sütlaç misali pişirmek, henüz denemedim, denediğimde paylaşırım, afiyet olsun

beni bu spor olayı geriyo ya ilk günler ne güzel başladım pilates falan sonra bıraktım ucunu gitti valla, erk. arkla dışarılarda gezdim tozdum...o da bıktı benim diyetimden zavallım yiyemediklerimi o yedi ben de baktım off...

offf gerçekten afiyet olsun yaaaa bak şimdi canım çektiii

canım banada başlarda zor geliyordu ama bakıyorumki sporsuz kilo verilmiyor o yüzden spor yapmayı sevmeye başladım ohh wallahi gez bakalım sevgiline yazık gerçekten ama olsun fıstık gibi olunca gözleri açılcak böyle bir güzellik karşısında

kızlarrr tahlil sonucum temiz sadece demir eksikliği varmış onun için kan şurubu verdi ama malesef içmeyi düşünmüyorum çünkü çok kilo yapıyor diye biliyorum yaaaaa

kızlarrrrrrr;
Kilo Almaktan Korkarım

Küçükken para bulamadım ben yemeye
Bir simit almak için gidemedim kafeye
Sıcak ekmeği çok indirdim bu miğdeye
Şimdi yiyemem kilo almaktan korkarım

Bulamadım yiyemedimbuldum yiyemiyorum
Lokantaların önünden bile gecemiyorum
Bir davete gitsem ne yiyeceğimi secemiyorum

Boyum bir seksen iki kilom da doksansekiz
Enaz on kilo vermezsek belki kalpten gideriz
Altınbaşak ve sunta ile yaparım ben perhiz

Rejimdeyim diyorum dostlarım bana gülüyor
Herbiri türlü türlü yiyecekleri bana yolluyor
Üçyüz gram versem tekrar beşyüz oluyor

Akşamları iş dönüşü koşmakta istemiyorum
Tutmasalar beni bir ata ekmeğini yiyorum
Kilo vermek vallaha çok zor bende biliyorum

Kararlıyım bu sefer yemeyeceğim eti ekmeği
Hep su içip, su ile dolduracağım bu miğdeyi
Kaynatıp içeceğim ben kuşburnu ve iğdeyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…