Kolay gelsin şekerim. İş olsun da bırak yoğun olsun. Hem yüksek tempo performansı da artırıyor bence
Dukanı bırakmakla iyi etmişsin. Geçmişi okuduysan biliyorsun ben de bıraktım. Karatay Hoca'nın pek çok fikrine katılıyorum. Fakat buğday türevi karbonhidratlardan sadece bulguru onaylıyor. Bence integral ya da yumurtalı makarna da yenilebilmeli. Guluteni sindirmekte güçlük çektiğim için ekmek tüketmemek fikrine katılıyorum.
Bu hafta ben de alkali diyet diye bir kitap aldım. Şu ürik asit meselesi kafama takılmıştı. Son derece haklıymışım, nitekim kandaki asidik molekülleri uzaklaştırmak için karaciğer ekstra LDL üretiyormuş. Bu LDL de asidik molekülleri sarıp sarmalayıp ya zarar gören damar varsa oraya yama yapıyormuş ya da deri altında yağ tabakası olarak saklıyormuş. Diyor ki, vücut asidik olmamak için bu asit saklayan yağ depolarını kullanmamak için direnir; o yüzden asidik durumdayken kaybettiğiniz kilonun yağ olduğuna emin misiniz?
Bu alkali işini uzun zamandır biliyordum, sabah limonlu su içerek, ph'sı 8.24 olan suyu hayatımızın rutinine sokarak bunun için çaba sarfediyordum. Gel gör ki bu sürekli protein alımı süresince asidik hale gelmiş olma ihtimalimiz yüksek. 100 gr. bifteğin yanında 400 gr yeşillik tüketmemiz gerekiyormuş ki alkali halimizi koruyabilelim.
Dün pazara çıkıp sebzelerimi aldım. Protein+sebze ile sağlıklı beslenmeye başladık ailece. Dukandan alıntıladığım ise şu yulaf kepeğinden tatlandırıcı ile yaptımız kek ve muffinler oldu. Tatlı krizi için iyi bir çözüm olabilir mi? :26:
bende aranıza katıldım yarın diyete baslıyorum başarılarrr herkeze
alkali diyet hakkında ilgimi çekti dediklerin,merak ettim bu kitabı bi araştırayım... sana katılıyorum dukandan şu an benim de tek kazanımım bu tatlılar aslında en önemlisi yulaf kepeği oldu, bakalım:44:... karatay ın bulgur dışındakileri önermeme sebebi, fikrimce pirincin işlendiğinden yeterli lif içermemesinden kaynaklanıyo, nitekim öyle de aslında,işlenmiş ürün demek lifinden arındırılmış ürün demek, kendisi taş devri diyeti adında bi kitaba da atıfta bulunarak birtakım görüşler öne sürmüş o kitabı da merak ediyorum... aslında ne kadar az işlenmiş ürün kullanırsak yani ne kadar az market ürünlerine bağımlı yaşarsak o kadar iyidir, mesela elbette marketten pastorize sütü alıyoruz ama yoğurdu evde yapıyoruz... salam, sucuk, sosis pek girmiyo eve artık,vs,vs...
merhaba kızlar itiraf etmeliyim hafta sonu fazla kaçırdım ama bunun telafisi olarakkkkkk yeri bir yer kaşfettm evime yakın spor aletleri olan park. sabah saat 6 buçukta ve akşam saat 9 da spora gideceğimmmm
Neredesin sen bakim? CadıııBugün doktora gidecektin, haber ver lütfen.
Hafta sonu kaçamakları çok tehlikeli, sadece 1 öğün kaçsa sorun yokda .... Sabah 6.30 yeterli canım. Yeter ki her sabah yarım saat yap. Akşam o saatten sonra bedenin uykuya hazırlanıyor.
burdayımmmmgiremedim ya hafta sonu misafirliğe gittik o yüzden. hastane yarına kaldı bugün kdvler var beyanname süresinin sonu faturaları yetiştirmeye çalışıyorum canım ya
Sizin işiniz de zor yaaa. Her ay aynı telaş, yetiştirmeye çalış. Evrak gelmez fffffffffffffff... Hiç bana göre değil
Eeee gözün nasıl peki? Bulanıklık devam ediyor mu?
Kızlar kilom 77 boyum, 1.66 bugün basladım haftada bir kere tartılıcam.Yediklerimide günlük yazıyım mı ne yapıyım?
Yiyemediklerimide yazsam mı?:))
Kızlar kilom 77 boyum, 1.66 bugün basladım haftada bir kere tartılıcam.Yediklerimide günlük yazıyım mı ne yapıyım?
Yiyemediklerimide yazsam mı?:))
vallahi kafam şişiyor bu faturalarla insanlarla uğraşmaktan. evet canım bulanıklık devam ediyor ve akma tekrar başladı güneşe ve ışığa bakamıyorum hemen akıyor
Merhaba, hoş geldin. Gül'ün de söylediği gibi akşam o gün yediklerimizi yazıyoruz. Herkes birbirinin menüsü hakkında yorum yapıyor. Kaçamaklarımızı da mutlaka yazıyoruz.. Kaçamaklar için uygun cezalar özenle tespit edilip, uygulanması sağlanıyorNasıl bir diyet uygulayacağını bizimle paylaşırsan biz de o yönde değerlendirme yapabiliriz.
Off yaaa, yarın ihmal etme bari. Enfeksiyon nüksediyor anlaşılan :26:
şimdiden patrona söyledim ben yarın gelemiicem diye kesin gidicem dayımın tanıdığı doktor varmış. İstanbul göz hastanesinde oaraya götürecek beni bakalım inşallah geçer.
Mutlaka geçecek, böyle kalacak hali yok. Geçen hafta gitsen daha iyi olacaktı. Çok ihmalkarsın. Neyse önümüze bakalım, yarın güzel haberler bekliyorum senden
geçen haftada gittim canım gittim diye yazdım buraya okumadın sanırım?
İyi akşamlar kızlar. Bugün menüm:
Sabah:
1/4 gevrek
1 yumurta
Light peynir (25gr)
3 zeytin
maydanoz,dereotu,domates
Ara:
1 çay bardağı süt
Öğle:
1/2 kase ezo gelin çorbası (çok özlemişim:))
80 gr. tavuk göğüs
1 kase roka salatası
Ara:
3 ceviz
Sade Türk kahvesi
Maden suyu
Akşam:
1/2 kase ezo gelin çorbası
Haşlanmış Ispanak (2-3 dk haşladım)
200 gr. light yoğurt
Gece:
Acıkmamayı düşünüyorum:))
Acıkırsam light süt ve dukan kekim var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?