Erva147'nin Diyet Günlüğü

alkali diyet hakkında ilgimi çekti dediklerin,merak ettim bu kitabı bi araştırayım... sana katılıyorum dukandan şu an benim de tek kazanımım bu tatlılar aslında en önemlisi yulaf kepeği oldu, bakalım:44:... karatay ın bulgur dışındakileri önermeme sebebi, fikrimce pirincin işlendiğinden yeterli lif içermemesinden kaynaklanıyo, nitekim öyle de aslında,işlenmiş ürün demek lifinden arındırılmış ürün demek, kendisi taş devri diyeti adında bi kitaba da atıfta bulunarak birtakım görüşler öne sürmüş o kitabı da merak ediyorum... aslında ne kadar az işlenmiş ürün kullanırsak yani ne kadar az market ürünlerine bağımlı yaşarsak o kadar iyidir, mesela elbette marketten pastorize sütü alıyoruz ama yoğurdu evde yapıyoruz... salam, sucuk, sosis pek girmiyo eve artık,vs,vs...

merhaba kızlar itiraf etmeliyim hafta sonu fazla kaçırdım ama bunun telafisi olarakkkkkk yeri bir yer kaşfettm evime yakın spor aletleri olan park. sabah saat 6 buçukta ve akşam saat 9 da spora gideceğimmmm

Şarküteri hakkında söylediklerine katılıyorum ki en azından 10 yıldır salam ve sosis tüketmiyorum. Sucuğu babam yapıyor, onun evde yaptıklarından yiyoruz. Salam, jambon yerine kurutulmuş et, pastırma tercih ediyoruz. Pirinç içinde bazı mineralleri barındırdığı için tüketmek gerektiğini düşünüyorum. Şeker bakımından fakir olan basmati pirincini kullanıyorum.

Karatay Hoca'nın kitaplarını okudum. Aslında çok da iyi bir hekim fakat gözden kaçırdığı bir şey var: evrim devam ediyor. Biz anne babalarımızın gençliğindeki fizyolojiye sahip değiliz, onlar da kendilerinden önceki jenerasyondan farklılar. 90 lardan sonra doğanlarda 20 lik yaş dişi bile yok. Hareketimiz daha az, spor yapmanın dışında neredeyse hareketimiz yok. Taş devri insanı gibi av peşinde koşmuyoruz ki. Taş devri insanından bize kalan bazı şeyleri genlerimiz hatırlayabilir, ama araştırıp uygularsak. Mesela interval yürüşteki yağ yakma özelliği gibi. Şöyle ki: Tempolu yürüyüş arasına kısa süreli koşular ekleyerek yağ yakımı artırılabilir.
Ayrıca bahsettiği özgür gezen hayvanları da bulmak özellikle bizim gibi büyük şehirlerde yaşayanlar için imkansız. Dolayısıyla trigliseride bağlı yüksek kolesterolle savaşmak zorunda kalabiliriz.
Sen de okuduktan sonra fikirlerini paylaşırsan çok sevinirim.

merhaba kızlar itiraf etmeliyim hafta sonu fazla kaçırdım ama bunun telafisi olarakkkkkk yeri bir yer kaşfettm evime yakın spor aletleri olan park. sabah saat 6 buçukta ve akşam saat 9 da spora gideceğimmmm

Neredesin sen bakim? Cadııı Bugün doktora gidecektin, haber ver lütfen.
Hafta sonu kaçamakları çok tehlikeli, sadece 1 öğün kaçsa sorun yokda .... Sabah 6.30 yeterli canım. Yeter ki her sabah yarım saat yap. Akşam o saatten sonra bedenin uykuya hazırlanıyor.

burdayımmmm giremedim ya hafta sonu misafirliğe gittik o yüzden. hastane yarına kaldı bugün kdvler var beyanname süresinin sonu faturaları yetiştirmeye çalışıyorum canım ya

burdayımmmm giremedim ya hafta sonu misafirliğe gittik o yüzden. hastane yarına kaldı bugün kdvler var beyanname süresinin sonu faturaları yetiştirmeye çalışıyorum canım ya

Sizin işiniz de zor yaaa. Her ay aynı telaş, yetiştirmeye çalış. Evrak gelmez fffffffffffffff... Hiç bana göre değil
Eeee gözün nasıl peki? Bulanıklık devam ediyor mu?

Kızlar kilom 77 boyum, 1.66 bugün basladım haftada bir kere tartılıcam.Yediklerimide günlük yazıyım mı ne yapıyım?
Yiyemediklerimide yazsam mı?:))

Sizin işiniz de zor yaaa. Her ay aynı telaş, yetiştirmeye çalış. Evrak gelmez fffffffffffffff... Hiç bana göre değil
Eeee gözün nasıl peki? Bulanıklık devam ediyor mu?

vallahi kafam şişiyor bu faturalarla insanlarla uğraşmaktan. evet canım bulanıklık devam ediyor ve akma tekrar başladı güneşe ve ışığa bakamıyorum hemen akıyor

Kızlar kilom 77 boyum, 1.66 bugün basladım haftada bir kere tartılıcam.Yediklerimide günlük yazıyım mı ne yapıyım?
Yiyemediklerimide yazsam mı?:))

Merhaba, hoş geldin. Gül'ün de söylediği gibi akşam o gün yediklerimizi yazıyoruz. Herkes birbirinin menüsü hakkında yorum yapıyor. Kaçamaklarımızı da mutlaka yazıyoruz.. Kaçamaklar için uygun cezalar özenle tespit edilip, uygulanması sağlanıyor Nasıl bir diyet uygulayacağını bizimle paylaşırsan biz de o yönde değerlendirme yapabiliriz.

vallahi kafam şişiyor bu faturalarla insanlarla uğraşmaktan. evet canım bulanıklık devam ediyor ve akma tekrar başladı güneşe ve ışığa bakamıyorum hemen akıyor

Off yaaa, yarın ihmal etme bari. Enfeksiyon nüksediyor anlaşılan :26:

şimdiden patrona söyledim ben yarın gelemiicem diye kesin gidicem dayımın tanıdığı doktor varmış. İstanbul göz hastanesinde oaraya götürecek beni bakalım inşallah geçer.

Son düzenleyen: Moderatör:
şimdiden patrona söyledim ben yarın gelemiicem diye kesin gidicem dayımın tanıdığı doktor varmış. İstanbul göz hastanesinde oaraya götürecek beni bakalım inşallah geçer.

Mutlaka geçecek, böyle kalacak hali yok. Geçen hafta gitsen daha iyi olacaktı. Çok ihmalkarsın. Neyse önümüze bakalım, yarın güzel haberler bekliyorum senden

İyi akşamlar kızlar. Bugün menüm:

Sabah:
1/4 gevrek
1 yumurta
Light peynir (25gr)
3 zeytin
maydanoz,dereotu,domates

Ara:
1 çay bardağı süt

Öğle:
1/2 kase ezo gelin çorbası (çok özlemişim:))
80 gr. tavuk göğüs
1 kase roka salatası

Ara:
3 ceviz
Sade Türk kahvesi
Maden suyu

Akşam:
1/2 kase ezo gelin çorbası
Haşlanmış Ispanak (2-3 dk haşladım)
200 gr. light yoğurt

Gece:
Acıkmamayı düşünüyorum:))
Acıkırsam light süt ve dukan kekim var.

süper süper süper rokayı bende çok severim canım süpersin. ıspanağı güzelce yıkıyorum sonra üzerine bol limon sıkıp çiğ olarak tüketiyorum çok lezzetli oluyor

canım doktora gittik fakat ameliyatta olduğu için giremedik en erken randavu günü perşembe saat 3de varmış mecbur oraya aldık. o yüzden erken izne çıkma durumunda kaldım. yarın izne çıkıyorum.

dünki menülerim;

sabah;
1 adet yumurta ile omlet
yağsız peynir
1 tane biber
yarım domates

ara;
1 adet yeşil elma + 1 adet mandalina

öğlen;
1 kase mercimek çorbası

ara;
1 adet mandalina

akşam;
2 kase tavuk suyu çorbası
2 kaşık sarımsaklı yoğurt

ve 1 saat spor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…