Erzurumlu erkek olmaz diyen anne?

Kültür farkı illaki olur yani. Eşimle farklı kültürdeniz eşimin kökeni köy, okumak için küçük yaşta çıkmış. Ben köyde nedir bilmem yani bir köyümüz yok. Eşiniz eşitlik sağlama açısından baskın değilse o iş zor. Ailesinde benim kadar açık giyinen birisi yok mesela. Saçları açık ama daha kapalı giyinen insanlar. Giyim hususunda köyde abes kaçacağı için şort vs. Giymem ki zaten uygun değil. Ama bunun dışında pantolon tshirt şeklinde giyerim.

Bana karışmazlar ama bu dengeyi ve baskınlığı sağlayan eşim. Benim yabancı olduğumun farkındalar ve onlara uymayan durumlarda hoşgörü vardı. Zamanla ben de alıştım onlara. Zaten erkek ailesine yeni katılan bir kız için, erkek ailesi alttan alır. Biz de öyle yaptık gelinlere.

Ama şu var yani hani böyle gelenekçi, tutucu, fanatik tipler değillerdi ve bazı densiz akrabaları bana laf sokmaya kalkınca kv. Yerin dibine sokardı. Hani böyle kırmadan değil bildiğin kırıp dökerdi lafla.

Bütün bunlara rağmen ben evlenme işini çok uzatmıştım emin olmak istemiştim. Benim annemde ilk zamanlar tamam olur demedi. Ben ikna olunca onay verdiler ama içine girmeyincede bilemezsin.

Biz de senelik izinde görüşecektik mesela ama yinede temkinli davrandım çünkü hem polisti hem farklı kültür x2 risk yani. Evlenince ailelerde evleniyor aksini iddia eden yanlış konuşur. Sırf buna güveniyorsanız yanılırsınız. İyice tanımadan adım atmayın bir yerde açık verecektir ve yakaladığınız an düzeltirim demeyin kimse düzelmez.

-Herkes evlenmek zorunda değil.

-Madem illa evleniliyor neden aile kültürümüze zar zor uyum sağlamışken tatil tarzı bile bizden farklı kültürü seçelim ki.

Doğudan bildiriyorum ben kendimde doğuluyum ama çekilmiyor. Evlencek olursam doğudan biri olsun istemem gelen giden çok oluyor erkekler hep bencil kendinden başkasını düşünmezler. Büyükler hep saygı bekliyor çekilecek dert değil. Kalabalıklar misafir geldi mi insan neye yetişeceğini şaşırıyor

Annem izin vermiyor mu ? Olmaz mi dedi ? Kac yaşında okulunuzu bitirmis insansiniz kiminle evleneceğinize aileniz mi karar veriyor ? Siz bilirsiniz kültürler uyar mi uymaz mi diye niye baskalarini dinliyorsunuz?

katrandan olur mu şeker
cinsini sevdiğim cinsine çeker

20 yıl o ailede o şehirde büyümüş biri iki kitap oldu diye değişmez
bir de gerçekler var
adam gerçekçi bile değil
tabi ki ailem arada gider görüşürüm bile demiyor
ben de zaten gitmem yeeeeah diyor
gerçekçi mi
kim ailesini atar
insanlar tvye çıkıyor anne o.. da olsan gel diyor

Aynen benimde eski eşim Erzincanlıydı, Erzurum'lu sayarlardi kendilerini. Iyi insanlardı, ancak kabile halinde yaşarlar, her şeyi beraber yapmak isterlerdi. Hele bayramlar tam bir eziyetti.

-Herkes evlenmek zorunda değil.

-Madem illa evleniliyor neden aile kültürümüze zar zor uyum sağlamışken tatil tarzı bile bizden farklı kültürü seçelim ki.
Aynen.. Kardeşim bir Erzurumluyla evli ve senelerdir Deniz tatilini ağız tadıyla yapamamıştır.
Karşı taraf her fenalığı bilir yapar ama sırf manüpule için bazı hassasiyetleri bahane ederek bütün yobazlığını sergiler..

Aman aman uzak durulası insanlar..

Burada yüzlerce konu var kv li kp li gorumceli hepsi Erzurum yada belli bir sehirlemi alakalı?değil.kultur farkı sorun.birde su sıkıntıları var.diyelimki çocuk senelerce dışarda çalışmış ana baba aramaz sormaz salmıştır.ama evlendi ya birden kıymete biner ogulcu olurlar.ev üzerinden soz hakkina sahip olurlar.oglumuzun evi.uzakmi durmalısınız evet.ama sevgilime guveniyorum diyorsanız baska

Gercekten bu kadar olur. Benim kizkardesimde bir Erzurumlu ile evli. Biz Samsunluyuz ama yurtdisinda yasiyoruz. Kizkardesimin kocasi da burda dogmus buyumus ama ailesinin zihniyetinde bir insan. Yani o kafadan cikamamis. Kabile halinde yasiyorlar, gecenin bir vakti cat kapi geliyorlar, yemekti cay kahveydi hizmetti. Hasta misin, vaktin var mi diye sorulmuyor. Bu elbette Erzurumlulara has bir durum degil ama mesela biz de boyle bir durum yok mesela. Izine gitti kizkardesim, orda da hoop butun burdaki sulale orda da bir eve dolusmuslar. Hayir burda da 7-24 berabersiniz ne alaka. Kizkardesimin cocugu hastalandi, kiz evin icinde sinir harbi yasamis. Kocasi bana misin dememis. Ne zaman telefonda konussak iste aksama misafir gelecek, yok misafir geldi diyor. Hastasin hayir deseydin diyorum ayip olur diyor. Acayip manipule edilip baskilaniyor. Yemek kulturlerimiz birbirinden tamamen farkli. Politik olarakta zit kutuplardayiz, yani insanlar tartisabilmeli ama ben onu da biraktim cunku ona bile yer birakmiyorlar. Ileriye donuk bir hayat planliyorsaniz bence politik durusunu da gozden gecirin. Bence onemli. Kizkardesim bosanmayi dahi dusundu bir ara belki yine dusunuyordur ama 3 cocukla cesaret edemiyorum demisti. Kocasini en basindan beri sevemedim, yildizimiz uyusmaz. Ben lafimi esirgemem o yuzden beni sevmezler.

Simdi ailemle alakam yok dese bile evlendikten sonra ailesi kesinlikle basiniza biterler. Yani elbette tanimadan bilemezsiniz ama cok ince eleyip sIk dokuyun.

Aynen benimde eski eşim Erzincanlıydı, Erzurum'lu sayarlardi kendilerini. Iyi insanlardı, ancak kabile halinde yaşarlar, her şeyi beraber yapmak isterlerdi. Hele bayramlar tam bir eziyetti.
Ben öğretmenim sevdiğim bir velim vardı kulakları çınlasın. Nişanlımın Erzurumlu olduğunu duymuş. “Hocam sen yapamazsın onlarla benim ablamın eşi Erzurumlu onlar çayı çaydanlıkla değil semaverle demler. Çaydanlık yetmez onlaraKabile hayatı yaşar sen doğma büyüme İstanbul’dasın nasıl yapacaksın onlarla?” Demişti. Mesajınızı görünce aklıma geldi

Kadınları var ya…aman Allahım her yerden insan tanırım ama erzurum kadınları kadar acayibini görmedim. Annemin arkadaşının kızı şehrin adı erzurum değil erzulum olmalıymış der

Kadınları var ya…aman Allahım her yerden insan tanırım ama erzurum kadınları kadar acayibini görmedim. Annemin arkadaşının kızı şehrin adı erzurum değil erzulum olmalıymış der
Bizim de bir komşumuz var dedikoducunun önde gideni. Bana görücü geliyor diye beni linç etti. Görücü geliyorsa benim suçum ne? Kafama kese kağıdı mı geçireyim?
Lisede sınıfta da bir kız vardı. Erzurumluydu ve beni çok kıskanırdı Genel olarak takıntılı tipler oluyorlar. Uzak durmak lazım.

Ben yapamadım. 7 yıl sabrettim, uyum saglayamadim.

Erzurumluyum.
Oraya gelin olmak zordur. Sınır çizme konusunda batıdan bir iki kuşak geriden geliyorlar.
Annemin zamanında gelin=hizmetçi demekti. Gelin oturmaz, gelin yemez gelin şöyle yapmaz vs gibi acayip salakça şeyleri var kültüründe. Tabii bunlar artık kalmadı ama izleri devam ediyor.
Babam bazen geçmişi düşünüp uyuyamadığını söyler. Yaşananların ne kadar kötü olduğunu jenerasyon farkıyla fark etmiş çünkü. O zamanlar normal geliyordu çünkü buraların normali oydu.
Erkek arkadaşını çok seviyorsan ayrılmak istemiyorsan aile konularını net şekilde konuş. Siz uzak oturduğumuz için rahatız diye düşünürken uzun süreli kalmak isteyebilirler. Eğer o leş kültürün izlerini taşıyan bi aileyse sevdiğin bal olsa da unut. Zamana uyum sağlamış aklı başında insanlarsa uyuşabilirsiniz. Bunu anlamak için karar almadan önce iyice ölçüp biç başını yakma

Çocuk senden ayrılmalı, yoksa annen bu ilişkiyi zorla kabul etse bile her fırsatta çocuğuda ailesini de aşağılar!

Eskiden olsa evet doğu erkeği saçmalığı cs çok yaygındı ama şimdi bakıyorum biz erzurumluyuz kuzenlerimin hepsi eşlerine prenses gibi davraniyor. Hepsi gayet modern ılımlı. Ama aileler arasında fark olabilir mi olabilir bu aileden aileye değişir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…