- 29 Ocak 2021
- 2.086
- 6.299
- 108
- Konu Sahibi minikciv9819
-
insanın aslı neyse odur değişmezAilesinden uzak yaşıyor zaten. Kendisi de diyor benim dönmeye niyetim yok diye.
Kiminle evleneceğiz o zaman?
Aynen benimde eski eşim Erzincanlıydı, Erzurum'lu sayarlardi kendilerini. Iyi insanlardı, ancak kabile halinde yaşarlar, her şeyi beraber yapmak isterlerdi. Hele bayramlar tam bir eziyetti.Benim eşimin annesi Erzincanlı babannesi Sivaslı istanbul doğma buyume.. Ben Eskişehirliyim..yemin ediyorum içimden geçtiler mahvoldum .. Doğulu aileler cok fazla beklenti içinde oluyorlar asla bitmiyor talepleri gelinden.. Ben yandım umarım sen yanmazsın
Aynen.. Kardeşim bir Erzurumluyla evli ve senelerdir Deniz tatilini ağız tadıyla yapamamıştır.-Herkes evlenmek zorunda değil.
-Madem illa evleniliyor neden aile kültürümüze zar zor uyum sağlamışken tatil tarzı bile bizden farklı kültürü seçelim ki.
Aynen.. Kardeşim bir Erzurumluyla evli ve senelerdir Deniz tatilini ağız tadıyla yapamamıştır.
Karşı taraf her fenalığı bilir yapar ama sırf manüpule için bazı hassasiyetleri bahane ederek bütün yobazlığını sergiler..
Aman aman uzak durulası insanlar..
Ben öğretmenim sevdiğim bir velim vardı kulakları çınlasın. Nişanlımın Erzurumlu olduğunu duymuş. “Hocam sen yapamazsın onlarla benim ablamın eşi Erzurumlu onlar çayı çaydanlıkla değil semaverle demler. Çaydanlık yetmez onlaraAynen benimde eski eşim Erzincanlıydı, Erzurum'lu sayarlardi kendilerini. Iyi insanlardı, ancak kabile halinde yaşarlar, her şeyi beraber yapmak isterlerdi. Hele bayramlar tam bir eziyetti.
Kadınları var ya…aman Allahım her yerden insan tanırım ama erzurum kadınları kadar acayibini görmedim. Annemin arkadaşının kızı şehrin adı erzurum değil erzulum olmalıymış derAynen.. Kardeşim bir Erzurumluyla evli ve senelerdir Deniz tatilini ağız tadıyla yapamamıştır.
Karşı taraf her fenalığı bilir yapar ama sırf manüpule için bazı hassasiyetleri bahane ederek bütün yobazlığını sergiler..
Aman aman uzak durulası insanlar..
Bizim de bir komşumuz var dedikoducunun önde gideni. Bana görücü geliyor diye beni linç etti. Görücü geliyorsa benim suçum ne? Kafama kese kağıdı mı geçireyim?Kadınları var ya…aman Allahım her yerden insan tanırım ama erzurum kadınları kadar acayibini görmedim. Annemin arkadaşının kızı şehrin adı erzurum değil erzulum olmalıymış der
Ben yapamadım. 7 yıl sabrettim, uyum saglayamadim.Ben öğretmenim sevdiğim bir velim vardı kulakları çınlasın. Nişanlımın Erzurumlu olduğunu duymuş. “Hocam sen yapamazsın onlarla benim ablamın eşi Erzurumlu onlar çayı çaydanlıkla değil semaverle demler. Çaydanlık yetmez onlaraKabile hayatı yaşar sen doğma büyüme İstanbul’dasın nasıl yapacaksın onlarla?” Demişti. Mesajınızı görünce aklıma geldi
O sırada kocası Adanalı kendisi Erzurumlu olan benAdana ile Erzurum yanyana bile geçemez.
Eskiden olsa evet doğu erkeği saçmalığı cs çok yaygındı ama şimdi bakıyorum biz erzurumluyuz kuzenlerimin hepsi eşlerine prenses gibi davraniyor. Hepsi gayet modern ılımlı. Ama aileler arasında fark olabilir mi olabilir bu aileden aileye değişirMerhaba. Ben batıda büyümüş bir insanım. Üniversite okudum, çalışmaya başlayacağım. Erkek arkadaşım da üniversite döneminde tanıştık, kendisi Erzurumlu. O da atanmış, memur birisi. Ama annem izin vermiyor. Sebebi de kültür farklılığı. Tanışma bile olmadı. Erzurumlu olduğunu duyunca direkt hayır dedi. Bir insan kendi memleketini secemez ama erkek arkadaşım zaten bu tarz sorunların olabileceğini tahmin ettiğimiz için batıya atandı. Bunu da dedim anneme ve olmaz, sonuçta orada doğmuş diyor. Ne yapmalıyım, ne önerirsiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?