Eş ailesi ailemiz midir?

Ailemdir tabi ki hele ki kayınvalidem Allah başımdan eksik etmesin çok severim.Şimdi kayınpederiniz yaşlıdır muhtemelen o yüzden demiştir o şekilde.Sadece bu olay ise problem büyütülecek birşey yok bence.

Yanlış yapıyorsun ...çocuk gibi davranıyor karşılığında da insanların senin yetişkin olduğunu kabul etmelerini ,buna göre muamele yapmalarını bekliyorsun ama bu şekilde olmaz
Güzel arkadasim eşinle oturup birlikte senaryolar mi yaziyorsunuz " öyle olursa şunu yaparim,şuna mecburum,şuna degilim" diye ?! Hayatta ne olacağını ,kimin kimden önce bakıma ihtiyaç duyacagini bilemezsiniz. Birbiriniz ile olmayan durum hakkında tartışıp neden ilişkinizi yipratiyorsunuz ki? Eşinin ailesine böyle bir ihtiyaç olduğunda bakarsın bakmazsın birşey diyemem bu tamamen sizi ve eşinizi bağlar ama bu derece rahatsızlık duydugun bir aileyse bu denli sık gitmen de bana garip geldi.

Kayinvalidemden yana hiç sıkıntım olmadı şimdiye kadar ve cocuguma bakıyor suan ona mecburum 5 6 ay kadar daha

Benim de

Erkek kısmı bu tip göz dağı vermeleri çok sever
Böyle olursa şöyle olur yapmaz sonucu bu olur.

Herkes demiş ki ne kadar takı taksa ne kadar harcama yapsa karışabilirdi ? Burda konu sahibinin derdi takı da değil para da değil bir kere önce bunu bı düzeltelim.
Ben gayet iyi anladım seni. Çünkü bende hiç bişey istemedim içinizden ne geliyorsa onu yapın dediğim meğer içlerinden hiç bişey gelmiyormuş. Birikmiş paraları çift maaşları olduğu halde zırnık görmedim kendilerinden. Bı de utanmadan eşimle hem salonumuza hem kıyafetlerimize karıştılar o kadar kırdılar ki beni. Ufacık dahi olsa kendilerinden hatıra bı hediyeleri bile olmadı. Düğünde takı zamanı ortalıktan kayboldular resmen takı bitti gelip optuler sadece. Hala eşimle düğün borçlarını birlikte ödüyoruz bende çalışıyorum.
Şimdi benim de hiç biseyime karışamazlar karıştırmammm evime aldığıma ettiğime karışmaya çalışır kv ağzına tikarim lafı. O haddi kendinde bulamaz. İnsanın içinde ukte kalıyor kıymetsiz hissediyor yaşayan bilir. Karıştırma konu sahibi kocamın haberi var hem bu yaşıma kadar bana babam karışmadi ben alışkın değilim böyle şeye de. Çekinsinler senden.

Aile olur elbet. Ama evli bir kadınsınız. Ne k.p ne babanız soramaz sonuçta eşiniz var. K.p e niye dert olsun. Babam bana kızım dikkat et der ama böyle konuşmaz. K.p öldü keşke yaşasaydı. O da karışmazdı.

Birşey mi kaçırdım. Altın takılırsa karışır dememiş ki. Düğün de masrafta destek olma da baba değil, sen gece nerdesin derken mi baba diye kızıyor eşine. Bu normal geldi bana.

Ne güzel anladınız beni teşekkür ediyorum. Bu zamana kadar hep cevap verdim hiç susmadim hatta bir keresinde kayınpeder bana annen (kayinvalidem) seni eğitsin dedi ben de ben ailemden aldım alacagimi lazım degil dedim hı hı almissin belli dedi yani sert konuşurum ama bu onu böyle konuşmaktan alikoymuyor hani istemediğin ot burnunun dibinde biter ya dibime dibime sokuluyor sanki. Aynı sizin durumlarınızi yaşadım ne hissettiginizi de anlıyorum.

Kayinvalidemden yana hiç sıkıntım olmadı şimdiye kadar ve cocuguma bakıyor suan ona mecburum 5 6 ay kadar daha
Kuzum kayinvaliden ile iyi iliskilerdeysen ve senin çocuğuna sahip çıkıp ona bakiyorlarsa bence bu denli esinle ailesi hakkında karşı karşıya gelecek davranışlar içerisine girme,kendi kendini de doldurup 4/5 yıl önce ki düğün doneminde destek olmamalarini düşünüp sinirlerini bozma. Bak ben çocuklarim doğduğunda İki yıl ücretsiz izin kullandım (iki çocuğumda da ayrı ayrı iki ser yil) sonrasında da bakıcı süreci....su an çocuğuma bakan arkadaşa bin beş yüz TL veriyorum helali hoş olsun .Bir cocugumun dört yaşıni dolduruncaya kadar ki (sadece onun bakimini yürütebilmek için) maddi giderim 90 bin tl. Sence de bu parayla ev baştan duzulemez mi? veya düğünde alınmayan bilezik alınip kolların dolmaz mi? Gecen ay okulumun canlı müzikli bir ortamda düzenlediği yemeğe tek başıma gittim ,eşim ile yıllardır gece dışarı çıkamıyoruz çünkü akşam çocuklarımı bırakacağımiz kimse yok. Eşinin ailesin yapmadiklarini yapabildiklerini farkederek ört , babası ile çatışma yaşayan ergenlik dönemindeki genç bir kız gibi de kayinpederine ispat yarısına girme istediğin saatte gez ...sonra da kendi evine dön derim.

Gerçekten kendi ailen olması için öyle davranmaları seni benimsemeleri lazım ama onlar mal gibi görüp herşeye karışmaya hak buluyolar o zaman insan istese de kabullenemiyo

Bence çok kötü, sanki göz hapsinde gibi, özgürlüğün alınmış gibi, ben asla bir daha gitmezdim mecburiyet harici ve cevabımıda verirdim

Kesinlikle iyi demissiniz.mantar gibi sonradan turuyorlar bekliyorlarki gelin sozlerinden cikmasin hizmet etsin gelsin gitsin kalsin.baskaa...zaten artik kayinvalidelerden degil kayinpederlerden cekiyoruz.bizimkidr herseye muhalefet benim icin esime demiski ozgur kiz ayaklarini biraksin cok dikbasli demis. Bak senin ablalarin piril piril biz hic boyle yetistirmedik aksam oldumu evlerindeler hayat boyu calismadilar demis.bunuda bana anlatan yetirdikleri oglu. Kizlarinin gezmelerden benimle calistigim ayni saatte geldiginemj yanayaim.ben ayakta calsimaktan onlarim gezmekten agriyan ayaklariiimi anlatayim oglunun kari gibi bir bendeki bir ondakk laflari tasidiginimk anlatayim.ailem taki merasiminde sizin serefinize kalmis demisti.keske onlarin serefine birakmasaydim.hem altinlarimi aldilar hemde bende hakimiyet kurmaya calisiyor. Ben pat pat herseyi yuzune soyluyorum vallahi cekinmeden baba falanda dinlemem keza babam degil.30 yasindan spnra tanidigim heleki dedikodumj yapan adam babam olamaz. Yallah.. babaligini bana dugunde gostetecekti verdigi destekle taktigi bieziklerle. Burda altinlami baba diyecektiniz diyenler olmus evet aynenn oyle.

Eşinin ailesine saygı duymalısın diye düşünüyorum. Her denilene çok takılma. Düşüncesini söyledi ve bitti. Sende dinledin kabul edip etmemek sana kalmış.

Bu olayı takıyla kıyaslamanızı anlayamadım kim neye gücü yeterse onu yapar o lafınız gereksiz olmuş bence.Tabi ki insanın kendi ailesi başkadır kimse kimsenin yerini tutamaz.Bence bu tarz konular için eşinizle olan ilişkinizi yıpratmayın o an orda saygısızlık yapmadan kayınpederinize gereken cevabı verin ve kenara çekilin sınırlarını bilsinler.Siz orda susup eve geldiğinizde eşinizle tartışıp tehdit vari konuşursanız çok yıpranırsınız bu hataya düşmeyin haklıyken haksız olursunuz tecrübeyle sabittir.Ayrıca eşinizde ailesini tutar kavga ettiğinizle kalırsınız.25 yaşındayım diyorsunuz kendi probleminizi kendiniz halledin eşinizi ailesi ile sizin aranızda bırakmayın üzülen siz olursunuz.

Son düzenleme:
Ben sizi çok iyi anladım ve hakverdim fakat eşinize aktarisiniz daha stratejik olmalı ki hakliliginiza katılsın olayın acısını adamdan çıkartmışsınız sizi haklı bulsa bile durduk yere diğer tarafa itmişsiniz ... Ūltimatom verir gibi değil de çok üzüldüm çok kırıldım şeklinde aktarin bence bi daha ha diğer tarafa böyle yumuşak olmanıza gerek yok kocanıza vardığınız tepkiyi kp e verin herkes yerini bilsin. Ayrıca altın mevzusunu çok iyi anladım mesele maddiyatin miktarı değil destek olmaya gelince aile olmayı umursamayanlar hesap sormaya gelince ooovv biz aileyiz olmuyor işte o işler öyle.

Hürmet et hediyeler al ziyarete git sık sık senden iyisi olmuyor. Gözün açılıp artık yüz vermeyince dünyanın en kötü insanı sen oluyorsun. Bilirim. Benim arkamdan da çok değişti diyorlar herkes hatayı biraz da kendinde arasın. Bunları düşünerek o kıymetli vaktini çöpe attığına değmez.

ne siz onlari aileniz olarak kabul edebilirsiniz nede onlar sizi kendi oz kizlari gibi gorebilir
arada istisnalar muhakkak vardir ama
bence eş ailesi oz anne oz baba olarak gorulmez gorulmemelide
dediginiz gibi hele bir ogullarinin kuyruguna basin ogullarini azicik bir uzun de goreyim ben o bizde ana babayiz diyen kaynanalari kayinbabalari
gereksiz yere saygida kusur edilip surat asilmamali tabi ama benim icin bir oz anne baba kardeş degiller

Canım inan bana düğün yapmamaları takı takmamaları mesele değil mesele insan olmak yaşadığını sen bilirsin tabi çoğu kişinin yaşadığı birşeyler olmuştur ama keşke diyorum eşimin ailesi düğün yapmasaydı takı takmasaydı ama insan olsalardı...Bende ailem gibi görmüyorum hatta el olanları daha yakın bulup seviyorum... Söylemi yanlış olmuş ama gerçekten büyük hatalar yoksa tek mesele bunlarsa bahane bulup uzak durma...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…