- 4 Haziran 2012
- 899
- 684
- 303
- Konu Sahibi TeslaninOsilatoru
-
Asla kabullenmedim anne baaba da demedim arada saygisizlik yapiyo bana da ilkinde susuyorum eşimin cevap vermesini bekliyorum vermezse ikincisunde ağzının payini ben veriyorum ve susuyor ağzınıacamiyor. Kendi cocuklarina yapamadıklarını bana yapmasina engel oluyorum her zamanEş ailesini nasıl kabullendiniz ya da kabullendiniz mi bunlar da artık ailem sayılır dediniz mi? Bu sabah eşimle tartıştık ben geçen akşam eve 9 à doğru geldin ondan öncesinde kayinvalideye uğradım bir şey almak için neyse kayınpederi başladı bu saatte dışarıda ne işin var da bilmem ne işim var dedim gündüzleri çuvala mi girdi falan neyse eşime dedim babana söyle bi daha aynı tepkiyle karsilasirsam ben de ona karşı saygısızlık ederim o bana karışamaz falan dedim babam bile karismadi eşim de o da senin baban sayılır karışabilir dedi bende 25 yaşından sonra baba mi olurmuş sayılmaz dedim hem düğün yaparken takı yaparken Vs baba ortada yok karışmaya gelince var siz nasıl kabulleniyorsunuz yani bu adam 25 yaşıma kadar yoktu yolda gorsem farketmem geçerdim bugün bosansam yine aynı ee bu adam hayatımın merkezinde suan hayat çok garip
Sormayın yahu linç yedim burda yok ne kadar altın yapsaymis karisabilirmis falan filan yine karisamazlardi tabii ki ama düğüne nişana misafir gibi gelip de babaligini(!) evlendikten sonra yapmaya kalkarsa da orada bir dur derimBen sizi anlıyorum aynı şeyi yaşamayan anlamıyor. Düğünde el gibi kenarda duran, her maddiyatta ortadan kaybolanlar bi bakıyorsun ki babacık olmuş .
Ayrıca kadın olduğumuz için bu saatte çıkılmaz tavrı beni çok rahatsız ediyor.
Sevseydim herşeyi silip anne baba olarak görebilirdim ama yaşadıklarım buna engel..
Eşinize babana söyle demeniz yanlış olmuş çünkü hiçbir koca karıma karışma demez.dememeli de zaten.
Siz kibarca bu saatte çıkmamın benim için sıkıntısı yok oğlunuz içinde derdim..bana kıyafette karıştıklarında eşim seçti derdim.kınu kapanırdı ..
Eşin saçmalamış saygısızlığın ailesi yabancısı olmaz. Eş ailesi iyiyse ailendir. saygısızlarsa o mesafede ailen olur. Sevmediğin görüşmediğin akraba gibi düşün.
Saygısızlık gördüğünde sen saygını bozmadan haddini bildir. Eşini karıştırma.
Eşinde seni koruyacak bilinci göremedim.
Ben babamla bile görüşmüyorum beni mutsuz ediyor diye kaldı ki kayınpeder...
Evet aynen öyle ya ben derdimi anlatamadim burda ya da linç ekibi hazır olda bekliyordu onlara yakalandım25 yaşında tanıdığınız insandan tabikide anne baba olmaz gerçek anne babamıza çok büyük haksızlık gibi geliyor bana.yıllar geçip yaşanmışlıklar paylaşımlar arttıkça duruma göre aile olunur..sanırım altınlardan bahsederken anlatmak istediğiniz düğün zamanı babalık yapması gereken dönemde yapmayıp size karışmaya gelince baba olduğunu hatırlaması yönünde ki haklısınız..bemce yüzgöz olmadan bildiğinizi yapmaya devam edin bir süre sonra vazgeçer zaten..
Aynen öyle ki biz onların bulunduğu şehre yeni taşındık yani önceki senelerde başka sehirdeydik bu adam benim kaçta girdiğimiz kaçta çıktığımı görmez bilmezdi birden bu şehre taşınınca babalık yapası geldi herhaldeAsla karışamaz endiseleniyorsa kibarca belirtseydi. Saygı karşılıklıdır sadece büyüğe saygı duyulmaz ve küçük diye herşeye susmak gerekmez. Yok kocanla aran bozulur yok susmalisin. Kocanizin adam gibi o benim eşim karismayin diye belirtmesi gerekir kibarca.
Hemen herkes üzerinize cullanmis sanırım. Ben iyi niyetle düşünüyorum aile demek zor zamanda maddi manevi destek olmak demektir eğer karşı taraf düğünde banane deyip altin takmadiysa ya da onun dışında ihtiyaç olduğunda yoksa ben baban sayılırim diye cümlenin başına sonuna ekleyip istediğini söyleyemez. Bakın burada altın takmamasi değil sorun. banane diye düşünmesi. Bu fikirleri düğünde kv sinin oğlunun parası ile aldığı bileziği taktiği bir gelin olarak söylüyorum. Hiç problem değil takmasa da olurdu. Maddi durumu olsa da olmasa da takmadi sorun etmezdim.
Konu sahibi tabiki izim vermemelisiniz kimsenin haddi değil iyi düşünen guvenlik icin kızım kendine mukayyet ol der o kadar
Nadir de olsa böyle höt zöt cümleleri var eşimin örneğin ailem hastalandiginda bakmak zorundasın ya da karisabilirler gibi şeytan diyor hastalandiginda yaşandığına boşa şu adamı kalsın yüzüstü bakalım bakmak zorundamiymisim görsünTeslaninOsilatoru disariya saat kaçta çıktığını,evine saat kaçta girdiğini,nereye gidip nereden döndüğünü tabi ki eşinin ailesine söylemek zorunda değilsin. Bu konuda rahatsızlık duymani anlayabiliyorum .Eğer esin "amaan duymazlıktan gel.. sonuçta kaç yaşında insanlar " şeklinde bir tutum içerisinde olsa yine sorun olmazdı ama "sana bal gibi karisabilirler" demiş.Bence eşinle otur bunu konus
Benimde genelde ne hakkı var kim ki o cümleleri dönüyor kafamda hatta bu gece dé disaridaydim özellikle dönüşte eve uğramadan onlara uğradım bi bahaneyle görsün istedim dışarıdan geldiğimi çok kafama takıyorum çok bundan kurtulmam lazimÖnce benim de bir kulağımdan girip diğerinden çıkıyor ama sonra " neden öyle dedi ki ne hakkı vardı onu hiç ilgilendirmez
Sonra acaba haklılık var mı söylese ne olur ki ya iyiliğimi istiyorsa
Şeklinde beynimde dönüp duruyor
Ben de hesap sorulmasını kendime saygısızlık olarak gördüğüm için aynı saygısızlıkla cevap veririm dedimsaygısızlık yapamazsınız oncelıkle
aıle degıl akraba oluyorsunuz esınızın annesı babası delı de olsa manyakda olsa aılesı , oyuzden saygıda kusur etmezsınız mesafe koyarsınız hep gorusmek zorunda degılsınız ama olabıldıgınce uzlasmacı olmak bırlestırıcı olmak ılımlı olmak sıze fayda saglar cunku cocugunuzun babanesı dedesı olacak genlerını tasıyacak olene kadar bır sekılde muhattapsınız
yanlıs konusmussunuz , ben ne zaman nasıl davranmam gerektıgını bılırım kaygısız olun dersınız cok laf soylemek ısterse canınız konu kapanır . ben olsam hıc bırsey demezdım cıddıye alınacak bır durum yok .
Of cidden yoruldum yazmaktan ama tekrar yazayım mesele altın değil düğün zamanı uzaktan seyredip evlenince birden mantar gibi ben babayım diye turemesiTaki ne alaka? Adam 20bin liralik taki taksa, baba olarak sayacakmiydin?
Yani hakliyken bu kadar haksiz argümanlar sunma derim.
Ve esimin ailesi ile beraber bir aileyiz. Benim kizimin babaannesi ve dedesi onlar. Ancak onlar benim annem babam degil. Benim hayatima karisma hakkina hiç sahip degiller. Ki benim annem babam bile bu yasta zor karisirlar. Bir bireyim ve istedigim gibi davranirim.
@M e g g e çok katiliyorum. Kendi sorunlarini kendin çözeceksin. Vurdum gol cümleler ile. Ve fazla takmayacaksin. Söyleceklerini söyle ve kenara çekil. Neticede halen istedigin gibi aksamlari gezebilirsin. O laflari sinir bozucu tabiki o ayri.
e genel olarak uslupları bozuksa sızın ters konusmanız duzeltmez tam aksıne oda daha saygısızca konusur agız dalasına ve tartısmaya doner huzursuzluga gerek var mıBen de hesap sorulmasını kendime saygısızlık olarak gördüğüm için aynı saygısızlıkla cevap veririm dedim
Bir konu ile karakter tespiti yapanlar da geldiğine göre tamamızKaç gr altın taksaydı karışabilirdi?
Baba yerine koyup koymamak icin kendinize bictiğiniz değer ne kadar?
Es ailesi değil, ailem de bana karisamaz.
Ama kimseye de saygısızlık ederim diye tehdit edemezsiniz. Size bir saygısızlık yapıldığını düşünüyorsanız konuşarak çözmeyi deneyin. Olmazda daha az görüşün mesafe koyun .
Ama siz de karakteri oturmuş biri değilsiniz..
Kişilerin davranışlarına göre sekil alıyorsunuz.
Önce bunları bir cozun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?