Eş ailesi ile görüşmek istememek

knickerbockerbande

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
2.926
5.179
358
Merhaba kk kadınları benim derdim şuan bu. Eşimin ailesi ile hiç uyuşamıyorum aile yapılarımız aşırı farklı ve artık görüşmek istemiyorum. Bunu eşime ve ailesine nasıl anlatmalıyım? Aynı yerde yaşamıyoruz ama annesi beni sürekli telefonla arıyor bense artık arasın da istemiyorum.

Malesef mümkün olmuyor mutlaka görüşülüyor ... keza ben kp derin eşim yokken sürekli laf sokmasına rağmen mecbur gidiyorum eşimin ailesi çünkü

Böyle bir adım atmak size kaybettirir. Eğer evinizin huzurunu kaçırmıyorlarsa biraz idare etmek zor olmamalı. Sadece telde görüşüyormuşsunuz zaten. 5-10 dakikayıda çok görmeyin.

Açık açık söyleyin madem ama eşiniz de sizin ailenizle görüşmezse aynı anlayışı ona da göstermeniz lazım
Oğluyla evlenirim ailesini istemem olmuyor genelde

Size bir saygısızlıklari yoksa tamamen iletişimi kesmenin evliliğinize olumsuz yansıması olacaktır. Farklı olmanız iletişimi kesmek için yeterli bir sebep mi? Ben eş ailelerine böyle keskin tavırlar sergilemek için çok geçerli sebepler olması gerektiğini düşünüyorum.

Bir sorun yasadiysaniz eşinizle görüşün zaten aynı yerde yasamiyormussunuz .eşiniz neyden rahatsız olduğunuzu bilsin ona göre dengeyi kursun ama sakın kotulemeyin . Arıyorsa da arasın o kadarı da olsun huzurunuzu kaçıracak bir hareketi varsa eşiniz dengelesin ya da o hareketi yaptığı an tepkinizi koyun bundan rahatsızlık duyuyorum diye . Aşırı bir durum yoksa yani yalan iftira gibi şeyler yoksa katlanılabilir neticede eşimin annesi diye düşünürüm . Beni de ararlar ben telefonda eşimle bile 5 dk konuşamıyorum bi sürüm olması lazım ki konuşalım evlenmeden önce de böyleydi ama eşimin ailesi aradı mı kapatmak istemiyorlar ama benim söyleyecek biseyim yok öyle böyle konuşuyorum işte bu durumdan rahatsızım ama sırf bunun içinde bişey yapmam onlar beni sevmese aramazlar diye düşünüyorum. Herkesin hayatta rahatsız olduğu şeyler vardır ben tolere edilebilir seviyede olduğu sürece ailesiyle yaşadığım hiç bir sorunu eşime yansıtmıyorum

çok kocaman sorunlar yaşadığımdan değil ama benim için çok farklılar uyum sağlayamıyorum ve ben görüşdükçe daha sık düşüncelerini eşime geçirebiliyorlar.Düşünce yapıları kötü mü desem yoksa gelenkleri mi farklı inanın bilemiyorum tek bildiğim bize piskolojik olarak zarar verdikleri.

Ailesinden size gelen bir hakaret, müdahale, baskı var mı? Yoksa sadece hoşlanmadığınız için mi görüşmek istemiyorsunuz? İlkiyse, görüşmemekte haklısınız da ikincisiyse, hatalı düşünüyorsunuz. Çünkü bunu yapmanız hem eşinizi üzer, hem ilişkinize etki eder. Zaten aynı yerde yaşamıyormuşsunuz. Sürekli aranmak istemiyorsanız, müsait değilim diyerek her telefonu açmazsınız. Araya mesafe koyarsınız. Bunlar yapılabilir de, görüşmemek için gerçekten insanın şahsına yönelik büyük terbiyesizlikler yapılmış olması gerekiyor bence.

Esinize düşüncelerini geçirmeleri sorunun esinizde olduğunu gösterir bence eşinizle görüşün istişare yapmadan herhangi bir konuda karar almasın inanın herkesin ailesi zaten hayata çok başka bakıyo neticede herkes farklı şartlarda büyüyor farklı şeyler yaşıyor ve bugünkü hallerini alıyorlar insanları anlamaya çalışın bence çünkü anlarsaniz onaylamasaniz bile sinirleriniz bozulmaz . Madem ortada elle tutulur bir sorun yok bu durumu büyütüp de evinizin huzurunu kaçırmayın derim

Siz bilirsiniz ama eşiniz yaninizdayken arayabilirsiniz Yaşadığınız sorun soylediklerinizi değiştirip esinize aksettirmeleri veya size aşırı mudehale etmeleriyse çözüm olur.

Ortada belirgin bi tartisma kirginlik yoksa gorusmemek olmaz. En azindan bayramdan bayrama gorusursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…