Eş ailesi ile görüşmek istememek

Ohh o son olayımızdan beri hiç bir araya gelmedık o kadar mutluyum ve huzurluyum kı keske bastan bı kıyamet kopsaymısta hıc gorusmeseymısız 5sene bıttı ancak küstük o kadar şen şakrak bi haldeyim allah konusmamak ısteyen herkese nasıp etsın

Çok basit görüşmek istemiyorum diyip görüşmeyeceksiniz.İlla bir numaralar cevirmeye ya da imara bulunmaya gerek yok. Net olun durust olun içinizden geldiği gibi davranın

Kocayı alayım, yıllardır onu büyüten anasına babasına sırt çevireyim.. Çocuğum babaanne dede bilmesin ve hatta anne dolduruşu sebebiyle araya mesafe koysun.... Eşim de benim anne babamı görmezden gelsin. Ben de ağaç kavuğundan çıktım çünkü...
Falan filan..

Bu kafalar da ne böyle...
Bu kızlar nasıl yetiştiriliyor...

Rabbim uzak etsin böyle gelinden...

Evlenirken aileylede evlenmiş oluyorsun
Çoğunlukta Tahamül etmek zorundayız ki çoğunluk laf sokmalar yaşıyor

sorun tam olarak nedir, konunuzdan anlasilmiyor.

Yakinda oturmadiginiz icin direk kusmek gorusmemek istemeniz garip geldi bana.

Size farkli geliyorsa tarzlari, esiniz varken konusun telefonda,

cok sik ariyorsa acmayin her aradiginda,

muhabbeti sizin istediginizden cok daha uzun tutuyorsa bir bahane ile kapatin.

Ama hic gorusmemek bence dogru olmaz, esimin hatiridir deyip bazi seyler hos gorulmeli aile meselelerinde.

Malesef bu mumkün degıl. Bende eşimin ailesi ile cok cok ayrı goruslere sahibim. Hatta bir ara görüşmedik de ama bu evliliğe zarar vermekten baska birsey olmuyor. Zaten aynı yerde değilmişsiniz arasın sizi biraz mesafeli konusun birlac keree de açmayın duymamışım dersiniz bu yani

C

çok güldüm :))
Valla canım delinin teki benim kaynana. Hemde kanıtlanmış zır delilerden. Beyin cerrahisine götürdü eşim yaşadıgımız son olaydan sonra psıkıyatrı servısıne yonlendırmısler adam demıs kı esıme esınızın cıddı sekılde psıkolojık sorunları var. Hep herkese zarar verme pesınde ne zaman ne yapacagı bellı olmuyor. Bız gorusmuyoruz ve bebegım olacak az bı zaman sonra onu da goremeyecek malesef. Yanı aynı odada yalnız kalmaya korkarsın. Psıkologada benı anlatıyomus oglumu zehırledı ogluma onu yaptı falan dıye. Psıkolog esınızı mumkun mertebe uzak tutun hatta yalnız bırakmayın demıs. Hamıleyım savunmasızım. Bısey yapsa refleks olarak tepkı veremem ıyıce agırlastım oyuzden gorusmemek en ıyısı ohhh o doktorun agzına saglık

Esınızın yazmısın annenızın olacaktı canım kusura bakma

Burda ki konu sahibi esim benim ailemle kesinlikle görüşmek istemiyor deseydin linc yerdi o adamcagiz,ama konu kayınvalide olunca sanki annesi olmuyor..kimse kimsenin ailesine bayılmıyor emin olun ama mecburuz el mecbur cok abartilacak kadar sizle esinizi birbirine kirdiracak kadar kana kan dise dis degilseniz evladinizi da esinizi de ailesinden koparamazsiniz bence bu hakka sahip degilsiniz..

görüşmek istemiyorsanız görüşmeyin kimse kimseyle zorla ya da evli olduğu için görüşmek zorunda değil illa bir sebep olması da gerekmiyor , ama eşinize de ailesini kötülemeyin

Bana acaba abartiyormusunuz diye bir düşünce geldi
Hiçbir sebep söylemiyorsunuz inatla
Sebepleri bir söyleyin ona göre yardımcı olalım
Aile yapıları herkesin farklı ama gorusmemek için sebep olamaz bu
Zaten uzaktaymissiniz açmayın telefonu ya da kısa kesin

Eğer kaynana aşırı kötülük düşünüyorsa ve bunları uyguluyorsa bir beyin hastalığı vardır kesin, genelde Kaynana olması gerekmiyor etrafınızda huzur bozan varsa psikatriye yöneltin

Konuyu açtıktan sonra bir tatile gittiğimiz için cevap yazamadım. Soranlar olmuş nasıl sorunlar yaşadığını, aslında hakaret tarzı şeyler yok ama çok değişik bir aileler ve ben ayak uyduramıyordum..
En son geçen hafta görümcemin yanına gittim doğumu olacaktı yardım etmek için ve orada artık iyice anladım bana iyi gelmediklerini.
Sadece bu bir haftada yaşadıklarımı anlatayım size;
Görümcem, kocası ve kızı çok hasta olmuşlar, görümcem de doğurdu doğuracak kv gitmek istemedi yardımcı olmak için ben de 1 haftalığına gidip evini düzenlemek, derin dondurucuya birşeyler koymak için gittim. Benim geleceğimi öğrenince kv de geldi. Neyse ilk günden görümcemin 3 yaşındaki kızı benim kızımı kıskanmaya başladı ama hiç normal bir kıskanma değil her saniye yanında ve yaptığı herşeye parmaklarını sallayarak "yapmıycaksın" diyor. Çekmece açsa açmıycaksın, kapıyı kapatsa kapatmıycaksın, oyuncak eline alsa almıycaksın, yatağa otursa oturmuycaksın. Resmen kızıma pisikolojik baskı yaptı daha 3 yaşında çocuk. Kızım daha 19 aylık ve inanılmaz uslu bir bebektir geceleri ağlama krizlerine başladı. Her gece gözü kapalı saatlerce ağladı ve ben dokununca aynı kuzenini ittiği gibi beni de itiyor. Ben bu durumu defalarca söyledim kuzeni uyarıyorlar ama yaptırım yok göz göre göre kızıma baskı yapıyor ben de ev işleri ile uğraşmaktan ilgilenemedim. Kimse bu duruma engel olmadı b3n kızdığım da yengesi neden kızdın diye bana geldiler.
Bu olay ben de artık uzaklaşmam gerektiği fikrini kesinleştirdi.
Daha öncesine de yüzeysel değinirsem. Eşimle 10 yıl sevgiliydik ve 3 yıldır evliyiz. Eşim üniversitede çalışarak okudu tabii benim ve ailemin yardımı ile o dönem yaşadıklarımızı bir biz biliriz. Evlenirken doğru düzgün karışmadılar birşeyimize ama her laf açıldığında benim ailemin pek yapmadığı ima ediliyor. Her evime gelişlerinde elleri boş geldikleri gibi benim ailemden gelen zeytin ve yağları istiyorlar hatta öyle ki anneme söyleyecekmişim bu yıl 2 kilo tarhana yapacakmış onlara.
Babası her fırsatta bizi eleştiriyor. Annesi yanımda her fırsatta açık olanlara giydiriyor ve ben açığım vs vs
İnanının hatırlamak istemediğimden çok yüzeysel geçtim ama artık işim şişti onlardan ve yapmacık sevgilerinden 10 yıl boyunca hepsi eşimi yapayalnız bıraktılar, mesleğini eline aldı, evlendi bir anda ailesi oluverdiler. Görmeye dahi tahammülüm kalmadı.

Tamamen ilişkiyi koparmak olmaz bu sebeplerle ama bayramda seyranda arada bi görüşebilirsiniz. Yavaş yavaş kendinizi geri çekin.

Ben de asla uyumlu degilim kayinvalidemle. Adini duymaya bile, sesine bile tahammulum yok , bambaska dunyalarin insaniyiz, sevmiyorum asla kayinvalidemi. Burdan herkes duysun sev-mi-yor-ummmmmmmm ama esime çok asigim, onun hatiri icin annesini yok sayamam. Soguk konusuyorum, kirmiyorum, bi saygisizlik etmiyorum. Küslük olmaz Cunku evlenirken onun ailesini de kabul etmis bulunuyoruz, Her aradiginda acmayin. Ferahlarsiniz.

ben anlamadım ki aranız yok mu? kayınvalideniz sağ, anladığım kadarıyla eli ayağı da tutuyor, 19 aylık bebeğiniz ile ne diye yardım diye gidiyorsunuz ki?
böyle yapıp kendinizi tüketirseniz görüşmek istememeniz çok normal.
saygı çerçevesinde, haftada 1, 10 günde 1, arayın, bayramdan bayrama gidin yeter.

diğer konularda ise bırakın eşiniz ölçüp tartsın ona yapılanı.
bunun kinini siz tutmayın.

Onlarla mumkun oldugunca yatili kalmali olaylarina girmemeye calisin , ne kadar az ve soguk görüşülürse o kadar iyi. Ben oyle yapiyorum, kafam rahat. Bi tane görümcemle eltim iki cahil bir araya gelip benim dedikodumu yapmislar. ikisinin de agzinin payini verdim , aglama krizine girdiler. Allaha bin şukur onlari hayatımdan defettim. Tüm alakami kestim. Digerleriyle de yüzeysel gorusmek yeter de attar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…