- 19 Kasım 2018
- 1.802
- 1.432
- 83
- Konu Sahibi knickerbockerbande
-
ona yapılan dediğiniz herşeyi ben eşimle yaşadım ve hayatımızda çok şeye mal oldu bu şeyler. Görümcem konusunda ise telefonda ağlayınca kendisini sevdiğimden gittim ama kayınvalidem gelmeyecekti biz gidince gelesi tuttu. Her dakika başımda birisi damadını kötülüyor, kızına değer vermediğini sözleri ile ima ediyor falan bir de durup durup damadın annesini sevmediğini bahsetti kızına bayramda bohça yapmış ama ince bilezik koymuş, eşyalarını almış ama yollukları adi almış falan. Resmen pisijolojim bozuldu elinden ya bana bayramda bohça bile getirmedi, evime sadece bir ayaklı süpürge aldı ama bana direk birşey demediği için cevap veremedim.ben anlamadım ki aranız yok mu? kayınvalideniz sağ, anladığım kadarıyla eli ayağı da tutuyor, 19 aylık bebeğiniz ile ne diye yardım diye gidiyorsunuz ki?
böyle yapıp kendinizi tüketirseniz görüşmek istememeniz çok normal.
saygı çerçevesinde, haftada 1, 10 günde 1, arayın, bayramdan bayrama gidin yeter.
diğer konularda ise bırakın eşiniz ölçüp tartsın ona yapılanı.
bunun kinini siz tutmayın.
neyi yazmam gerekir bunlar sedece yüzeysel sebepler ama pisikolojik olarak beni etkiliyor artık.Bu sebeplerle eşinize '' annenle görüşmicaam '' gibi bir rest çekmeye kalkarsanız.
Eşiniz hak vermeyecektir , aranız bozulacak ve gözünden düşeceksiniz(dir) muhtemelen.
Ama annesinin bu yaptıklarına esin neden izin verdi? Yani sen iki haftalık lohusa iken nasıl yola cikardi esin seni,bebeğini?neyi yazmam gerekir bunlar sedece yüzeysel sebepler ama pisikolojik olarak beni etkiliyor artık.
Eşimle 13 yıl önce tanıştık ve inanın o zaman bir ailesi yoktu para ister diye aramıyorlardı bile tüm süreçte ben çalışıp eşime verdim. Annem babam kıyafetlerini aldı, koli koli yiyecekler yaptılar ve eşimle ben yurtdışında okul okuduk. Yıllarca eşime bilet dahi almadılar bir görelim gel demediler ben babamdan para alıp eşime bilet aldım ailesini görmeye gitti. Ben eşim için ihtiyacım olmamasına rağmen tüm okul hayatımda çalıştım. Tüm bunları boşver onun ailesi yok diyerek yaptım şimdi bir anda çıktılar ve benim ailemin yaptıklarını hiçe sayıp oğluşum da oğluşum diye peşinde geziyorlar ve bana her fırsatta fenalık yapıyorlar. Annesi evime gelip yeni düzen kurmaya çalışıyor, oğlu tabağını kaldırsa sen bırak aman yorulma modunda ya da telefonda temizlik yapıyoruz dese sen yapma diyor ne bileyim türkiye ye döndüğümüzden beri bir whats app grubu kurdular her dakika mesajlaşıyorlar. Babalık iznini bile eşim o grupta harcadı. Annem ve babam doğumuma gelecek baban gelmesin ben gelicem diye eşimle benim 1 ay aramı bozdu. Daha bebeğim 2 haftalıkken babam geldiğinden gelemediği için beni 26 saatlik yolculuğa çıkarttılar ve orada sen kadınsın geride dur, baba gelince ayağa kalk tarzında mecbur bıraktılar adetlerine. Bir de dönüşte evime geldi aman oğluşum sen dur benle gelin yapalım modunda eşime sen erkeksin mesajını verdi. Burası oğlumun evi herşeyi o yaptı mesajlarını hiç saymıyorum. Açık kadınlara yanımda söylediklerine girmedim bile ki benim tüm ailem açık. Offf bir de her olayı ayrıntılı yazsam sizin bile içiniz şişer. En basitinden evlenirken gelinliğimi bile ben aldım, arayıp ne alınacak diye anneme sorup annem bindallı dedi diye onu kız tarafı alır diyerek olay çıkardı. Ben annem için onların bohçasına bluz aldım, annem de ona yelek örmüş vay efendim ben bohçaya bluz koydum bana birşey koymadı annesi diye eşimi anneme düşman etti vs vs. Anlatsam burata3 sığmayacak olaylar ama hiç biri direk yüzüme değil hep dolaylı ve cevap versem ben suçlu çıkarım
3 yaşında bir çocuğu ben de sorgulamam ki sürekli ona da yemek yedirdim yıkadım falan sorun kimse yapma dahi demedi sizce de uyarılması gerekmez mi resmen göz yumdular ve burda anlatıldığı gibi değil her saniye kızıma karıştı. Olayın sonunu yazmayı unuttum aslında. Son gün yine bunları yapınca kuzeni kızımı alıp televizyonda çizgi film açtım ve gözlerim doldu kızım hırpalandığı için kayınvalide yanıma geldi ben de 5dk ya geleceğim dedim(kuzeni kızıma tv izletmemek için kapatıp kumanda saklıyor, sakinleşsin diye bekliyordum) ve biranda bağırarak çocuk bunlar olur tarzında konuşmaya başladı ben şok oldum. Olur tabiiki ben biraz oturayım geleceğim dedikçe olay var gibi davrandı ve kayınbabam odaya girdi o da bağırmaya başladı neye uğradığımı şaşırdım. Biranda herkes üstüme gelip olay çıkarmışım gibi davrandılar. Ben de ses çıkaramadım çünkü hiç beklemiyordum. Görümcemi çok severim ve onunla eşine duyurarak yaptılar bunları. Çok kötü bir ruh hali ile döndüm.Bence bunlar görüşmemek için sebep değil. Ben size yaşadıklarımı anlatsam söylediğiniz sebeplerin komikliğine gülersiniz. Evet artık mesafemi, ağrlığımı koymuş bir şekilde yinede görüşüyorum. Çünkü kendimi eşimin yerine koysam annem surat yaptı, laf soktu, bi damadına yağtığını ona yapmadı diye hiç görüşmemeyi, ailemi hayatımızdan çıkarmasına müsade etmezdim. Ha konuşssun kendini savunsun, yanlışlarını söylesin ama hayatımızdan çıkaramaz. Evet k.validen çok konuşuyorsa "he" de geç onun yap dediğini yapmak zorunda değilsin. Kayınpederinin açık olan bayanlar için söyledikleri hoşuna gitmiyorsa geç karşısına, artık aile olduğunuzu, onu baban gibi sevdiğini ( öyle olmasa bile ağzın aşınmaz, gösterilen sevgi karşılıksız kalmaz ) ama bu söylediklerinin seni yaraladığını anlat. Aranızda hiç bir soğukluk istemediğini, bu tarz şeylerinde ister istemez soğukluğa sebep olacağını anlat. Çocuk konusuna hiç girmiyorum. Adı üstünde çocuk. 3 yaşındaki bir insan yaptıkları için sorgulanamaz. Anlattığınız problemler 19 aylık bir bebeğin psikolojisini bozacak şeyler değil. Bırakın çıksın kozasından, elinden almak istesinler oda geri almak istesin, savaşsın. Hayatı böyle öğrenir. İçinizde biriktirmeyin güzelce derdinizi anlatın sadece. İnanın ne zaman bunu yaptım o zaman herşey değişti. Ailenizde hoş gördüğünüz şeyler eşinizin ailesi oldukları için gözünüze batıyor olabilir. Bakış açınızı değiştirin. Tabiki kendinizi ezdirin demiyorum ama bazı problemler çen çen kavga etmeden, laf sokmadan, inatlaşmadan yada hayatınızdan çıkarmadan da düzeltilebiliyor. Sadece açık olun ve konuşurken iyi niyetinizi gösterin.
çünkü kayın validem hep mağdur rolünde ve eşim inanıyor buna, göremiyor yaptıklarını. Onların yanında 15 gün kaldık loğusa halimle ve üzüntüden2 dönüşte sütüm kesildi ama herkes suçu anneme buldu bebeğimi emmeye alıştıramamış.Ama annesinin bu yaptıklarına esin neden izin verdi? Yani sen iki haftalık lohusa iken nasıl yola cikardi esin seni,bebeğini?
Gerçekten yaşadığın duruma çok üzüldüm....ama bence esin de masum değil bu hikayede. Annesini masum görse de sana ,bebeğine kiyip o yola cikarmazdi sizi inan bana .....ailene de kesinlikle laf söyleyemezsinçünkü kayın validem hep mağdur rolünde ve eşim inanıyor buna, göremiyor yaptıklarını. Onların yanında 15 gün kaldık loğusa halimle ve üzüntüden2 dönüşte sütüm kesildi ama herkes suçu anneme buldu bebeğimi emmeye alıştıramamış.
3 yaşında bir çocuğu ben de sorgulamam ki sürekli ona da yemek yedirdim yıkadım falan sorun kimse yapma dahi demedi sizce de uyarılması gerekmez mi resmen göz yumdular ve burda anlatıldığı gibi değil her saniye kızıma karıştı. Olayın sonunu yazmayı unuttum aslında. Son gün yine bunları yapınca kuzeni kızımı alıp televizyonda çizgi film açtım ve gözlerim doldu kızım hırpalandığı için kayınvalide yanıma geldi ben de 5dk ya geleceğim dedim(kuzeni kızıma tv izletmemek için kapatıp kumanda saklıyor, sakinleşsin diye bekliyordum) ve biranda bağırarak çocuk bunlar olur tarzında konuşmaya başladı ben şok oldum. Olur tabiiki ben biraz oturayım geleceğim dedikçe olay var gibi davrandı ve kayınbabam odaya girdi o da bağırmaya başladı neye uğradığımı şaşırdım. Biranda herkes üstüme gelip olay çıkarmışım gibi davrandılar. Ben de ses çıkaramadım çünkü hiç beklemiyordum. Görümcemi çok severim ve onunla eşine duyurarak yaptılar bunları. Çok kötü bir ruh hali ile döndüm.
3 yaşında bir çocuğu ben de sorgulamam ki sürekli ona da yemek yedirdim yıkadım falan sorun kimse yapma dahi demedi sizce de uyarılması gerekmez mi resmen göz yumdular ve burda anlatıldığı gibi değil her saniye kızıma karıştı. Olayın sonunu yazmayı unuttum aslında. Son gün yine bunları yapınca kuzeni kızımı alıp televizyonda çizgi film açtım ve gözlerim doldu kızım hırpalandığı için kayınvalide yanıma geldi ben de 5dk ya geleceğim dedim(kuzeni kızıma tv izletmemek için kapatıp kumanda saklıyor, sakinleşsin diye bekliyordum) ve biranda bağırarak çocuk bunlar olur tarzında konuşmaya başladı ben şok oldum. Olur tabiiki ben biraz oturayım geleceğim dedikçe olay var gibi davrandı ve kayınbabam odaya girdi o da bağırmaya başladı neye uğradığımı şaşırdım. Biranda herkes üstüme gelip olay çıkarmışım gibi davrandılar. Ben de ses çıkaramadım çünkü hiç beklemiyordum. Görümcemi çok severim ve onunla eşine duyurarak yaptılar bunları. Çok kötü bir ruh hali ile döndüm.
Bu anlattıklarınızda pek bir şey yok. Siz biraz bahane bulmuşsunuz. Şurada kime sorsak hemen hepsi yaşamıştır bu tip şeyler.Konuyu açtıktan sonra bir tatile gittiğimiz için cevap yazamadım. Soranlar olmuş nasıl sorunlar yaşadığını, aslında hakaret tarzı şeyler yok ama çok değişik bir aileler ve ben ayak uyduramıyordum..
En son geçen hafta görümcemin yanına gittim doğumu olacaktı yardım etmek için ve orada artık iyice anladım bana iyi gelmediklerini.
Sadece bu bir haftada yaşadıklarımı anlatayım size;
Görümcem, kocası ve kızı çok hasta olmuşlar, görümcem de doğurdu doğuracak kv gitmek istemedi yardımcı olmak için ben de 1 haftalığına gidip evini düzenlemek, derin dondurucuya birşeyler koymak için gittim. Benim geleceğimi öğrenince kv de geldi. Neyse ilk günden görümcemin 3 yaşındaki kızı benim kızımı kıskanmaya başladı ama hiç normal bir kıskanma değil her saniye yanında ve yaptığı herşeye parmaklarını sallayarak "yapmıycaksın" diyor. Çekmece açsa açmıycaksın, kapıyı kapatsa kapatmıycaksın, oyuncak eline alsa almıycaksın, yatağa otursa oturmuycaksın. Resmen kızıma pisikolojik baskı yaptı daha 3 yaşında çocuk. Kızım daha 19 aylık ve inanılmaz uslu bir bebektir geceleri ağlama krizlerine başladı. Her gece gözü kapalı saatlerce ağladı ve ben dokununca aynı kuzenini ittiği gibi beni de itiyor. Ben bu durumu defalarca söyledim kuzeni uyarıyorlar ama yaptırım yok göz göre göre kızıma baskı yapıyor ben de ev işleri ile uğraşmaktan ilgilenemedim. Kimse bu duruma engel olmadı b3n kızdığım da yengesi neden kızdın diye bana geldiler.
Bu olay ben de artık uzaklaşmam gerektiği fikrini kesinleştirdi.
Daha öncesine de yüzeysel değinirsem. Eşimle 10 yıl sevgiliydik ve 3 yıldır evliyiz. Eşim üniversitede çalışarak okudu tabii benim ve ailemin yardımı ile o dönem yaşadıklarımızı bir biz biliriz. Evlenirken doğru düzgün karışmadılar birşeyimize ama her laf açıldığında benim ailemin pek yapmadığı ima ediliyor. Her evime gelişlerinde elleri boş geldikleri gibi benim ailemden gelen zeytin ve yağları istiyorlar hatta öyle ki anneme söyleyecekmişim bu yıl 2 kilo tarhana yapacakmış onlara.
Babası her fırsatta bizi eleştiriyor. Annesi yanımda her fırsatta açık olanlara giydiriyor ve ben açığım vs vs
İnanının hatırlamak istemediğimden çok yüzeysel geçtim ama artık işim şişti onlardan ve yapmacık sevgilerinden 10 yıl boyunca hepsi eşimi yapayalnız bıraktılar, mesleğini eline aldı, evlendi bir anda ailesi oluverdiler. Görmeye dahi tahammülüm kalmadı.
Bunları herkes yaşıyor yazan benim. Alıntıladığım mesajı kastetmiştim. Konu sahibi başı açık kadınlarla ilgili yorumlarını daha sonra yazmış. 1 haftalık lohusayken yola düşmesinin suçlusu da eşi aslında ama bunu göremiyor. Çocukların itişmesi vs konuları normal.Eşinizin ailesinden çok eşinizin tavrı rahatsız edici.Bıraksan izin versen her kayınvalide bu tür şeyler yapma potansiyeline sahip.Eşinizin set çekmesi lazım.Başı açık kadınlara laf ettikleri anda eşiniz ne yapıyor mesela? Susup dinliyor mu? Çok ayıp şeyler bunlar.Bazı üyeler normal , bunları herkes yaşıyor gibi şeyler yazmış ama bana normal gelmedi ve herkes yaşamıyor emin olun.Gençliğinizi böyle geçirmek istemiyorsanız az görüşün.Ayrıca gelip 1 ay kalmak nedir ya? Türkiye'nin bir ucundan bir ucu uçakla 1 saat.Kesintisiz 1 ay kalmalarına gerek yok.
Yolunu bulursan bana da söyle :)))Merhaba kk kadınları benim derdim şuan bu. Eşimin ailesi ile hiç uyuşamıyorum aile yapılarımız aşırı farklı ve artık görüşmek istemiyorum. Bunu eşime ve ailesine nasıl anlatmalıyım? Aynı yerde yaşamıyoruz ama annesi beni sürekli telefonla arıyor bense artık arasın da istemiyorum.
Doğrudur , kimin yazdığına dikkat etmedim.Ben de çocuk itişmesini kastetmemiştim bu kapalı açık konusunu ve diğer şeyleri yorumladım.Herkes bunları yaşamıyor dedim o nedenle.Bunları herkes yaşıyor yazan benim. Alıntıladığım mesajı kastetmiştim. Konu sahibi başı açık kadınlarla ilgili yorumlarını daha sonra yazmış. Ama çocukların itişmesi vs normal.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?