Eş ailesi ile görüşmek istememek

Ben bile tirstım

Benzer seyleri yasiyoruz ama arkadaslarin dedigi gb aile duzenin, esinle aran bozulur. Gecen yaz tartistik, hosca kal bile demeden ayrildim. Hala dediklerini sindiremedim ama o soylemeye devam ediyor. Torununu oglunu gormeye geldi hos geldi. Ben pek yanlarinda durmadim. Ama telefonda selam dahi vermemem esimle aramo bozdu. Mecburen konusuyorum o da esim yanimdayken. Beni aradiginda acmiyorum. O laflardan sonra eski samimiyetin olmayacagini anlasin. Ben hicbir zaman kisiligine laf soylemedim, yaptigi davranisi elestirdim eleştirdiysem. O davranisinin hosuma gitmedigini yapmamasini istedim, yapmaya devam ederse surat yaptim. Ama o demedigini birakmadi. Onlar gelecekse gelsin ama ben yazlari memlekete gitmeyeyim derdindeyim bakalim. Sabredip huzurun icin idare edeceksin. Mesafeli gorusun.

Ya biz gelinlerde bayanız kayınvalidelerde bayan annelerimiz de
acaba kadınlar rolleri değişince mi cadılaşıyorlar?Yoksa her şey bize batıyor mu ?anlam veremiyorum.

Ya biz gelinlerde bayanız kayınvalidelerde bayan annelerimiz de
acaba kadınlar rolleri değişince mi cadılaşıyorlar?Yoksa her şey bize batıyor mu ?anlam veremiyorum.
Benim kv hem kızi hem oğlu var. Kizi olmasa idi vay halime! Kızına ve oğluna farlı davranıyor. Bunu ben demiyorum esim diyor, halaları diyor. Benim gözlemlerim de ayni. Sebebi ne bilemem ama annem de kv de de ayni cumleyi kursa anaminki batmaz onunki batar. Anamin bir lafi var. Kayinvalidelelerin kalemi kirilmis bir kere, sevilmez der. Cok cok gecmisten gelen bir sey. Vardir kissasi ama merak edip arastirmadin :))

işte tam olarak olay bu kızım onlara gittiğimde ateşlendi devlet hastanesi yollar kapalı gidemedik. Özel hastaneye para vermeyim diye sessizce dinlediler enişte ben ve kızımı götürdü ben ödedim tüm ücreti döndük torunum torunum çevresinde divaneler. Oğullarını 10 yıl arayıp sormadılar tr ye döndü mesleğini eline aldı oğluşum oğluşum. Yeter artık bıktım yapmacıklıklarından. Keşke seviyor olsalar ve ben de bu sevgiden mahrum etmesem onları ama umurlarında bile değil. Bugün baba aç kaldık dese ne yapayım der kayın babam.
10 yıl koparken kimse umursamadı şimdi neden niye sürekli çevremde ve müdahale ediyorlar?? Onların buna nerden Sorun da burada çok farklı bir stili var. Meselâ babası gelirse ben gelmem demiyor da. Evde erkek olursa baban izin vermez tüh göremeyeceğim torununu ah vah şeklinde konuşuyor eşime sonra da alttan alttan ne istiyorsa yaptırıyor. Babamla aynı ortamda olmak istemeyen gelmesin ya da o da babanla gelsin dedim ama eşim 2 aya yakın surat yaptı. Ben gelmesinler demedim üstelik sadece benim ailem gelecek onlar da gelebilir dedim. En son işte benimkiler geldi biz de onlara torun göstermeye gittik hem de sezeryanliydim.
Bizi ayağına kadar götürdüler sonra illa mevlut yapalım dediler neyse tamam dedik. Bir baktım eşim mevlit için yiyecek alıyor, kıza kıyafet vs. Madem o kadar ısrarcisınız az parayla gittik siz yapın ya da bize bırakın durumumuz uygun olunca yaparız ama yok en son gelen hafıza para verilecek kayinbabam dururken kocami telefonla arayıp getiriyor. Sinirlerimi alt üst ediyor her seferinde. Mağdur rolü ile eşimi parmağında çeviriyor.

inşallah başarabilirim ben yapmacikliktan hiç hoşlanmam ve çok açık sozluyumdur ama deneyeceğim bu şekilde mesafeli olmayı

Her ilişkinin dinamiği ve işleyişi farklıdır tabiki kimi için görüşmemek cok makul bir cozumken kimi için katlanmak ve makul düzeyde görüşmek saha doğrudur.
eşimizi seciyoruz ama onun ailesini seçemiyoruz. Bazen de mükemmel eşlerin arkasından berbat aileler de çıkabiliyor.

Bence ilişkileri germemek son derece sınırlı kısıtlı yüzeysel şekilde ve mecburi durumlarda görüşmek diyemeyeceğim ama bir araya gelmek ve o kadarla sınırlı tutmak en mantıklısı oluyor

Zor yaaa gerçekten gerçi ben görümcemle görüşmüyorum bir sorun olmuyor ama anne babayla görüşmemek olmuyor.Telefonda hal hatır sorun hepsi bu bende hal hatırdan ötesini konuşmuyorum sohbet ilerlemeyince onlar da az konuşur bir sorun olmaz diye düşünüyorum.

ya hangi anne baba ya 10 yıl arayıp sormayan baba mı? Yetişin oglunuz intihar edecek çok kötü psikolojide diye annem babasını aradığında gebersin ölüsü bu eve gelsin diyen baba mı ??? Yoksa aof okuyan kızı için kızım da üni okuyor masrafı çok para gönderemeyiz diyen annne mi??? Yoksa bekar ve meb de öğretmen olduğu hâlde 250 tl borç istediğinde ben araba alicam diyerek vermeyen kardeş mi?? Yurttan atıldı parasını ödeyemediği için benim eşim benim babam gönderdi parasını kendi babası bakariz deyip son güne kadar oyaladı son gün de veremem dedi. Veremem yaaaa oğlu sokakta kaldı babam üzülüp depozitosunu yolladi başka yurt bulduk.
Ben tüm bunları nasıl unutayım hâlâ da fenalık yaparlarken???
Şunu da ekleyim babası eşimin memur ama ailesinden 2 3 dükkanı var kalan. Kiraları falan çok iyi bankada da birikmiş birsuru parası var. Yani fakir bir aile değiller. Sadece benciller.

Son düzenleme:
Bayanlar eski konuları kendi iyiliğim için unutmaya çalışıyorum ama son yaşadıklarımdan sonra aklıma geliyor sürekli.
Eşimin ailesine karşı zaafı var yıllarca hiçe sayıldığı için şuan kaybetmekten korkuyor bense kabullenemiyorum. Eşim benim için çok kıymetli ama onun için dahi olsa bu insanları ben affedemiyorum, hoş onlara göre onlar çok masumlar affedilmeye ihtiyaçları yok. Keşke bu süreçte fenalık yapmasalar da ben de sineye çekebilsem
Neyse herkese yorumları için teşekkür ederim yorumlarınız yol gösterdi belki de haklisinizdir ben abartıyorumdur kendi öz eleştirimi de yapacağım.

Umarım eşiniz annenize düşman olmak yerine, annesinin açgözlülüğünü farketmiştir.
Eşinizle konuşun bunları anlatın, onun ne kadar değerli olduğuna falan değinin.
Gelecekle ilgili güzel şeyler de sıkıştırın araya, sinirlenmesin.
Anneciliği tutuverir daha kötü olur Allah muhafaza.

Kayınvalidesi laf sokanlar , görümcesi küfür edenler , geldi mi gitmek bilmeyenler , hakaret edenler , kaynini evlatlık alanlar vs vs.
Bunlar burda okuduklarımın belki de yüzde biri.
Sırf hazzedilmiyor diye , kafa yapıları uyuşmuyor diye görüşmemek ne kadar dogru ?
O zaman burdaki kadınlar ölsün.
Eşinin ailesini seven taraf azınlıkta ama eşle sorunlar yoksa ; huzuru , mutluluğu bozmuyorlarsa bazı şeyler tolere edilebilir.
Bu kadar tahammülsüzlüge gerek yok bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…