MutluHuzurluBereketli
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 1 Kasım 2016
- 3.839
- 4.899
- 133
- Konu Sahibi knickerbockerbande
-
Ben bile tirstımValla canım delinin teki benim kaynana. Hemde kanıtlanmış zır delilerden. Beyin cerrahisine götürdü eşim yaşadıgımız son olaydan sonra psıkıyatrı servısıne yonlendırmısler adam demıs kı esıme esınızın cıddı sekılde psıkolojık sorunları var. Hep herkese zarar verme pesınde ne zaman ne yapacagı bellı olmuyor. Bız gorusmuyoruz ve bebegım olacak az bı zaman sonra onu da goremeyecek malesef. Yanı aynı odada yalnız kalmaya korkarsın. Psıkologada benı anlatıyomus oglumu zehırledı ogluma onu yaptı falan dıye. Psıkolog esınızı mumkun mertebe uzak tutun hatta yalnız bırakmayın demıs. Hamıleyım savunmasızım. Bısey yapsa refleks olarak tepkı veremem ıyıce agırlastım oyuzden gorusmemek en ıyısı ohhh o doktorun agzına saglık
Benzer seyleri yasiyoruz ama arkadaslarin dedigi gb aile duzenin, esinle aran bozulur. Gecen yaz tartistik, hosca kal bile demeden ayrildim. Hala dediklerini sindiremedim ama o soylemeye devam ediyor. Torununu oglunu gormeye geldi hos geldi. Ben pek yanlarinda durmadim. Ama telefonda selam dahi vermemem esimle aramo bozdu. Mecburen konusuyorum o da esim yanimdayken. Beni aradiginda acmiyorum. O laflardan sonra eski samimiyetin olmayacagini anlasin. Ben hicbir zaman kisiligine laf soylemedim, yaptigi davranisi elestirdim eleştirdiysem. O davranisinin hosuma gitmedigini yapmamasini istedim, yapmaya devam ederse surat yaptim. Ama o demedigini birakmadi. Onlar gelecekse gelsin ama ben yazlari memlekete gitmeyeyim derdindeyim bakalim. Sabredip huzurun icin idare edeceksin. Mesafeli gorusun.Konuyu açtıktan sonra bir tatile gittiğimiz için cevap yazamadım. Soranlar olmuş nasıl sorunlar yaşadığını, aslında hakaret tarzı şeyler yok ama çok değişik bir aileler ve ben ayak uyduramıyordum..
En son geçen hafta görümcemin yanına gittim doğumu olacaktı yardım etmek için ve orada artık iyice anladım bana iyi gelmediklerini.
Sadece bu bir haftada yaşadıklarımı anlatayım size;
Görümcem, kocası ve kızı çok hasta olmuşlar, görümcem de doğurdu doğuracak kv gitmek istemedi yardımcı olmak için ben de 1 haftalığına gidip evini düzenlemek, derin dondurucuya birşeyler koymak için gittim. Benim geleceğimi öğrenince kv de geldi. Neyse ilk günden görümcemin 3 yaşındaki kızı benim kızımı kıskanmaya başladı ama hiç normal bir kıskanma değil her saniye yanında ve yaptığı herşeye parmaklarını sallayarak "yapmıycaksın" diyor. Çekmece açsa açmıycaksın, kapıyı kapatsa kapatmıycaksın, oyuncak eline alsa almıycaksın, yatağa otursa oturmuycaksın. Resmen kızıma pisikolojik baskı yaptı daha 3 yaşında çocuk. Kızım daha 19 aylık ve inanılmaz uslu bir bebektir geceleri ağlama krizlerine başladı. Her gece gözü kapalı saatlerce ağladı ve ben dokununca aynı kuzenini ittiği gibi beni de itiyor. Ben bu durumu defalarca söyledim kuzeni uyarıyorlar ama yaptırım yok göz göre göre kızıma baskı yapıyor ben de ev işleri ile uğraşmaktan ilgilenemedim. Kimse bu duruma engel olmadı b3n kızdığım da yengesi neden kızdın diye bana geldiler.
Bu olay ben de artık uzaklaşmam gerektiği fikrini kesinleştirdi.
Daha öncesine de yüzeysel değinirsem. Eşimle 10 yıl sevgiliydik ve 3 yıldır evliyiz. Eşim üniversitede çalışarak okudu tabii benim ve ailemin yardımı ile o dönem yaşadıklarımızı bir biz biliriz. Evlenirken doğru düzgün karışmadılar birşeyimize ama her laf açıldığında benim ailemin pek yapmadığı ima ediliyor. Her evime gelişlerinde elleri boş geldikleri gibi benim ailemden gelen zeytin ve yağları istiyorlar hatta öyle ki anneme söyleyecekmişim bu yıl 2 kilo tarhana yapacakmış onlara.
Babası her fırsatta bizi eleştiriyor. Annesi yanımda her fırsatta açık olanlara giydiriyor ve ben açığım vs vs
İnanının hatırlamak istemediğimden çok yüzeysel geçtim ama artık işim şişti onlardan ve yapmacık sevgilerinden 10 yıl boyunca hepsi eşimi yapayalnız bıraktılar, mesleğini eline aldı, evlendi bir anda ailesi oluverdiler. Görmeye dahi tahammülüm kalmadı.
Benim kv hem kızi hem oğlu var. Kizi olmasa idi vay halime! Kızına ve oğluna farlı davranıyor. Bunu ben demiyorum esim diyor, halaları diyor. Benim gözlemlerim de ayni. Sebebi ne bilemem ama annem de kv de de ayni cumleyi kursa anaminki batmaz onunki batar. Anamin bir lafi var. Kayinvalidelelerin kalemi kirilmis bir kere, sevilmez der. Cok cok gecmisten gelen bir sey. Vardir kissasi ama merak edip arastirmadin :))Ya biz gelinlerde bayanız kayınvalidelerde bayan annelerimiz de
acaba kadınlar rolleri değişince mi cadılaşıyorlar?Yoksa her şey bize batıyor mu ?anlam veremiyorum.
işte tam olarak olay bu kızım onlara gittiğimde ateşlendi devlet hastanesi yollar kapalı gidemedik. Özel hastaneye para vermeyim diye sessizce dinlediler enişte ben ve kızımı götürdü ben ödedim tüm ücreti döndük torunum torunum çevresinde divaneler. Oğullarını 10 yıl arayıp sormadılar tr ye döndü mesleğini eline aldı oğluşum oğluşum. Yeter artık bıktım yapmacıklıklarından. Keşke seviyor olsalar ve ben de bu sevgiden mahrum etmesem onları ama umurlarında bile değil. Bugün baba aç kaldık dese ne yapayım der kayın babam.Burda ki konu sahibi esim benim ailemle kesinlikle görüşmek istemiyor deseydin linc yerdi o adamcagiz,ama konu kayınvalide olunca sanki annesi olmuyor..kimse kimsenin ailesine bayılmıyor emin olun ama mecburuz el mecbur cok abartilacak kadar sizle esinizi birbirine kirdiracak kadar kana kan dise dis degilseniz evladinizi da esinizi de ailesinden koparamazsiniz bence bu hakka sahip degilsiniz..
Sorun da burada çok farklı bir stili var. Meselâ babası gelirse ben gelmem demiyor da. Evde erkek olursa baban izin vermez tüh göremeyeceğim torununu ah vah şeklinde konuşuyor eşime sonra da alttan alttan ne istiyorsa yaptırıyor. Babamla aynı ortamda olmak istemeyen gelmesin ya da o da babanla gelsin dedim ama eşim 2 aya yakın surat yaptı. Ben gelmesinler demedim üstelik sadece benim ailem gelecek onlar da gelebilir dedim. En son işte benimkiler geldi biz de onlara torun göstermeye gittik hem de sezeryanliydim.Bunları bilmeden yazdım kusura bakma. O zaman sen eşine mağdur olduğunu göstereceksin canim. Yaptıkları hareketleri anlatıp empati kurmasını sağlayacaksın. Sürekli azarlandığını, laf sokulduğunu anlatacaksın. Onlara giderken sırf üzüleceğin için gitmekten çekindiğini, gerildigini baska bir sebebi olmadığını anlatacaksin. Azarlanırsan cevabını vereceksin. Gerektiğinde elini masaya vuracaksın. Ne demek iki haftalik bebekle yollara dökülmek. Hayır demeyi öğrenmen lazım. Baban var diye gelmediyse sonra gelsin. Hicmi erkek görmemis hayatında. Hoş baban tek basina degil karisiyla geliyor sonucta. Bu kadar üzüyorlarsa biraz sesini cıkartman lazım. Ama kavgaya çevirmeden, sesini yükseltmeden. Tek seferde fikrini söyle çekil kenara.
inşallah başarabilirim ben yapmacikliktan hiç hoşlanmam ve çok açık sozluyumdur ama deneyeceğim bu şekilde mesafeli olmayıBenzer seyleri yasiyoruz ama arkadaslarin dedigi gb aile duzenin, esinle aran bozulur. Gecen yaz tartistik, hosca kal bile demeden ayrildim. Hala dediklerini sindiremedim ama o soylemeye devam ediyor. Torununu oglunu gormeye geldi hos geldi. Ben pek yanlarinda durmadim. Ama telefonda selam dahi vermemem esimle aramo bozdu. Mecburen konusuyorum o da esim yanimdayken. Beni aradiginda acmiyorum. O laflardan sonra eski samimiyetin olmayacagini anlasin. Ben hicbir zaman kisiligine laf soylemedim, yaptigi davranisi elestirdim eleştirdiysem. O davranisinin hosuma gitmedigini yapmamasini istedim, yapmaya devam ederse surat yaptim. Ama o demedigini birakmadi. Onlar gelecekse gelsin ama ben yazlari memlekete gitmeyeyim derdindeyim bakalim. Sabredip huzurun icin idare edeceksin. Mesafeli gorusun.
ya hangi anne baba ya 10 yıl arayıp sormayan baba mı? Yetişin oglunuz intihar edecek çok kötü psikolojide diye annem babasını aradığında gebersin ölüsü bu eve gelsin diyen baba mı ??? Yoksa aof okuyan kızı için kızım da üni okuyor masrafı çok para gönderemeyiz diyen annne mi??? Yoksa bekar ve meb de öğretmen olduğu hâlde 250 tl borç istediğinde ben araba alicam diyerek vermeyen kardeş mi?? Yurttan atıldı parasını ödeyemediği için benim eşim benim babam gönderdi parasını kendi babası bakariz deyip son güne kadar oyaladı son gün de veremem dedi. Veremem yaaaa oğlu sokakta kaldı babam üzülüp depozitosunu yolladi başka yurt bulduk.Burda ki konu sahibi esim benim ailemle kesinlikle görüşmek istemiyor deseydin linc yerdi o adamcagiz,ama konu kayınvalide olunca sanki annesi olmuyor..kimse kimsenin ailesine bayılmıyor emin olun ama mecburuz el mecbur cok abartilacak kadar sizle esinizi birbirine kirdiracak kadar kana kan dise dis degilseniz evladinizi da esinizi de ailesinden koparamazsiniz bence bu hakka sahip degilsiniz..
evlenmeden önce ailesi yoktu ama gerçekten yoktu. Evlenmemize 6 7 ay kala ortaya çıktılar.evlenmeden önce bilmiyormuydunuz bu farklılıkları? bu saatten olan huzurunuza olur evliliğiniz baya bi sarsılır
Umarım eşiniz annenize düşman olmak yerine, annesinin açgözlülüğünü farketmiştir.neyi yazmam gerekir bunlar sedece yüzeysel sebepler ama pisikolojik olarak beni etkiliyor artık.
Eşimle 13 yıl önce tanıştık ve inanın o zaman bir ailesi yoktu para ister diye aramıyorlardı bile tüm süreçte ben çalışıp eşime verdim. Annem babam kıyafetlerini aldı, koli koli yiyecekler yaptılar ve eşimle ben yurtdışında okul okuduk. Yıllarca eşime bilet dahi almadılar bir görelim gel demediler ben babamdan para alıp eşime bilet aldım ailesini görmeye gitti. Ben eşim için ihtiyacım olmamasına rağmen tüm okul hayatımda çalıştım. Tüm bunları boşver onun ailesi yok diyerek yaptım şimdi bir anda çıktılar ve benim ailemin yaptıklarını hiçe sayıp oğluşum da oğluşum diye peşinde geziyorlar ve bana her fırsatta fenalık yapıyorlar. Annesi evime gelip yeni düzen kurmaya çalışıyor, oğlu tabağını kaldırsa sen bırak aman yorulma modunda ya da telefonda temizlik yapıyoruz dese sen yapma diyor ne bileyim türkiye ye döndüğümüzden beri bir whats app grubu kurdular her dakika mesajlaşıyorlar. Babalık iznini bile eşim o grupta harcadı. Annem ve babam doğumuma gelecek baban gelmesin ben gelicem diye eşimle benim 1 ay aramı bozdu. Daha bebeğim 2 haftalıkken babam geldiğinden gelemediği için beni 26 saatlik yolculuğa çıkarttılar ve orada sen kadınsın geride dur, baba gelince ayağa kalk tarzında mecbur bıraktılar adetlerine. Bir de dönüşte evime geldi aman oğluşum sen dur benle gelin yapalım modunda eşime sen erkeksin mesajını verdi. Burası oğlumun evi herşeyi o yaptı mesajlarını hiç saymıyorum. Açık kadınlara yanımda söylediklerine girmedim bile ki benim tüm ailem açık. Offf bir de her olayı ayrıntılı yazsam sizin bile içiniz şişer. En basitinden evlenirken gelinliğimi bile ben aldım, arayıp ne alınacak diye anneme sorup annem bindallı dedi diye onu kız tarafı alır diyerek olay çıkardı. Ben annem için onların bohçasına bluz aldım, annem de ona yelek örmüş vay efendim ben bohçaya bluz koydum bana birşey koymadı annesi diye eşimi anneme düşman etti vs vs. Anlatsam burata3 sığmayacak olaylar ama hiç biri direk yüzüme değil hep dolaylı ve cevap versem ben suçlu çıkarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?