Eş ailesi ile ilişkiler

Kv üst katta.Aklımıza estikçe birbirimize girer çıkarız .Annem de yakın.Eşimle haftada bir akşam çayına gideriz.Bazen ben gündüzleri uğrarım.Annemle gidemesem de sık sık telefonlaşırız.

Işin tuhafı gelseler evi bulamazlar o kadar ilgisizler yani
Benim eşimin teyzesi böyle
Tüm sülale toplanır bi o olmaz ben birine tripli sanırdım huyu öyleymiş
Uzak der, yağmur var der, bişey bulur. Evden çıkmaya üşenirmiş
Diğerleri de sürekli toplanmak ister
Ortayı bulsalar iyiydi

E esraylmz03 canım seninkiler ilginçmiş gerçekten. eşine sorduğunda ne yorum yapıyor? bir de sen gittiğinde hareketleri normalse, sadece yapı meselesi olabilir. bence çok takılma boşver.

Bu durumda kimse ile kiyasa girilmemeli diye dusunuyorum.
Her iliskinin dinamigi farkli.

Esimle ben haftada 1 gun mutlaka babamda kaliyoruz. Genelde bir gun o bir gun biz kaliyoruz hatta. Esimin istegi ile oluyor. Baban yalniz kalmasin kafasi var. Gitmezsek ben yabani oluyorum. Bana kalsa gitmem.

Esimin ailesine ben hic gitmiyorum. Kp ile anlasamiyoruz. Kv ile gorumcelerle kaynimla falan aram iyidir. Gunde en az 1 saat mutlaka telefonda gorusuruz. Esim de isi ne zaman dusse gider. 2 gunde 1 de olur ayda 1 de. Onlarin bana gelme sikligi da "firsat buldukca".

Rutine binmelere karsiyim.

Hakkaten tuhaflar..esinize sordunuz mu niye hic gelmiyorlar diye..hic degilse insan merakindan gider ya..

Bardagin dolu tarafindan bakin..sürekli gelip rahatsiz etmelerinden iyidir..size de bu cinsinden denk gelmis..

Benim eski kv ve kp memleketten gelir 8-9 ay kalırlardı. İyi niyetimden hiçbirşey dememiştim. Anlayış gösterdim. Beni çok seviyorlardı. Kendi çocuklarını aramaz beni ararlardı yani o derece. Bir de tabi biz yaşlanınca nasıl olsa bu gelin bize bakar mantığındaydılar.
diğer gelinin ise sürekli arkasından konuşurlardı.
evden ayrıldığım gün kp bile arkamdan ağladı. perişan oldular. derken birgün veya ikinci gün arayıp evi napıcaz dediler, pazarlık yaptılar. baktılar gelinleri geri dönmeyecek, mal paylaşımına başladılar...........
Ben kötü kadın oldum, o kadar zaman yanlarında olmama rağmen aileme beni suçlu göstermeye çalıştılar......
Bu da örnek olsun diye anlattım. Boşver gelmemeleri daha iyi yani aslında

Benim kayınvalidem çantasını alır her yere gider
Gezmeyi sever
Bıraksam bana da hergün gelir
Ama çalışıyorum ve ortak pek bi noktamız yok
Küçük bebeğim de var üstelik
Arada Pazar kahvaltısına alırım, onun dışında biz gideriz haftada bir genelde
Önceden habersiz gelme huyu da çoktu eşime sevmediğimi söyledim şimdi en azından çat kapı olmuyo, benim annem gelmez zaten bi Pazarınız var der ama her aile bir değil.

Belki bunu okuyunca haline şükredersin dedim Şimdi düzeni sağladıkta kimisi eşi de destek olmayınca hep çat kapıcı kayınvalideyle burun buruna geliyo bazı şeyler birikiyo filan

yaa bi ay oldu gitmeyeli. vicdan azabı çekiyorum

Sık görüşürüm. Aramızda teklif sınır yoktur. Haberli habersiz gelir gideriz.

Kesinlikle karşılıklı samimiyete , saygıya bağlı bir durum.
Kimisi haftada bir gün aranmak hoşuna gider yeterlidir karşı taraf için , kimisi için günlük aramazsan unutuldu olur malesef
Göreceli bir durum. Kaç yıllık evlisiniz ?

İlk evlendiğimiz iki günde bir ordaydık. Neticede kendi ailen gibi olmuyor daha doğrusu ben öyle göremiyorum. Baktım git gel ota b.ka takıyorum. Kayınvalidem bana bakarken kirpiği oynadı, görümcem bana doğru öksürdü (tabi bunlar teşbih) gibi basit şeylere bile anlam yüklüyorum hemeeeeen gidip gelme arasını açtım.
Ama bu seferde onlar gelmeye başladı onun da arasını eşimin yoğun çalışma temposu mecburen açtı . Bizede iftara falan çağırırım. 10 günde bir falan giderim o kadar. Resmiyimdir, öyle herşeyi bana söyleyemezler

Genel olarak tüm akrabalarımızla mesafeliyiz. Telefon görüşmelerimiz de yüz yüze görüşmelerimiz de çok sık değil..
Eşimin ailesiyle iki haftada üç haftada bir görüşüyoruz.
Telefon konuşmalarımızda da özel günlerde onun ailesini ben arıyorum, önce ben konuşup tli ona veriyorum; benim ailem için de aynısını o uyguluyo :) Normal zamanlarda genelde eşimle konuşurlar benim, telefon alışkanlığım pek yoktur..
Aramızda çok ciddi bi gerginlik olmadı, ufak tefek mevzular da uzamadı. Bunların tek sebebi eşimin tutumları.. Fazla içli dışlı olmaktan, devamlı görüşmekten, yüz göz olmaktan sakınır. Beni de büyük bi yükten kurtarmış oluyo tabii.. Kızdığımız, kırıldığımız şeyleri o anda ailesiyle konuşup tartışma başlatmak yerine, o anda sineye çekiyoruz evimize geldiğimizde kendimiz değerlendiriyoruz. Ama adım kadar eminim ki samimiyet arttıkça, görüşmeler sıklaştıkça işler sarpa saracak ama tabi bu bizim hayatımız her ailenin kendine has özellikleri vardır sonuçta :)

Haftada bir akşam yemeğine gideriz, süre uzayabilir veya kısalabilir.
Onlar yılda 4-5 kez gelirler.
Eşim her gün arar, gün içinde unutursa akşam panikle unuttum diyerek arar : ))
Ben aramam, beni aramazlar.
Rutin görüştüğümüz için gerek yok.

Ben 15 gunde bir ararım. Onlarda beni 15 dunde bir arar.. eşim ailesini hergun 2-3 kez arar.. senede 1 gelirler biz de senede bir gideriz. Ben de kendi ailemle gunde 2 kez konuşurum. Ailemle eşim de haftada 1-2 konuşurlar. Bazen babam arar bazen eşim..

Benim kv sık arar küs gibi buz gibi konuşur buha rağmen zorla evine çağırır ve küs davranmaya revam eder bi süne sonra kendi kendine barışır barışık olduğunda bende onu ararım davet ederim kal derim hiç sorun etmem yeter ki karşımdaki iyi niyetli olsun görümcem de kötü biridir laf sokarsa cevabını veririm güler yüzle geldiklerinde hizmet ederim bi işleri düşerse yardımcı olmaya çalışırım ama eşek hoşaftan hiç anlamıyor sadece eşimin hatırına ve allah rızası için

O tamamen senin hayat dinamiğine bağlı

Telefon ile aramam aynı şehirde 3-4 ayda bir gideriz eşim de gitmek istemez

10 yıllık evliyim eskiden gidip kalırdık da arabamız yokken akşam iş çıkışı gider sabah da çeker kapıyı çıkar işe giderdik

Ama bu hiç şu kadar günde bir olmadı karşı tarafta beklenti yaratmamaya çalıştık

Bayramda vs burda isek gidiyoruz oturup geliyoruzzz

Ama bu kişiden kişiye değişir herkesin aile yapısı farklı

Haftada bir kayınvalideyi ziyaret ederiz. Neredeyse hiç gelmez. Evliliğimin 5. yılına girdim. toplasan 20 defa gelmemiştir. Eşimin zorlamasıyla, nazlana nazlana gelir. Yıllardır neden böyle yaptığını anlamıyorum. Kayınım ve eltim de daha bir değişikler. Kafalarına göre davranıyorlar. Bazen çok samimi olurlar bazen ortamı gerip, durup dururken dedikodular, küsmeler havada uçuşur. Davet ettim, peşlerinden koştum, anlamaya çalıştım, sustum, görmemezlikten geldim. Ama olmadı bir türlü o aile kavramını yakalayamadık. Beni aramazlar, sormazlar, programı hep eşimle yaparlar. Ve sonunda teslim oldum. Arayıp sormuyorum, davet etmiyorum, davet ettiklerinde gidiyorum ama asla ve asla sohbet etmiyorum. Onlar geldiğinde de öyle. Mutluyum, huzurluyum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…