• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ailesi para meselesi.

çalışmadan nasıl geçiniyorlarmış onu anlamadım
ve siz de bunları bilemiyor olamazsınız heralde neden evlendiniz
eşinizin durumu ne elde avuçta olanı çocuklarına verip okutup ettilerse yardım bekliyorlardır belki ama yine de saçma
nereye kadar gidecek böyle
Biliyordum o zaman bekar ve onlarla birlikte yaşıyordu eve destek oluyor gibilerinden biliyordum. Eşimle konuştuk. Bugün bebeğin cinsiyetini öğrendik, her şeyi usulünce konuştuk artık kendini biraz geri cekeceginden bahsetti, umarım öyle olur🙏🤗

Finansörleri oğullarıysa evlenmesine müsade etmeseydiler. Sizin de başınızı yakmışlar. Ev üstüne ev kurulmaz. Kocanızın 2 evi geçindirecek kadar maddi gücüde yok anladığım kadarıyla.
Benim babam 6 kardesti, bir de dedemler. Bir amcam ve 2 halamım geçim derdi yoktu. Babam 4 haneye birden baktı. Hepsini iş sahibi yaptı, ev aldı. Dedem 85 yaşında kadar yaşadı, babam 68'i zor gördü.
Bazı aileler bir kişiyi kurban seçiyor ve bütün sorumluluğu ona yüklüyor.
Eşimle sakince, kavga etmeden konuşarak anlattım ve bana hak verdi. Bundan sonra sadece bebek için ayrılacak olan bı bütçe ayarladık umarım istediğimiz gibi olur, umarım🙏🤗

Soruldu mu bilmiyorum ama eşiniz evlilik öncesi size ailesine her ay para vereceğinizi, doktordu giyimdi karşılayacağınızı söylemiş miydi... eşiniz evin ve bebeğin ihtiyaçlarından kısmayacaksa, siz ihtiyacınız olan bir şeyi alırken iki kere düşünmeyecekseniz, kendi evliliğinizde keyifleriniz ertelenmeyecekse ailesine yardım edebilir. Ancak durumunu size baştan izah etmeliydi ki siz de evinizi kaç lirayla çekip çevireceğinizi bilesiniz

Böyle kadınları gördükçe ben mi çok kötüydüm diyorum😂nasıl kabul ediyorsunuz aşktan mi gözünüz kör oluyor anlamiyorum
Hayır bu koca bulamama korkusu.
Kimse aşk meşk demesin, geçsin o işleri. Başta ah merhametli aşkımmm diyen kadınlar evlenince enayi mi diyorlar 🤦‍♀️

Kötü olan eşim veya kayınpeder değil. Sorumsuz olan onlar. Eşim bı yerde yardımı kesse kayinpederim çalışmak zorunda olacak, eşimde diyor ki annem o evde belki aç kalıyor ben nasıl para vermeyeyim. Konuştuğum zaman ne diyecek,ne tepki verecek bilmiyorum. Bundan önce öylesine konuşulduğu esnada bana hak vermisti ama annem içinde ne yapabilirim gibilerinden konuşmuştu.
Annesi de aç kalmamak için çalışsın. Kayınpeder 48 de kayınvalide 88 yaşında mı? Geçinemiyorum diyip para vermeyen kardeşler en iyisini yapıyor. Ben kadınların her zaman çalışması taraftarıyım. Ama siz çalışırsanız siz kendi evinize, eşiniz de anne babasının evine bakacak. Eğer boşanmayı düşünüyorsanız işe girin bence. Yoksa hayat standardınızda değişiklik olmayacak, sadece daha çok yardım edeceksiniz.

Onlar istemeden siz para vermeyin artık bebek var onu bahane edersiniz.
İstediklerinde de bir süre reddedin anne masrafımız var paramız kalmadı diyin. Olunca ayarlayalım diyin.
Bi süre böyle devam eder alışırlar. Abilerine sağa sola görümceye yönelirler.

Uzun uzun anlatmıyayımda Bu aynı hayvanlarda uygulanan deneme yanılma yöntemidir. Gelecek para bulamıycak gelecek para bulamıycak. Araya bir miktar soğukluk girecek ama sonunda vazgeçecek.

Merhaba hepinize. Sizlerden akıl almak istiyorum benden büyüklerin,kısacası böyle bı konuda her birinizin aklına çok ihtiyacim var. Eşimin ailesi annesi ev hanımı, babası çalışmıyor. Emekli vs değil, dümdüz çalışmıyor evleri kira değil bu zamana kadar eşim evi yürütüyordu babası çalışmaya ihtiyaç duymuyordu derken biz evlendik 5 buçuk ay oluyor nerdeyse ve her ay elimizden geldiği kadarıyla daha doğrusu borçlardan kaldığı bize kalanı bölüp annesine veriyorduk, çok bir şey vermiyorduk ama aylık giderimize göre haftada 100-200 veriyorduk. Kvdem belinden rahatsız, bel fıtığı var bı doktor varmış muayene ücreti 400 TL Gibi bir şeymiş bugün konuştuğumuz zaman öyle söyledi bende eşime annene 200 daha verelim (1 gün önce 150 vermiştik) bı gidip muayene olsun dedim. Aynı zamanda raporlarını istedim tanıdık bı doktor vardı ona göstermek için doktor bana önemli bir şey olmadığını, bel fıtığı başlangıcı olduğunu söyledi bende annesine bunu ilettim. O da bir çok doktora gittiğini başlangıç olmadığını vs söyledi tamam dedim. Eşimi arıyor para için teşekkür ediyor devamında gorumcemin kızının doğum günü var ben bı hediye alacağımdan söz ettim para vermek yerine bir tulum gördüm ve çok hoşuma gitti onu alacagimdan bahsettim eşimi aradığında ise diyor ki xxxse söylersin bir şey almak yerine 200 TL verirsiniz, benim adıma da verirsiniz tarzı bir şey söylüyor. Gerçekten artık para muhabbetlerinden çok sıkıldım, biz bütçemizi bir türlü ayıramadık her ay neredeyse bebek için ayırmamız gereken miktarı eşimin ailesine veriyoruz. Eşimle nasıl konuşmalıyım bı konuyla ilgili hiç bilmiyorum, çok ortada kaldım konuşmalı mıyım gerçi onu da bilmiyorum. Biz hem kira,hem krediden olan borç, hem evin masrafı derken aylık masrafımız 8000 civarını buluyor ve artık gecinmekte güçlük çekiyoruz. Bebek doğana kadar bir gram,bı çeyrek yaparız dedik fakat şu ana kadar yaptığımız tek şey bı gram yapabilmek oldu. Ne önerirsiniz? Teşekkür ederim şimdiden🙏😔
Benim kayınvalidem de böyleydi. Bekarken kız kardeşine düzenli para veren hediyeler tatlılar kuruyemişler alan bi abi tabi kardeşi sonuna kadar isterdi. Annesi de sürekli isterdi kaynanam çalışıyor benim. Evlendim baktım kaynanam 2 çeyrek istedi borcu için. Dedim neyse düğün için almış verelim. Sonra efendim kurban kesicez para yok. Dedim Allahın kurbanından para sakınılmaz verelim. Arkadaş kesilmedi istemedi işte harçlık lazım 100 lira. 200 lira bilmem ne. Yeni evlenmişim tonlarca borç var sıkıldım. En son köyden bişeyler getirdği için 700 lira istedi geri vericem dedi vermedi. O kadar büyük kavga çıkardım ki. Veremicekse neden alıyor enayimim ben ne diye çalışıyorum kendinize gelin dedim. Tabi bu arada kardeşte tatlı hediye çocuğuna oyuncaklar istiyor. Normalleştirmedim. Kaynanamda dedi para verirsiniz diye. Para verdik kardeşi üstüne hediye istedi. Şuan tepki verdiniz verdiniz önünü alamazsınız. Alın eşinizi karşınıza tabikide ihtiyaç halinde yardım ediceğinizi fakat ailenizi düşünmeniz gerektiğini ve bu para yardımını kesmek istediğinizi söyledin. Ailesi dicek hayırdır noldu boşverin. Kardeş konusuna gelince de hediye alın para vermeyin dediği olmasın ben öyle yapmadığıma pişmanım.

madem başka kardeş var neden eşinize yükleniliyor
hem de daha büyüklermiş
yalnız hala merak ediyorum çalışmadan o çocukları nasıl büyütüp ev aldılar
Ev almadilar babadan kalma binaları vardı. Eşimin 2 üvey abisi var, onlar da kendilerine yetemediklerini söylüyorlar

Onlar istemeden siz para vermeyin artık bebek var onu bahane edersiniz.
İstediklerinde de bir süre reddedin anne masrafımız var paramız kalmadı diyin. Olunca ayarlayalım diyin.
Bi süre böyle devam eder alışırlar. Abilerine sağa sola görümceye yönelirler.

Uzun uzun anlatmıyayımda Bu aynı hayvanlarda uygulanan deneme yanılma yöntemidir. Gelecek para bulamıycak gelecek para bulamıycak. Araya bir miktar soğukluk girecek ama sonunda vazgeçecek.
Eşimle konuştuk, anlaştık umarım bundan sonrası için böyle gider🙏

Benim kayınvalidem de böyleydi. Bekarken kız kardeşine düzenli para veren hediyeler tatlılar kuruyemişler alan bi abi tabi kardeşi sonuna kadar isterdi. Annesi de sürekli isterdi kaynanam çalışıyor benim. Evlendim baktım kaynanam 2 çeyrek istedi borcu için. Dedim neyse düğün için almış verelim. Sonra efendim kurban kesicez para yok. Dedim Allahın kurbanından para sakınılmaz verelim. Arkadaş kesilmedi istemedi işte harçlık lazım 100 lira. 200 lira bilmem ne. Yeni evlenmişim tonlarca borç var sıkıldım. En son köyden bişeyler getirdği için 700 lira istedi geri vericem dedi vermedi. O kadar büyük kavga çıkardım ki. Veremicekse neden alıyor enayimim ben ne diye çalışıyorum kendinize gelin dedim. Tabi bu arada kardeşte tatlı hediye çocuğuna oyuncaklar istiyor. Normalleştirmedim. Kaynanamda dedi para verirsiniz diye. Para verdik kardeşi üstüne hediye istedi. Şuan tepki verdiniz verdiniz önünü alamazsınız. Alın eşinizi karşınıza tabikide ihtiyaç halinde yardım ediceğinizi fakat ailenizi düşünmeniz gerektiğini ve bu para yardımını kesmek istediğinizi söyledin. Ailesi dicek hayırdır noldu boşverin. Kardeş konusuna gelince de hediye alın para vermeyin dediği olmasın ben öyle yapmadığıma pişmanım.
Tepkiyi koyduğumu düşünüyorum en azından eşime karşı o tepkiyi koydum aramızda anlaştık umarım bundan sonrası için de aynen bu şekil devam eder

Annesi de aç kalmamak için çalışsın. Kayınpeder 48 de kayınvalide 88 yaşında mı? Geçinemiyorum diyip para vermeyen kardeşler en iyisini yapıyor. Ben kadınların her zaman çalışması taraftarıyım. Ama siz çalışırsanız siz kendi evinize, eşiniz de anne babasının evine bakacak. Eğer boşanmayı düşünüyorsanız işe girin bence. Yoksa hayat standardınızda değişiklik olmayacak, sadece daha çok yardım edeceksiniz.

çok doğru bir tespit ..

Harika nasıl tepsi verdi eşiniz ?
Bana hak verdi bundan sonrası için bebeğe ayrılacak bı bütçe olacak öyle konuştuk diğer abileriyle konuşmayı planlıyor gerçi bundan önce ki gibi biz gecinemiyoruz diyecekler ama en azından tekrar bı konuşmayı deneyecek

Back
X