• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ailesi para meselesi.

Diğer oğullar ne işte çalışıyor? Herkes birbirinden para koparmak derdinde
Ne iş yaptıklarını tam bilmiyorum ortanca olan bı yerde şoför büyük olan matbaa tarzı bı yer sanırım. Evet herkes ne kadar koparirsam kâr diye düşünüyor.

Hemen rest çekmeyin, önce düzgünce konuşun. Bu ay gram aldınızmı mesela önce onu yapmasını isteyin. Bebeğin doğumdan sonraki masrafları anlatın. Erkeler pek anlamaz. El kadar bebek yeaaa ne masrafı olcak diye düşünebilir. Aylık bebek için ortalama 1500 lira gibi bir bütçe ayırması gerektiğini anlatın. Bu arada sizde bebek için ufak ufak bişeyler alın koyun kenara. Cinsiyeti belli değilse beyaz, sarı zıbınlar, kıyafetler, çorap vs alın. Bebek oto koltuğu, puset, mama sandalyesi, yatak vs onların fiyatlarını çıkarın, hangisini nezaman alacağını planlasın.Sonra biraz gözlemleyin. Halen annesinin sigarasını, elbisesini düşünüyorsa resti çekin.

Hemen rest çekmeyin, önce düzgünce konuşun. Bu ay gram aldınızmı mesela önce onu yapmasını isteyin. Bebeğin doğumdan sonraki masrafları anlatın. Erkeler pek anlamaz. El kadar bebek yeaaa ne masrafı olcak diye düşünebilir. Aylık bebek için ortalama 1500 lira gibi bir bütçe ayırması gerektiğini anlatın. Bu arada sizde bebek için ufak ufak bişeyler alın koyun kenara. Cinsiyeti belli değilse beyaz, sarı zıbınlar, kıyafetler, çorap vs alın. Bebek oto koltuğu, puset, mama sandalyesi, yatak vs onların fiyatlarını çıkarın, hangisini nezaman alacağını planlasın .Sonra biraz gözlemleyin. Halen annesinin sigarasını, elbisesini düşünüyorsa resti çekin.
İlk önce dediğiniz gibi sakince konuşup olanı biteni giderleri anlatacağım. Dediğiniz gibi bebek kıyafetleri olsun, en ufak şey bile artık çoook çok pahalı. Cinsiyeti bugün gittiğimiz zaman ogrenebiliriz belki diye düşünüyoruz ufak ufak bir şeyler yapmaya başlayacağım. Bu ay gram alamadık daha eşimin maaş durumu haftalık şekilde ilerliyor bu hafta yatan para durumuna göre ki iyi bı miktar yatıyor ne olursa olsun gram ya da çeyrek yapacağım. Böyle devam ederse de dediğiniz gibi rest çekeceğim çünkü bu işin bu şekilde oluru yok.🙏

Evet destek olsun olmasın demiyorum ama ben artık birikim yapamıyorum hamile kaldığımı öğrendiğim ilk andan itibaren para biriktirmeye baslicaz diye sözleştik fakat öyle bı iş ki bir ay çok iyi kargo geliyorsa öbür ay aşırı düşüş yaşanıyor ve bı şekilde öbür ayla birlikte döndürmek zorunda kalıyoruz e birde masraf üstüne masraaf çıkıyor
Valla yerden göğe kadar haklısınız neden kendi yasaminizdan kisasiniz veya neden çocuğun harcaması dan kısmak zorunda kalasiniz ki

Paranız elinize geçince önce altin alın bir köşeye atın sonra kalan parayı harcayın. Yoksa bir şekilde para uçuyor ve birikim yapılamıyor
Aynen öyle birde maaş haftalık olunca bu paraya nereye gitti ne yaptık ettik diye düşünüp duruyoruz sadece.
Valla yerden göğe kadar haklısınız neden kendi yasaminizdan kisasiniz veya neden çocuğun harcaması dan kısmak zorunda kalasiniz ki
Zorunda kalmamak için bundan sonrası için konuşacağım eşimle gayet sakin bir şekilde. Dediğiniz gibi ben bı şekilde kendi yaşantımdan, kendi giderimden sıkıyorum 100 TL 100 tldir diye ama görüyorum ki bunu yapmamam gerekirmiş ne bulduysam bundan sonra kenara atacağım

ekonomide ileriyi göremiyoruz. İşlerimiz, işyerlerimiz garanti değil.
bu değirmen hep böyle dönmez, derler.. Bence akarken biriktirmek gerek.
Tabii anne-baba büyük aileye maddi destek olunur, sağlık vs acil ihtiyaçlarda yardımcı olunur ama kazancınıza göre siz de kendinizi, evladınızı düşünmek de haklısınız.
herkesin ne dediğine bakmayın, limitinizi siz belirleyin. Kazanç sizin. Başkasının belirlemesine izin vermeyin.
Kime ne vereceğiniz, ne kadar vereceğiniz sizi ilgilendirir.

bence siz birikim yapmaya çalışmayın
direkt olarak alın
gram alın mesela her ayın ilk haftası ayet varmış gibi...
sonra bebek bezidir beşiğidir, artık ne lazımsa alın, zıbın mıbın kullanacağınız kadar alın. dünyaları almayın tabi ama bebeğe de belli şeyler lazım, her ay birini sırayla alın. ama benim gördüğüm kadarıyla bez hariç genelde bebek eşyaları 2 ay kullanılıyor herkes dolu dolu alıp fazla kullanamadan bebek büyüyor. o yüzden ben olsam parayı altın, dolar artık neye güveniyorsam öyle kenara koyar eşime de 2 yapıyorsam birini söylerdim. mümkünse hiç söylemezdim. ama siz çalışmıyormuşsunuz o mümknü olmayabilir.

işin özü bana para kalsın da ben de o kalandan harcayayım diye düşünmeyin. o şekilde asla kalmaz size.
bebeğime beşik alacaksam kayınvalidenin sigarasını düşünemem kimse kusura bakmasın...ki benim ailemde kayınvalidelerin hiçbirinin emeklisi filan yok herkes kayınvalidesine baktı, bakar, ben evli değilim, evli olsam, kayınvalidem muhtaç olsa elbet ben de bakarım, derdim o değil... ama eşi beyefendi çalışmıyorken, daireler satılıp satılıp yeniyorken kayınvalide çeyrekmiş sigaraymış peşinde koşacak, ben ona sigara parası yetişecek diye çocuğumdan kısacam cıngar çıkar orada.....daha bir de görece yaşı genç bu insanların yaşlanınca ne olacak?

Yardım yapılır amenna,birşey diyemem zira hayat çok pahalı,emekli bile olsalar arada ihtiyac olabilir,destek verir çocuklar anne/babaya anlarım bunu ama görümceye ne kadar vereceğinize kadar söylenmesi çok sevimsiz. Ne biliyor bütçenizi de 200 verin diyebiliyor ki sizinde bebeğiniz olacakmış. Bu şekilde saçma sapan isteklerle gelinmesinden bende hoşlanmazdım. Kızına da siz doğum yapınca şu kadar para ver diyecek mi ben sanmıyorum.
Bilemedim,bence hediye konusunda geri adım atmayın. Kayınvalidenize de siz söyleyin ben tulumu alacağim,bütçem buna elveriyor diye.
Size soran yok bir ihtiyacınız var mı diye ama istemeye gelince alacağınız hediyeye kadar söyleniyor.

Eşimle konuşacağım diğer iki abisiyle tekrar anlaşmaya varmaya çalışsınlar dediğiniz gibbi bu bu şekilde devam ederse ben olan bitenin önüne geçemem sadece seyrederim. Mutlaka başka gelirleri de var kumar oynuyormuş kendi oğlunun demesine göre o ev paralarının hepsini de kumarda yemiş. En son bu en büyük abiye evini satalım gibi bir şey dendi ortanci arıyor ben gecinemiyorum senin evin kira değil bana para vermek zorundasın her ay diyor büyük abi kabul etmiyor etmediği içinde curcuna ortanca büyüye kusuyor sonradan öğreniyoruz ki bu ev satılma mevzusunu ortaya atan kişi kayinpederimmis.
Adam yüzsüz. Niye satsin evini ya.
Olacak şey mi?
Herkes borç batağında debelensin istiyor herhalde kayınaileniz.
Onları besleyin,ne varsa satıp verin,yesin batırsın sonra ne olacak?
Şaka gibi aile.

Adam yüzsüz. Niye satsin evini ya.
Olacak şey mi?
Herkes borç batağında debelensin istiyor herhalde kayınaileniz.
Onları besleyin,ne varsa satıp verin,yesin batırsın sonra ne olacak?
Şaka gibi aile.
Büyük abi rest çekti diye ortanca ne doğumda, ne de hastalıkta aramadı. Büyüğü biraz saf, iyi niyetli olan dağlardan kardeşinin aramamasina çok bozuldu. Oğlu doğduktan 20 gün sonra hastaneye yatırıldı 15.gunun sonunda bugün çıkarıldı ama ortanca abiyi aramadı bile çok üzülüyordu en son. Gerçekten garip aile yapıları var.

bence siz birikim yapmaya çalışmayın
direkt olarak alın
gram alın mesela her ayın ilk haftası ayet varmış gibi...
sonra bebek bezidir beşiğidir, artık ne lazımsa alın, zıbın mıbın kullanacağınız kadar alın. dünyaları almayın tabi ama bebeğe de belli şeyler lazım, her ay birini sırayla alın. ama benim gördüğüm kadarıyla bez hariç genelde bebek eşyaları 2 ay kullanılıyor herkes dolu dolu alıp fazla kullanamadan bebek büyüyor. o yüzden ben olsam parayı altın, dolar artık neye güveniyorsam öyle kenara koyar eşime de 2 yapıyorsam birini söylerdim. mümkünse hiç söylemezdim. ama siz çalışmıyormuşsunuz o mümknü olmayabilir.

işin özü bana para kalsın da ben de o kalandan harcayayım diye düşünmeyin. o şekilde asla kalmaz size.
bebeğime beşik alacaksam kayınvalidenin sigarasını düşünemem kimse kusura bakmasın...ki benim ailemde kayınvalidelerin hiçbirinin emeklisi filan yok herkes kayınvalidesine baktı, bakar, ben evli değilim, evli olsam, kayınvalidem muhtaç olsa elbet ben de bakarım, derdim o değil... ama eşi beyefendi çalışmıyorken, daireler satılıp satılıp yeniyorken kayınvalide çeyrekmiş sigaraymış peşinde koşacak, ben ona sigara parası yetişecek diye çocuğumdan kısacam cıngar çıkar orada.....daha bir de görece yaşı genç bu insanların yaşlanınca ne olacak?
Bende 50 100 ne bulursam kenara atıp çeyrek veya gram için ayrı para isteyeceğim artık. Hastalık olur gerçekten gözümde olmazdı ama bana geldiğinde devlet Hastanesi'ne git denilip kendisi özel muayene olmak istediği zaman işin boyutu biraz cirkinlesiyor. Birde 1 ay bile olmadı yine konu açmıştım o konuyla ilgili zamanını tam hatırlayamadım benim arkamdan vs konuşulduğunu öğrenmiştim o zaman eşimin ailesi eşimi onlardan uzaklastirdigimi söylemişti(görümcem ve kvdem) şimdi anlıyorum. Eşim evlenmeden önce yeğenine bebek yuruteeci, telsiz, altın bileklik vs yapmıştı. Evlendikten sonra benim yanımda xxxinde buyu eksik dendiğinde eşim ben alırım demiyordu artık bu yüzden değiştirdiğimi düşünüyorlarmis meğer. (gorumcemin durumu olmasa ve alsa hiçbir sorun yok fakat durumu çok çok çok iyi) bilemiyorum artık bu saatten sonra benimde düşünmem gereken bı bebeğim var.

ekonomide ileriyi göremiyoruz. İşlerimiz, işyerlerimiz garanti değil.
bu değirmen hep böyle dönmez, derler.. Bence akarken biriktirmek gerek.
Tabii anne-baba büyük aileye maddi destek olunur, sağlık vs acil ihtiyaçlarda yardımcı olunur ama kazancınıza göre siz de kendinizi, evladınızı düşünmek de haklısınız.
herkesin ne dediğine bakmayın, limitinizi siz belirleyin. Kazanç sizin. Başkasının belirlemesine izin vermeyin.
Kime ne vereceğiniz, ne kadar vereceğiniz sizi ilgilendirir.
Kesinlikle öyle. Evet şimdi kargo çokluğundan indirimden vs iyi kargo çıkıyor fakat eşimin aylık maaşı öbür aya yatıyor. Yani haftalık alıyor fakat bu ayın maaşı Eylül ayının maaşı aslında ve kargo Eylül ayında çok yoktu,düşüktü. E kargo düşüşü demek maaşını direkt etkiliyor çünkü kargo başına ücret alıyor, ediyor. Dediğiniz gibi bundan sonra keskin bi şekilde cizgimi çizip, sınırımı koyacağım

Sizin aylık geliriniz 8binmiş ayda 150 200 vermek bu kadar göze batmamali.
Bizde kp emekli kömür almış başını gitmiş ev aldılar taksitli odemesi var biz her ay 1000 kışın 1500 civarı para veriyoruz ben anne babasına verme diyemem sonuçta bu yaşına getirmiş bı zahmet yardımcı olsun yettiği kadar
Ayda değil haftalık .

çalışmadan nasıl geçiniyorlarmış onu anlamadım
ve siz de bunları bilemiyor olamazsınız heralde neden evlendiniz
eşinizin durumu ne elde avuçta olanı çocuklarına verip okutup ettilerse yardım bekliyorlardır belki ama yine de saçma
nereye kadar gidecek böyle

Finansörleri oğullarıysa evlenmesine müsade etmeseydiler. Sizin de başınızı yakmışlar. Ev üstüne ev kurulmaz. Kocanızın 2 evi geçindirecek kadar maddi gücüde yok anladığım kadarıyla.
Benim babam 6 kardesti, bir de dedemler. Bir amcam ve 2 halamım geçim derdi yoktu. Babam 4 haneye birden baktı. Hepsini iş sahibi yaptı, ev aldı. Dedem 85 yaşında kadar yaşadı, babam 68'i zor gördü.
Bazı aileler bir kişiyi kurban seçiyor ve bütün sorumluluğu ona yüklüyor.

Merhaba hepinize. Sizlerden akıl almak istiyorum benden büyüklerin,kısacası böyle bı konuda her birinizin aklına çok ihtiyacim var. Eşimin ailesi annesi ev hanımı, babası çalışmıyor. Emekli vs değil, dümdüz çalışmıyor evleri kira değil bu zamana kadar eşim evi yürütüyordu babası çalışmaya ihtiyaç duymuyordu derken biz evlendik 5 buçuk ay oluyor nerdeyse ve her ay elimizden geldiği kadarıyla daha doğrusu borçlardan kaldığı bize kalanı bölüp annesine veriyorduk, çok bir şey vermiyorduk ama aylık giderimize göre haftada 100-200 veriyorduk. Kvdem belinden rahatsız, bel fıtığı var bı doktor varmış muayene ücreti 400 TL Gibi bir şeymiş bugün konuştuğumuz zaman öyle söyledi bende eşime annene 200 daha verelim (1 gün önce 150 vermiştik) bı gidip muayene olsun dedim. Aynı zamanda raporlarını istedim tanıdık bı doktor vardı ona göstermek için doktor bana önemli bir şey olmadığını, bel fıtığı başlangıcı olduğunu söyledi bende annesine bunu ilettim. O da bir çok doktora gittiğini başlangıç olmadığını vs söyledi tamam dedim. Eşimi arıyor para için teşekkür ediyor devamında gorumcemin kızının doğum günü var ben bı hediye alacağımdan söz ettim para vermek yerine bir tulum gördüm ve çok hoşuma gitti onu alacagimdan bahsettim eşimi aradığında ise diyor ki xxxse söylersin bir şey almak yerine 200 TL verirsiniz, benim adıma da verirsiniz tarzı bir şey söylüyor. Gerçekten artık para muhabbetlerinden çok sıkıldım, biz bütçemizi bir türlü ayıramadık her ay neredeyse bebek için ayırmamız gereken miktarı eşimin ailesine veriyoruz. Eşimle nasıl konuşmalıyım bı konuyla ilgili hiç bilmiyorum, çok ortada kaldım konuşmalı mıyım gerçi onu da bilmiyorum. Biz hem kira,hem krediden olan borç, hem evin masrafı derken aylık masrafımız 8000 civarını buluyor ve artık gecinmekte güçlük çekiyoruz. Bebek doğana kadar bir gram,bı çeyrek yaparız dedik fakat şu ana kadar yaptığımız tek şey bı gram yapabilmek oldu. Ne önerirsiniz? Teşekkür ederim şimdiden🙏😔
geç kalmışsınız çocuk için daha bütçesi kök aileden ayrılmamış evciliğe...

Back
X