Eş ailesine gitme sıklığı nasıl olmalı?

Konuya bakınca Allahtan korona var da mesafe girdi diyesim geldi ki mesafeli olani buysa normali ne olurdu bilemedim
Ben 1 yıldır ailemle görüşemiyorum ki 1 sene önce de babam hasta diye gitmiştim, değil aile, komsuma bile gidip gelmem. Lütfen koronayi bahane edip insanlarla cok icli dışlı olmayin derim, hem mutasyona da ugramis daha tehlikeliymis. Acikcasi sosyallige hasretim ama saglik önemli, iyi olmak icin katlaniyoruz napalim
O kadar haklısınız ki ama malesef insanlar korona falam dinlemiyor kendi oğulları her hafta gittiği için o geliyorda gelin neden gelmiyor derler huzursuzluk çıkınca da kimse korona vardı ondan gelmedi demezki diyorum ya uçak yolculuğu yapıp ertesi gün bana gelmek istediler korona varken.. Eşime soruyorum gelin neden gelmedi diyolar mı diye hayır hayatta demezler öyle birşey diyor.günahlarını da almak istemiyorum kimsenin. Malesef kendi ailesi gibi olmuyor insanın ben 1 senedir kardeşlerimi kabul etmedim korona dan..

belli bir standart oluşturmayın bence canınız ne zaman isterse. bir düzen oturtursunuz mesela 2 haftada bir gelmeyince niye gelmedi olur bazı zamanlar haftada bir bazen de 2 3 ayda bir bile olabilir belli bir düzene oturttup alıştırmayın derim

İlk evlendiğimiz sıralar ayda 1 2 ayda 1 nasıl denk gelirse aslında hep gitmemizi beklediler ama Allahtan eşim en başta kesti sonra corona var şimdi 1 yıldır nerdeyse 4-5 ay ilk başlarda görüşmedik ama çalışıp dışarı çıkmaya başlayınca yine 2 ayda bir falan ya da dediğim gibi o an denk gelirse spontane bir şekilde olur belli bir düzenim yok

O kadar haklısınız ki ama malesef insanlar korona falam dinlemiyor kendi oğulları her hafta gittiği için o geliyorda gelin neden gelmiyor derler huzursuzluk çıkınca da kimse korona vardı ondan gelmedi demezki diyorum ya uçak yolculuğu yapıp ertesi gün bana gelmek istediler korona varken.. Eşime soruyorum gelin neden gelmedi diyolar mı diye hayır hayatta demezler öyle birşey diyor.günahlarını da almak istemiyorum kimsenin. Malesef kendi ailesi gibi olmuyor insanın ben 1 senedir kardeşlerimi kabul etmedim korona dan..
Demiyorlarsa cok gidip gelmeyin araniz iyiyse arayin sorun, yasli insanlar gelinip gidilsin istiyorlar onlar da evlatlarini gormek istiyor kendilerince haklılar ama şu an olagan disi bir durum var. Gerekirse arar hal hatir sorar "anne ben de gelmek isterim ama bosuna ikimiz de riske girmeyelim esime bisey olsa ben bakarim da ben hasta olsam kim bakar " tarzi daha ılımlı gönül alıcı konusursaniz sorun olmaz diye düşündüm. Pandemi daha kontrollu hale geldiğinde de ayda bir birlikte gider acigi kapatirsiniz.
Ben icli dışlı iliskileri sevmemekle birlikte hiç gitmemek de yanlis diye düşünüyorum, gönül alacak ve iki tarafi da memnun edecek sekilde hareket edilirse orta yol bulunur.

Hanımlar merhabalar, nasılsınız? Şimdi size bir sorum olacak herkes fikrini yazarsa çok sevinirim.

2 yıllık evliyiz eşimle ailesiyle de ufak tefek hariç bir sıkıntım yok şükür. Ufak tefek şeyler de yine bu korona zamanı uzak yolsan geldikleri zaman hemen bize gelmek istemişlerdi uçak kullanmışlardı birde, o zaman da buraya konu açmıştım zaten..

Neyse, eşim birkaç aydır işsiz kvlere de 8 ay olmuştur gitmeyeli ama onlar işte birkaç ay önce gelmek istediler görümce falan.. Mecbur kabul ettim eşime korona var dememe rağmen bir kere geldiler gittiler sonra da çok şükür haftasonu yasakları geldi..

Eşim bu işsiz kaldığı dönemde kendi ailesinin yanına sık sık gider oldu evde bunalıyorum falan diye sık dediysem de haftada ya da bazen 2 haftada bir.. Ben gitmedim hem evden iş yapıyorum hem de o gidince biraz dinleniyorum haliyle evde işlerim oluyor. En başta gitme falan dedim onları da tehlikeye atma diye yok gitti yine de..

Şimdi size sorum şu normal de korona olmadığı dönemde ay da 1 falan bize geliyolardı evler arası bir saatlik bir mesafe var uzak değiller yani.. Ama korona da tabiki gelip gitmedim.. Bu hafta eşim kesin yine gider cuma günü falan sabah gidip öğlen gibi falan geliyor..
Bende gideyim mi bilemedim yani korona var diye gitmek istemiyorum ama o gidiyor kendi ailesi ben karışmıyorum gitsin görsün..
Sizce normal şartlarda bu görüşme sıklığı nedir? Gelip gitmeyi de hiç sevmem ama geldiler mi güzelce de ağırlarım.
Kv ve kp de eşime demezler ama kendi içlerinde bu çocuk geliyo da gelin neden gelmiyor derlerdir belki günahlarını almayayım.. Eşimde bana diyor ki ben sana gel demem kendin ne zaman gelmek istersen gelirsin.
Senin düşünmen lazım falan dedi? Niyeyse bende bi vicdan yaptım beni şu akşam bi fikirlerinizle aydınlatsanız şükella olur 😂
Biz ayni sehirdeyiz ailelerimizle ve 6 bucuk yıllık evliyiz haftada 1 gitsek niye 2 gelmediniz 2 gitsek 3 gelin bugun gitsek yarin da gelin de sunu yiyelim bitmeeeeeez.Demezler ki isiniz gucunuz planiniz var mı. Suratsiz bi sekilde otururuz zaten dilleriyle dover gönderirler bir de her gun beklerler.buna ragmen en az haftada 1 giderim. Ise guce karışırım mutfaga yardim ederim torunlarını kucagina veririrm sevsinler diye. Cunku dede babannr onlar sonucta gormeliler. Cocuklar da sahipsiz degiller onlarin da ihtiyacı var. Ben haftada 1 gidersem 1 kerede esim bensiz gider. Haline sukret derim. Haa esinin de demesini bekleme en azindan 3 haftada ayda 1 git derim nacizane. Esini seviyorsan gelin olarak guleryuzle biraz disini sıksan hersey daha guzel olur. Hem senin vicdanin rahatlar hem esine sitem ediyor olabilirler bunu esin sana söylemiyor olabilir onu da bu durumdan kurtarmis olursun. Hem de sen de babanne anneanne olacaksın. Sen de gelin gelse torunlar gelse diye kapiya bakcaksin.

Korona son derece haklı bir mazeret.
Ama sizin için bahane olmuş. Eşinizle aynı evde yaşıyorsunuz sonuçta, virüsü o taşır zaten size ya da onlara.
Görüşmek istemiyorsanız ve sorun etmiyorlarsa o ayrı tabii.

Ben 9senelik evliyim.20 günde bir falan görüşürdük salgından önce. Araçla 15-20 dk sürüyor.
Şimdi koronanın başından beri yazlık evlerindeler,gitmiyoruz. Buna rağmen zorla emrivakiyle 2 kez geldiler.

Evden çalışıyormuşsunuz iste, bahaneniz var. Gelin neden gelmiyor demezler.
Benim de kayinvalidemler birkac kere haftasonu yasaklarinda bizde kalmak istediler. Kabul etmedim küstüler. Ooh kafam rahat 2 aydir görüşmedik eşim 1 2 kere gitti. Umurumda degil ne yaparsa yapsin, ben gitmiyorum.
YA bu kabul etmeme durumunu nasıl yapıyorsunuz acaba. Ben yapsam eşimle boşanırız mubtmeeln :((

Valla haftada bir de görüsülür yılda bir de görüsülür. Bana zahmet olmuyolarsa muhabbetimiz rahat oluyosa mutfağa beraber giriyosak her hafta agirlardim ben.

Valla haftada bir de görüsülür yılda bir de görüsülür. Bana zahmet olmuyolarsa muhabbetimiz rahat oluyosa mutfağa beraber giriyosak her hafta agirlardim ben.
Malesef bana geldiklerinde bile yemek yerler çaylarını içerler bir dakika bile muhabbet etmezler.. Ben resmen kendimi restoran da çalışıyor gibi hissediyorum resmen yemek yemeye geliyolar yani.. Zaten hayatta konuşkan insanlar değil yanlarında acayip kendimi rahatsız hissediyorum ama yapacak birşey yok 5 sene görmesem özlemem 🙄

Back
X