Eş ailesine gitme sıklığı?

Kayinvalidemle farklı semtlerdeyiz. Annesiz büyüdüğüm için onu anne yerine koydum. Anneme ne yapmak geliyosa içimden ona da aynılarını yaptım. Hoşuma giden bişeyi ona da aldim, misafirim gelecek dediğinde tatlısını salata meze tarzi şeylerini yaptim. Temizlik yapmam ama ondayken bişey döküldüyse hemen süpürgeyle aldırırım.

Bi kere aniden misafir gelecek oldu baktım süpürmek lazim süpürdüm. Ama o da benim evimde böyle. Yemeğe girişir bulaşıkları yikar evimi toplamama yardim eder misafirim gelecekse börek sarar vs vs. Yani gösterdiğim değeri o da bana veriyor çok şükür. Bayramda cok hastaydim mesela tatli yapamadim sen yat dinlen dedi

Ben yakın oturuyorum 1,5 senelik evliyim sadece birkez geldiler evime ve bende yaklaşık 10 aydır gitmiyorum görüşmüyorum annemin temizliğini yaparım herkesin kızı yapsın bir zahmet zaten bilinen onlar oğullar değil.

2,3 haftada bir giderim. O da torunu görsünler diye. Gerçi çok da meraklı değiller ama eşimin hatrına.
Temizlik olayı 8 aylık hamile iken oraya gidince 1 günlüğüne de gitsem mutlaka bi temizlik çıkarırdı. Eli ayağı tutuyor yalnız da değil ama sanki özellikle ben gidince temizliğe kalkışırdı. Kendimi zor taşıdığım o son dönemlerde kendi evimi bok götürürdü oraya ziyarete gidince temizlik yapardım karşılığında bi sağol Bile demezdi. O günlerde bitti yardım etmiyorum artık gidip oturup geliyorum çocuğumla ilgilenmektedir fırsat kalmıyor zaten. Eli ayağı tuttuğu sürece yapsın kendi işini. İhtiyacı olur hastalık bişey olur giderim orası ayrı.

dogru buldugumu söylemedim zaten... Destek olmak apayrı bir durum aileler imkan varsa illa ki destek olur zaten ama erkek tarafı her seyi yapar diyerek insanları imkanlarının üstünde zorlayanlaraydi lafım... Bana kalsa hastalık düşkünlük olmadıkça herkesin hayatına kendine....

Biz aynı apartmandayız, haftada iki kere fln gidiyorum ben, eşim nerdeyse her gün uğrar, hala onlarla yaşıyormuşcasına her gün mutlaka bir getir götür işleri oluyor ya da bir işleri düşüyor mutlaka.

Yakınız. Haftada 1 gidiyoruz. Bazen istisnalar oluyor tabi. Temizliğe hiç gitmedim gitmemde. Şahsi görüşüm 10 yıl sırtında taşır 1 gün indirirsin 10 yılın değil 1 günün lafını ederler. Daha bu sabah sinir etti beni zaten. Çürümüş kalpli şey.

Hafta da bir gideriz esimle yemegi yer cayimizi icer doneriz
Temizlige yardima gitmedim hic kizlari var
Onlar yapiyorlar
Ben anca kendi evimi temizleyebiliyorum

10 dakika mesafede oturuyoruz. Eşimin işten gelişi geç. Bebekten önce haftada bir giderdik. Yemek, oturma vs. Şimdi bebeğime bakıyor, o sebeple her gün gidiyorum :) kv ciddi bir tedavi atlattı. O süreçte küçük bebeğime rağmen tüm yemeğini yaptım. İsterse alışverişini de yaparım. Hasta olurlar bakarım ancak temizliğine karışmam. Lohusalığımda, doğum öncesinde, mevlüt zamanımda temizliğime yardımcı olmadığı için yapmam bunu. Bebek mevlütüme misafirlerle birlikte gelmişti hatta. Neyse bu bize has bir durum tabi :) onlar bize pek gelmez. Oradayken yemek, bulaşık, çay vs elimden geleni yaparım tabi.

Bence böyle şeylerin hesabı olmamalı. Eşler birbirlerinin ailesini sevmeli, büyükler de gencleri sevmeli. Hesaplı kitaplı çıkarlı aile ilişkilerini sevmiyorum. Ben ne kadar itici olursa olsun içten annecim dendikce yola gelmeyecek kadın düşünemiyorum. Erkek veya kadının annesi fark etmez Ruh hastası olanlar haric.Çevremde oyle kv ler gördüm ki ki gelin veya damatlarının iyi yaklaşımıyla yola geldiler. İyi niyetli olmak daima kazandırır.

Mune konu sahibine sordum cevap vermedi ..
Bu konu neden haftada bir açılıyor?
Eskiden bir zıpzıp vardı kulakları çınlasın her konuya yaş kaç diye soran bi süre gitti
Bu da böyle mi olacak

Uluslararası öneme haiz diplomatik bir konu olduğunu düşünüyor olabilir ki öyle zaten

Eşimin ailesiyle 6 7 sokak mesafesindeyiz. Ve benim eşim tek erkek çocuk onlar her gün gidip gelmemi istiyorlar ama ben onların degil kendi istediğim zamanlarda giderim bazen üç gunde bir bazen haftada bazen iki günde bir hic farketmiyo yardıma ihtiyacı olsa giderim o da bana yardıma geliyo cünkü kalabalık misafir vs gibi durumlarda nisan dönemim zor bi dönemdi cunku kv hemen hemen her şeye karışırdı hatta nisan bile attim bi kere ama daha sonrasından eşimin annemle konuşması vs derken birden barışmışken hatta evlenmisken buldum kendimi ve cok sukur simdilik pisman degilim o kadar yaptığı şeyi sineye çektim ve araya mesafe ve soğukluk koymadım bazen mesafe koymalıydım diye düşünüyorum ama koyamıyorum valla o kadar yaptığı şeye rağmen ben hala ona mesafe soğukluk koymadıysam oda yardimina gidince kıymet bilsin bi zahmet ama tâbi icini bilemem yani kiymet biliyo mu bilmiyo mu bisey diyemem hii bana evlendiğimden beri bi zararida yoktur karismaz evime de esimede bu konuda da hakkını yiyemem

Hayırdır canm ne oldu

Benim esimde evin tek oğlu sabah gitsem akşam bekliyorlardi bende senin gibi 3 4 günde bir gitmeye basladim . Şimdi hiç gitmiyormusum gibi konuşuyorlar. Eşinin ailesi gelip gitme konusunda sıkıntı cikariyorlarmi peki ?

Benim esimde evin tek oğlu sabah gitsem akşam bekliyorlardi bende senin gibi 3 4 günde bir gitmeye basladim . Şimdi hiç gitmiyormusum gibi konuşuyorlar. Eşinin ailesi gelip gitme konusunda sıkıntı cikariyorlarmi peki ?
Kendi içlerinde yakiniyolar evde tek napiyosun vs diye ama eşim sağolsun pek müdahale ettirmiyo hatta her dakika burda olmamızı beklicekseniz evler neden ayri her evin kendi düzeni var sürekli gelip gitmek olmaz fazla muabbet tez ayrılık getirir demisti gulerek yani eşim sağolsun sıkıntı çıkarmalarına fırsat vermiyo

küslüğünü kabul ettilerse ne mutlu sana
ben kv ve görümcemle küsemiyorum mesela.

ben küssem de onlar birsey yok çok samımıyız gbi davranıyor
Kovmama rağmen geliyorlar öyle yüzsuzlerki barışmak için hediye bile aldılar odadan çıkmıyorum geldiklerinde co k sınırlıyim unutmuyorum yaptıklarını barışmam artık.

Eskiden bir zıpzıp vardı kulakları çınlasın her konuya yaş kaç diye soran bi süre gitti
Bu da böyle mi olacak

Haklısın can sıkıntısından aci
Bu da böyle mi olacak
Valla can sıkıntısından kendimi buraya atıyorum . Dertlesmek iyi geliyor biliyonmu

Cok sukur yakin oturmuyorum aramizda 1 bucuk saatlik mesafe var ayda bir hafta kaliyorum mutlaka hem kayinvalidem hasta hem de oglumu ozluyorlar ama ayni sehirde otursak hergun onlardaydik eve gelincede olur olmaz zamanlarda goruntulu ararlar hadi gelmiyormusunuz diye 1 hafta sonra baslarlar basimizin etini yemeye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…