Eş ailesini mecburi davet

Yalnız eşe "iyi bir eş" diyenler bile olmuş. Gerçekten ne kadar iyi bir eşmiş. Ailesi, lohus ıadının ensesinde boz pişirirken armut gbi bakmış. Yetmemiş. Annesi doldurup dolrurup karısının üstüne salmış. Adam bir kez olsun "ne oluypr yahu?" dememiş.
Sizin sorununuz ile ile değil. Bi önce bunu idrak edin.

Maalesef şubat tatilinde gelecekler daha. Anlatmaya çalıştığım bu işte 3 ay önceden uyku tutmuyor aşamiyorum bu durumu maalesef
Canım sen bir terapi alsan. Bu durum sizi çok fazla kötü etkiliyor. Ben de geriliyorum kayınailem geleceği zaman çünkü bizde geldiklerinde ne zaman gidecekleri belli olmuyor. 2 haftalığına geliğp 5 hafta kalabiliyorlar. Sizde en azından ne zaman gidecekleri belli. Sizde travma yaratacak zor bir şey yaşamışsınız dolayısıyla böyle bir sınır koymuşsunuz ama aslında sınırlarınızı koruyamamaktan korkuyorsunuz. Bir daha gelmeye kalktıklarında istemediğinizde müsait değiliz diyememekten korkuyorsunuz. Ama gördüğünüz gibi aslında siz davet etmedikçe gelmiyorlar 10 sene gelmemişler. Yine de ölsem falan diyecek kadar 3 ay uykularınız kaçacak kadar strese giriyorsunuz. Bu sınırlarınızı koruyamama korkusu sizde neden bu kadar travmatik şekilde tetikleniyor? Bence bir terapi alsanız size iyi gelir diye düşünüyorum.

Sizce isteyerek gidiyor olabilme ihtimalim var mı.
Saçından sürükleyen yoksa evet isteyerek gidiyordur. Orda da muhtemelen sürat aşıp yemeklerden yiyip çocuk varsa çocuklarına baktirip donuyordur. Neye gidiyor istemiyorsa. Kocası içinde er eve de cagirsin kocası için madem. Hiç sevmiyorum böyle ikiyüzlü insanları.

Tepkiyi görüp mesafeyi yiyince geri basmışlar sadece. Güçleri yetse devam edeceklerdi muhtemelen.
Siz onların yaptıkları hataları anladıklarını, pişman olduklarını düşünmediğiniz için içinize sinmiyorlar, çok haklısınız.

Madem kabul ettin. O zaman onlar gelene kadar bi süre daha destek alsan. Kendine eziyet bu şekilde yaşamak. Yine canını sıkarlarsa bi 10 yıl daha adım atamazlar evine.

Ben de 7 senedir kayınpederimle küsüm. Benim evime giremez ama ben mecbur gidiyorum. Çünkü çocuğum ufak, tek babasıyla göndereceğim yaşta değil. Ama babaannesiyle görüşmesini engellemek de vicdanıma ters.
Böyle tepeden tepeden yazıyorsunuz ama bu iki yüzlülül değil tam tersi çocuk için katlanmak oluyor.
Evime sokmayabilirim ama çocuğum kendi gidecek yaşına gelene kadar da aile büyüğünü görmesine engel olmam eşlik etmek zorundayım. Büyüdüğünde kendi ister gider ister gitmez ben ufakken ilişkilerine karışmamak, kendi ilişkilerini tesis etmeleri için gitmek zorundayım. Bunun eşle alakası yok. Çocuk için yapıyorsun

Bu mantıkla bakınca kapıyı da kilitlemedim onlar da gelebilirdi. Eşiniz bebeği görmelerini isteyince siz de küçücük çocuğu yalnız gonderemeyeceginize göre mecburen gidiyorsunuz. İstek ve mecburiyetler bazen çakişabiliyor.Mesela şimdide eşim saçımdan sürüklemedi ama gelmeleri gerektiğini düşündüğüm için mecbur davet ettim.Cocugumu 1 saniye bile yalnız bırakmadım onlarla merak etmeyim. Yemek konusunda da ne yapsaydım aç mı kalsaydım Mahkumlarda hapishanede yemek yiyor sonucta

Sizinle benzer bir durumdayız. Ben de lohusalıkta yaptıklarından sonra soğumuştum, çocuğum ufakken yaptığı bir terbiyesizlikten sonra selamı sabahı kestim. Bayramda dahi aramam sormam. Ama bizde sadece kayınpederle bir sorun var. Annesine tek gelebilirsin evime diyorum kocasını bırakmadığından gelmiyor. Ben o adamı evime asla almam ama. Asla. Yılda iki kere beşer gün gider geliriz. O on gün bile ömrümden yer. Bir de evime alamam yani. Bu gelişlerinde bakın vaziyete. derslerini almadılarsa yine terbiyesizlik yaparlarsa bir daha almayın. Ölüm varsa herkese var. Eşinizin ailesi de ona göre davransın. Oğlunun evine gelmek isteyen gelinine düzgün davranacak

İyi de görüşüyorsunuz bu insanlarla.Hiç görüşmeseniz tamam.Lohusalıkta az çok herkesin kırılganlıkları oluyor, bunu 10 yıl sürdürüp eş ailesini eve ayak basamayacak hale getirmeniz normal değil.Çoğumuz bayılmıyoruz emin olun eşimizin ailesine ama eş hatırına , kendi ailemin evime gelebiliyor olması hatırına ,Allah rızası adına katlanıyoruz.

Gerçekten araız insanlar olsalar davet beklemez,sizi gözardı eder yine gelirlerdi.Bir de buradan bakmak lazım.Her şeyi çok büyürüp bu hale getirdiğinizi düşündüm.

Zaten şuan yaşadığım durumun normal olmadığını biliyorum. Sadece bunu nasıl asacağımı ,onlara nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. İyi niyetimi yanlış anlayıp tekrar yüz bulmalarini istemiyorum. Çünkü hiç alinmiyorlar. Mesafeyi ayarlayabilmek yıllarımı aldı tekrar çöp olsun istemiyorum.

Amaan saçma bir mantık. Bana ne

Bence saçma bir mantık. Banane

kaynanam da evime gelemez ben ona zamanında bak kocamın annesisin böyle yaparsan yüzyüze bakamayız ben böyle şeylere gelemem dedim karakter olarak sivriyimdir malesef bu iyi bir şey değil güler yüzlü ve sıcakkanlıyım ama tersim de kötüdür. Haliyle çok sürtüşme yaşadık zaten başından beri sevmiyorum kocama annelik yapmamış babaannesi bakmış kayınpederimle ayrılar ve yüz sene geçmesine rağmen ondan nefret ediyor. Önceden evine giderdik ne hazırlık ne bir şey makarna pişirip önümüze koymazdı benden beklerdi hatta gelin aldım işini görmedim derdi eşim de anne o benim karım evde bile yapmıyor sana da yapamaz derdi delirirdi kocamı karı ağızlısın diye doldurdu hatta ve hatta sen adam olsaydın karının ağzına iki tane geçirirdin işte o zaman erkek olurdun gibi şeyler söyledi. Görüşmüyoruz kocam da görüşmüyor 3 ay oldu doğurdum görmedi eşimin abisi gelince video çekiyor o telefonu alıp duvara fırlatasım geliyor. Sürekli huzur bozmaya çalıştı hamileyken bile bir şeyler uydurdu tipik laz karısı bağırarak konuşur sevimsiz şirret. Eşim de görüşmüyor ama silip atmak gibi bir şey yok artık eskisi kadar annesi hakkında konuşmuyorum ama o da farkında o bana anne olamadı sadece düşman oldu demeye başladı babaannesi vefat etti aramadı bile. Biz buna rağmen bu kadına ev aldık buradan enayiliğimiz ortada. Mecburduk çünkü çalıştığı halde kenara 2 kuruş koymamış ailesiyle miras davası var babasının evinde oturuyordu en azından kira derdi olmaz bizden uzakta ev alındı. Bu kötülüklerine rağmen ben bir şey demedim eşim sordu gönlün yoksa vermek istemiyorum dedi ben de senin annen senin maaşın ben karışmıyorum bu meseleye dedim. Ha çat kapı eve gelse ne olur bilmiyorum

Bence eşinize “Geçmişte yaşadıklarım beni hala etkiliyor bu yüzden bazı sınırlar koymam gerekiyor” diyerek en baştan uyarın. Eşin bunu bilirse, ziyaret sırasında bir denge unsuru olur. Sınırların farkında olması önemli. Ziyaretin süresini baştan belirle mesela bir hafta kalabilirler gibi. Uzamasına izin verme. Evdeki düzenine karışmalarına, çocukla ya da evle ilgili yorum yapmalarına gerek yok her şeye ben öyle uygun gördüm diyin. Hem belki bu süreç kolay geçmeyecek ama kontrol tamamen bu sefer sizde çünkü artık o eski kişi değilsiniz. Ne kadar korksanız da bu kez kendi sınırlarını bilerek hareket ediyorsunuz bu da en büyük fark

10 yıldır evinize almıyorsanız ve mecburen gittiğinizde görmemek için ilaç alıp zorla kendinizi uyutup depresyona giriyorsanız ve ayrıca 3 ay sonra gelecekleri halde bugünden krizlere girmeye başladıysanız eşinizden boşanıp hepsini tamamen çıkarın hayatınızdan daha iyi, böyle ömür mü geçer konu sahibi? Vallahi canınıza yazık. Ne yaşadınız bilmiyorum ama sizi şu aşamaya getiren olaylar olurken eşinizin ne yaptığını çok merak ettim ben?

Bu arada gerçekten kendinize bu kadar eziyet etmenize gerek yok, baktınız aşıyorlar sınırları eskiye dönüyorlar dökün çarşaf çarşaf geçmişteki olayları ve bir 10 sene daha oğlunuzun evine girememeyi kabul ediyorsanız devam edebilirsiniz diyin, ben bunu göze alabileceklerini sanmıyorum. Rahatlayın yahu 3 günlük dünya değer mi kayınvalide kayınpeder yüzünden bu kadar yıpranmaya.

Sadece izledi uzun bir süre eşim onlarda dozu arttırdilar o sırada.Sonrasinda ben mesafe koyup gitmek istemeyince konustu sanırım şuan çok damarıma basmiyorlar.Ama azıcık yumuşak yüzlü olayım hemen sınırlarını aşıp eski hale geliyorlar.Cunku icten degiller rol yapiyorlar e haliyle bir yerden patlak veriyor.
Çok dusundum bosanmayi aslında maddi imkanım var ama ailesi dışında eşim çok iyi biri çok iyi bir baba.Bence bu dengesizlikleri yüzünden o da sağlıklı büyümemiş.Onlar icin ölüp bitmiyor ama çok mecbur kalmadikca cevap verip ,tepki koyamıyor.Hos genel hali de öyle insanlara karşi

Ben bir kadın sırf bir adamı sevip evlendi diye bu psikolojiye sokulmasına çok üzülüyorum ya, eşiniz bir hata yapmış susarak ama sonrasında da bedelini çok ciddi şekilde ödemiş gördüğüm kadarıyla 10 sene çok uzun bir süre çünkü, bence bu saatten sonra ne onlar sizin üzerinize eskisi gibi gelebilir ne de eşiniz buna izin verir, yine de sınırlarınızı aştıkları anda hiç çekinmeden düşünmeden verin cevaplarını sert bir dille kapatın çenelerini, sizin iyi olmadığınız yerde onlar da iyi olmayıversin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…