- 2 Ekim 2023
- 4.501
- 19.031
- 138
- Konu Sahibi Sahidenpiraye
-
Canım sen bir terapi alsan. Bu durum sizi çok fazla kötü etkiliyor. Ben de geriliyorum kayınailem geleceği zaman çünkü bizde geldiklerinde ne zaman gidecekleri belli olmuyor. 2 haftalığına geliğp 5 hafta kalabiliyorlar. Sizde en azından ne zaman gidecekleri belli. Sizde travma yaratacak zor bir şey yaşamışsınız dolayısıyla böyle bir sınır koymuşsunuz ama aslında sınırlarınızı koruyamamaktan korkuyorsunuz. Bir daha gelmeye kalktıklarında istemediğinizde müsait değiliz diyememekten korkuyorsunuz. Ama gördüğünüz gibi aslında siz davet etmedikçe gelmiyorlar 10 sene gelmemişler. Yine de ölsem falan diyecek kadar 3 ay uykularınız kaçacak kadar strese giriyorsunuz. Bu sınırlarınızı koruyamama korkusu sizde neden bu kadar travmatik şekilde tetikleniyor? Bence bir terapi alsanız size iyi gelir diye düşünüyorum.Maalesef şubat tatilinde gelecekler daha. Anlatmaya çalıştığım bu işte 3 ay önceden uyku tutmuyor aşamiyorum bu durumu maalesef
Saçından sürükleyen yoksa evet isteyerek gidiyordur. Orda da muhtemelen sürat aşıp yemeklerden yiyip çocuk varsa çocuklarına baktirip donuyordur. Neye gidiyor istemiyorsa. Kocası içinde er eve de cagirsin kocası için madem. Hiç sevmiyorum böyle ikiyüzlü insanları.Sizce isteyerek gidiyor olabilme ihtimalim var mı.
Tepkiyi görüp mesafeyi yiyince geri basmışlar sadece. Güçleri yetse devam edeceklerdi muhtemelen.Nasıllar biliyor musunuz.Ilk evlendiğimde beni beğenmeyip surekli eleştirip,toplum icinde rencide eden ben sustukça bunun dozunu arttıran sorsan hiçbir şey yapmadığını iddia edip sürekli eşimi dolduran vs vs. Sonra ben çileden çıkıp cinnet geçirince biz ne yaptık ki deyip esimin yaninda o bizim kızımız deyip arkadan her şeyi yapan bir aile.Ben sınır çizip onlarda oğlunu ve torununu göremeyince mecbur suyuma gidiyorlar.Ama azıcık taviz versem yeniden başlıyorlar.Surekli mesafeli durmak zorundayım çünkü ne yaparsam yapayım alınmiyorlar küsmüyorlar.
Madem kabul ettin. O zaman onlar gelene kadar bi süre daha destek alsan. Kendine eziyet bu şekilde yaşamak. Yine canını sıkarlarsa bi 10 yıl daha adım atamazlar evine.Bunların hepsini biliyorum zaten gelmeleri gerektiğini de.Bu yüzden davet edelim dedim.Ama kendime söz geçiremiyorum şimdiden nefesim kesilmeye,uyku tutmamaya başladı. Mesele ağırlamak da değil.Onlarin evimde olmalari fikrini kabul edemiyorum.Zaten normal olmadığını biliyorum durumun ama çözemiyorum.
Ben de 7 senedir kayınpederimle küsüm. Benim evime giremez ama ben mecbur gidiyorum. Çünkü çocuğum ufak, tek babasıyla göndereceğim yaşta değil. Ama babaannesiyle görüşmesini engellemek de vicdanıma ters.Saçından sürükleyen yoksa evet isteyerek gidiyordur. Orda da muhtemelen sürat aşıp yemeklerden yiyip çocuk varsa çocuklarına baktirip donuyordur. Neye gidiyor istemiyorsa. Kocası içinde er eve de cagirsin kocası için madem. Hiç sevmiyorum böyle ikiyüzlü insanları.
Bu mantıkla bakınca kapıyı da kilitlemedim onlar da gelebilirdi. Eşiniz bebeği görmelerini isteyince siz de küçücük çocuğu yalnız gonderemeyeceginize göre mecburen gidiyorsunuz. İstek ve mecburiyetler bazen çakişabiliyor.Mesela şimdide eşim saçımdan sürüklemedi ama gelmeleri gerektiğini düşündüğüm için mecbur davet ettim.Cocugumu 1 saniye bile yalnız bırakmadım onlarla merak etmeyim. Yemek konusunda da ne yapsaydım aç mı kalsaydımSaçından sürükleyen yoksa evet isteyerek gidiyordur. Orda da muhtemelen sürat aşıp yemeklerden yiyip çocuk varsa çocuklarına baktirip donuyordur. Neye gidiyor istemiyorsa. Kocası içinde er eve de cagirsin kocası için madem. Hiç sevmiyorum böyle ikiyüzlü insanları.
İyi de görüşüyorsunuz bu insanlarla.Hiç görüşmeseniz tamam.Lohusalıkta az çok herkesin kırılganlıkları oluyor, bunu 10 yıl sürdürüp eş ailesini eve ayak basamayacak hale getirmeniz normal değil.Çoğumuz bayılmıyoruz emin olun eşimizin ailesine ama eş hatırına , kendi ailemin evime gelebiliyor olması hatırına ,Allah rızası adına katlanıyoruz.Peki ben düşündüğünüz kadar kötü ve haksiz biri olsaydım iyi bir iş olduğunu düşündüğünüz eşim benim yanımda olup ailesini davet etmemeyi tercih eder miydi.Ya da kırgınlığıma rağmen torunlarını görsünler diye her yıl ziyarete gider miydim. Belki de çok hassas biriyimdir de karakerime yapılan bu saygısızlığı bir türlü atlatamayip kendimi bunca yıldır hasta yapmışımdır.
Amaan saçma bir mantık. Bana neBu mantıkla bakınca kapıyı da kilitlemedim onlar da gelebilirdi. Eşiniz bebeği görmelerini isteyince siz de küçücük çocuğu yalnız gonderemeyeceginize göre mecburen gidiyorsunuz. İstek ve mecburiyetler bazen çakişabiliyor.Mesela şimdide eşim saçımdan sürüklemedi ama gelmeleri gerektiğini düşündüğüm için mecbur davet ettim.Cocugumu 1 saniye bile yalnız bırakmadım onlarla merak etmeyim. Yemek konusunda da ne yapsaydım aç mı kalsaydımMahkumlarda hapishanede yemek yiyor sonucta
Bence saçma bir mantık. BananeBen de 7 senedir kayınpederimle küsüm. Benim evime giremez ama ben mecbur gidiyorum. Çünkü çocuğum ufak, tek babasıyla göndereceğim yaşta değil. Ama babaannesiyle görüşmesini engellemek de vicdanıma ters.
Böyle tepeden tepeden yazıyorsunuz ama bu iki yüzlülül değil tam tersi çocuk için katlanmak oluyor.
Evime sokmayabilirim ama çocuğum kendi gidecek yaşına gelene kadar da aile büyüğünü görmesine engel olmam eşlik etmek zorundayım. Büyüdüğünde kendi ister gider ister gitmez ben ufakken ilişkilerine karışmamak, kendi ilişkilerini tesis etmeleri için gitmek zorundayım. Bunun eşle alakası yok. Çocuk için yapıyorsun
Hay maşallah 5 elti misiniz, 5 oğlu var demek kv’nin.Olabilir bizde 5 eltiyiz benim bir büyük eltime yapmadığını bırakmıyor
Bana'da çok yapmaya çalıştı ama ben gırgır a vurup lafı verdim yapamadı
8 miş 2 si küçükken vefat etmiş biri askerden gelince 5 de görümce vardı ikisi vefat ettiHay maşallah 5 elti misiniz, 5 oğlu var demek kv’nin.
Bence eşinize “Geçmişte yaşadıklarım beni hala etkiliyor bu yüzden bazı sınırlar koymam gerekiyor” diyerek en baştan uyarın. Eşin bunu bilirse, ziyaret sırasında bir denge unsuru olur. Sınırların farkında olması önemli. Ziyaretin süresini baştan belirle mesela bir hafta kalabilirler gibi. Uzamasına izin verme. Evdeki düzenine karışmalarına, çocukla ya da evle ilgili yorum yapmalarına gerek yok her şeye ben öyle uygun gördüm diyin. Hem belki bu süreç kolay geçmeyecek ama kontrol tamamen bu sefer sizde çünkü artık o eski kişi değilsiniz. Ne kadar korksanız da bu kez kendi sınırlarını bilerek hareket ediyorsunuz bu da en büyük farkZaten şuan yaşadığım durumun normal olmadığını biliyorum. Sadece bunu nasıl asacağımı ,onlara nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. İyi niyetimi yanlış anlayıp tekrar yüz bulmalarini istemiyorum. Çünkü hiç alinmiyorlar. Mesafeyi ayarlayabilmek yıllarımı aldı tekrar çöp olsun istemiyorum.
Sadece izledi uzun bir süre eşim onlarda dozu arttırdilar o sırada.Sonrasinda ben mesafe koyup gitmek istemeyince konustu sanırım şuan çok damarıma basmiyorlar.Ama azıcık yumuşak yüzlü olayım hemen sınırlarını aşıp eski hale geliyorlar.Cunku icten degiller rol yapiyorlar e haliyle bir yerden patlak veriyor.10 yıldır evinize almıyorsanız ve mecburen gittiğinizde görmemek için ilaç alıp zorla kendinizi uyutup depresyona giriyorsanız ve ayrıca 3 ay sonra gelecekleri halde bugünden krizlere girmeye başladıysanız eşinizden boşanıp hepsini tamamen çıkarın hayatınızdan daha iyi, böyle ömür mü geçer konu sahibi? Vallahi canınıza yazık. Ne yaşadınız bilmiyorum ama sizi şu aşamaya getiren olaylar olurken eşinizin ne yaptığını çok merak ettim ben?
Bu arada gerçekten kendinize bu kadar eziyet etmenize gerek yok, baktınız aşıyorlar sınırları eskiye dönüyorlar dökün çarşaf çarşaf geçmişteki olayları ve bir 10 sene daha oğlunuzun evine girememeyi kabul ediyorsanız devam edebilirsiniz diyin, ben bunu göze alabileceklerini sanmıyorum. Rahatlayın yahu 3 günlük dünya değer mi kayınvalide kayınpeder yüzünden bu kadar yıpranmaya.
Ben bir kadın sırf bir adamı sevip evlendi diye bu psikolojiye sokulmasına çok üzülüyorum ya, eşiniz bir hata yapmış susarak ama sonrasında da bedelini çok ciddi şekilde ödemiş gördüğüm kadarıyla 10 sene çok uzun bir süre çünkü, bence bu saatten sonra ne onlar sizin üzerinize eskisi gibi gelebilir ne de eşiniz buna izin verir, yine de sınırlarınızı aştıkları anda hiç çekinmeden düşünmeden verin cevaplarını sert bir dille kapatın çenelerini, sizin iyi olmadığınız yerde onlar da iyi olmayıversin.Sadece izledi uzun bir süre eşim onlarda dozu arttırdilar o sırada.Sonrasinda ben mesafe koyup gitmek istemeyince konustu sanırım şuan çok damarıma basmiyorlar.Ama azıcık yumuşak yüzlü olayım hemen sınırlarını aşıp eski hale geliyorlar.Cunku icten degiller rol yapiyorlar e haliyle bir yerden patlak veriyor.
Çok dusundum bosanmayi aslında maddi imkanım var ama ailesi dışında eşim çok iyi biri çok iyi bir baba.Bence bu dengesizlikleri yüzünden o da sağlıklı büyümemiş.Onlar icin ölüp bitmiyor ama çok mecbur kalmadikca cevap verip ,tepki koyamıyor.Hos genel hali de öyle insanlara karşi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?