Eş ailesiyle hiç görüşmemeyi nasıl başarıyorsunuz hanımlar?

Bizde öyle bir durum söz konusu değildi. Tahminim Türk bir gelin hayal etmemislerdi zaten 😂 çocuklar yaz tatilinde bir hafta eşimin ülkesine gider, ben bazen giderim bazen gitmem. Cok dertlenmiyorum açıkçası yakın değiliz diye. Ömürlük dostlarım var, ailemden öteler, insanın kendi seçtiği ailesi daha huzur veriyor insana 💕

Bizde öyle bir durum söz konusu değildi. Tahminim Türk bir gelin hayal etmemislerdi zaten 😂 çocuklar yaz tatilinde bir hafta eşimin ülkesine gider, ben bazen giderim bazen gitmem. Cok dertlenmiyorum açıkçası yakın değiliz diye. Ömürlük dostlarım var, ailemden öteler, insanın kendi seçtiği ailesi daha huzur veriyor insana 💕
Ne guzel soyledın
İnsana bitane dost bile yetiyor.

Ailesine bağlı olmasında sorun yok yeter ki aileye bağımlı olmasın, siz gitmeyin ama eşinizi de engellemeyin, o gitsin çocuğunuz çok mu küçük? Çok küçük değilse eşinizle yollayın babaannesini dedesini görsün.
Evet biri 3 yaşında diğeri yeni doğacak. Bensiz gönderemem. Ama onların da gelip gitmesi sıkıntı yaratacak boyutta artık. Eşim tek gitse sıkıntı olmuyor da ortada torun olunca cok taciz ediyorlar.
Bambaşka insanlar neyini anlatayım:(

Hayır demedi, zaten ev küçüktü, çok iyi fikir kimse rahatsız olmucak böyle demişti. Zaten ailesine mesafeli yani. Resmi bir ilişkileri var.
Bizde de sizin durumun damat Türk gelin yabancı versiyonu var, biliyorsunuz bizde kayınvalidelerin muhtaç olduğu kudret hücrelerindeki asil kaynanalık genlerinde mevcuttur:KK70:
Bizim milli kayınvalide oğlunu ziyaret için yaşadığı ülkeye gidince, otelde kalmak epey asabını bozmuştu, torunu yeni doğmuştu, soğuk ülkelerde yaşayanlar bebeklerini iklim şartlarına alıştırmak için bizdeki gibi odayı 35 derece yapmazlar, 21 derecede sabit tutuyorlar, çorap vb giydirmiyorlar, kayınvalidenin kulaklarından ateşler fışkırıyordu bebeğe ördüğü patikleri giydirmiyorlar, soğukta tutuyorlar, gelin bebeğin uyku saati deyip odaya çekiliyor diye :)))

Eş ailesiyle hiç görüşmemeyi nasıl başarıyorsunuz hanımlar? Her defasında onlar yüzünden kavga edip yipranmaktan biktim üstelik hamileyim bu zmnda bile iç islerimize karışıyorlar.
Hadi diyelim hiç gidip gelme yapmayalım eşim gidiyor ve üstelik çocuk var, onu ben yokken yollayamam.
Ama gitmek de istemiyorum artık. Hep tartışma çok yoruyor insanı. Aileye bağlı bir eş varsa bir de.
Böyle bir konuda muzdarip olsanız nasıl davranırsınız? Artık yıldım gerçekten. Fikir istiyorum.
Bende görüşmüyorum ama kaynanam görümcem yok halalardan eltiden çektim görüşmemem daha kolay tabi ama yine de bazen sorun yaşıyorum bi lafları geliyor kulağıma falan ben laf söylüyorum onlara ortam geriliyor.. siz nasıl yaparsınız bilmem en iyisi mesafeli olmak mecbur gidiliyor anne ise eğer

Evet biri 3 yaşında diğeri yeni doğacak. Bensiz gönderemem. Ama onların da gelip gitmesi sıkıntı yaratacak boyutta artık. Eşim tek gitse sıkıntı olmuyor da ortada torun olunca cok taciz ediyorlar.
Bambaşka insanlar neyini anlatayım:KK43:
3 yaş çocuğu babayla gidebilir, hem babası biraz sorumluluk üstlenir hem de ne olursa olsun onlar babaanne ve dede, sonuçta haftada 1-2 defa birkaç saat gidecek, bence eşiniz ve 3 yaşındaki çocuğunuzu arada gönderin görüşüp geri gelsinler.

Eş ailesiyle hiç görüşmemeyi nasıl başarıyorsunuz hanımlar? Her defasında onlar yüzünden kavga edip yipranmaktan biktim üstelik hamileyim bu zmnda bile iç islerimize karışıyorlar.
Hadi diyelim hiç gidip gelme yapmayalım eşim gidiyor ve üstelik çocuk var, onu ben yokken yollayamam.
Ama gitmek de istemiyorum artık. Hep tartışma çok yoruyor insanı. Aileye bağlı bir eş varsa bir de.
Böyle bir konuda muzdarip olsanız nasıl davranırsınız? Artık yıldım gerçekten. Fikir istiyorum.
Ayni dertten muzdaripiz. Pandemi kaynakli oyle yogun calisiyoruz ve olmayan tatil gunlerimize bile don biçiyorlar. Her görüntügumuzde ayri tantana... Ben cok gorusmek istemedigimi belirttim. Ama anlamadilar. Sende belirt de ben hamileyim pandemiden dolayi kendime dikkat etmem gerekiyor herseyden once bebegimi dusunmek zorundayim. Lutfen beni biraz kendi halime birakin de. Ne kaybedersin ki.

Bizde de sizin durumun damat Türk gelin yabancı versiyonu var, biliyorsunuz bizde kayınvalidelerin muhtaç olduğu kudret hücrelerindeki asil kaynanalık genlerinde mevcuttur:KK70:
Bizim milli kayınvalide oğlunu ziyaret için yaşadığı ülkeye gidince, otelde kalmak epey asabını bozmuştu, torunu yeni doğmuştu, soğuk ülkelerde yaşayanlar bebeklerini iklim şartlarına alıştırmak için bizdeki gibi odayı 35 derece yapmazlar, 21 derecede sabit tutuyorlar, çorap vb giydirmiyorlar, kayınvalidenin kulaklarından ateşler fışkırıyordu bebeğe ördüğü patikleri giydirmiyorlar, soğukta tutuyorlar, gelin bebeğin uyku saati deyip odaya çekiliyor diye :)))
Anlattığınız kayinvalide de kendi annemi gördüm bir an ve ıyiki red etmişler beni dedim 😂 😂 😂 😂. Şaka bir yana Tabiki zaman zaman başka türlü olabilirmiydi diye düşünüyorum ama olmazdı olamazdı. Yani herkes için böylesi daha iyi ☺️

Ayni dertten muzdaripiz. Pandemi kaynakli oyle yogun calisiyoruz ve olmayan tatil gunlerimize bile don biçiyorlar. Her görüntügumuzde ayri tantana... Ben cok gorusmek istemedigimi belirttim. Ama anlamadilar. Sende belirt de ben hamileyim pandemiden dolayi kendime dikkat etmem gerekiyor herseyden once bebegimi dusunmek zorundayim. Lutfen beni biraz kendi halime birakin de. Ne kaybedersin ki.
Ah ah kaç defa belirttim ama onların öyle degisik bi dünyaları var ki daima kendi istekleri olsun diye diretiyorlar. En son kv kurban etlerimizi kime vereceğimize kadar karıştı. Karışmayın işimize dedim. Kasla göz arasında eşimi fisteklerken buldum.
Iki gün sonra aradılar bize gelin uzaktan teyzeler geldi dediler. Yanı napsam anlamıyorlar.

Bu bizim kadinlarin tek benim ailem olsun esin ailesi uzak olsunculugundan fena geldi. Bunu basarmak icinde en ufak bir sorunda ben görüsmem artik deniliyor. Kuzenimin esi yabanci bir kizla evlendi. Haftada bir kere kendi ailesini ve kuzenimin ailesini davet ediyor en güzel sekilde agirliyor herkesi. Ben bile bir haftaligina gittim iki kere cagirdi. Aileyle beraber olmayi seviyorum yoksa tadi olmuyor diyor.

Anlattığınız kayinvalide de kendi annemi gördüm bir an ve ıyiki red etmişler beni dedim 😂 😂 😂 😂. Şaka bir yana Tabiki zaman zaman başka türlü olabilirmiydi diye düşünüyorum ama olmazdı olamazdı. Yani herkes için böylesi daha iyi ☺️
Başta red etmiş olabilirler ama sonra düzelme olmadı mı? Evlat neticede, tamamen insan kesip atamaz bağını.

Bu bizim kadinlarin tek benim ailem olsun esin ailesi uzak olsunculugundan fena geldi. Bunu basarmak icinde en ufak bir sorunda ben görüsmem artik deniliyor. Kuzenimin esi yabanci bir kizla evlendi. Haftada bir kere kendi ailesini ve kuzenimin ailesini davet ediyor en güzel sekilde agirliyor herkesi. Ben bile bir haftaligina gittim iki kere cagirdi. Aileyle beraber olmayi seviyorum yoksa tadi olmuyor diyor.
Herkes kendi yaşadığını biliyor. Ve herkesin tahammül seviyesi aynı değil. Yabanci gelininiz belki çok relax bir ailede büyüdü belki gelin gittiği aile fazla iyi anlayışlı vs.. Yaşanan tecrübelere göre takınılan tavır da değişiyor.
O yüzden herkesi ve her aileyi aynı degerlendirmemek gerek.

Anlattığınız kayinvalide de kendi annemi gördüm bir an ve ıyiki red etmişler beni dedim 😂 😂 😂 😂. Şaka bir yana Tabiki zaman zaman başka türlü olabilirmiydi düşünüyorum ama olmazdı olamazdı. Yani herkes için böylesi daha iyi ☺
Yabancı biriyle evlenmenizi tasvip etmiyor olabilirler, içlerine sinmemiştir, hayal ettikleri evliliği yapmamışsınızdır hepsini anlarım zira insan illa evladı gibi düşünmek, aynı bakış açısına sahip olmak zorunda değil ama evlatlıktan reddedecek kadar öfkeyi hiç anlamayacağım, benim düşünceme göre evladımı reddetmem için cidden çok ama çoook büyük bir şey olması lazım, canıma kastetmesi gibi hayati bir şey olacak ki belki o zaman ama yabancı damat için evlada sırt dönülmez, sonra o evlatlar anne babasına öfkelenince sevmiyorum, bakmayacağım istemiyorum deyince taş olursun anne baba kutsaldır deniyor, ebeveynliğin ne'si kutsal, arada burada esprisini yapıyorum anneyim ama kendimi kutsal bulmuyorum, henüz sırtımda kanat manat da çıkmadı, neyse ya geçmiş geçmişte kalmış kusura bakmayın yazdınız diye yorumladım.

Back
X