Eş ailesiyle hiç görüşmemeyi nasıl başarıyorsunuz hanımlar?

Bu bizim kadinlarin tek benim ailem olsun esin ailesi uzak olsunculugundan fena geldi. Bunu basarmak icinde en ufak bir sorunda ben görüsmem artik deniliyor. Kuzenimin esi yabanci bir kizla evlendi. Haftada bir kere kendi ailesini ve kuzenimin ailesini davet ediyor en güzel sekilde agirliyor herkesi. Ben bile bir haftaligina gittim iki kere cagirdi. Aileyle beraber olmayi seviyorum yoksa tadi olmuyor diyor.
Evlenmeden knce bendr sizin gibi düşünürdüm. Ancak evlendikten sonra esime zorla alkol aldiriyorlar. Esim icmek istemeyince hanimkoylu oluyor basinin etini yiyorlar. Evime ayakkabi ile girmek istiyorlar hatta cogu zaman kasla göz arasinda başarıyorlar. Kayinvalidem altina kaçırır bez kullan dedim diye koltuklarima isedi gitti halilari koltukları yikatirsinn 7 24 calisiyorsun dedi. Yaninda yasamami istedi ki yaninda 2 elti daha var ve 2 odali yer. Nasil yattiklarini anlatmayacagim bile 6 ay buna da sabrettim. Evime ciktim 2. El esyalarini vermek istediler ki kabul etmedim diye kiyameti kopardilar. Calistim herseyimi kendim aldim. Yine de konusuyorum ama gercektennolmaz olsunlar. Evime 2.5 saat mesafede pandemi hastanesinde calisiyorum gecici olarak atandim evimi kullanıyorlar tabiki kullanabilirler ama gardrobumu bosaltip bazanin içine atip kendi kiyafetlerini doldurmuslar. Evime kiyafet almaya geldim bu manzarayla karsilastim. Simdi ben nasil boyle insanlari kabulleneyim sen söyle

Evlenmeden knce bendr sizin gibi düşünürdüm. Ancak evlendikten sonra esime zorla alkol aldiriyorlar. Esim icmek istemeyince hanimkoylu oluyor basinin etini yiyorlar. Evime ayakkabi ile girmek istiyorlar hatta cogu zaman kasla göz arasinda başarıyorlar. Kayinvalidem altina kaçırır bez kullan dedim diye koltuklarima isedi gitti halilari koltukları yikatirsinn 7 24 calisiyorsun dedi. Yaninda yasamami istedi ki yaninda 2 elti daha var ve 2 odali yer. Nasil yattiklarini anlatmayacagim bile 6 ay buna da sabrettim. Evime ciktim 2. El esyalarini vermek istediler ki kabul etmedim diye kiyameti kopardilar. Calistim herseyimi kendim aldim. Yine de konusuyorum ama gercektennolmaz olsunlar. Evime 2.5 saat mesafede pandemi hastanesinde calisiyorum gecici olarak atandim evimi kullanıyorlar tabiki kullanabilirler ama gardrobumu bosaltip bazanin içine atip kendi kiyafetlerini doldurmuslar. Evime kiyafet almaya geldim bu manzarayla karsilastim. Simdi ben nasil boyle insanlari kabulleneyim sen söyle
Bu kadar kötü yasanmisliktan sonra görüsmek istememenizi tabiki anliyorum. Aslinda yukardaki yoruma istinaden yazmak istemistim. Yorum sahibinin kaynanasi ve kayinbabasi yurtdisindan senede bir kez geliyormus ve onlara otelden yer ayirtiyormus. Herkesin kendi hayati ama bana göre cok ters. Senede bir kere kaynanami kayinbabami evde severek agirlarim, tabi sizin yazdiklarinizi yapmadiklari sürece:)

Yabancı biriyle evlenmenizi tasvip etmiyor olabilirler, içlerine sinmemiştir, hayal ettikleri evliliği yapmamışsınızdır hepsini anlarım zira insan illa evladı gibi düşünmek, aynı bakış açısına sahip olmak zorunda değil ama evlatlıktan reddedecek kadar öfkeyi hiç anlamayacağım, benim düşünceme göre evladımı reddetmem için cidden çok ama çoook büyük bir şey olması lazım, canıma kastetmesi gibi hayati bir şey olacak ki belki o zaman ama yabancı damat için evlada sırt dönülmez, sonra o evlatlar anne babasına öfkelenince sevmiyorum, bakmayacağım istemiyorum deyince taş olursun anne baba kutsaldır deniyor, ebeveynliğin ne'si kutsal, arada burada esprisini yapıyorum anneyim ama kendimi kutsal bulmuyorum, henüz sırtımda kanat manat da çıkmadı, neyse ya geçmiş geçmişte kalmış kusura bakmayın yazdınız diye yorumladım.
Estagfurullah ne kusuru, bana yasatilandan ne yasatmamam gerektiğini öğrendim ben. ☺️

Ben olsam hadi yallah derdim

Ben olsam hadi yallah derdim
Iste hic demedim cunku en sonunda sabrim kalmadiginda kendim gidenlerdenim... Seslerini dahi duydugumda irkiliyorum artik. Bakalim nereye kadar gidecek. Ki bu anlattiklarim daha cok azı. Umarim Allah bir yol cikarirnya da onlari bu dunyadan artik alır

Ah ah kaç defa belirttim ama onların öyle degisik bi dünyaları var ki daima kendi istekleri olsun diye diretiyorlar. En son kv kurban etlerimizi kime vereceğimize kadar karıştı. Karışmayın işimize dedim. Kasla göz arasında eşimi fisteklerken buldum.
Iki gün sonra aradılar bize gelin uzaktan teyzeler geldi dediler. Yanı napsam anlamıyorlar.
Yine kurban etine karismislar. Bize bayat ekmekleri ne yaptigimizi sormuştu. Evin arkasındaki kümese veriyoruz dedim. Biriktirip buraya getirin, komşuların hayvanlarina verelim dedi. Yok ben kümese veriyorum dedim hala yok buraya getirin diyor. Çok boş iş ama sürekli aynı mantığı görünce sinirler bozuluyor

Bu kadar kötü yasanmisliktan sonra görüsmek istememenizi tabiki anliyorum. Aslinda yukardaki yoruma istinaden yazmak istemistim. Yorum sahibinin kaynanasi ve kayinbabasi yurtdisindan senede bir kez geliyormus ve onlara otelden yer ayirtiyormus. Herkesin kendi hayati ama bana göre cok ters. Senede bir kere kaynanami kayinbabami evde severek agirlarim, tabi sizin yazdiklarinizi yapmadiklari sürece:)
Bilemezsiniz ki nasil insanlar olduklarini. Ben yurtdisina evlendim ve buradaki cogu insan temizlik nedir bilmiyor. En iyisini yapmis. Bugun kendileri gelir yuz bulup yarin öbür gun akrabalarini doldurur. Tatil evi haline gelir. Cok akilli hareketler bunlar. Keske bende oyle olabilseydim. Ama iste eşten eşe fark var. Böyle yaparsan kazanirsin. Bakn15 dakikalik evime gelip haftalarca kaliyorlar. Neymis ev bos kalmasinmis. Kalsin canim zaten biseyimiz yok. Eltimin cocugunu tuvalete alistirmak icin evimi kullaniyorlar ki defalarca evimin yatagimin kullanılmamasını istememe ragmen ama iste anlama kıtlığı var. Umarim bir an önce bir sekilde kurtulurum

Eş ailesiyle hiç görüşmemeyi nasıl başarıyorsunuz hanımlar? Her defasında onlar yüzünden kavga edip yipranmaktan biktim üstelik hamileyim bu zmnda bile iç islerimize karışıyorlar.
Hadi diyelim hiç gidip gelme yapmayalım eşim gidiyor ve üstelik çocuk var, onu ben yokken yollayamam.
Ama gitmek de istemiyorum artık. Hep tartışma çok yoruyor insanı. Aileye bağlı bir eş varsa bir de.
Böyle bir konuda muzdarip olsanız nasıl davranırsınız? Artık yıldım gerçekten. Fikir istiyorum.
Eşim istiyorsa giderdim ama benim eşimin böyle bir talebi yok.Bazı aileler böyleler sadece gereksiz can sıkarlar bana görede onlar öyle.İki aydır gitmiyorum annesiyle kavga ettim baktım kız kardeşi sosyal medyadan engellemiş.Bayramda evime gelmeye kalkmadı Allah'tan o derece yüzsüz olmadı.Birşeyde demedim eşime layık gördüğünü damadına kocana layık gör dedim ne var bunda.🤭Ha eşim gülerek gittiği yerden suratı asık geliyor bu gerçek ama on günde bir falan gidiyor artık ben sürekli git dedeyi gör desemde kendi bilir.Bilir ki o isterse giderim ama içimden gelmediği için beklemez.
Eşin çocukla gider gelir neden yollamazsın ki?

Iste hic demedim cunku en sonunda sabrim kalmadiginda kendim gidenlerdenim... Seslerini dahi duydugumda irkiliyorum artik. Bakalim nereye kadar gidecek. Ki bu anlattiklarim daha cok azı. Umarim Allah bir yol cikarirnya da onlari bu dunyadan artik alır
Insallah kisa zamanda kurtulursun umursamaz davran bence onlara böcek gibi bak sinirlerini bozamazlar izin verme

Insallah kisa zamanda kurtulursun umursamaz davran bence onlara böcek gibi bak sinirlerini bozamazlar izin verme
😊 iste esimin annesiyle babasi herseye ragmen. Keske aile seciliyor olsaydi. Eminim kendi ailesini secmezdi. Bu yuzden Allah büyük ben insanligimi yapiyorum yapamadigim yerde de pes eder donerim köyüme derler.

Her geldiklerinde huzur kaçırdıklarıni görünce eşim de mesafe koydu.
Öyle öyle derken 2 seneyi geçti görüşmedik.
Eşim de bende.
Ama olay este biter, başka bişey değil.
Mesela ben eşime isterlerse çocuğu dışarıda falan gösterebilirsin demiştim.
Ne münasebet, cok görmek sevmek isteyen gelip evimizde görür sever demişti..

Yine kurban etine karismislar. Bize bayat ekmekleri ne yaptigimizi sormuştu. Evin arkasındaki kümese veriyoruz dedim. Biriktirip buraya getirin, komşuların hayvanlarina verelim dedi. Yok ben kümese veriyorum dedim hala yok buraya getirin diyor. Çok boş iş ama sürekli aynı mantığı görünce sinirler bozuluyor
Haha hiç şaşırtıcı gelmedi. Bizede eşimin iş yerindeki agactaki ihlamurlari niye onlara götürmüyoruz diye işiniz ne getirin diyerek tepki gösterdi. Tamamen iş este bitiyor. Bizimki hala onlara boyun eğiyor. Ailem diyor. Bizde kavga ediyoruz.
Eşim istiyorsa giderdim ama benim eşimin böyle bir talebi yok.Bazı aileler böyleler sadece gereksiz can sıkarlar bana görede onlar öyle.İki aydır gitmiyorum annesiyle kavga ettim baktım kız kardeşi sosyal medyadan engellemiş.Bayramda evime gelmeye kalkmadı Allah'tan o derece yüzsüz olmadı.Birşeyde demedim eşime layık gördüğünü damadına kocana layık gör dedim ne var bunda.🤭Ha eşim gülerek gittiği yerden suratı asık geliyor bu gerçek ama on günde bir falan gidiyor artık ben sürekli git dedeyi gör desemde kendi bilir.Bilir ki o isterse giderim ama içimden gelmediği için beklemez.
Eşin çocukla gider gelir neden yollamazsın ki?
Çocuğum daha küçük olduğu için tek basina gondermek istemem. Onun yeri benim yanım henüz. Ilerleyen yaşlarda olsaydı sikinti olmazdi.
imm, post: 64721043, member: 524380"]
Eşim de bende.
[/QUOTE]
Ah keşke Bizimki de böyle dese ... Gerçi daha küçük çocuk doğmadı belki doğunca iş değişir vazgeçer ama annesi için ufacık çocukları ziyan etmeye gönlü razı olmamalı diye düşünüyorum.

Haha hiç şaşırtıcı gelmedi. Bizede eşimin iş yerindeki agactaki ihlamurlari niye onlara götürmüyoruz diye işiniz ne getirin diyerek tepki gösterdi. Tamamen iş este bitiyor. Bizimki hala onlara boyun eğiyor. Ailem diyor. Bizde kavga ediyoruz.

Çocuğum daha küçük olduğu için tek basina gondermek istemem. Onun yeri benim yanım henüz. Ilerleyen yaşlarda olsaydı sikinti olmazdi.
imm, post: 64721043, member: 524380"]
Eşim de bende.
Ah keşke Bizimki de böyle dese ... Gerçi daha küçük çocuk doğmadı belki doğunca iş değişir vazgeçer ama annesi için ufacık çocukları ziyan etmeye gönlü razı olmamalı diye düşünüyorum.
[/QUOTE]
Hayırlısı olsun yalnız tam çingene bunlar ya işyerindeki ıhlamurdan istemek nedir öööf benzeri bende var masadan salatayı götüren salata ya salata 🤭

Benimkiler başka ülkede seneden seneye noel yemeğine gelirler ve otelde kalırlar ☺ eşimin kardeşleri de dünyanın farkli ülkelerine dagilmislar. Benim ailemde yabancı biriyle evlendim diye beni red etti ☺ 19 yıldır mutluyuz 😁.

Ayrıca bırak esin gitsin yanliz birsey olmaz ya. Sende o zamani kendine ayırırsın 💕 manikür pedikür masaj filan 😍
Yabancı biriyle evlendiniz diye aileniz sizi red mi etti😦 19 yıldır görüşmüyor musun?

Ben görüşüyorum.
Çok da rahatım.
Hiç bi huzursuzluğum yok.
Fakat ben evlendiğim hafta itibari ile olmayacak durumlar yaşanmaya başlandı.
Ben hemen baştan tavrımı koydum.
Sonra ki olaylarda da.
Fakat ne olursa olsun iş eşte bitiyor.
Eşim bir güne bir günde beni asla harcamadı, ezdirmedi, haklı olduğum için de arkamda durdu.

Hatta tüm akrabaları ile görüşsün gitsin gelsin, asla gitme demem.

Hayırlısı olsun yalnız tam çingene bunlar ya işyerindeki ıhlamurdan istemek nedir öööf benzeri bende var masadan salatayı götüren salata ya salata 🤭
[/QUOTE]
Ah ah sorma her işlerini eşime yaptırsın isterler ama kendileri bizim hicbir ihtiyacimizda yanımızda yoktu.
Evlenirken eşimde de bende de ütü vardı, madem iki tane varmış bir tanesini ona verseymisiz diye sordu hiç utanmadan. Eski eşyalarımızı hatta poşetlerimizi bile ister. Ben çok anlatmaya çalıştım ama eşim ile bu konuda taban tabana zit oldugumuz icin anlasamiyoruz.

Yabancı biriyle evlendiniz diye aileniz sizi red mi etti😦 19 yıldır görüşmüyor musun?
Ah ah sorma her işlerini eşime yaptırsın isterler ama kendileri bizim hicbir ihtiyacimizda yanımızda yoktu.
Evlenirken eşimde de bende de ütü vardı, madem iki tane varmış bir tanesini ona verseymisiz diye sordu hiç utanmadan. Eski eşyalarımızı hatta poşetlerimizi bile ister. Ben çok anlatmaya çalıştım ama eşim ile bu konuda taban tabana zit oldugumuz icin anlasamiyoruz.
[/QUOTE]
Bazıları böyle cidden kar sayarlar.Benim eşimin evlenene kadar yeni birşey alıp giydiğini düşünmüyorum bunu yadırgıyor çünkü üç kira iki maaş giren evde eskilerle büyümüş.Evlenene kadar aldığı üç kuruş maaşın çoğunu annesine vermiş.Annesi evlenirken bir takım yeni kıyafet almamış.Hatta damatlığını bile istiyormuş ne zamandır yeni götürdü eşim babası giyermiş gören der davetlerden çıkmıyor adamın çevresi yok 30 senedir yaşadığı yerde...Eşine ne desen boş o öyle görmüş normali o sanıyor...

Bazıları böyle cidden kar sayarlar.Benim eşimin evlenene kadar yeni birşey alıp giydiğini düşünmüyorum bunu yadırgıyor çünkü üç kira iki maaş giren evde eskilerle büyümüş.Evlenene kadar aldığı üç kuruş maaşın çoğunu annesine vermiş.Annesi evlenirken bir takım yeni kıyafet almamış.Hatta damatlığını bile istiyormuş ne zamandır yeni götürdü eşim babası giyermiş gören der davetlerden çıkmıyor adamın çevresi yok 30 senedir yaşadığı yerde...Eşine ne desen boş o öyle görmüş normali o sanıyor...
[/QUOTE]
Işte böyle düşününce işin içinden çıkamiyorum asla. Bunca sene boyle alismis diyorum aynı şekilde. Ama ben böyle bir aileyi çekmek zorunda da değilim diyorum. Ortayı bulayım diyorum hopp can sıkıcı bir durum olur ve eşim bunda daima ailesini haklı görür. Ne yapacağımı şaşırdım artık. Çok yoruldum çok...

Back
X