Eş ailesiyle ilgilenmek gelinin görevi mi?

Ben eşimin tarafıyla 2-3 ayda bir birkaç saat görüşüyorum pandemi malum, 10-15 günde bir de ara hatırlarını sor diyor, ben de kızıyordum emrivaki yapma diye. Gidip özür dileyeyim adamcağızdan.
Ne güzel keske böyle olsa bızımkı de. Ben de eşime dedim git o zaman tüm gün annenlerde oturacak, kapı kapı gezecek bırıyle evlen

Alışırlar dimi zamanla.Yani hep gidelim arayalım diye beklıyorlar. Bana birsey demıyorlar ama hep eşime sitem ediyorlar. Bence de bu mesafe cok iyi. İşe gırdıgım zaman bu kadar bıle sık gıdemem

Görev gibi istemeyerek yaptığınızda mutlu mu olacakmış?
Kayınvalidemi hiç muhabbete aramadım, muhabbet için gidiyoruz haftada 1, arama hastalık falan olursa.
Zaten arayınca da konuscak şey olmuyor ki.Eşim istıyor ki canciger olalım

Ne güzel keske böyle olsa bızımkı de. Ben de eşime dedim git o zaman tüm gün annenlerde oturacak, kapı kapı gezecek bırıyle evlen
ya sorun şu ki, ben mesaj olayına alışkınım. daha önce çok yoğun bir iş hayatım olduğundan arama alışkanlığım yoktu, annem babam dahil herkesle mesajla iletişim kuruyordum. O yüzden aramak bana çok zor geliyordu. onun da takıntısı, mesaj kabul etmiyor, illa aranacak, 20-30 dakika konuşulacak. o şekilde.

Tamamda 20 30 dakıka ınsan ne konusur ki. Konuscak şey olmuyor inanın

Var böyleleri
Hemen ayar vereceksin
Gelinmiş adımız gelmekten geliyormus
Ben de gitmekten de giderim demistim

Alışırlar dimi zamanla.Yani hep gidelim arayalım diye beklıyorlar. Bana birsey demıyorlar ama hep eşime sitem ediyorlar. Bence de bu mesafe cok iyi. İşe gırdıgım zaman bu kadar bıle sık gıdemem
eşinize bence durumu anlatın. o nasıl sizin ailenizi öz ailesi gibi göremezse siz de aynı şekilde göremezsiniz.
uzun süre boşanmadığınızı varsayarsak hayatınızda hep olacak olan insanlar. bu şekilde alındılar mı kırıldılar mı diye yaşanmayacağını, nasıl davranması gerektiğini bildiğinizi, akıl almak istemediğinizi söyleyin. baştan taviz verirseniz sonra zorunlulukla gidersiniz.
sonuçta siz kayınvalidenizi ne zaman arayacağınızı, nasıl davranacağınızı kendiniz bilirsiniz. çocuk gibi yönlendirmek yanlış.

İçimden gelınce arıyorum genelde. O da haftada bir. Hep böyle şeyler söylüyor. Ki eşimin arkadaşlarına bakıyorum inanın kadın kvsıne hıc gıtmıyor. Eşime dıyorum bak onlar böyle. Ee dıyor bazı eşler istemıyor, sorun yapıyor. Ben sorun yapmıyorum dıye fazlasını ıstıyor. Ama tavız vermeye nıyetım yok. Mesela pazar günü bızım aile günümüz. Tamam 2kısıyız ama aıle gunumuz. O gun kımseye söz vermemesını söyledım. Tabı aılesı buna bozuluyor. Her ıstedıklerınde gıdelım saatlerce oturalım ıstıyorlar. Ben böyle alısmadım. Ne akraba kulturum var ne baska bırsey. Bu yüzden zorlanıyorum. Eşime sonra annemden annenı ayırt etmem der. Ama inanın anca lafta bu.

Kimse kimseyi aramak yada her arandığında açmak zorunda değil. Bi türlü öğrenemedik bu durumu kişiselleştirmemeyi. Gerekli saygıyı gösteriyorsam makul ölçüde arayıp soruyorsam kimse benden fazlasını isteyemez. Benim kayınvalidemden bana arama sırası gelmiyor zaten de Her aradığında da açmıyorum. Belirli bir gündem yoksa zırt pırt ben kendi annemle de konuşmuyorum.

Olay çok basit formül belli. Diyeceksiniz ki "Senin ailemi arayip nasılsınız demeye 1 dakikan yoksa, benim de bu evde akşama kadar yatsam dahi 1 saniyem bile yok senin aileni aramaya. Herşey karşılıklı dedelerimizin dedelerinin zamaninda değiliz. Ben Tc vatandasi olarak geçiyorum kayitlarda , ne kamu malı'yim, nede üstüne zimmetlenmis bir eşya. Evlendik diye ailenin malı hiç değilim . Insanım ve bu evlilikte eşit haklara sahibiz. Ne senin ailen daha kıymetli nede benim. Ya iki taraf eşit yada hiç. Ailemi aradığın kadar arar, gittiğin kadar giderim nett."

Olur mu öyle şey der. Eşimin bahanesi ben çalışıyorum aklıma o mu gelıyor. Kafam d bın tane sey var dıyor
Eğer bu bir eş göreviyse, bir gelin damat odeviyse(eşiniz madem boyle düşünüyor) bunun mazereti olmaz. Kendi yapmadığı yada yapamadığı şeyi sizden beklemeyecek.
Hala da empati yapamiyorsa o zaman açık ve net bir şekilde insanlarla olan ilişkilerinizi sizin belirleyeceginizi, bunun nasil olacagina kimsenin karar verme hakki olmadigini soyleyin.
Kesinlikle taviz vermeyin. Unutmayin ki ne yaparsaniz yapın yine de yaranamaycaksiniz. Bari kendinizi bosuna yipratmayin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…