Eş durumuylangelinen sehirden 3 seneden once tayin istenir mi

Öğretmenleri bilmiyorum ama babam polis ve mesela polislerde istenebiliyor yok orda başladın orda bitiriceksin diye bişey yok.Biz zamanında bir ilde doğu görevindeydik o ilin görev süresi 3 yıldı.Biz 1 yıl kaldık ve ben 1 yılın sonunda yaşadığımız ile 3 saat uzaklıkta başka bbir doğu ilinde anadolu lisesi kazandım.Babamda eğitim durumu için dilekçe verdi ve reddedilme ihtimali zaten yokmuş kabulde oldu.Geriye kalan tamamlanması gereken 2 yılı biz benim okulu kazandığım ilde tamamlayıp batıya döndük.
Bunun dışında bizim sadece 1 sene yaşadığımız doğu ilinde bayan bir polis eşinden boşanmıştı.Onunda o ildeki ilk senesiydi ve olması gereken süre 3 seneydi söylediğim gibi.Bu sebeple o bayan poliste bulunduğumuz ile 2 saat uzaklıktaki başka bir doğu iline tayinini istedi ve geri kalan 2 yılını da gittiği yerde tamamlayarak doğu görevini bitirdi.Bayan annemin arkadaşıydı o yüzden eminim bu sebeple tayin isteyip gidebildiğine.Yani sonuç olarak polislerde böyle özel durum sebebiyle tayinler mevcut başka ilde görev tamamlanabiliyor ama öğretmenler içinde aynı şey geçerlimi bilemiyorum.

Arkadaslar yok mu bu konuda bilgisi olan?. Eger tayin isteyemiyorsam simdiden evimi ayiricam. Bos yere tayin donemini beklemis olmayayim.
Oralardali milli egitimlere de bisey danisilmaz. Yonetmeligi okur gonderirler.
Tatlim es durumuyla gittigin sehirden bosanarak tekrar tayin istediginde geldigin yere gonderilirsin. Yani bi onceki tayin yerine. Arkadasim tayin istedi ve boyle oldu. Ya da baska ilceye gorevlendirme verirler. Ama arkadasim sirnaktan eskisehire gorevlendirmeyle gelmisti bosanmadan terorden dolayi. Bunlari bi arastir canim.

Cnm tesekkurler cevabin icin. Ablamlar 1 saat mesafede başka bi sehirde. Orasi buyuk sehir. Ben de zaten oradan geldim es durumuyla. Ayni okuluma mi verirler acaba baska bir okula mi. Ya da acaba oraya veriler mi yine. Arastirmak lazim dedigin gibi

Cnm cocugun baska bir ildeki ortaogretim kurumunu kazanmasi su anda meb de de mazeret sayiliyor. Fakat bosanma durumu meb de eskiden mazeret sayilirken simdi mazeret olmaktan cikarildi malesef.

Arkadaşım hakkında hayırlısı olsun. 149 u arayarak durumunu anlatirsan sana bilgi verirler. Ben daha önce karmaşık bi mevzuda bilgi almak için aramistim bayagi yardimci olmuşlardı. Zaten seni hatta bekletip ilgili mevzuatı bulup bilgilendiro
iyorlar. En olması meb ikgm yi ara ya da fax çek mail at. BİMER e bile yazabilirsin. Ama ben de boşanma özrü kalktı diye biliyorum.

Mayıs kadar tayin dönemi yok ki zaten, nasıl tayin isteyeceksiniz?

Mayısta mebbis'e işlenecek diyorsunuz.

İlçeyi arayıp sorun, belki bir bilen çıkar.

Haa o kadar ayrintili bilmiyorum kuzum:))

Ogretmenleri bilmiyorum ama doktor yakinim dogudayken es durumuyla istanbula geldi bosaninca es durumu ortadan kalktigi icin tekrar eski gorev yerine gonderildi.

Ogretmenleri bilmiyorum ama doktor yakinim dogudayken es durumuyla istanbula geldi bosaninca es durumu ortadan kalktigi icin tekrar eski gorev yerine gonderildi.
Güzel bir noktaya deginmissiniz. Doğru
. Sonuçta konu sahibi bir özür belirterek atanmış ve biz öğretmenler her yıl haziran başında Özür durumumuzun devam ettiğine dair ( hala evli
.oldugumuza ve eşimizin o ilde çalıştığına dair ) belge ibraz ediyoruz okulumuza. Bu şartlar ortadan kalkınca mecbur tayin olacak. Ama söyle bir durum var konu sahibinin çalıştığı yer Doğu görevi sayilmasaydi hala yükümlü olduğu için tamamlamasi için gönderilirdi. Ama şu an bulunduğu yer Doğu görevi kapsamina girmiş dolayisiyla durum burada nasıl olur orasını bilemicem.

eski konularından biliyorum. eşinle sorunlu olduğunu ama boşanma kararı aldığına çok şaşırdım. hayırlısı olsun tabiki. ama düzelme ihtimali yok mu?

eski konularından biliyorum. eşinle sorunlu olduğunu ama boşanma kararı aldığına çok şaşırdım. hayırlısı olsun tabiki. ama düzelme ihtimali yok mu?
Esim 1 aydan fazladir yanimda yatmiyor. Gururum yerle bir. Konusuyor sohbet ediyor beni arabayla istedigim yere birakiyor birlikte yemege gidiyoruz vs vs ama gece salonda yatiyor. Usandım. Bezdim. Annemle de gorusmuyor tüm cabalarima ragmen. Yaa cidden usandim arkadaşım. Napacagimi bilmiyorum. Rezil bi ruh halindeyim

Her haziranda es durumumun devam ettigini belgelemek durumunda mıyım. Bunu bilmiyordum. .

anlıyorum canım eminim çok zor bir süreçtir. ama yine de iyi düşün derim. çünkü eşinin namazında orucunda olduğunu yazmıştın. ayrı yatması tabiki hiç hoş değil ama biraz zaman versen ve anlayış göstersen belki düzelir diyorum ben. hakkınızda hayırlısı olsun.

Mayıs kadar tayin dönemi yok ki zaten, nasıl tayin isteyeceksiniz?

Mayısta mebbis'e işlenecek diyorsunuz.

İlçeyi arayıp sorun, belki bir bilen çıkar.
Tayin hakkim varsa mayista tayin dönemi gelince tayin isticem. Ve o tarihe kadar da evimde yasamaya devam edicem. Ama tayin hakkim yoksa da bos yere o tarihe kadar bu evde yasamaya devam etmeyeyim bu sehirde bi ev tutup tasinayim istiyorum cnm

Cnm onun orucunun ve namazinin bana faydasi yok ki. Kendine faydasi. Ben de namazli vs diye kandim ama yasadiklarim beni mahvetti. Bıktım. Su tayin olayini bi iyice ogrenim ona gore bi yol cizicem. Ya bu sehirde ya baska bi sehirde ev tutup gidicem . esime de soyledim. Güldü sadece. İnanmadi.

Son düzenleme:
Her haziranda es durumumun devam ettigini belgelemek durumunda mıyım. Bunu bilmiyordum. .
Eger sen zorunlu çalışma yükümlüsuyken es durumundan tayin istediysen Doğu görevi olmayan bir yere, her haziranda es ozrunun devam ettiğini belgelere durumundasin. Yani evet ben es durumundan geldim ve hala evliyim ve esimde bu ilde şu işte calismaya devam etmektedir diye, ister özel olsun ister devlet. Ama dedigim gibi bu Doğu görevi olmayan biyere atandiginda geçerli, yani bir nevi sen ozrun devam ettigi için Doğu gorevinin ertelenmesini talep ediyorsun bir süre sonra da muaf oluyorsun zaten. Ama buradaki durum farklı senin atandiginyer sonradan Doğu görevi sayilmis. Bu durumda süreç prosedür ne olur bilemiyorum. Ben mesela Doğu görevimi yapiyordum 2. Yilindayken yani daha tamamlamamisken Doğu olmayan bi yere es durumundan tayin oldum. Ben her sene o belgeleri ibraz etmezsem Özür durumum ortadan kalkar ve tekrardan yarım kalan Doğu görevimi tamamlamam için Doğu sayılan bir yere atanırim. Önce tercih yaptirirlar olmadı re'sen atarlar. Ama sen hali hazırda yapıyor gozukuyorsun. Bence bunu dediğim gibi 147 i arayıp aynen anlatabilirsin. Es özrü ile atandım zorunlu çalışma yukumlusuydum, atandigim yer şu an Doğu görevi oldu ama benim ozrum ortadan kalkacak/kalktı . Başka bi Doğu görevi sayılan yerde bunu tamamlayabilir miyim daha 3 yıl olmadan tayin isteyebilir miyim il dışında diye sorabilirsin.

Hayırlısı olsun konuyu da tam okumadım ama boşanma sürecine girseniz bile oldu dava uzadı vs olduğunda yani resmen hala evli olduğunuz sürece önümüzdeki tayin döneminde zaten isteyemezsin. Eğer olmuyorsa da vardır bir hayir de geç. Be yaşadın bilemiyorum ama bi evladiniz varmış o da onun babası netice de. Kendini yipratmaktansa ayirirsin evini . Ama dedigim gibi en iyisini sen biliyorsun. Bizler uzaktan tavsiye veririz ancak Allah yardimcin olsun.

Şu an çalıştığınız yer Doğu görevi sayilmasaydi 3 yılı beklemeden direkt her durumda tayin isteyebilirdin. Calistigin okulda özlük falan yok mu onların mem lerde adamları olur danışacak. Bizim özlük memurumuz şef oldu başka yere yeni gelen de daha toy o bana soruyor. Yoksa ben sorar ogrenirdim senin için. Sen İl dışı tayini bir araştır. Yine Doğu olan bir yere gitmek için il dışında 1 yıl diye duydum sanki ama emin değilim.

Yanlis hatirlamiyorsam bosanma veya eşin ölümü durumunda özür gurubu atamalarinda tayin isteyebiliyorsunuz... yine de atama ve yer degistirme yonetmeligini dikkatlice okumanizi tavsiye ederim... her sey gönlünüzce olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…