"eş,gelin,anne olmak... kadın olmak... işte hayat böyle birşey"

bak bak bakk eşin yanındayken biz mi aklına düştük hee hem de ne durumdaysak o zaman ayyyy!!!!!

- Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem efendimiz şöyle buyurmuşlardı:
"Recep, Allah'ın ayıdır. Şaban, benim ayımdır. Ramazan, ümmetimin ayıdır". Mübarek Recep ayının ardından gelen Şaban ayı Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem'in ayıdır. Bu mübarek ayın değerini bilerek, ibadetlerimizi yapmalı, alemlerin Rabbinden af dilemeliyiz.

Şaban ayının önemli özelliklerinden biri Beraat gecesi gibi müstesna bir gecenin bu ayın içinde bulunmasıdır.

Ebu Hüreyre Radıyallahu And'dan rivayet edildiğine göre: Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem efendimiz şöyle buyurmuştur:
-"Şaban ayının on beşinci gecesinin ilk vaktinde Cebrail (a.s) bana geldi; şöyle dedi:
-"Ya Muhammed, başını semaya kaldır. Sordum.
-"Bu gece nasıl bir gecedir? Şöyle anlattı:
-"Bu gece, Allah-u Teala, rahmet kapılarından üç yüz tanesini açar. Kendisine şirk koşmayanların hemen herkesi bağışlar. Meğer ki, bağışlayacağı kimseler büyücü, kahin, devamlı şarap içen, faizciliğe ve zinaya devam eden kimselerden olsun. Bu kimseler tövbe edinceye kadar, Allah-u Teala onları bağışlamaz.

Gecenin dörtte biri geçtikten sonra, Cebrail yine geldi ve şöyle dedi: "Ya Muhammed başını kaldır. Bir de baktım ki, cennet kapıları açılmış.
Cennetin birinci kapısında dahi bir melek durmuş şöyle sesleniyor: "Ne mutlu bu gece rüku edenlere.
İkinci kapıdan dahi bir melek durmuş şöyle sesleniyordu: "Bu gece secde edenlere ne mutlu".
Üçüncü kapıda duran melek dahi, şöyle sesleniyordu: "Bu gece dua edenlere ne mutlu." Dördüncü kapıda duran melek dahi şöyle sesleniyordu: -"Bu gece, Allah'ı zikredenlere ne mutlu".
Beşinci kapıda duran melek dahi, şöyle sesleniyordu: "Bu gece Allah korkusundan ağlayan kimselere ne mutlu."
Altıncı kapıda duran melek dahi, şöyle sesleniyordu: "Bu gece Müslümanlara ne mutlu." Yedinci kapıda da bir melek durmuş şöyle sesleniyordu: "Günahının bağışlanmasını dileyen yok mu ki, günahları bağışlansın.
Bunları gördükten sonra, Cebrail'e sordum: "Bu kapılar ne zamana kadar açık kalacak?
Şöyle dedi: "Ya Muhammed, Allah-u Teala, bu gece, Kelp kabilesinin koyunlarının tüyleri sayısı kadar kimseyi cehennemden azat eder."

diye yazmış biri...paylaşmak istedim ben de yeri gelmişken..

hakkaten yaa,nişan nasıl geçti,elbise işini naptın anlatsana azcık ahkeşkeeee

ooo kızlar siz hiçbişey bilmiyonuz yavvv. alışverişe gittim ogün sonra eşim arkadaşlarıyla dışardaydı alışverişten sonra onların yanına geçtik bizde sonra bi sonraki gün c.tesi nişan vardı bi oynadım ohhhhh. sonra kız tarafı ile tartışıyodum az daha sonra nişan bitti biz yine arkadaşlarla bi yere gittik falan mükemmeldi gece 2.30 gibi evdeydik işte.

ne nişan ama!!! kız tarafıyla tartışıyodum diyo bi de yaa gün boyu sinirliydin zaten,onlardan mı çıkaracaktın
güzel geçmesine sevindim

eylüşşş inş tersine çıkar yaa. valla görürken bile diyomki yatarkeen hgani insan rüya gördüğünün farkında gibi olur ya.. ayyy inş çıkmaz rüyam diyomm.

ya benim bir huyum var iyimi kötümü bilmem, birinin bir şeyi oldun sıkıntısı sevinci onun kadar heyacanlı olur düşünürüm.ne bilim ben bide kimseye böle çekemezlik kötülük aklıma hiç gelmez gerçekten çok samimi söylüyom. bana insan dürüst samimi sadık olsun ben canımı bile veririm yane.. oöyle tuhafım biraz ne bilim enterasanım. ama değişemiyom elimde değil böyleyim.. üzülüyom herkese bazen haketmeyene bile... sizde haftasonu aklıma geliyosunuz. hatta hafta sonu girdim baktım cepten yazdınız mı diyee...

yarın ortak bişeyler yapalım kandil için banumm katılırım ben herşeye..

ben biliyom okumuştum...

sonra kızlar pazar günü dersaneden çıktım eşimi aradım yemeğe gidelim nerdesin die ben arkadaşlarla galeri geziyorum dedi bende yemeğe gidiyorum dedim.kimle dedi yalnız dedim kimim var sanki sonra iki arkadaş vardı onları aradım yok dediler bi üzüldüm bi üzüldüm sonra gittim avm ye dolaşıyodum öle tam ağlıyorum anaaa bi baktım beyaz atlı prensim çıktı karşıma bi sevindim

kalbin temiz turkişcim kalbinn...

yarın için herkes ben varım diyo ama icraat yok..ahkeşkeeee bi laf attı çekildi bak kenara..tamam napalım,dua edicez bol bol,birbirimize de edicez,herkes için herşey için edicez..daha başka özel bişey varsa söyleyinn

benimde aklıma o geldi valla. zaten annem derdiki dua edince önce başkaları için sonra kendin için dua ediceksin diye..
ben öle yaparım hep..

eylüşş sen hasta olman gereken tarih kaçtı acaba???
bide neden test yapmıyon.. ne yapalım olmadıysa olmaz sağlık olsun .dahakine olurrr vakti değildir olmazsa. Rabbim bilir ne zaman vereceğini. sen hiç tasalanma en iyi zamanda gelir...

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) buyuruyor:

"Her kim bu gece yüz rekat namaz kılarsa yüce Allah ona yüz melek gönderir. Otuzu ona cenneti müjdeler, otuzu ona cehennem azabından teminat verir. Otuzu da ondan dünya afetlerini savarlar, On'u da ondan şeytanın tuzaklarını hilelerini savarlar."

İstiğfâr-ı şerîf: 14 kere ,
Salevât-ı şerîfe: 14 kere,
Fâtiha-i şerîfe (besmeleyle): 14 kere,
Âyetü'l-Kürsî (besmeleyle): 14 kere
Lekad câeküm...' (besmeleyle): 14 kere
14 kere 'Yâsîn' dedikten sonra 1 Yâsîn-i Şerîf
İhlâs-ı şerîf (besmeleyle): 14 kere
Felak Suresi (besmeleyle): 14 kere
Nas Suresi (besmeleyle): 14 kere

14 kere
"Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym."

2 temmuzdu,dün canım..test yapmıcam hemen,bikaç gün beklemek istiyorum,kan testine giderim belki direkt..bu ay hevesli değilim test konusunda.beklemek isityorum..varsa var yoksa yok zaten Allaha kalmış ben yaptım elimden geleni..

1001 defa

"Allâahümme salli alâa seyyidinâa Muhammedin ve alâa âali seyyidinâa Muhammedin salâaten tünciinâa bihâa min cemî'ıl-ehvâali ve'l âafâat. Ve takdıy lenâa bihâa cemî'alhaacâat ve tütahhirunâa bihâa min cemî'ıs-seyyi'âat ve terfeunâa bihâa ındeke a'led-derecâat ve tübelliğunâa bihâa aksa'l gaayâat. Min cemî'ıl-hayrâti fi'l-hayâati ve ba'del-memâat. İnneke alâa külli şey'in kadiyr."

bunu bölüşelim bide kaç kişiyiz

olmazsa sakın üzülmek yokkkkk tamam mı kuşum. olsun yuvan huzurlu kocan iyi Allah ın izni ile gelecek bebişinnnn

ben, sen, eylüşş, banum vefam ... efsun u bilmem görür mü bu yazdıklarımızı hasta o kuzuu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…