"eş,gelin,anne olmak... kadın olmak... işte hayat böyle birşey"

şimdi bi tanelerim.....

ahkeşkem uzatmıcan bacım %100 değil %1000 haklısın ama ne yapcen. bazen tutar erkeklerin böle tarafları. ama ben sana diyim senin kocan havasında değil. birde sen kaç gündür onunla gönlünü şey etmiyosan anla oda onu germiştir... o öyle gecenin üsütne senden ona hoş bir gece geçirtmeni beklemiştir... (inan sadece seninki değil herkesin kocasının böle yanları vardır olur, en iyisinin bile olur bak, babanı çok seviyon deme sor annneciğine baban bile ona yaşatmıştır böle kırgınlıklar.. )sen şimdi konuş çok surat asma tamam mı o yumuşasın o zaman sen onu dize getiririsin.. hadi kuşum sen bizi dinle tamam mı.. yoksa kavga büyür büyür.. senin yaptığın yaşadığın o partide burnundan gelirrr...

vefa cnm hiç kimse ne senin kardeşlerin ne ailen olabilir.. kv den bu işte aman boşvercen. sen kocanla iyimisin valla bak gerisini hiç takmayın. ben kocamla iyi olsaydım bak size yemin ederim kv için boşanmazdım. ama ben koca ile de iletişim kuramıyodum. yani tüm sorunlar ondan kaynaklıydı. şimdi senin kardeş gelmiş kocanın kafasını yicen ne olcak. sadece annesinin yapmadığı eksikleri hoş bir şekilde farklı konu üzerinden sölicen. emin ol o da görürde erkeklerin işine gelmeyince görmez olurlar...

banumm bi tanem sen çok şanslısın bana göre.. ailen yakınında ve sana yardımcı oluyorlar. yoksa 2 çocukla çalışmak çok zor yane. 1 çocuklar zor 2 çocukla zorunda zoru yane. helde küçükler seninkiler daha... o yüzden aman şükret ailen yakınında huzurun yerinde ohhhh sefam olsun de. kv deyi bencede arama bayramda ara kısa kes konuşmayı bitsin. burdayken burnundan getirmişti ya görsün şimdi. kısa keski oda yerini değerini görsün. ama araki sana suç bulamasın aramadı diyip kocanı sana doldurmasın..

bu arada benim müthiş ilgili bize bakan sahip çıkan babaannem vardı. mekanı cennte olsun. anneannemden pek bişi görmedim ki ben soğuk uzak bi kadındı.. o yüzden olay babaanne değilde kişilik meselesi. benim babaannem bize ölrüdü ve tüm kardeşlerime bize emeği çoktur...

benim babannemde aynen öyleydi halada öyle babannemle çok yakınız aramız yürüyerek 5 dk ne yapsa banada getirir gönderir bizsiz bişey yemez ben okula giderken annem yatardı babannem bana kalkar kahvaltı hazırlardı onun emeklerini ödeyemem benim için bambaşka,

turkuazım çok haklısın canım bu konuda çok şanslıyım evet başım sıkıştığında acil işim çıktığında çocukları bırakacak bir yerim var allaha şükürler olsun annem yanımda olmasa ne yapardım bilmiyorum bu arada babanneme bile bırakırım bazen çocukları annemim işi çıktığında yoksa nasıl çalışırdım onlar yanımda olmasa şimdide okullar açılana kadar kerdeşim bakacak açılıncada kızı okula yazdırcam oğlana annem bakmaya devam edecek hayırlısı olsun herşeyin,kv bayramda aramak bile içimden gelmiyor ama sırf allah korkusu yüzünden arıcam kısa ve net olacak oda görümceleri aramıcam ama ,
oğlumu sünnet ettirdim mevlit yaptık bir tlf bile açmadılar insan bu kadar soğukkanlı olamaz şimdi doğum yapacak iikiside bende onları aramayı düşünmüyorum anlasın onlarda hatasını

vefa sana akşam uğrama diyesim geliyor.. kızdım çünkü kv eee.. ama şincik aklıma gelide uğramazsan sen kocana dicen ya gelip ilgilenmedi destek olmadı hoşgeldin demedi filan diye eeee bu seferde senin açığın çıkacak kv e karşı... o yüzden sen uğra uğra. kardeşin eğer diyebilirse gülerek desin ki çocuk için durmadı bakarken ağladı filan.. keşke bir uğrasaydınız desin... ama bunu kocan sorun yapmayacaksa desin..

vefa sana akşam uğrama diyesim geliyor.. kızdım çünkü kv eee.. ama şincik aklıma gelide uğramazsan sen kocana dicen ya gelip ilgilenmedi destek olmadı hoşgeldin demedi filan diye eeee bu seferde senin açığın çıkacak kv e karşı... o yüzden sen uğra uğra. kardeşin eğer diyebilirse gülerek desin ki çocuk için durmadı bakarken ağladı filan.. keşke bir uğrasaydınız desin... ama bunu kocan sorun yapmayacaksa desin..

turkuazın yazdıklarına katılıyorum canım sen onu utandır uğra eşinin sana söyleceyecek bişeyi olamaz

turkuazın yazdıklarına katılıyorum canım sen onu utandır uğra eşinin sana söyleceyecek bişeyi olamaz

tamam kızlar saolunnn çok teşekkürler benim çıkmam lazım eşimi arıcam hastaneye gidecez kardeşin dişi için ağrıyormuş çok

kızlar bu arada bakıyorum yazdıklarıma bide evliyken yaşadıklarıma ben bu söylediklerimi çok az uygulayabilmişim. ya neler yaşamışımda diyom bu hale getirmişki beni diyom aklıma gelince.ama benim de sizlerin eşleri gibi konuşmaktan anlayan bir eşim olmadı.Allah bozmasın sizinkiler gene sakin konuşunca anlıyor. hep eleştiren haksızsın diyen, kendi kendini öven beni babama kötüleyen bir eşim vardı....
Rabbim duysun gönül sesimi yaaaa... inş bundan sonra bir evlilik yaşayacaksam ki inş yaşarım gerçekten Allah ım bana merhametli, vicdanlı, Allah dan korkan kuldan utanan, dürüst sadık bir eş bir insan evladı ile evlenmeyi nasip etsin.. ben fal baktırmaya gittiğimde kadın dediki bana sen hiç evlilik yaşamamışsın. senin yaşadığın evlilik değil dedi. evlilik böle bişi değil dedi. şimdi siz anlatıyosunuz ya mesela.. ben anlııyom ki değilmiş. evlilik daha farklı bişeymiş..

günaydın kızlarrrr. hepinize hayırlı cumalar. ramazanınızıda en ii şekilde hayırlı geçirmeniz dileğiyle.
allahım şu mübarek günlerde hepimizin gönlüne göre versin inş. rabbim kalplaerimize ferahlık iç huzuru nasip etsin. ramazanımızı en güzel şekilde geçirelim inş. şu mübarek günler hepimiz birbirimiz için dualar edelim namazlarımızı kılalım inş. herşey gönlümüzce olur inşallah allahım sen bizim yardımcımız ol...

günaydın nasılsınız hepinize hayırlı ramazanlar rabbim bizlere bu ayda rahmet kapısını açıyor cümlemize o kapıdan girmeyi nasip etsin,kalbimizden geçen tüm dualarımızı kabul etsin inş.

kızlar ben akşam çok acayip bir rüya gördüm efsunla eşini gördüm daha doğrusu tam uyandım sahur vaktiydi sahura kalktık sonra, neyse rüyamı anlatayım kutu gibi tertemiz bir evin içindeyim ama kimin evi bilmiyorum odaları yavaş yavaş dolaşıyorum en son odaya girdiğim de bir masa efsun ve eşi o masada başbaşa yemek yiyorlar çok mutlu görünüyorlar sonra evin bahçesine çıkıyoruz ben efsun benim eşim sohbet ediyoruz sonra bir ses gökyüzüne bakın diyor başımı kaldırğımda gökyüzünde yıldızlarla O ALLAH yazıyor şaşırıyoruz hepimiz sonra uyandım sahura kalktık ama çok etkilendim bu rüyadan.

günaydın nasılsınız hepinize hayırlı ramazanlar rabbim bizlere bu ayda rahmet kapısını açıyor cümlemize o kapıdan girmeyi nasip etsin,kalbimizden geçen tüm dualarımızı kabul etsin inş.

kızlar ben akşam çok acayip bir rüya gördüm efsunla eşini gördüm daha doğrusu tam uyandım sahur vaktiydi sahura kalktık sonra, neyse rüyamı anlatayım kutu gibi tertemiz bir evin içindeyim ama kimin evi bilmiyorum odaları yavaş yavaş dolaşıyorum en son odaya girdiğim de bir masa efsun ve eşi o masada başbaşa yemek yiyorlar çok mutlu görünüyorlar sonra evin bahçesine çıkıyoruz ben efsun benim eşim sohbet ediyoruz sonra bir ses gökyüzüne bakın diyor başımı kaldırğımda gökyüzünde yıldızlarla O ALLAH yazıyor şaşırıyoruz hepimiz sonra uyandım sahura kalktık ama çok etkilendim bu rüyadan.

yemin edrim tüylerim diken diken oldu ve ağladım rabbim mükemmel bişey göstermiş sana. efsunum sabır bak gördün mü...
inan ellerim titriyo yazamıyorum

yemin edrim tüylerim diken diken oldu ve ağladım rabbim mükemmel bişey göstermiş sana. efsunum sabır bak gördün mü...
inan ellerim titriyo yazamıyorum

canım ben pek öyle rüya görmem görsemde sabahında hatırlamam bu rüyayı gördüğümde tam sahura kalkma vaktiydi neyse kalktık ben rüyanın etkisindeyim oturduk masaya eşim diyor ne oldu neden hiç konuşmuyosun sahurdan sonra bile uyuyamadım kafamda hep efsun vardı

günaydın kızlar...banuş rüyan çok etkili kuzum ramazan mübarek bu günlerde çok güzel bir rüye görmüşsün herkese nasip olmaz,bende çok etkilendim canım.

canım ben pek öyle rüya görmem görsemde sabahında hatırlamam bu rüyayı gördüğümde tam sahura kalkma vaktiydi neyse kalktık ben rüyanın etkisindeyim oturduk masaya eşim diyor ne oldu neden hiç konuşmuyosun sahurdan sonra bile uyuyamadım kafamda hep efsun vardı

ya diyorum ya işte mükemmel mucize gibi bişey yaa rabbim sana göstermiş sanki. valla tüylerim hala ayakta. okuyunca istemsiz gözümden yaş aktı gitti.
bu efsuna bi işaret başka bişey değil bence bu mübarek günde

canlar hepinize günaydın dün akşam kardeşimi dişçiye götürdük dolgusu düşmüş bugün takılacak,sabahtan doktora gidecek kardeşim diye akşam misafirlikteyken gece oğluşu babannesine bırakalım dedim eşime nasıl olsa yan apartmandalardı gittiğimiz yerde k.v.dem.misafirliğe gittik çocuk 1saat sonra durmamaya başladı eşime dedim al götür anneme uykusu geldi dinlensin bizde rahat oturalım dedim kardeşimide gönderdim sende git bi görün dedim ben gitmedim anlıcanız misafirlikte oturdum,k.vdem sormuş kardeşime ablan niye gelmedi diye oda misafirlikte oturuyo sohbet ediyolar demiş.

neyse eve geldik gece kardeşimin yanında bişey demim dedim ogeç yattı bizde eşimle sahur yapalım dedik,sofradayken eşime dedim anneme çok kırgınım diye,niye dedi sen eşini tanıyosan neye kırılcamı bilirsin dedim sustu konuşmayalım kapatalım dedi tatsızlaşmasın dedi,ben durmadım neden konuşmuyoruz ya dedim bana her defasında böle yapılıyo dedim,annemler gelir evlerine davet etmeye korkarlar,ablam gelir ben işteyken k.vdem yoldan geldi demez gelir gelmez çocuğu satar kaçar,şimdide kardeşim dedim 2gündür ne arayan var nede soran dedim,ne yaptım benim bi hatammı var dedim,vardır belki demezmi onunda düşündüğü bişey var dır diyo bana,benim tepem attı tabi,ya dedim benim yanlışım olsa bile bana böle bi ceza uygulamaya hakkı varmı dedim,ailem yılda kaç defa geliyo dedim onlara niye yansıtıyo dedim,annemi hiç aramaz nasılsın demez cep teli var istediğini aryabiliyor,benim aileme gelince niye böle dedim,tartışma büyüdü,madem öyle dedim bundan sonra senin sülalenden şehirdışından gelen tek bir kişiye hoşgeldine gitmicem haberin olsun bunuda böle bil tamam konu kapansın dedim,küstük yattık

canlar hepinize günaydın dün akşam kardeşimi dişçiye götürdük dolgusu düşmüş bugün takılacak,sabahtan doktora gidecek kardeşim diye akşam misafirlikteyken gece oğluşu babannesine bırakalım dedim eşime nasıl olsa yan apartmandalardı gittiğimiz yerde k.v.dem.misafirliğe gittik çocuk 1saat sonra durmamaya başladı eşime dedim al götür anneme uykusu geldi dinlensin bizde rahat oturalım dedim kardeşimide gönderdim sende git bi görün dedim ben gitmedim anlıcanız misafirlikte oturdum,k.vdem sormuş kardeşime ablan niye gelmedi diye oda misafirlikte oturuyo sohbet ediyolar demiş.

neyse eve geldik gece kardeşimin yanında bişey demim dedim ogeç yattı bizde eşimle sahur yapalım dedik,sofradayken eşime dedim anneme çok kırgınım diye,niye dedi sen eşini tanıyosan neye kırılcamı bilirsin dedim sustu konuşmayalım kapatalım dedi tatsızlaşmasın dedi,ben durmadım neden konuşmuyoruz ya dedim bana her defasında böle yapılıyo dedim,annemler gelir evlerine davet etmeye korkarlar,ablam gelir ben işteyken k.vdem yoldan geldi demez gelir gelmez çocuğu satar kaçar,şimdide kardeşim dedim 2gündür ne arayan var nede soran dedim,ne yaptım benim bi hatammı var dedim,vardır belki demezmi onunda düşündüğü bişey var dır diyo bana,benim tepem attı tabi,ya dedim benim yanlışım olsa bile bana böle bi ceza uygulamaya hakkı varmı dedim,ailem yılda kaç defa geliyo dedim onlara niye yansıtıyo dedim,annemi hiç aramaz nasılsın demez cep teli var istediğini aryabiliyor,benim aileme gelince niye böle dedim,tartışma büyüdü,madem öyle dedim bundan sonra senin sülalenden şehirdışından gelen tek bir kişiye hoşgeldine gitmicem haberin olsun bunuda böle bil tamam konu kapansın dedim,küstük yattık

vefacım hiç oldu mu şimdi günlerdir bana sus sus deyip durdunuz sen nie böle tepki vaerdin turkuazın dediği gibi kaksız duruma düşmüşsün. ya vanım benim çok haklısın aslında eşinde bunu biliyo ve görüyo ama keşke bu şekilde değilde daha farklı konuşsaydınız böle zamanlarda olayların üstüne gitme.bak bide sen hatalı olmuşsun gördün mü hatan olmadığı halde. keşke sadece kırıldım falan deyip yumuşak söleyip kapatsaydın konuyu neyse olan olmuş artık. ama uzatma olur mu eşine başka kişiler yüzünden kötü olmak istemiyorum sadece çok kırıldım yaptıklarıma karşılık gördüklerim beni üzüyo o yüzden de daha fazla uzatma barışın bence.,
bunlar benim yorumlarım bakalım kızlar ne der

Back
X