• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ile maddi konular

Birde boşanma durumunda ev, araba üzerine olmayan kişi uğraşıyor mal paylaşımı için. Öyle evlilik birliğinde alınmış mal,ortak deyip bitmiyor yani. Zaten bizim ülkemizde boşanmaların çok küçük bir kısmı medeni şekilde oluyor. Büyük kısmında kadınlar mağdur oluyor. Erkeğin üzerine de olabilir bu arada ama bazıları kadının benim üzerime alalım evi,arabayı lafını bile baska noktalara getiriyor. Erkeğin üzerine olmak zorundaymış gibi her şey.

Yorumu yazan kişi de madem öyle üzerine almasaymış bu kadar önemsiz bir mesele ise.

Eski esimin arkadasi bosanmaya karar verdiginde arabasini satip parayi hic etmisti. Dava acildiktan sonra yapsa sıkıntı yasayacagini biliyodu. kadin pay alamadi tabi. Zaten normal insan evladi olan "evin reisi benim, parayi sorunca ezik hissediyorum" demez. Muhtemelen konu sahibinin eside benim malim benim, esiminkide benim kafasinda

Konu sahibi maddiyat konusunda eşinize resti çekin yada bir an önce boşanın. Zaten bütün evlilikler günün birinde bitiyor. Sonra eşinize kaptırdıklarınızdan pay almak için çok uğraşırsınız

Tuhaf bir durum yok bence. Evlilikte gelir ortaktır. Giderlerden sonra kalanla ortak birikim yapılır. Ha kadının hesabında birikmiş ha erkeğin.. Bir farkı yok. Gereksiz harcamıyor, sağa sola dağıtmıyorsa yanlış bir şey yok bunda.
Kusura bakmayın evlilikte sadece gider ortaktır. Yoksa herkesin kazancı kendine evli çiftler arasında senin paran benim param mevzusu olmalı. Hayat arkadaşlığı olayını çok yanlış anlamışsınız.

Bizde her şey ortak, birikim hesaplarımız var ay başında otomatik çekilen fon vs. Bir de o ay kalanlar ekstralar vs bende birikiyor. Belli bir miktarın üstüne çıkınca hesabi bana atıyor eşim. Bu konularda en iyisi krediye girmek bence.
+1. Bizde de ortaktır hesaplar eşim kalan nakiti ben alırım fazla artarsa da o ay hemen altın alırız.

Eşi evi, arabayi üstüne yapmış ya relax davranıyor hanımefendi. Herşey kocasının üstüne olsa, maaşından harçlık alsa bu kadar rahat konusabilir miydi merak ediyorum. Şöyle boş boş guzelleme yapan, kendi evliligini oven insanları anlamıyorum, anlamayacagim
Kendi evliliğimi falan övmüyorum. Yorumların hepsini okumamışsınız.. eş güvendiği biriyse boşanma sebebi olmamalı. Burda konu sahibini gaza getirmek istemiyorum. Burda hemen boşan diyenlere anlam veremiyorum. Benim her şey üstüme boşanma aşamasındayız hiçbir mal kaçırmadım.. maaşımdan harçlık alan da benim.. ama benim eşim tam bir belaydı. Boşanma davası açıyorum zaten.. üslüp ve niyet kötü değilse gerek yok can sıkmaya..

Kendi evliliğimi falan övmüyorum. Yorumların hepsini okumamışsınız.. eş güvendiği biriyse boşanma sebebi olmamalı. Burda konu sahibini gaza getirmek istemiyorum. Burda hemen boşan diyenlere anlam veremiyorum. Benim her şey üstüme boşanma aşamasındayız hiçbir mal kaçırmadım.. maaşımdan harçlık alan da benim.. ama benim eşim tam bir belaydı. Boşanma davası açıyorum zaten.. üslüp ve niyet kötü değilse gerek yok can sıkmaya..
Yorumların hepsini okumadım. Ben olsam boşan demem zaten, parana sahip çık derim. Bir ay boyunca eşek gibi çalışıp her kuruşu kocanın hesabına para göndermek, harçlık almak saçmalıktan başka bişey değil.
Siz insan evladiymissiniz mal kaçırmaya calismamissiniz. Herkes sizin gibi değil. Onu anlatmaya çalışıyor burdakiler.

Evli değilsiniz sanırım.. nolmuş araba eşinin üstüneyse ne fark eder? Her şey ortak zaten evlilik birliğinde.. Benim eşim her şeyi benim üstüme yaptı da ne oldu? Bu yüzden boşanılmaz. Saygı aşılmadığı sürece çözülür..
Bilmezik ne oldu. Kötü bir şey mi oldu?
Tamam okudum boşanma aşamasındaymışsınız. Anladım öyle olsa ne olacak huzur yoksa diyorsunuz ok.

eşim parayı bizim için biriktiriyor zoruma giden kısmı eskiden benim paramın hesabını sorma diye bana sürekli çıkışırdı ben asla soramazdım ne kadar paran var vs. Diye zaten bu sebeplerden hırs yapıp atandım ama şimdi yine parayı alan o beni hiçbirseye karıştırmıyor
Pes artik maasini kesinlikle yollama.

Ev araba arsa borcuna girmek. Garanti bir birikim şekli ve eşine böyle şeyleri sormaya çekinen insanlar için paranın ortak bir yere gitmesini sağlar. Güven ortamı yoksa bir şekilde ortak bir kredi borcuna girilmesi bence en garanti çözüm, para havaya kumara vs gitmez.
Ben de istiyorum kredi çekip araba alalım ama araç kredisi için belli bi peşinat lazım oda bende yok şu an, hepsini banka vermiyor, verdiği de çok az miktarda ve 24 ay geri ödemeli. Aylık ödeme en az 30 bin. Bu miktar bizim için çok fazla. Bu durumda araç kredisi bizim için oek mümkün değil gibi, bildiğiniz başka yöntem var mı diye sormak istedim, onun için bu kadar uzun yazdım

Herkese merhabalar kk üyeleri ben yeni atandım sağlıkçıyım eşimde sağlıkçı 2 yıllık evliyiz eşim maddi konulara bugüne kadar beni karıştırmazdı harçlığımı alır kenara çekilirdim ama artık benimde elim ekmek tutuyor şükür 2 aydır çalışıyorum şuan ki düzende kendime rahat davranabileceğim bir harçlık ayırıp kalan maaşı eşime gönderiyorum ama içten içe bu durum zoruma gidiyor çalışan hanımlar sizde durumlar nasil evlilikte gelir birliği nasıl olmalı sizce gereksiz mi bozuluyorum ?
Merhabalar
Gereksiz bozulmuyorsunuz inanin😄 kadinin parasi sadece kadinindir, evi gecindirmek zorunda olan adamdir , siz sadece arzu ederseniz paranizdan verirsiniz mecburiyetiniz yok
Eger iciniz rahat degilse eşiniz anlayisli bir insan ise konusun aranizda bir gelir gider planlama yapin
Ben 7 sene evliyim 6 sene calistim ve maasim 700€ idi onun buyuk kismi kira ve su oderdim bana kalan tek 100€ kalirdi ve onu bile aclik etmezdim kendime eve alis veris yapardim ( market )

Ve eşim maas benden 3 kat yuksek ve gideri de ayni idi kendisine gayet de aclik alirdi🤣🤣 baya bi
O yuzden artik calismiyorum ve yeni haklim başım geldi pisman oldum maasimin buyuk kismi verdim icin
Size tavsiyem eve yardim etmek isterseniz maasiniz 3 te birini eve kullanin
Kalan 2si de kendinize kalsin ☺️

güvenilir olanlar var maşllah da neden hesaba atılırken neden hep ilk akla gelen erkek oluyor.
Bizde ki durumu ben istedim yani hayatım boyunca maddi yokluk çektim surekli fatura borc hesabından bıkmıştım evlendiğimizde artık ne fatura ne borç hiç bir şey düşünmek hiç hesap kitap yapmak istemiyordum eşim nasıl yapalım hesap kitap işini dediğinde ben maaşımdan bi kısmı alır gerisini sana atarım hiç bir gidere karışmam hepsini sen hallet dedim çok da mutluyum

Ben de istiyorum kredi çekip araba alalım ama araç kredisi için belli bi peşinat lazım oda bende yok şu an, hepsini banka vermiyor, verdiği de çok az miktarda ve 24 ay geri ödemeli. Aylık ödeme en az 30 bin. Bu miktar bizim için çok fazla. Bu durumda araç kredisi bizim için oek mümkün değil gibi, bildiğiniz başka yöntem var mı diye sormak istedim, onun için bu kadar uzun yazdım
Ay başında maaştan direkt çekilecek bir altın euro hesabı olabilir. Ya da araba için peşinat yapılacak parayı ihtiyaç kredisi çekip euro dolar alıp aydan aya borç ödemek kredi bitince araç kredisi çekmek olabilir. Ucuz bir arsa bağ bahçe olabilir. Kısacası tavsiyem hem eşi mecbur bırakmak hem de elde kalanı biriktirmek yerine baştan makul bir oranda hesaptan para çıkması, o zaman insan bir yerden sonra unutuyor bile.

O is oyle olmuyor. Evlilik catirdamaya basladigi an bosanma davasina konu olmamasi icin arabayi baskasinin ustune geciriyor erkekler. Sonra satis gosterilen arabanin parasina ne oldu, arabayi mal kaçırmak için mi devretti mahkemelerde ugras dur.
Laga luga yapsan da buradaki üyeler bile aile olmanın özünü ve maneviyatını kavrayamamışsın diyorlar.giderse de kocam o benim falan diyen var.yine aynı kişiler boşanma konularında ne kadar safmışsın, herşey erkeğe yapılır mı diyor.

Bizde ki durumu ben istedim yani hayatım boyunca maddi yokluk çektim surekli fatura borc hesabından bıkmıştım evlendiğimizde artık ne fatura ne borç hiç bir şey düşünmek hiç hesap kitap yapmak istemiyordum eşim nasıl yapalım hesap kitap işini dediğinde ben maaşımdan bi kısmı alır gerisini sana atarım hiç bir gidere karışmam hepsini sen hallet dedim çok da mutluyum
Bence yine de en iyi sistem.giderleri kalem kalem yazıp bir kısmını erkeğin, bir kısmını kadının eşit olacak bir şekilde üstlenip, geri kalan paranın tasarrufunun kişisel kalması.zaten ekstradan dümenler dönüyorsa bir taraf parasız kalır anlaşılır.erkeğin hesabına atmak hoş durmuyor bence.bir süre sonra biriken paralarla ne yapılacağı konuşlur, o zaman altın hesabına falan yatırılır.ya da tek tek açılsın altın, döviz hesabı ne değişecek ki.alınabilecek gram ya da para seviyesi yine aynı olacak.birleştirip almaya gerek yok ki.

Hepsini değil kendime istediğim kadar harçlık alıp kalanı ortak hesaba atıyorum ortak diyorum ama internet bankacılığı şifresini bile bilmiyorum
Şeffaf değil bir kuruşumu bile yollamazdım ben. Ne malum biriktirdiği, yarın bir gün boşanma olsa o paranın kuruşunu alamazsınız, miktarını bile bilmiyorsunuz.

Desenize ay boyunca calisip parayi senin eline saymak icin atanmadim ben diye? Evin reisi
Ne demek ne sacma geri kfali dusunceler siz neden herseyi verdiniz hemen? Eviniz kirami atiyorum 5 bin verin onu gerisini gondermeyin ister birikim yaparsiniz ister harcarsiniz boyle herseyi teslim ederseniz calisip kazandiginiz onun ailesinede gidebilir ne demek sizin paranizin hesabini vermemek ozaman calismayin? Sacma sapan isler

Back
X